Saknar....


Jag saknar min gos därhemma!! saknar dig min kärlek! Det är jättemysigt att vara här i Kolbäck. Men ett par dagar ifrån är nog :-P hihi

Jag är ledsen att senaste dagarna bara varit klag i bloggen. Men herrejävlars va sliten jag är!
Nu är kl 21.37 och det är först nu jag fått sätta mig ner utan barn för dagen. theo har varit stört omöjlig att få att sova! Jag har hållt på att natta barn sen kl 18.30 ikväll. Det är alltså 3 timmar!!!
och dagen började redan 4.30 för mig. Så jag kan säga att jag är sliten.....
Jag vill sova, jag vill duscha, jag vill ha egentid, jag vill umgås med mamma och pappa.... det finns många vill. Vilket ska man välja?
Aldrig hade jag kunnat drömma om att den här veckan skulle vara så slitig..... *suck*
Jag önskar att JAG vore piggare i mig själv... men det är jag inte just nu. Humöret är som en berg och dal bana minst sagt. Jag känner mig fet, äcklig och ungefär som jordens mest oattraktiva människa just nu.
Det är en HEMSK känsla!!  Jag vill må som en prinsessa! Jag vill vara en pigg och glad mamma till mina älskade barn!! Jag vill orka hur mycket som helst!!

Näe.... inte just nu, inte idag.... Det här blir dagens sista bloggning. Det blir en dusch och sen sängen ikväll. Tyvärr... det måste bli så idag.

Pappsen

Äntligen får pappsen komma hem från sjukhuset. Drygt en vecka har han legat där nu.
Men idag så! Dom gick ner med slang i magen på honom här på förmiddagen för att kolla eventuella blödningar.
Jag hoppas att dom inte hittade något dåligt... Jag får väl höra när dom kommer hem från sjukhuset.
Nästa vecka tar dom andra vägen för att kolla tarmarna.

Ja nu när han kommer hem så får jag lov å ställa mig och laga stekt strömming med mos åt honom. För det lovade jag igår :-P Ska jag bara få tag å lite stömming oxå... hmm... aja, det löser sig väl. Det är han helt värd efter över en vecka med sjukhusmat :-)

Just nu: Theo sover och jag bestämde mig för att inte sova, utan sätta mig och få en stund för mig själv. Skönt :-)



EDIT: Jahapp... där vaknade han då. 30 minuters sovning.... :-\

Han tar knäcken på mig....

Igår var det 4:48. Och imorse 4:35 redan. Det känns som att han långsamt tar knäcken på mig helt ärligt. Jag vet inte HUR jag ska få honom att somna om. För hur jag än försöker så fungerar det inte.
Och kom nu inte och påstå att jag ska lägga mig samma tid som honom. För ni som har barn vet att det inte fungerar så, även om man många gånger skulle vilja.
För det första har jag en Rasmus som är vaken och knappast vill gå och lägga sig kl 19 när han har sommarlov.
För det andra så finns det saker att göra efter att barnen lagt sig, sådant man inte kan eller hinner göra när dom är vakna. Föräldrar, ni vet vad jag pratar om.
För det tredje. Att kliva upp kl 4.30 och köra 200% hela dagen med barnen och sedan lägga sig samma tid som dom på kvällen och inte få en sekunds egentid. Ger mig FRUKTANSVÄRD ångest inför morgondagen när samma procedur påbörjas igen. Och ni som inte har barn vet INTE vad jag pratar om.

Förstå mig rätt nu. Jag älskar mina barn över allt annat i världen. Men just nu är det JOBBIGT och jag är trött.
Gravid med två barn varav ett vaknar före tuppen och som kräver 100% uppmärksamhet är ingen lek.
Och det FÅR vara jobbigt ibland, det är okej! Och man FÅR klaga ibland, det är oxå okej! Jag är inte negativ för det. Ibland måste man bara få känna och vara. Det går över och det blir bättre.

Godmorgon!

Kolbäck

Så befinner man sig sedan igår i hemmabyn Kolbäck :-) Känns alltid som hemma när man kommer hit.
Hemma är liksom på två ställen :-)
Eftersom vi kom på eftermiddagen igår så blev det inte många knop gjorda. Vi var ute lite på gården och Theo fick utforska tomten lite. Dvs springa runt runt och vara exakt där han INTE ska vara.
Även inomhus ska det såklart utforskas alla vråer och hörn och ryckas i saker som inte ska ryckas i. Men så är det ju när man är 1 år antar jag :-)
Någe FRUKTANSVÄRT varmt har det varit iallafall. Rummet vi sover i har knappt någon luft känns det som. Trots att fönstret står nästan helt öppet. sen har jag fått försöka täcka för med lakan för att det ska bli lite mörkt. Tydligen inte tillräckligt mycket eftersom Theo vaknade 4:48 imorse och tyckte det var gomorron.
Tack å LOV sov han två timmar sen på förmiddagen. Gissa om mamma Kristin sov hon med :-P

Idag har det varit om möjligt ännu varmare. Det som är här i Kolbäck är att det liksom inte fläktar någe. Det ligger inne i landet och det blir som en stekande värme istället för fläktande skön som det brukar vara i Gävle.
Vilket gör att jag blir totalt slut och matt hela jag. Det hjälper väl inte att jag är gravid och varm å trött ändå.
Framåt eftermiddagen är jag totalt slut i kroppen och helt mosig i huvudet. Jag pallar inte känner jag.... Väldigt ovanligt eftersom jag vanligen älskar värmen och solen.
Jag ska verkligen försöka att inte klaga nu när sommaren och värmen äntligen är här :-) Jag får hälla i mig extra mycket vatten istället :-D

Dagen har varit en tur till Köping för att shoppa lite kläder till barnen. Även en pool inhandlades. En modell mindre, så att barnen kan plaska iallafall och svalka av sig.
Sen en tur till sjukhuset för att hälsa på pappsen som legat där sedan tisdags förra veckan.
Han verkade vara vid gott mod ändå trots allt. Imorgon går dom ner med kamera i magen för att kolla efter en misstänkt blödning. Jag hoppas verkligen inte dom hittar något allvarligt......
Det är minst sagt lite oroligt härhemma just nu.....

Nu är kl strax efter 21 och båda barnen sover. Lugn och ro för första gången på dagen :-)
Nu ska jag varva ner lite med en skål jordgubbar innan även jag ska försöka sova lite.

Natti natt på er!

Jag vill fira!

Såhär i efterhand ungefär 2 dagar försenad. Så vill jag ändå fira min älskade mamma och pappa på sin (håll i er nu) 45:e bröllopsdag!!! Kan ni tänka er!? En annan gifter sig väl så sent så man grejjar det inte bara därför. Det är ju inte HELT vanligt att man går och gifter sig som 20 åring nuförtiden :-)

Iallafall! Utan att ens disskutera, så har jag VÄRLDENS absolut bästa mamma och pappa.
Som alltid alltid funnits där i vått och torrt och ställt upp i ur och skur. Vad det än gällt. Och som fortfarande finns där vad det än gäller :-)


Visst är dom fina!

