en lugn och skön dag

Natten var väl ingen höjdare... som vanligt nuförtiden. två kids i sängen och nu verkar Agnes komma igång mer och mer med amningen oxå. För inatt åt hon två ggr och på morgonen ett par gånger oxå. Jättebra ändå :-) Slipper man fundera om hon får i sig tillräckligt.
Hon har varit vaken jättemycket idag :-D det är så mysigt att få titta på henne och möta hennes blick. Längtar tills man får det där första leendet :-)

Theo vaknade på rätt sida idag oxå. Han har varit en riktig prins hela dagen idag. Vi tog en skön morgonpromenad jag, Theo och Agnes. Barnen fick sova i vagnen. Agnes vaknade så jag tog in henne. Men Theo sov dryga 2 timmar och var glad och pigg när han vaknade :-)
Gick in och åt lite lunch. Och sen fick han gå ut på gården och leka av sig. Kvällen har oxå varit jättemysig. Mycket gos och mys :-) Så idag känns det som hela familjen har laddat batterierna igen. Även om man såklart är trött när kvällen kommer. Men det behövs lite sådana här lugna och sköna dagar ibland när allt bara flyter på.

Föresten hade vi ju totalt glömt bort att man ställde om klockan inatt. Så dagen blev ju SJUKT jäkla lång... och vi fattade inte varför. hihi  Våra klockor hade ställt om sig själva. hehe
Tur man inte visste det inatt kl 4 när Theo vaknade. Och klockan igentligen bara var 3 :-P

Nä nu ska vi se klart på Indiana Jones filmen :-) Söndags myyyyys bara jag och Peter :-D

//trött, men glad

Nya krig

Ännu en natt med en massa uppvaknanden av Theo. Det är som om hans sömn är totalt rubbad av allt. Han ställer sig upp i sängen och gallskriker så det låter som att någon håller på att ta död på ungen lr nått.
Vet inte hur många gånger Peter har fått springa in till honom och sitta där inatt. Vid 4 tiden gav vi upp och han fick komma in till oss. Orken finns bara inte......
Man hade ju trott att det skulle vara bebis som ställde till sömnen för oss. Men nä.... Hon sover så snällt och äter 1 gång på natten bara (än så länge kanske man ska tillägga.....).
Dom sömnlösa nätterna och allt bråk på dagarna tar musten totalt ur oss.

Imorse kom ett nytt bråk. Han fick inte kladda och leka med maten vid frukostbordet som han ville. Till slut fick jag nog. Torkade av honom och lyfte ner honom på golvet.
Vilket gjorde honom totalt galen. Skrek som aldrig förr gjorde han. Vi tog in honom i vardagsrummet och så fick han stanna där och rida ut sin storm själv medan vi gick tillbaka och åt frukost.
Å herrejävlars.... Han tog leksaker och kastade omkring sig, skrek som en galen. *suck*
Efter ett tag lugnade han ner sig iallafall. Och kom smygandes efter bordet... sakta men säkert. Till slut stod han nedanför Peter och ville kramas.
Men SHIT, vart har humöret kommit från. Nog att han haft vilja förut. Men sedan Agnes kom är det rent KRIG härhemma mest hela dagarna. Om ALLT i stort sett.
Man kan inte låta bli att känna sig uppgiven och ledsen ibland. Det känns som vi har ett jobbigt år framför oss.
Nu gäller det att stålsätta sig. Hålla ihop till varje pris och kämpa oss igenom det här.


För livet är nu och jag älskar er förevigt!





Känslor

Ikväll är väl första gången sedan Agnes kom som jag känner mig ordentligt nedstämd. Men det har faktiskt inget med Agnes att göra på det sättet. Utan vår älskade lilla Theo.
Han är inte sig själv helt enkelt. En hel vecka har gått nu sedan Agnes kom till världen. Och Theo... han är bara så ARG hela tiden. Han skriker, gormar, slåss och bits så fort inte saker går som han vill eller han får som han vill.
Det känns som det är ett evigt skrikande dagarna igenom. Och ett evigt bråkande. Jag trodde det var på bättringsvägen häromdagen. Men tji fick jag.... dagen efter var allt som vanligt igen. Och idag hade han till och med visat samma humör på dagis. Hela dagen hade han varit arg och till och med försökt slå en av fröknarna.
Alldeles nyss vaknade han och skrek hysteriskt och tårarna sprutade på honom. Helt tröstlös i 20 minuter var han lillgossen. Har ingen aning om han drömt eller om han hade ont någonstans. Nattskräck?


Det gör så ont i mammahjärtat just nu. Att det enda vi gör är bråkar och säger åt honom på skarpen. Förstår att allt är upp och ner för honom nu. Hur han känner sig kan ingen veta....
Vad är du så arg för lillgosse? Mamma är så ledsen just nu.... :-( Ledsen och orolig. Vart är vår lilla goa och glada Theo?

Mamma och pappa älskar dig!


Det gick bra!

Peter hämtade Theo från dagis idag runt 14 och han hade haft SUPERKUL! :-D Helt underbart å höra det :-)
Han kvittrade och skrattade och sprang omkring och lekte när Peter kom. Och fröknarna sa att allt hade gått jättebra. Ätit bra hade han gjort oxå. Och dom hade inte sett skymten av någon trotsig Theo.
HUR BÄR DOM SIG ÅT!!??
Han ska få gå på dagis en stund imorgon med faktiskt. Vi hann inte riktigt med allt vi skulle idag och eftersom han hade så skoj så gör det kanske inget om han får gå mellan 9-14 imorgon med :-)

Ja å lilla Agnes. Vad ska man säga om henne. Hon äter, sover och bajsar. ja SHIT vad hon bajsar. hihi
Hennes mage är det då inge fel på inte :-) Lugn som en filbunke. Gick hur bra som helst å utföra dagens ärenden med henne i bilstolen hela tiden. Ja... nä jag vet inte. Jag kan inte riktigt känna mig lugn än och tro att hon ska vara såhär lugn. NÅTT måste ju hända snart... eller?






Sardinburk


Jorå, hon låg i sin säng fram till 1:15 när hon ville ha mat. Strax efter det kom Theo oxå. Så jag har legat som en sardin 5 timmar i sträck inatt. Totalt inklämd mellan Theo och Agnes.
Den värken jag hade i kroppen när jag vaknade.... Å inte kan man skylla på barnen att man sovit dåligt heller direkt. För dom har ju sovit.

*gäääääääääääääääääääääsp*

Idag ska iallafall Theo vara på dagis mellan 9-14. Han får igentligen gå fulltid första månaden efter man fått barn. Men varför ska han göra det när han kan få vara hemma med oss och tillfriskna ordentligt istället. Men vi tänkte en dag denna vecka och 1 lr 2 dagar nästa vecka. Så han inte glömmer bort det helt. För sen när Peter börjar jobba tänkte jag iallafall ha honom där ti-to mellan 9-14.
SÅ, idag ska vi åka ner på stan och göra en massa ärenden och inhandla allt vi behöver ha. Lika bra att passa på.

Får se när lilla madam här behagar vakna och äta bara.......


Pappa mys

Nu har jag fått mina förlossningspapper utskrivna. Kan vara kul att ha och läsa såhär i efterhand eftersom man oftast inte har hundra koll på allt när man ligger där med all smärta :-)

12:50 blev vi inskrivna på förlossningen. Då var jag öppen 3 cm och hade lite kvar av livmodertappen. Men den va jättemjuk och så hade jag buktande hinnor

14:46 får jag lustgas

14:50 är jag öppen 5 cm och dom tar hål på hinnorna.

15:06 Är hon född.

Ujujuj...... :-/  Snacka om att man inte har någon tidsuppfattning när man ligger där.


Idag tog vi iallafall en första promenad med syskonvagnen vi köpt. En svart Carena double swing blev det. Och den är förvånandsvärt liten för att vara en syskonvagn. Och lätt å köra. Agnes sov hela promenaden och Theo satt och bara mös :-)

Theos trots har varit aningens bättre idag. Det blev lite när Peter drog iväg till hälsocentralen för att kolla sin hosta och jag fick lov att lägga honom. Upp med båda ungarna i vårt sovrum. Agnes i sin säng och Theo i vår och jag bredvid honom. Men seddu de gick icke. Han vrålade, skrek, kastade sig och var helt galen i säkert 20 minuter. Men jag gav mig fan på att inte ge mig. var tvungen å ta kampen på en gång så han vet att jag inte tänker ge mig. Mitt uppe i allt så bajsar Agnes och jag blir tvungen å tända lyset och byta på henne. Theo tror att allt är frid och fröjd och börjar kvittra och skutta runt. Men tji fick han. Jag tog honom och lade honom i sin säng under starka protester och skrik. Hämtade Agnes och satte mig på en stod bredvid hans säng och ammade.
Theo satt där och vrålade ett tag av ilska. Men till slut lugnade han ner sig. Lade sig ner och jag fick smeka honom på ryggen och han somnade. *puh* vilken kamp. Men en viktig sådan tror jag. Nu känner jag att jag grejjar att lägga honom själv.

Senare på eftermiddagen drog Peter iväg en sväng till för att klippa sig. Då kom nästa testning.
Gick HUR bra som helst allting. Tills jag satte mig ner och skulle amma. DÅ slog han till gossen med att klättra upp på rumsbordet. OCH som han envisades trots att jag sa till honom hundra gånger och försökte ta ner honom.
Han vet precis vad han pysslar med. Testar gränser å grejjar. Men det känns som det går åt rätt håll nu faktiskt. Det har varit mycket lugnare idag än på en hel vecka.



Kvällen avslutades med pappamys :-D


3 års trots?

Kan man få 3 års trotsen redan när man är 16 månader gammal? Sedan Agnes kom till världen har vår lilla gosse Theo gjort total revolt. Han är HUR söt och gullig som helst mot Agnes. Men mot oss!! Oboy säger jag bara...
Liten gosse håller på att bränna ut oss båda två känns det som ibland. Det går inte en dag utan bråk, skrik och trots till förbannelse. Så fort han inte får som han vill börjar han gallskrika i säkert 10 minuter i sträck. Känns som en evighet. Han vägrar att äta, sitter bara å leker med maten. Står på stolen och ska klättra upp på bordet. När vi säger nej blir det vrål och skrik. Bits, nyps och slåss. Klä på honom eller byta blöja. Samma visa.
Jag hoppas bara innerligt att det kommer lugna ner sig tills jag ska vara själv med mina små.
Nästan så man önskar man hade Rasmus hemma om dagarna som hjälp.....



Mammas lilla guldhjärta! Allt kommer ordna sig :-)




Med lilla Agnes fungerar allt över förväntan. ÄN så länge tänker jag säga, för jag vet ju att saker ändras exakt hela tiden med sånna här småingar. Det kan vara kanoners i en vecka och så poff är det skitkasst i två veckor. Ja... men än så länge sover hon bra. Äter bra och bajsar flera ggr om dagen precis som farsan och brorsan. Maten liksom rinner rakt igenom. vilket är jäkligt bra för då funkar ju magen. Kanske vi slipper kolik. Hoppas hoppas......





Storebror Rasmus var och hälsade på igår och blev mäkta stolt över lillasyster. Längtar efter dig min stora pojke!!


Förlossningsberättelse Agnes

Min tredje och sista förlossning. Jag sa på en gång att det var den värsta av dom alla. Men kunde inte sätta ord på varför jag kände som jag gjorde. Nu några dagar senare har allting smält och jag vet varför jag känner som jag gör. Jag och Peter har pratat igenom allt som hände.

Vaknade natten till onsdagen den 20/10 av en liten värk. Tänkte inte så mycket mer på det utan somnade om. En halvtimma senare vaknade jag av en värk igen. Funderade lite…. Men somnade om. 15 minuter senare kom ännu en liten värk och nu började jag ju verkligen fundera om det var på gång. Nu började värkarna rulla på lite lätt i jämt takt var 15 minut ungefär. Och höll på så fram till lunch ungefär. Sen bara totalt stannade dom av i några timmar för att sedan komma tillbaka igen runt 17 på kvällen. Jag kände genast igen allting eftersom det var exakt på samma sätt när det var dags för Theo att komma ut. En hel dag med småvärkar som gör att livmodertappen kortas av och förbereder det riktiga värkarbetet. Jag visste precis vad det handlade om. Därför åkte vi upp på förlossningen på kvällen för att få en koll på hur läget var och för att få en sovdos så jag skulle få sova under natten. När vi kom dit var jag öppen 2 cm men hade även 2 cm kvar av livmodertappen att bearbeta bort. Hon tyckte det var jättebra att vi kommit dit för att få en sovdos. Så hon gav oss min lilla ”gottepåse” och sa att nu åker du hem och sover och så kommer du tillbaka imorgon och föder barn. Japp! Tyckte vi. Eftersom hon gav mig en hinnsvepning för att hjälpa till lite så blev värkarna lite starkare och kom lite tätare. Så jag ville bara skynda mig hem för att få sova. Man blir TRÖTT av att gå och ha småont en hel dag. På vägen hem kastade vi i oss lite McDonalds och sen åkte vi hem och lade oss och sov. Låg och vred mig lite innan jag kunde somna. Kände mig pirrig och nervös. Men samtidigt förväntansfull. Jag kände i hela mig att hon skulle komma dagen därpå. Men till slut kickade insomningstabletten in och jag slocknade totalt. Sov bättre än jag gjort på flera månader. Vaknade av den första värken som kom kl 4.30 redan. Då visste jag att det hade satt igång igen. Och denna gången på riktigt. Värkarna var fortfarande inte jobbiga utan rullade på bara ungefär var 15 minut nu med. Fortfarande värkar som ska ta bort livmodertappen. En fördel med att ha fött två barn tidigare, man har rätt bra koll på sin kropp och det kändes faktiskt som att jag hade full koll på vad som hände hela tiden.