Grattis i efterskott på er bröllopsdag älskade mammsen och pappsen!
Jag älskar er mer än ord kan beskriva!




trött i solen

Idag är jag faktiskt jättetrött. Man blir jäkligt trött av att vara ute i solen hela dagarna. Det tar på en mer än man tror. Det blev iallafall ett premiärdopp i poolen idag efter den dagliga promenaden med Theo. + 21 grader var det så det va väl dax antar jag :-P

Imorrn tror jag att det bär av till Kolbäck för veckan. Hälsa på mammsen och pappsen och få bara vara i några dagar :-) ska bli jätteskönt :-)
Bilresan är väl nått jag inte ser fram emot.... Men med film till Rasmus och tima så att Theo sover så ska det nog gå vägen tror jag. Sen blir vi ju där några dagar :-)

Nu står Theo och bankar på altandörren så det är väl dags å gå ut igen antar jag.

Tjingeling!

Kan man få för mycket sol?


Ibland känns det så när man får ont i huvudet och blir alldeles mosig.
Men näääää, man ska inte klaga :-P


Från regn till sol

Väldigt mysko väder har det varit, både igår och idag. Igår skiftade det fram och tillbaka hela dagen mellan mulet och toksoligt. Men det var ändå varmt och skönt i luften.
Idag är det ännu värre. Imorse vid 6 när jag gick upp med Theo verkligen spöregnade det. Och det var så jäkla mörkt så jag fick tända lamporna härinne.
Kl 8 gick vi och lade oss igen och sov ca 1 timma. När vi vaknade sken solen och himlen var blå och värmen hade stigit till över 20 grader. vad säger man..... okejrå....
Det är fortfarande soligt, men det skiftar i mulet ungefär som igår.
Men det är väl lika bra att passa på att vara ute när det är finväder :-) Theo är ju ett utebarn så det är bara å gilla läget och vara ute heeeela dagarna lång. Om det inte regnar förståss.

Passar på att önska glad midsommar till allihopa!
Norrtäljefamiljen
Södertäljefamiljen
Kolbäcksfamiljen
Hudiksvallsfamiljen
Ljusdalsfamiljen
Och så alla älskade vänner såklart!

KRAM PÅ ER!!!

Efterätt finns det alltid plats för




Svenska jordgubbar med coccos på. MUMMA!!!


Midsommarafton

Midsommarafton blev verkligen precis allt vad vi önskade oss. En lugn och skön och helt perfekt dag :-)
Dagen började med mys hemma bara.
Kl 12 åt vi sill, potatis, pepparlax och ägg till lunch. Theo gillade faktiskt pepparlaxen. Ända gången vi fått i honom fisk någonsin, så lite chockade var vi minsann.
Efter lunch gjorde vi oss klara och tog en promenad till Putte och Kärstin för en fikastund på deras mysiga altan.
Suveränt god och rejält kladdig kladdkaka med grädde. MUMS! Theo fick faktiskt smaka och han fick en mugg med saft i för första gången oxå. Kladdkakan var sådär poppis, men saften gick i :-P
Runt 14.30 promenerade vi vidare till Furuvik för att se majstångsresningen där. Jättefin majstång och massor med folk. Men det var ändå en jättelugn och skön stämning i hela parken trots allt folk. Väldigt behangligt.
Vädret var skiftande från lite molnigt till klart och soligt. Men hela tiden var det över 20 grader varmt så det var superhärligt.
Och efter lite midsommarfirande i parken så drog vi hemåt igen för att grilla vår härliga midsommarmiddag :-)
Vitlöksbröd, revbensspjäll, kotletter, potatisgratäng (med vitlök och grädde) och så sallad med fetaost i :-P
Men efter allt ätande under dagen så var jag inte sådär superhungrig tyvärr... Så det gick inte i så mycket.
Men det va så JÄKLA GOTT! :-P
Där satt vi på altanen och hade det så sjukt underbart i solen, ätandes underbart god mat. Lugn och ro och precis vad vi behövde nu för att ladda batterierna :-)




















Happy kid







Jahapp.....


En bild säger mer än tusen ord......


En helt okej natt


Peter ramlade isäng redan kl 21 igår. Han var fruktansvärt trött efter veckans jobbande och dåliga nätter och behövde verkligen få sova ut.
Själv hade jag på något sätt under eftermiddagen blivit övertrött redan. Jag satt uppe 1 timma till och gick sedan och lade mig. Men hade jättesvårt att somna. Och på nått jävla höger så hade jag lyckats få ett myggbett på sidan av trampdynan under foten liksom. Hur fan kliar man där!!?? Jag höll allvarligt på att få panik ett tag i natt. Varmt, svårt att sova och ett myggbett på ett omöjligt ställe. Jag var bara tvungen å leta reda på en borste å klia med. Ja vaddå!? bästa kliarn juh! ;-)
Efter en hel del hårt kliande med borsten under foten kunde jag till slut somna. Theo vaknade till runt 00.30 och ville över till oss. Men somnade om på en gång igen.
Runt 3 var det dags för välling och sen somnade han om igen och vaknade inte förrän runt 5.45 ungefär.
Det kallar jag en bra natt för en bebis som somnade redan 18:20 igår. SKÖNT för oss alla :-)

Nu ska vi bara morgonmysa och ha det bra ett tag. Sen sa vi  dra iväg mot Sandviken en sväng för att hälsa på Jesse och hans lilla Nova. Eller liten och liten... Hon fyller 2 år i höst :-) Men det ska bli skoj att äntligen få se deras hus och träffa lilla Nova. Å så har jag blivit lovad en kaka :-P hehe

Just nu: Det där förbannade myggbettet på det omöjliga stället kliar som FAAAN!!!
ONDA VARELSER!!!


Furuvik


Vilken jäla tur att Maria hörde av sig och ville gå på Furuvik idag. För annars hade det nog varit en ÄNNU jobbigare dag. För herregud va Theo varit på dåligt humör idag. PUH säger jag bara.
Grinigare och surare unge får man leta efter. Han såg till och med sur ut när han satt i vagnen och var tyst.
Jaaa så gåre när man inte sover på nätterna. Men hur säger man det till en 1 åring?!
Ännu roligare är det ju att han sovit rätt dåligt idag på dagen med. Så den här kvällen ensam hemma lär ju inte bli någe vidare.
TACK Maria för att du ville gå på Furuvik med mig. Det räddade dagen för mig. Aktivera sig själv och honom gör att man orkar. Sitta hemma blir man bara trött av.