Runt 8 taget klev vi upp för att jag skulle kunna passa på att äta lite frukost innan värkarna gjorde för ont. Men tyvärr var det lite försent. Jag hade redan tappat matlusten så jag fick bara i mig lite yoghurt. När det var dags för Theo att komma ut var allting lugnt och fridfullt hemma. Jag fick ligga i soffan och ta mig genom värkarna i lugn och ro. Ligga tungt och koncentrera mig hela vägen. Den här gången var ju läget lite annorlunda. Peter kände sig otillräcklig så han sprang omkring och donade med det sista att göra. Sätta upp bebissäng, städa sovrummet, tvätta mm. Mamma sprang omkring och jagade en liten Theo som förmodligen kände på sig att inte saker var som det skulle. Han skulle klättra på mig när jag låg i soffan och han skrek och bara jäklades med allting. Pappa blev väl stressad när jag hade ont så för varje värk jag hade sa han åt mig att åka in. Allt det här gjorde mig väl lite stressad också. Så jag hade svårt att ta det lugnt och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Vilket gjorde värkarbetet lite värre än vad det kanske behövde vara. Nu såhär i efterhand hade jag ju kunnat gått upp i sängen och lagt mig. Men jag vet inte… kände att jag ville vara nära Theo också. Runt kl 12 var det mellan 8-10 minuter mellan värkarna och dom hade börjat bli lite jobbiga. Peter tyckte jag var lite blek så han ville vi skulle åka in så det inte blev sådär bråttom som förra gången.


Kl 12.30 var vi inne på förlossningen och vi blev bemötta av en barnmorska som visade oss in på ett rum. Hon försvann ut och in på två andra. En barnmorska och en barnmorskestuderande. Dom ville ta en ctg kurva på mig och jag berättade att jag inte ville ligga på rygg utan stå upp. Å herrejävlars vad dom fipplade med den där ctg apparaturen för att hitta hjärtljud och värkarna. Ja dom höll på säkert över 30 minuter bara med det. Och mitt upp i allting skulle studerande sätta en nål i handen på mig. Och bara det var ju också ett fippel för henne. Samtidigt som två andra olika barnmorskor sprang ut och in. Redan här började jag känna mig lite stressad och inte riktigt trygg i situationen. När dom till slut blev klar med att kolla hjärtljuden ville dom kolla hur mycket jag var öppen. Jag fick lägga mig på rygg och först kände ena barnmorskan på mig. Sa ingenting till mig utan bad bara studerande att också känna. Och det var rätt länge hon rotade omkring därinne kan jag säga…. Inge vidare skönt när man ligger och har värkar. Rätt irriterande faktiskt. Ännu mer irriterande var det när dom knappt pratade med mig och Peter om vad som hände. Fick till slut veta att jag var öppen 3 cm i alla fall. Jag fick en sån gåställning att luta mig mot och sen gick dom ut en stund allihopa. Äntligen lite lugn och ro.
Vet inte hur länge jag stod där men värkarna började komma tätare och gjorde jäkligt ont så det kändes som jag höll på att svimma när jag stod upp. Så jag lade mig ner på sidan med en filt under magen för att kunna slappna av i ryggen ordentligt. Helt plötsligt stormar barnmorskorna  och studerande in igen. Det är skifte och jag har fått en ny barnmorska. Hon stormar in och hälsar på Peter och mig. Vid det här laget har jag börjat få rejält ont. Den nya barnmorskan rycker bryskt bort filten under magen på mig och jag vrålar NEEEEJ rakt ut mitt i en värk. Det verkade hon skita helt i. Jävla kärring kommer jag ihåg att jag tänkte. Tror inte jag sa nått…. Men fan va irriterad jag kände mig.
Hon säger åt mig att nu får jag nog ta av mig mina vanliga kläder och byta om till rocken innan det riktiga värkarbetet börjar och jag inte klarar av det. Sen stegar hon ut därifrån. Jag sätter mig upp och gör som hon säger. Sen lägger jag mig igen. Nu börjar värkarna göra förbannat jävla ont och jag ligger i stort sett bara och vrålar rakt ut när värkarna kommer. Känner mig jättestressad och kan inte slappna av alls när värkarna kommer. Vilket gör att dom gör ännu ondare.


Nu kommer studerande in och ska leta hjärtljud igen. Sitter och fipplar hur länge som helst men hittar inget eftersom jag ligger på sidan och totalvägrar att lägga mig på rygg. Aldrig i livet att jag tänker göra det! Det känns ju som att hela ryggen ska gå av när jag ligger på rygg! Kommer ihåg hur jävla irriterad jag blev på hennes grejjande och var nog jävulskt nära å säga åt henne å ge fan i mig! Strax före allt det här hade jag bett att få lustgas också. Och den lyste ju med sin frånvaro. När fan skulle jag få den där lustgasen då!!??
Till slut efter något som kändes som en evighet kommer en till barnmorska in och hjälper mig få lustgas. ÄNTLIGEN! Lustgas, du är min bästa vän! Känner genast att jag kan hantera värkarna något bättre.



Nu är det dags för dom att känna på mig igen hur mycket jag öppnat mig. Än en gång känner en barnmorska först på mig. Säger ingenting alls utan låter studerande få gröta runt och känna i en evighet. IGEN!
När hon är klar så säger dom ingenting alls till oss!! Utan ställer sig i ett hörn längre bort och börjar tissla och tassla om nått. Peter blir alltså tvungen att fråga hur läget är. Irriterande, stressande och jäkligt obekvämt läge för oss båda.
Eftersom dom inte hittade några hjärtljud på bebisen när jag låg ner så beslutar dom efter mycket tjattrande fram och tillbaka att ta hål på hinnorna. Något som Peter försökte tala om för dom hela tiden. Men dom lyssnade inte ett skit på vad han sa. Totalt ignorerad blev han.
ÄNTLIGEN tänkte jag. För nu visste jag att nu dröjer det inte många minuter innan hon kommer.
Men det trodde ju inte dom. Så dom sa lugnt åt mig att nu kan du ligga hur du vill. Slappna av mellan värkarna och försök andas. Och sen lämnade alla utom en rummet.
Aaaaaa visst hurru tänkte jag och småflinade för mig själv innombords.


Värkarna tilltar på en gång och jag känner hur hon kommer längre och längre ner för varje gång. Det finns ingen paus mellan värkarna nu. Dom kommer konstant och är fruktansvärt intensiva. Å jag kan säga att jag var hög som ett hus av lustgasen J. Har inte märkt att det hjälpt vid någon av dom tidigare förlossningarna. Men nu! Lustgas is da SHIT! J
Helt plötsligt känner jag en krystvärk som bara kastar sig på mig och hon åker jättelångt ner. Och jag skriker åt barnmorskan  ”Det kommer, det kommer!!!”.
Och barnmorskan bara muttrar nonchalant ”jajajaja…”.
Hon känner efter och ropar till ”Åh herregud, barnets huvud står i öppningen!!”.
Åååå här börjar kaoset. Hon kastar sig på ringsignalen och in kommer två andra barnmorskor. Jag hinner precis kasta mig över på rygg och så kommer den värsta krystvärken jag känt i hela mitt liv. Den tar aldrig slut och går inte på något sätt att hejda. Jag i stort sett skjuter ut Agnes i en enda krystvärk. Barnmorskorna verkar vara lite småchockade när dom tar emot henne.


Så på 2½ timma öppnade jag mig från 3 cm och ”sköt” ut henne. Det är rätt så bra gjort ändå J Jag skulle säga att denna förlossningen är den mest intensiva och snabba jag varit med om. Men sen kallar jag den även den värsta av dom alla. Just pga behandligen jag fick inne på förlossningen och att jag aldrig fick slappna av mellan värkarna. Jag fick inget förtroende alls för personalen och kände mig bara stressad hela tiden. Jag känner mig besviken på det mesta. Jag hade förväntat mig en bättre upplevelse nu när det var sista gången.


MEN! Världens underbaraste och vackraste lilla prinsessa Agnes tittade ju ut. Och hon är värd all smärta i världen
.


Blir kanske lite klent ett tag

Det kommer kanske bli aningens glesare mellan blogginläggen ett tag framöver. Nu när vi kommit hem så ska det ju hittas rutiner till allting. Just nu har vi lite grejjer framför oss att dona med.

* Försäkringspapper för vab ska in. Theo har ju varit sjuk
* Moderskapsintyg för att Agnes blivit född skall skickas in
* Barnförsäkringspapper för Agnes skall fyllas i och skickas in
* Vi ska till BB för att göra PKU test och läkarkoll på Agnes
* Hörseltest av Agnes på sjukhuset
* BVC kommer på besök för en första koll av Agnes
* Åka iväg och kolla på syskonvagn
* Handla blöjor och kläder till Agnes
* Städa huset
* Vika all jävla tvätt som ligger överallt

*puh* Kanske hinna med att umgås och prata lite oxå :-)

Nu är hon här

Nu har vår älskade dotter Agnes kommit!

12 dagar före utsatt datum ville hon ut lilltjejen. igår 21/10 kl 15:06 föddes lilla Agnes.
3258 gram stor och 52 cm lång.



Storebror Theo var eld och lågor när vi kom hem idag. Han skrek, tjoade och tjimmade och skulle pussa och krama på lillasyster. Han är så snäll, men det blir lite väl hårdhänt ibland.
Nu ska vi bara mysa och försöka hitta rutiner i vardagen.


Jahapp, då vare dax?

Vaknade inatt runt 2.30 av en liten värk. Ignorerade och somnade om. Men vaknade igen nån halvtimma senare av en till. Ignorerade den med och somnade om ännu en gång.
Runt 3.30 vaknade jag av en ordentligt ond värk. Förstå då fattade jag att nånting var på gång.
Ända sedan dess har värkarna rullat på väldigt oregelbundet med allt mellan 15 minuter mellan till 3 minuter.
Men dom är inte speciellt jobbiga ännu, så det är inte dags ännu riktigt.
Och tittar jag tillbaka på när Theo ville ut så hade jag sådana här värkar en hel dag innan han äntligen ville ut.

Ja, vi får se vad som händer under dagen. Mycket sömn har det inte blivit men däremot många toabesök :-P

Spännande!!!

Idag tog jag ett beslut

Jopp och jorå. Lillgossen har ögoninflamation OCH dubbelsidig öroninflamation. Alltså tredje penicillinkuren på mindre än 2 månader. Läkaren skulle skicka ett meddelande till öron-näsa-hals och meddela att han varit inne igen och hoppas på att vi får komma snabbare. Det här känns verkligen inte bra alls.... :-(
Så idag tog jag ett beslut. Jag kommer att ta föräldraledig nu och gå hem från jobbet helt och hållet. Theo bara måste få en chans att bli ordentligt frisk. Och allra helst innan bebisen kommer så det inte blir ännu mer kaos än vad det är redan. Han hinner aldrig återhämta sig stackarn.
Det har varit jättekul att få jobba och vara med i projektet som pågår. Jättesynd att jag inte kan vara med och slutföra det. Men familjen är faktiskt viktigast. Och om jag ens ska orka med en förlossning så måste saker och ting lugna ner sig.

Älskade mammsen och pappsen kom idag och ska hjälpa till härhemma tills saker lugnat ner sig. Jag känner mig lugnare i hela själen bara av att mamma är här.  Det känns som att saker och ting kommer ordna sig. Nu kan jag slappna av.


Något måste göras

Jag vet inte vad, men nått måste göras. För just nu är vi totalt knäckta hela familjen.
Varken jag eller Peter har sovit mer än ca 2 timmar totalt per natt i över en veckas tid nu. Nu börjar det verkligen ta ut sin rätt. Imorse blev det störtgrin från min sida av total utmattning och känslan av att det här kommer jag aldrig att klara.....
Theo har ögoninflamation och nu verkar det som att öronen blivit utsatta igen :-( varje natt i en veckas tid har han vaknat runt 3 och varit vaken 2 timmar. tidigare delen av natten ränner jag på toa, har förvärkar eller ont på annat sätt så jag inte sover något. Sen vaknar gossen kl 6 för att vilja stiga upp. :-(
Nu funkar det verkligen inte längre... Både jag och Peter är knäckta. Något måste göras, men vad.
Hjälp av släkt? Sova i annat rum varannan natt? Jag vet inte.... jag är för trött för att tänka. Jag är för trött för att göra nånting.