Som vanligt så blev det inga bilder.... Hade inget batteri i telefonen. Men det blev jättemysigt strosande och klappande av både getter och hästar. Lunch och glass till efterätt :-P
Promenaden dit och hem får kompensera för glassen. Eller som Maria sa "Passa på å ät nu för sen blire ju inge av på bra länge". RÄTT faktiskt. hehehe

Så nu har vi varit ute i solen heeeela dagen. Nästan så man fått solsting av dom här dagarna ute. Så just nu sitter vi inne faktiskt och tar det lite lugnt. Theo har precis fått en flaska välling för han har ätit helt kasst hela dagen idag. Och jag befarar att han kommer vara för trött för att äta vanlig middag kl 17. Så vällingen får vara middagen idag och så får han lite frukt senare. Gossen här kommer somna tidigt ikväll. ska försöka hålla honom vaken nån timma till iallafall. Annars blir det upp i ottan imorrn bitti igen.

Underhållning av dyngtrött barn pågår!

Godmorgon. Eller nått.....


Sömn inatt = nästintill 0

Theo vaknade vid 23 för att inte somna om igen förrän närmare 00:30.
Lade över honom i sin säng för att försöka somna själv. Theo vaknade igen exakt kl 02:55.
Lyfte över honom i vår säng och försökte få honom att somna om. Vilket tog ett bra tag. Minns inte exakt hur länge men, länge.
Det kändes som jag precis hade fått somna om igen när Theo gjorde godmorgon kl 4:50 imorse.
Fy fan.... Imorse var en sån där morgon när man bara vill gräva ner sig själv.

Grinig verkar han vara idag oxå till råge på allt. Oboy vilken dag.......

galet hungrig!!


Kl är 23.21 och jag är fortfarande galet hungrig!!! HUNGRIG!!!
Hur fan ska det här sluta... Jag kan ju inte gå omkring och vara kvällshungrig i 4 månader till!!

gonatt!

Urk.....

Eftersom Theo faktiskt sov fram till 6 imorse. Om än lite hattigt mellan 3-6....
Så tänkte jag prova vänta ut honom när det gäller förmiddags sovningen. Se om det går att förhala det lite. Tanken går till att försöka sova 1 gång om dagen bara. Så vid 9 gick jag ut med honom för jag tänkte att han kanske håller sig pigg längre då när han blir aktiverad på ett annat sätt.
Men runt 9:45 så började han gnussa sig i ögonen, tog sina nappar och pekade inåt. Jag fick utan protester (i vanliga fall är det skriiiik) bära in honom och ta av honom kläderna. Han somnade medan jag kliade honom på ryggen. :-) Tror ni mamma somnade med?!
Åboy.... big misstake. För idag sov han nämligen nästan 2 timmar lillkotten. och självklart gjorde jag med det.
Vaknade och mådde någe så sjukt illa. *urk*
Ni vet sådär så man sväljer hundraarton gånger och andas intensivt för att inte kräkas. Theo skulle ju ha sin lunch och det va inte det lättaste å göra när man har en kräka som åker upp å ner i halsen. bläääää
Medan Theo äter sin lunch fick jag så fint sitta där och försöka komma på vad jag kunde tänka mig äta för att illamåendet skulle gå över. För det går bara över om jag äter något.
Och när man är illamående är ju absolut ingenting gott och att äta är igentligen otänkbart.
Men till slut lyckades jag peta i mig en scones macka från igår. Och vips så mår jag lite bättre :-D
Inte bra bra, men bättre. 

Nu när jag har pustat ut lite så ska jag och Theo ta och gå ut i solen och ha det skönt. Kanske bada lite och bara mysa :-D


Det är lite skillnad


V 21 med Theo i magen




V 21 med bebbe nr 3 i magen


trötta trötta

Igår var en sån där superdupertröttaste dagen för hela familjen tror jag. Själv kändes det som att jag toksupit dygnet runt hela helgen ungefär. Trött och totalt matt i hela kroppen hela jäkla dagen. Både jag och Peter sov i omgångar och fick inte mycket gjort. Men det fick vara en sån dag helt enkelt. Efter dom senaste 7 helgerna fullsmockade med aktiviteter så är vi nu äntligen totalt planfria framöver. Det har varit SKITKUL med bröllop, möhippor, svennsexor, dop och allt som varit. Men nu ska det faktiskt bli skönt att få tid att börja tänka på oss igen :-)
Kanske kanske man hinner börja tänka på att man faktiskt är gravid nu oxå :-D

V 21 nudå alltså. Och veckorna har bara försvunnit utan att jag knappt hunnit tänka på det. Magen börjar komma på allvar nu och sparkarna känns varje dag. Även om dom är betydligt sparsammare och klenare än Theos var. Men det kanske beror på att det är en tös därinne :-P Sen är ju Theo som han är med sina fötter än idag :-D
Jag börjar äntligen må lite bättre nu. Även om illamåendet kan smyga sig på fortfarande när jag blir hungrig. Men det är mycket bättre. Men tröttheten verkar inte vilja ge med sig. Men det har säkerligen med Theo att göra oxå plus att man ju inte sover så mycket på nätterna. Så jag kan nog inte räkna med att få vara pigg denna graviditet. Man får nöja sig med att må bra helt enkelt :-)

Solen skiner därute men det är lite slöjmoln på himlen. Vi ska gå ut och få oss lite luft nu jag och Theo.


Tack alla underbara!

Så igår hade vi kalas för Theo :-) Väderprognosen såg sådär ut. Men självklart så sken solen hela dagen för oss :-D Alla dessa underbara människor flödade in för att gratta från lilla prins. Och alla hade med sig så fina presenter till honom. Dagen blev superlyckad. Och jag vill tacka alla er underbara som kom för att fira honom. :-D

Självklart så glömde jag, eller han väl kanske inte, ta ett endaste kort under hela dagen. Vilket känns jättetrist....
Men jag kommer iallafall aldrig glömma dagen. Och det är huvudsaken :-) Theo stortrivdes, det märktes.

All kärlek från oss till er som kom!


Kalas dag!


Idag är självaste dagen då vi firar att vår lilla prins blivit 1 år på riktigt. Han fyllde ju år redan förra fredagen. Men det är idag vi firar det med pompa och ståt :-) Han har redan fått ett par ballonger att leka med.

Vår älskade solstråle :-D



MÄTT

Handlat       CHECK
Städat        CHECK
Bakat         CHECK
Nattat Theo CHECK

Och så har jag precis smällt i mig nordeuropas största kebab med bröd!
Det var mer som en dubbel kebabpizza om du frågar mig. Den tog upp en hel tallrik iallafall.
Peter har druckit en välförtjänt starköl och käkat en calzone special.

Behöver jag säga att vi är MÄTT!

Just nu: Jäsning, vertikalläge och soffa


Byggare Bob


Undrar vad det är med Byggare Bob som gör att alla barn tycker det är så himla bra.
Rasmus älskade det när han var liten. Och här sitter en och tittar på det just nu som redan vid 1 års ålder alltså tycker det är suveränt bra. Enda gången han sitter still och tittar i stort sett. :-)


Trött men glad

Det har varit en rejält tung vecka. Om man tittar på sömn och allt runtomkring. Men det är ju så, man får titta på det man har istället och vara glad och nöjd över det. Och jag har ju faktiskt massor! Om inte annat världens underbaraste familj :-)
Jag är trött trött trött. Men glad :-D

Imorgon blir det stort 1 års kalas här i Ytterharnäs. Theo ska nämligen firas för han fyllde 1 år den 11/6.
Det blir en hel del folk tror jag. Men vi har sagt drop in från kl 13 så vi får hoppas att inte alla kommer samtidigt.
Vi hade ju räknat kallt med fint väder så man kunde sitta ute. Men det ser ju inte ut å bli så. Därför vore det ju bra om folket spred ut sig lite om vi ska få plats härinne :-P. Men det ordnar sig säkert. Finns det hjärterum finns det stjärterum :-P hihi
Det kommer finnas tårta, glass, bär, bullar, kakor och grillkorv med bröd :-)
Till dom som vill vara kvar och "festa" lite på kvällen så kör vi grillning då med :-)

Nu blir det en liten sovstund med Theo. Skönt :-)

Det brann!


Idag fick jag och Theo besök av Maria och hennes goding Leo 6 månader gammal :-)
Det blev kinalunch som hon hade med sig. Sen en promenad på det så småttingarna skulle somna. Theo var den enda som somnade :-P Leo kikade sig så fint igenom hela promenaden. hihi vaken liten rackare.
Men han låg ändå och småpratade en stund så att mamma Maria fick lite fika i sig på altanen sen :-P
En mysig eftermiddag :-D Tack för sällskapet :-D


Framåt kvällningen här när Theo var nattad och Peter höll på för fullt att städa runt lite i huset. Så tänkte jag sätta igång och baka lite. Medan jag bakar ber jag Peter att elda upp skräpet som låg i kaminen. Efter en stund känner vi hur det börjar lukta bränt.... Men ja.. funderar inge mer på det. Men det där brända liksom ökar i lukt. Och till slut börjar det osa rök. Nånstans är det tokstopp! Huset fylls av rök på nolltid och Peter fick springa och rycka bort brandvarnaren för att inte den skulle sätta igång.
Upp med varenda fönster och dörr som fanns i huset och stå och försöka mota ut röken med en filt eller nått.
JÄKLARS vad det sved i ögonen och det gick knappt att andas. Usch å fy fasen. Nu luktar det rätt rejält med rök i hela huset. Undrar när den lukten tänker ge med sig......
Så om nån undrar på lördag... så vet ni.

Nu ska jag försöka baka klart. Sen blir det sängen.

Natti natt

Theos första utebad

Glömde ju blogga om när Theo tog sitt första dopp ute igår :-)
Jag fyllde upp hans lilla plaskdamm och så fick han leka. I början av dagen var det bara 15 grader däri, så då stod han bara på sidan och plaskade. På eftermiddagen hade det hunnit bli 21 grader. Då gick det tydligen bra att sitta i vattnet oxå :-P


Jaja, det var varmt och några slick glass skadar inte :-P



pannkakslunch med färska jordgubbar. :-P


Plask plask i 15 gradigt vatten


Det är uttröttande att bada....


mamma ställde mig i skuggan så jag vaknade och frös.... somnade om inne igen.


mmmm 21 grader i vattnet. Skönt!




Denna dag var Rasmus på furuviksparken med grannarna hela dagen så därför finns inga bilder på honom :-)


Utfodring

Grannfrun ringde och undrade om Rasmus hade lust att hänga med henne och hennes barn till Furuviksparken.
Och det ville han ju naturligtvis. Jättebra med tanke på att han blir under hållen och får utlopp för sin energi.
Dom skulle köpa åkband. så han blir nog där några timmar :-)

Har precis utfodrat Theo nu oxå. Pannkakor med färska jordgubbar till. Men jag tror fasen han ratade det! :-O
För han var inte sugen alls på att äta. Kanske inte är så hungrig i värmen... för han åt inte vällingen jag gav honom istället heller....

Det är riktigt varmt idag. Så jag tror jag tar och fyller upp hans lilla minipool så han får plaska lite :-P
Sen blir det en skön promenad i solen :-)

Tjing!


vaken igen...

Vaken igen då... Men jag vette sjutton om det är till nån bättre dag. Det känns inte så efter den här sömnlösa natten.
Vi hade tänkt komma i säng i tid. Men pga Theo vaknade och var OMÖJLIG att få att somna om så blev det sent ändå. Närmare bestämt runt 00 taget.
Sen vaknade han igen kl 3.15 och ville ha välling. Efter välling somnade han om jättefint. SKÖNT tänkte jag.
Bara det att han vaknade kl 4.30 och stog upp i sängen och tyckte det var morgon.
Det tog tid att få honom att somna om. Och när kl var 5.20 så fick jag somna igen. För att sedan vakna igen kl 6.
Solen skiner ute och det är alltså meningen att man ska orka hitta på något idag.....

Ja det är väl bara att hålla i gång 200% idag för att inte säcka ihop. Enda sättet.

Sorry bebis, men nu blir det två feta koppa kaffe!

Godmorgon!


En rejäl skitdag


Vad gör man dom dagar när allt kommer ikapp en och det bara känns hopplöst.
Hur positivt och bra man än försöker tänka dagarna i ända. Hur mycket man än kämpar och kämpar utan att klaga. Dom dagar när allt bara skiter sig och man känner hur all ork bara försvinner. När man vet att man inte kan göra något åt situationen just nu och frustrationen man känner gör att tårarna inte är långt borta.

Vad gör man dom dagarna? Idag var en sån dag......
Nu ska jag gå och sova och glömma att den här dagen ens varit. Sova och hoppas på en bättre dag imorgon.

Godnatt!

Järnvägsmuséet

Idag drog vi iväg till järnvägsmuséet en sväng. Rasmus höll på att riva huset kändes det som med sin rastlöshet. Han är inte direkt den duktigaste på att hitta på egna saker att göra... har aldrig varit heller så.

Trots lite regn och kyla så hade vi en mysig dag.




















Nu sticker vi


Nu käkar vi lite lunch och sen drar vi till järnvägsmuséet. Bäst det innan kidsen river väggarna härhemma.....


Det sparkar


Det sparkas och buffas därinne i magen för fulla muggar. Nu känner jag något varje dag faktiskt. Och det är HÄRLIGT! Tänk vad man glömmer fort :-) Man är så jäklars less i slutet av en graviditet så man gör vad som helst för att bli av med magen. Och nu sitter man här igen, gravid och gillar´t :-P
Jag vet att jag kommer vara skitless i slutet av den här graviditeten med. Men just nu har jag bestämt mig för att bara försöka njuta så mycket jag kan. Vara lugn och bara ta det som det kommer.

Dom säger ju att vi förmodligen väntar en liten prinsessa denna gång. Otroligt spännande :-)

MVC besök idag

Idag var det då dags för ett besök hos mödravårdscentralen igen då. Kolla upp hur jag mår i graviditeten.
Dom är inte så värst täta såhär dom första 25 veckorna. och det får man ju verkligen vara glad för.
För SÅ jäkla kul är det inte så bli stucken i fingret, vägd och grejjad med.