Imorse startade Theo dagen med att skrika i 2 timmar. Tills jag till slut efter massor av bärande fick honom att somna runt 8. Vaknade själv av onda sammandragningar runt 10. och en stund senare vaknade Theo.
Skrik skrik och åter skrik igen.  Bära, bära, bära och bära . Bråk och bråk hela jäkla tiden. Inte en lugn stund.
jag vet allvarligt inte vad jag ska göra just nu.
Helst vill jag bara ge upp och sätta mig i ett hörn och gråta :-(

Flick babykläder


Idag var jag och Theo en sväng till stan. Huvudsakligen ögondroppar till Theo. Men sen passade jag på att handla ett par pyjamaser till honom oxå. Och på en gång lite söta flick babykläder i strl 50 :-)
Bodys, byxor, strumpor och mössor :-)



Så nu finns det iallafall lite babykläder. Och så en vit fleeceoverall. babyblöjor och lite filtar. Nu kan bebis få komma! :-D


Inte kry alls

Han är inge kry vår lilla gosse. Ögoninflamationen är inte rolig alls. Svullna och svidande ögon. Stackars vår älskling..... När ska han få vara frisk och kry igen...



Nu har vi iallafall vart iväg och handlat lite ögondroppar. får se om det hjälper den skaviga känslan lite.


Kebabkungen

Satan i gatan vad den här helgen har försvunnit fort. Jag har verkligen inte hunnit med alls.
Dagarna har bara flugit förbi. Det är väl så när man har trevligt främmande och det händer grejjer hela tiden. :-)

Natten som gick blev det inte mycket sömn från min sida. Theo kom över redan runt 00 tiden för han har en fruktansvärd rethosta just nu. Inte nog med det så verkar det som att han åkt på ögoninflamation nu oxå... :-/ Så jag vet ju vad jag ska pyssla med den här veckan då.
Sen har jag haft förvärkar deluxe till och från hela natten. Värkarna har helt ändrat karaktär nu så inatt var jag nog lite småorolig att det började sätta igång. Dom satt ända bak ut i ryggslutet och kom runt varje kvart ett tag.
Imorse var jag alldeles öm i magen och ryggen av allt. jag tycker ju det kan ge fan i å göra ont när det ändå inte tänker sätta igång!! Bara å gilla läget antar jag.... :-/

Ja å sen är ju då badrummet nästintill färdigkaklat. väggarna är klara och imorgon sätts golvet. Ja sen är det ju inte mycket kvar å göra :-)

Gjort av med en massa pengar idag har vi lyckats med oxå. Köpt ny babyvakt eftersom vår kortslöt på något mysko sätt... fråga mig inte vad som hände.... Och dom är ju inte direkt gratis kan jag ju tala om.
Sen har vi nog hittat en syskonvagn som passar oss nu. Vi passade på att kika på barnens hus när vi väl var där. Av märket Carena. Inte den flashigaste vagnen man kan ha men den passade oss och hade funktionerna vi ville ha. Så nu ska vi kika lite runt på nätet om vi hittar nån där först. Annars får vi väl köpa en på avbetalning. Men SKÖNT att vi iallafall hittat en modell vi vill ha :-)
Nyss har hela familjen smetat i sig kebab och pommes till middag. Theo är nog familjens kebabkung utan tvekan. Han käkade iallafall upp hälften av mitt kött :-)

Ikväll tänkte vi väl packa babyväskan oxå... kanske är bra med tanke på att det bara är dryga 2 veckor kvar nu. Skruva ihop babysängen och bädda den... Ja vi har lite å pyssla med.

Oj va mycket svammel det blev idag... hmm.. Aja, så äre ibland :-P

Hej då farmor Marita oxå! Jättemysigt att du var här. Krami kram!

//Snurrmaja

Kaklat

Idag har det verkligen hänt grejjer! Badrumsväggarna är kaklade och det blev så jäääkla snyggt :-) Skitnöjd är vi :-) På måndag lägger dom klinkersgolvet och sen är det Peter som ska kompletera bara så är det klart.
Helt sjukt overkligt att det snart är klart! :-)

Svärmor är här på besök oxå. Så ikväll blire lördagsmys med massa goooodis :-P

Åh just ja, inget nytt på bebisfronten. Hon ligger fortfarande därinne och gubbar. Lite förvärkar som vanligt. Men inget annat. :-) Rätt skönt just nu ändå. För ikväll har jag ingen lust å föda barn. Ikväll ska jag myyyysa :-)


nånting har hänt

Nånting har helt klart hänt över natten. För det är definitivt inte lika som det var igår. Det känns bokstavligt talat som att jag har bebis huvud mellan benen när jag går. Å DE GÖR ONT!!!!
Önskar nått så innerligt att jag kunde njuta nu sista dagarna eftersom det är (förmodligen) den sista graviditeten.
Men hur fan gör man när det gör ont överallt!?
Och framförallt, när man längtar så det gör ont efter att få träffa vem som bor därinne :-)
Är det en lillfisa eller lillfis montro? Hade barnmorskan rätt som sa att det var en tjej? Återstår att se :-)
Känns overkligt att det bara är 18 dagar kvar......  Längtar! Inte efter förlossningen kanske, men att få hålla vår lilla plutt :-D


Undra om det händer grejjer.....

Jorå, inatt fick vi väl sova. Några timmar iallafall. Visst, gossen vaknade 4.30. Men ja... man kan väl inte få allt.
Trötta? Ja det kan man väl säga att vi är.....

Har inte haft orken att blogga någe för jag har inte ens orkat sitta framför datorn. Mådde rejält pyton igår.
Åkte hem från jobbet efter lunch och kände mig orolig om jag ens skulle kunna köra hem. Illamående, yr och fruktansvärt matt i hela kroppen. Kändes som jag skulle svimma när som helst.
På vägen hem fick jag en ganska rejäl förvärk som till och med kändes ut i ryggen. Men ett par alvedon och lite vila gjorde susen när jag kom hem. Inga fler förvärkar. Men rejält med bök och stök därinne och massor av sammandragningar under kvällen. Illamåendet och mattheten ville däremot inte ge med sig alls.
Vaknade med ont i hela jäkla höften och sammandragningar hela jäkla tiden. Så det blev två alvedon imorse med.... vad gör man... Kunde knappt gå från bilen och in på jobbet utan att det kom sammadragningar.
Man kan ju inte låta bli att undra om det är på gång å hända lite grejjer....

Fast det är ju 18 dagar kvar så det borde inte hända nått än tycker jag. Och det vet man ju.. hur mycket känningar man än har kan det ändå dröja veckor :-/

Jobba kväll ja.... Vi får se hur det blir med det. Jag jobbar så länge jag orkar. Jag kan inte ansvara för någon annan än mig själv här just nu. Jag måste se till mitt bästa... så är det.