Trots en uppstressad mamma som i stort sett kom springandes med två ungar så satt blodtrycket perfekt på
125/70. Barnmorskan var mycket nöjd :-)
Enligt blodprovet jag tog i V 12 visade på att mina järndepåer var välfyllda och bra så jag behöver inte knapra några järntabletter. HAAAAALLELUJA för det!! Så man slipper skita järndank menar jag :-P
Vikten visade på att jag tjockat till mig +4 kg allt som allt. Vilket är helt okej för att ha gått 20 veckor... tror jag...

Ja, allt såg bra ut iallafall. Och jag slapp faktiskt bli stucken i fingret idag :-)
Nästa gång jag ska dit är den 20 juli och då är det dags att mäta magen och lyssna på hjärtljuden. Spännande!!

Jon of the year nominering

Jag skulle vilja göra en Jon of the year nominering här och nu. Och den ärofyllda nomineringen går till min kära mellanbror Anders "löken" Ekdahl.

Du MÅSTE ju godkänna den här nomineringen Johan!!


I helgen har då hela tjocka släkten varit i Viksberg (ligger nån mil utanför Södertälje) på äldsta broderns bröllop.
Dom hade själva mottagningen i ett stort tält på sin gård. Och eftersom det var många gäster och mycket bilar så hade dom hänvisat gäster som inte skulle sova över i huset till en större parkering längre bort.
Anders med familj hörde till gästerna som INTE skulle sova över i huset. Och hänvisades därför längre bort. Efter mycket disskussion och tjabbel fram och tillbaka mellan Anders och Stefan så säger Anders ändå till slut att "Nja... nä men alltså, jag ställde mig här på gården ändå.
Och med det menade han att han pakerade in 4 st andra bilar så det inte fanns någon möjlighet för dom att ta sig ut. Happ... okej.. Inget mer med detta denna kväll.

Festen börjar och sätter fart ordentligt framåt 2 tiden på kvällen. Brudparet lämnar då festen för att åka till sitt hotell medan övriga gäster (en av dom kära löken) festen. När jag och Peter går och lägger oss runt 2.30 så häller löken upp jordens största whiskey och tänker sätta i sig. Dom andra som var kvar var säkert inte sämre än så. Musiken DÅNAR bokstavligt talat.
När jag vaknar till runt 4.30 för att gå på toa har musiken precis tystnat och jag ser några som står ute i tältet och pratar fortfarande. En av dom låter som Anders löken. Jag ruskar på huvudet och går och lägger mig igen.

Kl 8 vaknar Rasmus och jag går upp med honom. Inte mycket sömn med andra ord.....
Runt kl 10 går jag och lägger mig igen för att få vila en stund innan hemfärd. Men blir väckt av
Peter nån timma senare. Han säger att dom andra gästerna som sovit över i huset behöver åka hem. Och Anders löken Ekdahl har ju parkerat in alla med sin bil. Och han är ju på sitt hotell inne i Södertälje. Och har tagit bilnyckeln med sig!!!  JOOOOOOOOOOON!!!!!!!!  Här kickar alltså jon nomineringen in.
Självfallet så är det ju MOI som får åka och hämta skiten eftersom det bara är jag som var helt nykter kvällen innan. Så det är bara att masa sig upp och dra iväg in till Södertälje i all jäkla trafik och försöka hitta hotellet.

Väl framme vid hotellet har löken skickat ner sin yngsta son Melker för att lämna nyckeln till oss.
Melker (han och hans bror Manne blev hemskickad redan kl 1 i taxi själva till hotellet på natten) berättar att Anders och fru ekdahl kommit hemglidandes till hotellet runt 5.30 på morgonen.
Börjat sjunga på nån låt där på morgonkröken och väckte båda pojkarna. När han lyckats med det så slocknade han själv och började sin välkända skriksnarkning så att ingen av pojkarna kunde somna om igen.
Här skulle jag ju vilja ge ÄNNU en jon nominering. Men jag är snäll och nöjer mig med en :-P

Allting gott slutet gott. Jag kom hem med bilnyckeln och alla gästerna kunde till slut lämna Viksberg.

Anders! Du är ett RIKSJON!! Men jag gillar dig ändå brorsan ;-)




Ja just ja! Det måste ju även sägas. Melker, du är GRYMMAST på att dansa :-) kram kram från faster :-)


Ännu ett vackert tårdrypande bröllop

Denna gången bar kosan av mot Stockholm och Karlbergs kapell för att se min äldsta bror Stefan gifta sig med sin Susanne :-)
Ett otroligt vackert litet kapell var det. Stämningen blev helt annorlunda mot en stor kyrka. Litet, mysigt och väldigt personligt. Ännu bättre när prästen var så cool som han var. Och sen tjejen som sjöng solo som sjöng så otrolig vackert.
Inte kunde man hålla tårarna borta den här gången heller.


Nyvigda


Löftena


vackra familjen


Bröllopstårtan. JÄTTEGOOOOD! :-P


Budparet med sonen Hannes mellan sig :-)


Baren




Kvällens program mm


Brudparet skär bröllopstårtan


Kidsen hade lite tråkigt på kvällen


Partyt har börjat!


Min gopojke :-)


YEEEEEAAAAA!!!


80 tals moves ;-)


Kl är 2.00 och partyt kan börja på allvar....... hmm...


Det vankas bröllop igen


Gomorron i regnet. Här har det ÖST ner regn sedan inatt ungefär och det fortsätter nu med.
Ser inte direkt ljust ut när man kollar vädret framöver heller.......

Iallafall, har inte så värst mycket tid att blogga idag. För idag vaknas det bröllop igen. Denna gång i Stockholm och dom som står på tur är storebror Stefan och hans flicka Susanne :-)
Hoppas hoppas innerligt att dom slipper regn på sin stora dag!! *ber till högre vädermakter*

rapporterar naturligtvis från bröllopet med bilder och allt imorgon när vi kommer hem igen!

Nu, till pack kaoset!

Tjingeling!

Grattis min älskade pojke!

Idag fyller Theo stora 1 år!! Vår bebis är inte liten längre. Han har blivit en stor pojke som går och nästan springer fram nu. Det är märkligt vad tiden går fort.... Ett helt år har passerat i rekordfart.
Grattis mammas och pappas kärlek! Vi älskar dig!




Du kom till världen en varm junidag
När jag såg dig förlorade jag alla andetag
Det vackraste barnet jag någonsin sett
huvud, händer och fötter ja helt komplett
-----------------------------------------------------------------------

Huvudet täckt av en massa mörkt hår
två stycken mysiga och knubbiga lår
Underbart mysiga och gosiga kinder
Och två mörka ögon som ser och trollbinder
-----------------------------------------------------------------------
Jag sitter och tittar på dig just nu idag
Och hjärtat slår genast dubbla hjärtslag
Känslan är för stark och orden är för få
att beskriva en sån kärlek är svår att förmå
------------------------------------------------------------------------
Älskade pojke du är min kärlek och mitt allt
Jag ska skydda dig genom livet tiotusen gångerfallt
För dig står lycka och framgång i stjärnorna skrivet
älskade pojke, jag älskar dig mer än självaste livet


Det heter inte tjock, det heter porrigt mullig!