//Godmorgon

Går inte att beskriva

tröttheten jag känner just nu. Peter jobbade på badrummet till strax efter 1 inatt. Och Theo vaknade hundra gånger kändes det som. Och varje gång ryckte jag till av babyvakten som låg intill mig. Ingen sömn där inte.....
När Peter väl kom och la sig så vaknade han på allvar. Vaken och pigg kille mellan 1.30-4 ungefär inatt.
så varken Peter eller jag har väl sovit mer än 2 timmar inatt. Känslan när klockan ringde kl 6 är obeskrivlig.
2 nätter i rad nu utan sömn. Och sömnlöshet gör en verkligen smått deprimerad.
Jag så trött så jag vet allvarligt inte hur fasen jag ska ta mig igenom dagen.......  

Funderingar om man kommer att få sova något alls innan vakennätterna med bebisen kommer.... Kommer jag få sova alls innan förlossningen startar? Kommer jag orka?
Jag är bara så glad att bebis imagen håller sig lugn nu. För jag förstår inte för mitt liv hur jag skulle orka en förlossning nu.

//Totalt slut....

sorry folks!


Jag är för trött för å blogga ikväll. Theo har varit jordens grinigaste unge sen jag hämtade honom på dagis och somnade för natten redan 18.45.
Peter jobbar med badrummet och kommer hålla på sent ikväll.
Själv är jag så trött så jag stupar snart. Nu blire en kvälls macka och sen sängen. Hoppas på att få sova.... En endaste natt skulle vara guld värt!

Godnatt!

Skitnatt! Igen....


Tog en lång och så jääkla skön dusch igår kväll som gjorde att jag kände mig alldeles trött å hängig i hela kroppen. Kändes inte som det gjorde ont nånstans i kroppen och första tanken var ju "Åhh inatt, då jävlar skare sovas".
mm.... NOG! Kissade ett par gånger  och runt 1 vaknade jag av fruktansvärt illamående igen. Fy fan va less jag kände mig. Låg bara och funderade om jag skulle behöva gå ner och kräkas eller om det räckte å försöka svälja hundrafemtielva gånger. Detta förbannade illamående!!!!!
När jag äntligen lyckats få somna om så vaknar Theo. Och han har då inga planer på att somna om. Så runt 3-4.30 ungefär kvittrade han som en liten fågel mellan oss. *suck*
Kl 6 ringde klockan och både jag och Peter kände oss väl ungefär som att nått hårt och tungt hade kört över oss.
Det är en jävla tur att det är ruljans på jobbet nu för då hinner jag inte känna av att jag är trött. Annat blire på kvällarna när man bara längtar till sängen redan kl 19 på kvällarna.

Föresten är det så SJUKT jäkla kul på jobbet nu! Det händer verkligen massor. Nä bebis, jag har inte tid å föda dig nu. Du får allt vänta därinne ett tag till! ;-)


Nytt besök hos barnmorskan

V 37  (36+6)

Vikt: +14 kg sedan inskrivningen
BT: 140/85
Socker: 5,1
Hjärljud: 150-160 slag/minut
Magmått: 35 cm
Bebis läge: Ruckbar

Pga mitt höga blodtryck jag haft dom senaste tre gångerna så vill hon ha lite koll på mig så jag ska dit nästa vecka igen och kolla. Känns väl liiiite jobbigt å ränna där kan jag känna..... Jag känner mig ju okej förutom att jag är trött så. Men det är väl bra att dom vill hålla koll antar jag :-)

Jag frågade barnmorskan om hon trodde det var en stor bebis. Hon kände, klämde å hade sig och till slut sa hon att hon inte trodde det. Det kändes som en normal bebis. Kanske som förra gången :-) Kändes VÄLDIGT skönt å höra :-P
Hon tyckte inte att jag hade så värst mycket överflöd på magen och att man kunde känna bebise bra. Så hon förstod inte var all vikt hade satt sig. Joru, den har satt sig på arslet! sa jag. Och så skrattade vi båda två. hihihi


//Glad igen!

Vilken tur


Vilken tur att man har en sån underbar älskling som piggar upp en när man känner sig deppig och nere. :-D Älskar dig!


Eller.... hmm... vare bara för att du ville "färdknäppa" kanske!!??  ;-)  Win win situation! hihi

//Godmorgon

trött och sliten

Det gick jättebra på vårdcentralen idag. Öronen såg fina ut så penicillinet verkar gjort sitt. Och han skulle genast skicka iväg en remiss till öron-näsa-hals oxå. Nu börjar väntan att få komma dit. Läste någonstans på nätet att väntetiden är 8-13 veckor i Gävleborgs landsting. Och faktiskt ännu längre om man vill komma till Uppsala.
Så vi får väl se om vi får någon tid efter nyår nån gång i bästa fall då. Gäller å hålla liten ifrån fler inflamationer nu bara... hur sjutton man lyckas med det... :-/

Är så jäkla trött och sliten just nu. Det tar rejält på mig att jobba men ändå vill jag göra det. Allting jag gör går i stort sett i slow motion. Promenaderna mellan IT och röntgen tar en liten stund. Sammandragningar stup i kvarten och ett sjujävla tryck nedåt. Jag lovar, bäckenet kommer ramla av snart!
Gjorde ett sådär suveränt smart drag här ikväll och somnade strax före 21 i soffan. vaknade 1 timma senare. Mmmmm... lycka till å somna sen Kristin! Fast å andra sidan känner jag mig jäkligt trött fortfarande. Tung i huvudet och lätt illamående.

Funderar rätt mycket runt förlossningen nuförtiden. Det är väl naturligt nu när det verkligen närmar sig. Vissa dagar är jag hur redo som helst och längtar som en galen. Andra dagar känner jag mig inte alls redo.
Just nu sitter jag och känner mig lite ledsen och deppad. Deppad över den där förbannade våghelvete som visar sjuka siffror. Jag lovade verkligen mig själv å skita i det. Men det sitter hårt.... Jag är så hungrig på kvällarna nuförtiden och nu måste jag alltså lägga mig hungrig för att inte vikten ska gå överstyr.
Less över en massa jäkla onda sammandragningar som inte verkar göra nån nytta. Precis som förra gången när jag väntade Theo. Ähh jag vet inte.... känner mig nere och deppad bara.
Man får väl göra det ibland kanske....

Imorrn är en ny dag. Besök hos barnmorskan på förmiddagen. Ställa sig på den där jävla vågen........ :-/

usch va jag svammlar. Nä.. Gonatt!


Håll tummarna idag!


Kl 15:15 idag har vi tid för att träffa en läkare på Gävle HC. Han ska kolla så att Theos öron är friska efter penicillinkuren han tagit under förra veckan.
Och sen ska vi disskutera att få en remiss till Öron-näsa-hals. Gränsen brukar dom säga ligger på att ha öroninflamation 3 ggr under 6 månader. Och Theo har haft 4 st! Jag tänker fanimej inte gå därifrån utan en remiss alltså. Det känns verkligen inte bra att peta i en sån liten penicillin så ofta som vi gjort. Det kan bara inte vara bra för hans lilla kropp. En utredning är det minsta man kan begära tycker jag.

Så håll tummarna för oss idag :-)

//Ger sig INTE

Terapi inför kommande "arbete"

Sånna här underbara roliga förlossningshistorier som man kissar i brallan av är underbara. Och dom är rätt nice å ha i bakhuvudet när man vet vad man har framför sig. Bjukkar på ett par st.


Ni som redan varit på förlossningen vet ju hur otroligt "hot" man ser ut :)
Ni andra kan ju bara ana.. ha ha..
Svullen till tusen, iklädd i en vit nattskjorta, håret i nån konstig knut man gjorde 7 timmar sen eller nått eländigt ruffs.. ha ha

Vi låg inne på förlossningsrummet och sambon började se lite blek ut.. Så jag tänkte "Nä, fan.. han måste ut härifrån!". Så jag bad honom att gå ut och ta lite luft, gå till kiosken, ringa någon, köpa en tidning.. what ever.. bara han kommer ut och får röra lite på sig.
Så vi gick tillsammans ut i korridoren för att jag skulle passa på att kila på toaletten som jag blivit ombedd av bm att göra. Sagt och gjort, sambon stack och jag vankade av och an.. sakta... sakta mot toaletten.. stoppades hela tiden av värkarna som kom så att jag var tvungen att ta en paus.. Så denna process tog ett litet tag om jag säger så :)

Jag lyckades gå på toa, och bar mig ut på min färd mot rummet vi hade fått.
När jag går där, så ser jag så passande att sambon öppnar dörren in mot korridoren från trapphuset. Toppen, tänkte jag.. Nu kan vi gå tillsammans!
Så jag stannar och väntar in honom.. och får så passande en värk... Varpå han går FÖRBI mig!?
Jag står som ett frågetecken och tänker bara "Va fan, skämtar han??" och jag ropar hans namn... Han vänder sig om och ser ut som att han sett ett spöke och utbrister "VA VAR DET DU???? JAG TÄNKTE.. FAN VA HON SER UT!!" samtidigt som ljudliga skratt hörs i korridåren då barnmorskorna såg hela scenen :D

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jag fick min son förtidigt. Så dagen efter vandrar jag mellan neo och bb likblek av blodförlust och allmänt småförvirrad av trötthet då jag blir stoppad av en kvinna i vinterjacka.
-" Du jag måste får fråga dig, har du fått bajsa något?"
Jag står där och gapar stum av förundran att en människa jag aldrig sett förr frågar mig om jag har bajsat.
-" ööööhhh ja jo det har jag gjort, har du?" säger jag.
Hon skrattar lite och säger nej inte än och går.

Jag går in till min man och berättar hela historien och han undrar vad det var för pervers människa.
Lite senare på dagen kommer sköterskan "hon" in för att höra hur jag mår och först DÅ trillar poletten ner.




make nog misstakes folks!


Idag blev det då ett besök på Djungle City. I 3 jäkla timmar lekte och klättrade Rasmus och Lukas som galna runt i borgen. Medan jag fick springa, krypa, kräla och bära omkring på Theo... *puh*
Efter 3 timmar var jag tvungen å kasta in handduken. Det gick bara inte längre... Foglossning så jag trodde bäckenet skulle lossna och ramla av helt efter allt springande. Ja.. nu kanske ni skrattar och funderar hur fasen en 16 månaders kan springa ifrån en på det sättet. Men det kan jag tala om för er! Då har ni inte träffat Theo Frisk Ekdahl! Den gossen kan springa han. Å säger man åt honom å stanna så vänder han sig om, fyrar av jordens busigaste flin å så springer han bara ännu snabbare, kör en högerfint å sen skarpt å vänster genom nått hål där jag inte kommer igenom med magen :-/ make no misstakes folkes! Han må vara liten, men han är smart!
Så ja.. trots sura miner från två äldre gossar så fick vi åka hemåt. Nu sitter jag här med en vetekudde mot magen för å härda foglossningen och förvärkar utan dess like. Peter fick tyvärr avbryta sitt jobbande ett tag och står och gör middag i skrivandets stund.

Ja man måste ju prova för å lära sig eller hur. Nu vet jag att åka med tre kids till leklandet inte var den mest lysande idé jag haft. Speciellt inte när det bara är 3 veckor kvar till förlossning... kanske...

//Man lär så länge man lever

Familjemyslördag

Eftersom Peter vaknade och var sjuk så släppte han för dagen allt som hette rusta badrum. Vi tog oss en riktigt skön och lugn slapparmorgon. Efter lunch gjorde vi oss iordning och gick ut för å mysa i höstvädret.























När vi kom hem gjorde jag och Rasmus iordning oss för vårt biobesök. Bion som sågs var Marmaduke och den va SKITROLIG! :-) Jag tror föräldrarna skrattade mer än barnen. hihi





Söndag idag och nya planer står på schemat. Peter måste hålla på lite med badrummet så jag tar med mig Theo, Rasmus och en kompis till honom och drar till leklandet ett par timmar :-) Fundelilerar väl kanske liiiite hur jag ska orka.... Det är bara å hålla tummarna för att Theo inte vill krypa omkring i den stora borgen för där kommer jag inte fram längre i min storlek :-P

Ha en kanoners dag!!!


En sjukling till


Fast den här gången är det stora mannen i huset som är sjukling. Ingen feber tror jag. Men när han öppnade munnen imorse lät det ungefär som han dragit i sig en flaska whiskey och stoppat två tamponger i näsborrarna :-P
Lät sådär lätt jobbigt liksom.... Så han fick fortsätta sova :-) Stackarn....

Just nu: Storgossen och lillgossen busar runt härnere medan jag försöker vila lite i soffan.

Godmorgon det är lööööördaaaa!! :-)

Fredag!

SOM jag har längtat till helgen! :-D Nä, inget speciellt händer. Bara att det är helg liksom och man får umgås med familjen och bara softa. Inge stress att packa iordning grejjer på kvällarna och inge stress och bråk för att man ska iväg i tid på mornarna. Bara vakna i lugn och ro, knappa ner och käka frukost och bara myyyyysa :-)

Eller jo föresten! Nått lite speciellt händer faktiskt imorgon :-) Jag och Rasmus ska ta oss lite mor och son tid och gå på bio tillsammans. Vi ska kura ihop oss riktigt ordentligt i två sköna soffor på biografen. Mumsa godis och läsk och bara tokmysa han och jag :-)

Just nu sitter både jag och Peter och riktigt anstränger oss för att hålla ögonlocken på glänt till Idol. Men det går nog fasen inte längre nu... Det blir bingen helt enkelt.