Ja precis som alla andra här på jordklotet så finns ju även jag på Facebook.
Och jag gick nyligen med i den här gruppen som heter "Det heter inte tjock, det heter porrigt mullig"

Så sant som det är sagt. Kunde inte säga det bättre själv. SÅ DET SÅ! ;-)


Bilden är tagen från facebook sidan.



Fan.... det ser ju nästan ut som jag ju!! :-O


trots allt detta

Trots all skit som händer just nu så får man ju försöka se livet från dess ljusa sida.
Solen skiner och även om Theo inte är på sitt bästa humör nuförtiden så är ju livet rätt härligt just nu. Det är sommar, solen skiner och man får vara hemma med Theo :-D
Även om han är en riktig kladdunge ibland :-P


Ja.. mamma försökte göra en krans.... *harkel*



den där vattenslangen är bra intressant. När pappa har den kommer det vatten ur den.... hmm...



Sitting in the solstol å hare rätt så gött


Tjockis :-P


De här är livet! Ja gillar´t ;-)


Jag määää!!


Lortunge ;-)


Glad lortunge


Söt lortunge ;-)


Jävlars helvetes SKIIIIT!


Jag ÄR lycklig! Jag lovar! och jag tänker jättepositivt hela dagarna. Superduperpositivt!
Trots detta så har alla tre bilarna pajjat en efter en och en diskmaskin. Nu undrar man ju vad som kommer härnäst.....

Det började med den alldeles nya peugeoten som AC helt plötsligt inte fungerade på när det blev sommar. Det är ju faktiskt omöjligt för oss att testa den när det är vinter (då bilen köptes in). Och nu när det blev sommar så har den aldrig fungerat. Verkstaden här i Gävle ville ha 10500 kr för att laga det. Bilhandlaren vi köpte bilen av sa att hans verkstad kan göra det för 5000 kr. Vi tycker att när man köper en ny bil så ska ju ändå allt fungera. det handlar om MYCKET pengar. Nu har bilen varit uppe i Ljusdal på verkstad i en vecka och bilhandlaren anser att han är schysst som bara debiterar oss 2000 kr.  För en bil vi köpte för några månader sedan för nästan 140 000 kr!! Förbannade idioter!!!

Eftersom vi behövde en bil som fungerade och gick att köra med AC i så var vi tvugna att lämna in Saaben på verkstad för att fixa bromsskivorna på den. Dom var totalt paj nämligen. Det var något mer som fixades och notan hamnade så vackert på 5500 kr. Underbart......

Söndagen den 30/5 kom vi hem från Anders och Maines bröllop. Vi hade glömt att köra igång en diskmaskin innan vi åkte dagen innan. Och TUR va väl det! För mitt uppe i diskningen så började skiten läcka litervis med vatten på golvet. Efter många lagningsförsök var det bara att inse.... Det går åt några tusenlappar här med alltså på en ny diskmaskin. *suck*

Eftersom ekonomin ju som förstått inte är den bästa denna månad planerade vi att sälja iväg min volvo lite fort och få in snabba pengar den vägen. Snygga till den lite bara.
Vad händer då? Jomen självklart så pajjar den skiten oxå!
Peter drog iväg en sväng till stan med släpet för att hämta grejjer. På infarten till Ytterharnäs börjar skiten ryga så han knappt såg vägen framför sig. Kylaren har pajjat totalt.
Men nu Jävl......... Nu kan man ju lite lätt börja tro att man helt enkelt är otursförföljd.
Tack å lov får pappa tag på en gammal kylare på en skrot i Kolbäck för 500 kr. Något som skulle kostat 900 kr annars det billigaste vi hittade. Men den kylaren får vi först till helgen när vi träffas. Så bilen står där den står... trasig....

Nu kan man ju tycka att det faktiskt räcker med skit. Men nääää farför det? igentligen? Onödigt eller hur....

Peter drog iväg upp mot Ljusdal för att hämta peugeoten som nu ska vara färdig och klar.
Jag skrev ihop en matlista inför helgen och veckan och tänkte ta en handling och en runda på stan med Theo.
Hoppade glatt in i saaben och drog iväg. Tills jag precis kom ut på furuviksvägen och något hände.
Rattfan gick knappt å rubba!!?? Men va hände nudå......
Saktade in och svängde in mot furuviksparken. Jorå mycket riktigt. Något hade hänt för det gick knappt att styra. Ratten gick toktungt minsta lilla man svängde.
Ringer Peter och meddelar vad som hänt. Han suckar tyst och säger att han inte orkar tänka på det nu.
Vi lägger på och jag bestämmer mig för att åka hemåt igen. Jag vet ju inte vad som är fel så inte fasen vågar jag åka in till stan. Halvvägs hem börjar ac och templampan att blinka och vips så släcks allt och fläkten slutar funka!
Ringer Peter igen som nu är allvarligt trött.......
När jag åker in på gården stänger jag av bilen och provar starta den igen. Men nu är bilen totaldöd och går inte ens att starta.

Rätta mig om jag har fel, men jag tycker nog jag har all rätt i världen att få säga JÄVLARS HELVETES SKIIIIIT!!!!


1 års kontroll

Idag var vi iväg på 1 års kontroll och den tredje sprutan för bla polio mm.
Vår kille har blivit riktigt stor :-)
Vikt: 10065 gram
Längd: 78 cm

Han följer sin kurva alldeles utmärkt. viktkurvan ligger något under normala men den följer sin kurva.
Och längdkurvan ligger över den normala men följer kurvan den med :-)

När det var dags för sprutorna så blev han inte direkt glad. Han grät till lite men tystnade ganska snart. Så man måste ju säga att det gick jättebra. Och när läkaren ville titta lite på honom så gick det med jättebra. Han var supertrevlig hela besöket igenom :-)

Tills vi satte oss i bilen och var halvvägs hem! När han började skrika och gråta och säga ajajajajajaj.
När vi kom hem fortsatte skriket och jag fick bära bära bära honom tills han slutligen somnade.
Sov ungefär 50 minuter innan han vaknade och var alldeles varm hela han och grät och skrek om vartannat. Totalt tröstlös var han. Sprutorna som satte in redan..... *suck* Han har alltid blitt på verkad av dom där sprutorna. Men den här gången var det nog rekord vad fort dom satte in.
Efter en alvedonsup och bärande ungefär 30 minuter så blev han piggare. Äntligen!
Jag väntar mig ingen höjdarnatt, det är nog ingen idé. En alvedonsup innan natten så kanske han sover gott några timmar iallafall.

Föresten, klippa luggen på en 1 åring är ingen lek. bara så ni vet ;-)








För mycket å tänka på

Igår hände det. Theo sov i vagnen och vaknade ledsen. Jag skulle dra upp sufletten och klämde hans hand så han blev ännu mer ledsen. Tröstade inne i soffan och han somnade om i famnen på mig.
Såg att klockan var 14:55 och fick allmän panik och försökte växka Theo. Som var JÄTTELEDSEN när jag väckte honom. Stressade med att packa ihop kläder, välling, frukt, vagn och allt som ska med. Medan en jätteledsen Theo stod och tittade på mig. Usch.... fy fasen va hemskt det är.
Väl framme på BVC möter Peter upp mig och vi går in och sätter oss. *puh* äntligen kan man pusta ut.
Något är konstigt..... Det är massa barn där, fast större. Och en tandhygienist sitter där och går igenom allt sånt med föräldrar. Efter en 10 minuter tar jag upp min telefon och kikar i kalendern. Och inser att det var onsdag som vi skulle vara där. 1 dag tidiga var vi! Inte undra på att bvc sköterskan tittade konstigt på oss då!!
Va trött å less jag blir på mig själv ibland. Känns som jag har haft lite för mycket i huvudet sista tiden här. Med bröllop, dop, tal, skolavslutning, utflykter, skolresor, presenter som ska handlas, ekonomi som inte riktigt går ihop.......
Ett bröllop stundar till helgen och jag har börjat med talet men.... känner mig inte alls någe nöjd. Jag får inte till det... irriterande.
Måste rensa skallen.. Men hur gör man de då?!


När ska piggheten kicka in!?

När jag var gravid med Theo så gick illamåendet över runt v 10. Och efter det blev jag bara piggare och piggare. Man kan säga att jag verkligen mådde som en prinsessa :-) Speciellt dom här mittenmånaderna. Pigg som en lärka både dag och kväll. bakade, städade å hej å hå.
Nu har det gått 19 fulla veckor av denna graviditet och jag är fortfarande TRÖTT! Och illamåendet är bättre, men smyger sig på ibland fortfarande. Iallafall nån gång om dagen. Speciellt mot kvällen om jag börjar bli lite hungrig.
Jag liksom funderar när den där piggheten ska kicka in igen? När jag vaknade kl 6-7 och va pigg som en lärka och skuttade ur sängen för att börja dagen. Det skulle jag VERKLIGEN behöva nu när vi har en väääldigt morgonpigg liten kille härhemma.
kl 5 gjorde han gordmorgon imorse. Vilket börjar ta på krafterna rejält..... Även fast det är ljust ute så är man trött trött trött så det värker i kroppen.
Det är tur att han fortfarande tar en lur på 1 timma på förmiddagen. Annars skulle man ju stupa.
Om killen ändå kunde börja sova fram till 7 taget. Skulle han säkert bara behöva sova 1 gång om dagen.
Inte mycket å göra antar jag.....

Idag är det iallafall 1 års kontroll plus vaccination. Därför ska Peter vara med, jag avskyr det här med vaccination. Har alltid haft någon slags skräck emot sprutor. Och när dom ska sticka i min lilla kille.... Näe, gillar´t inte.
Ska bli väldigt intressant å se hur lång han blitt och vad han väger nu. Lite knubbigare tycker jag minsann han blitt. Det är ju iallafall inget fel på piggheten. han är inte still en sekund. :-)

Efter detta är det dags för Rasmus skolavslutning. kl 18 ikväll ska vi infinna oss på Gävle montessori skola för att höra klasserna sjunga. Sen får man ta med sig eget fika om man vill göra det efteråt. Men vi beger oss nog hemåt pga Theo. Sovdags för honom då.

Just nu: Theo står och bankar på altandörren. Tror ni han vill ut? :-P

SATC 2

Japp! Ikväll tog jag och Lisa en rejäl tjejkväll och drog på bio för att se SATC 2. Vi tyckte båda det var en skitbra film. 2½ timma skulle den hålla på och det kändes verkligen inte. Snarare som att man inte ville att den skulle vara slut. Den har ju fått lite blandad kritik. Men jag tyckte den va skitbra faktiskt. Typiskt skön och mysig tjejfilm innehållande allt :-) Vicken girlpower och vilken vänskap :-)

Rekomenderas!


Victory!!


Guess what! Idag hade gubben flyttat på skottkärran till sidan. Tänk att han fattade till slut.
Victory! Sweet victory. hehehehehehe

Trött och rastlös


Idag är en sån där dag. När man helst skulle vilja hitta på en massa men har inget att göra bara.
Inget planerat eller inbokat på hela dagen. Samtidigt är man trött så man vet inte om man orkar.
Och sol är det inte heller ute. Så det är liksom inte skönt alls å sitta ute. Var ute en sväng här på förmiddagen med Theo. Men myggorna är ju som jäkla vampyrer på en! Hoppas det blir brännhett här några dagar så skiten torkar ut och dör.
En annan fundering... Vaccinera Theo mot TBE. Om det är något vi ska göra i år. Dom säger ju att det är fler sjuka fästingar i år. Men jag vet inte..... Grejjen är ju att det tar säkert 2 år innan man är klar med vaccinationerna. Men man måste ju börja någonstans. Ja vi får se.

AHH det kryper i mig!!!  Jag vill göra nått men ändå inte. Undrar om Theo kommer riva huset om han får vara inne idag..... :-\

Vardag igen då...


Måndag igen då och vardag. Man fick slå upp sina ögon redan kl 5.30 imorse *gääääsp*
Tänk om gossen kunde sova till 7 iallafall!!! Då kanske det räckte med att sova 1 gång om dagen för honom oxå.
Men näääää inte då. Här ska vi vara morronpigga. Bara å hoppas den här extremt morgonpigga perioden jag hade sist jag var gravid infaller snart.
Det ´är TUR att det är sommar och ljust när man går upp åtminstonne....

GODMORGON!

Från ljus till mörker.....

Imorse var det min tur att få sovmorgon. Och SOM jag sov :-P Jag vaknade först kl 9 av att Peter kom upp med Theo när det var dags för honom att sova en stund. Dom hade varit uppe och bytt blöja och allt men jag hade inte hört ett dyft. Det är rätt ovanligt. Men OJ va skönt :-)
Theo somnade rätt så snabbt och hela familjen sov 1 timma till. Så kl 10 gick vi upp alltså :-D

solen sken och det var varm och härligt ute. Vi satt därute på altanen och drack lite kaffe, Theo sprang runt och lekte. Och så bestämde vi oss för att ta en sväng till Furuvik och titta på djuren. sagt och gjort. Myyyys :-)
Theo älskar verkligen å titta på alla djuren. Stooora ögon får han och han pekar och pekar. Kan inte få nog verkar det som :-) Det är så mysigt :-)
När klockan blev 14 var det som att dra ett täcke över himlen. Det blev totalt mörkt och temperaturen damp till en 9 grader bara. Det blåste som attan och kallt var det. Det var bara och försöka hinna hem innan regnet skulle komma.
Theo blev toktrött av det lilla vi var ute och somnade när vi kom hem och sov till 16.30.
Resten av dagen var mörk och regnig... trist...
Inte blev det bättre av att mamma ringde och berättade att dom hade 24 grader varmt och molnfri himmel hemma i Kolbäck... Iblan blir man ju sur över att man bor som man gör... :-\

Aja, inte muttra nu kristin. Det har varit soligt hela veckan, nöjd får man va :-D
Ny vecka framför oss. Och ett bröllop stundar till helgen. Undrar hur brorsans svennsexa var igår :-P

Hurru brorsan! Lever du idag!? ;-)


Dop och fotbollscup

Exakt kl 13:00 sprang vi innanför dörrarna på Strömsbro kyrka. Sena som f*n minst sagt! Familjen kaos....
OJ vilket fint dop. Och Leo Erik Peter Sund skötte sig utmärkt :-D

















Efter dopet for vi snabbt som ögat iväg typ 200 meter bort bara till Testebovallen för att hinna se Rasmus spela match. jag hann bara se kanske 1 minut. Men det var en viktig minut för en mamma. Sånt där vill man gärna se :-) Och en glad Rasmus kom springande mot mig :-D







Sen åkte vi hem och hade mys hemma. grillade och sådär :-P





Otroligt härlig dag!!


Det är samma hav!!



+ 8 grader. Brrrrrrrr!!!!


vad har hänt?!


Vad har hänt med min sons hår!? Der ser mest ut som svinto i bakhuvudet.....




Syskonkärlek


Rasmus äter rabarber. Theo vill såklart smaka....


Så snäll storebror som han har så får han såklart smaka :-)


Och Rasmus får ett antal syskonpussar som tack :-)


KÄRLEK!


GUBBJÄVEL!!!

Var ute och gick häromdagen med Theo i barnvagnen en liten tur runt ytterharnäs jag har här.
Man går förbi ett parti radhus när man gått halvvägs ungefär. Och den enda trottoaren som finns på den vägen är just alldeles utanför dom radhusen.
När jag går där i godan ro så ser jag en skottkärra som står mitt på trottoaren. Och gubben som äger skottkärran ser att jag kommer. Tittar lite på mig, sen vänder han sig om och tittar åt ett annat håll bara.
Vilket resulterar i att jag får köra vagnen ned för trottoaren och sen upp igen när jag passerat skottkärran.
idiot tänkte jag då!

Idag när jag passerar samma område. Tro på fan att gubbjäveln står där med samm skottkärra parkerat MITT på trottoaren så det är omöjligt att passera med barnvagn. Samma sak händer igen. Gubben ser att jag kommer, tittar lite på mig och vänder sig om.
Men nu jävlar!!!! Jag ökar på stegen rakt emot skottkärran. Tar tag i skiten och flyttar på den lite hårdhänt så gubben ska fatta. Han tittar bara på mig men säger igenting.

Förbannade idioter! En trottoar är väl för fan ingen jävla skottkärreparkering!!
Idag tänkte jag inte bara idiot. Idag tänkte jag "Förbannade jävla träningsoveralls fjant syntetbrända gubbjävel!!!"


Ska hela sommaren vara såhär?


Solen skiner. Men det är KALLT ute! Det blåser kalla vindar och det är inte speciellt skönt å vara ute alls. Då måste man vara påklädd med långbrallor och jacka. hur kul är det när det ska vara sommar..... :-\

En tillfällighet?

Inatt runt 1 taget vaknade Theo och skrek å skrek å skrek. Tårarna rann nedför kinderna på honom och han var totalt otröstligt vad vi än gjorde. Tills jag började massera hans högra vad och knä. Då lugnade han ner sig och tystnade. Då förstod vi, han hade ju ont i benet. Växtvärk eller bara ont efter att ha gått mycket? Vet inte....
Ska vi få en till med växtvärk alltså..... Rasmus som fortfarande har perioder där han har växtvärk varje dag.
Det var JÄTTESYND om vår lilla kille inatt iallafall som hade så ont. Jag vet ju precis hur det känns :-(

Imorse slog han upp ögonen kl 5 pigg som en lärka. Mamma och pappa hade gått och lagt sig 22 kvällen innan men ÄNDÅ inte fått sova något. Det verkar inte spela någon roll om man lägger sig tidigare eller inte.....
Idag blev det till att börja dagen med alvedon. Kroppen och huvudet värker. Idag blir det inte många knop gjorda. Och jag TÄNKER sova med Theo idag även fast solen skiner ute. Annars orkar jag bara inte.....

Lite ljuva sommarbilder

Kan ju börja med att informera om att Theos tand nr 9 har ploppat upp. Sådär bara... utan att vi hängde med alls. Och nu är tand nr 10 på gång oxå har vi märkt. Det dregglas utan dess like och det är löst i magen och krångliga nätter. Det typiska..... 10 tänder innan han ens fyllt 1 år. Herregud!!

Här kommer iallafall lite bilder från vår första härliga sommarvecka tillsammans :-)


Allting ska bäras och släpas på


vackra blommor i trädgården


Mys i boulogern idag. behöver jag säga att han stack hela tiden....


Gladfisen våran


gladfis igen :-)


Bus! Bara bus!


Vad är det med den där lådan....


samlar stenar


Ute och spatserar


Pojkarna bus Rasmus och Lukas leker med en vattenspruta


Den super superfina presenten jag fick av Anders och Maine. TACK!!! :-)


Hon därinne


Hon därinne "pickar" på mig. Tänka sig att det är precis lika faschinerande tredje gången :-)


Ork

Orken att blogga har inte funnits på ett par dagar. Så jag kör ett inlägg såhär direkt på morgonen och uppdaterar lite :-)

Igår mådde jag faktiskt BRA för omväxlings skull :-D Dagen bestod av klippa gräsmattan på framsidan (Sen vaknade Theo). Fick honom att somna om igen och passade på att sola/vila :-)
När Theo vaknade blev det lunch och en massa lek i sandlådan och ute överhuvudtaget.
sen blev det en skön promenad. Theo sov länge så mamma hann sola/vila lite till :-P
Sen kom pappa hem och det blev hej babelooba på theo. Herregud vad han gick omkring och pratade och pratade, klappade händerna och verkade allmänt lycklig :-) Det syns lång väg att han mår som allra bäst när både jag och Peter är hemma.
Det blev en mysig middag ute på altanen och sen ett bad för Theo innan sängdags :-)
Mamma ser ut som en röd kräfta idag vill jag lova :-P

Natten har inte varit någon höjdare. Theo vaknade redan 1.30 och skulle ha välling. Och efter det har han inte sovit bra alls. Snurrat och skruvat på sig, gnällt och haft sig. Ingen av oss har kunnat sova sedan dess. Så vi är trötta idag kan man säga. *gäsp*
Idag står iallafall en tur till boulogern på agendan. Ska träffa några mammor och deras barn. Snacka lite skit, fika och bara ha det bra :-)
får se vilket humör Theo är på bara.... Han började morgonen med ett jäkla humör.... Så går det när man inte sover!!

RSS 2.0