Natti natt! En ny dag imorrn!

//Trött som fan

Rosa bandet!


Jag har gjort en liten donation och stödjer Rosa bandet! Det är viktig forskning för oss kvinnor tycker jag :-)

Stötta du med!


Urk.....


Illamåendet är tillbaka igen :-( Sen nån vecka tillbaka så mår jag illa lite då och då. På kvällen kommer det och det är ordentligt. Samtidigt som sammandragningarna blir fler och fler.


Fy fan vad jag hatar hatar HATAR å må illa!!!!




AHA!!!!


Ja visstere!!!!



http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article7909256.ab


Utelunch


Snart bär det av för att luncha med Maria och hennes lilla Leo. Trooor att Karro och hennes Maja hänger på oxå. :-) Lunch mys med goa vänner! Gillar´t!!



Vårdcentraler

Tog en ringning till Södertull HC idag för att boka en tid för att verkligen kolla så att Theos öroninflamation är borta. Till att börja med får jag vänta mer än halva dagen på att dom ska ringa upp mig.
När "tanten" väl svarar så förklarar jag mitt ärende. Jag förklarar att vår gosse på 16 månader nu haft 4 öroninflamationer på 6 månader. Och att nu vill vi boka en tid för att kolla så att det verkligen är borta.

Vårdtanten: Jaaaa.... nu gör vi ju inte igentligen sådana saker som återbesök....

Jag: Nähä? Okej men vi vill ändå boka en tid för att träffa läkare och kolla det här. Sen vill vi passa på att prata med läkaren om en remiss till öron näsa och hals oxå. För såhär mycket penicillin kan vi inte hälla i honom helt enkelt!

Vårdtanten: Nääää... Det förståss. Nu bedriver ju vi mest en akutrörelse här så den bästa tiden jag kan ge er är den 4 noveber först. Sådana här ärenden är ju inte direkt akuta så jag kan ju inte ge dig en sådan tid för det här förstår du.

Jag: Öhhh.... va?!

Vårdtanten: Jaaaa.... vi har lite dåligt med läkare. Det kommer två till men vi vet inte när riktigt....

Jag: Jadu, 4 november känns lite vanskligt att boka in eftersom vi ska ha barn däromkring någonstans. Och sen är det en månad dit och det är ju lite väl långt att vänta för ett återbesök. Hur tycker du vi ska lösa det här då?

Vårdtanten: Jaa.. tyvärr.. jag kan inte göra något annat än att ge dig en tid 4 november.

Jag: Men du, då vänder jag mig nog till en annan vårdcentral å ser om det går snabbare där.

Vårdtanten:
Ja gör så du. Hej då! *klick*

Jag lägger på luren och känner mig bara jäkligt snopen. Hur fan fungerar det nuförtiden i vården igentligen!!
Kastar mig på luren igen och ringer upp Peter och häver ur mig hur jäkla upprörd jag är.
Så han tar och ringer Gävle hälsocentral istället. Ja vad kan man säga... Nemas problemas där inte!
På måndag kl 15:15 har vi tid för att kolla så öronen är friska igen. Och ska samtal med läkaren där om en remiss.

Landsting VS Privat       0-1


Man ska inte.....


Påminnselse till mig själv:

Man ska INTE stressa på morgonen för att man har ett möte kl 8. För då spiller man hemmabryggt, gott och dyrbart kaffe över heeeela skrivbordet!

Speciellt när mötet inte börjar förrän kl 10 igentligen..........

//Irriterad



Det är TUR


Det är en jäkla TUR att min darling gillar stora rumpor. För min är XXXXXXXXL för tillfället!

I LIKE BIG BUTS AND I CANNOT LIE........


Vad tror ni?

Vad tror ni? När kommer bebisen?

Är det dags att köra igång gissningsleken igen kanske? Datumen vi fått ser ut som sådant:

Enligt senaste mens: 3/11
Enligt VUL:  29/10
Enligt KUB: 28/10
Enligt RUL:   2/11

 
GUESS AWAY!!



Gossebarnet är pigg

Han har levt rövare med mig exakt hela dagen. Jag är helt ärligt totalt jäkla slut! Fattar inte hur jag grejjade det här förut?! Fast å andra sidan var jag inte höggravid då heller :-P
Peter har pratat med dagis å tack å LOV så hjälper dom gärna till att ge penicillin där. En av fröknarna har tre pojkar som alla är öronbarn. Så hon vet exakt vad vi går igenom. Resonerar som så att ska man vara hemma varje jäkla penicillinkur när man har ett öronbarn så är det ingen idé att jobba. Och Theo är ju pigg nu igen. Vara hemma 10 dagar med en gosse som är tokpigg känns ju lite avigt.... :-/
Så jag tror han får gå på dagis imorgon faktiskt. Idag var det nog ändå bra för honom att vara hemma och hålla sig lite lugn med tanka på hur dålig han var i helgen.
Men som jag sa.... en liten rövare har han varit hela dagen. :-D Skönt och se honom vara sig själv ändå :-)


sömn


Sova bra är väl en överdrift å säga att man gjort inatt. Men sovit några timmar har jag minsan gjort. Tillräckligt för att inte känna mig överkörd av tåget idag iallafall :-D
Värre är det nog med älskade Peter som ryckte till varje gång Theo hostade inatt (vilket var ett antal gånger...) kastade sig upp och bokstavligt talade tog några snabba löpsprång in till honom. Så jag tar en vild gissning på att han är rejält jäkla trött idag stackarn. Och han som åkte iväg och jobbade för en stund sedan.... uscha.
Själv passar jag på att sitta hemma och jobba idag. Ibland går det ju bra att göra det tack å lov :-) Och det händer i stort sett aldrig att jag gör det så idag unnar jag mig den lyxen :-)

Godmorgon mina vänner :-D

Öroninflamation deluxe


Ett extremt sent läkarbesök igår resulterade i en jättehängig, dålig och trött Theo. Men han var så jäkla tapper och duktig. Han höll sig vaken och genomgick undersökningen. Mycket riktigt, öroninflamation i båda öronen igen. Bara två veckor sedan sist...... Samma penicillin denna gång som förra fick vi tack å lov. Den är betydligt enklare att smuggla ner i yoghurt lr dylikt. Duktiga älskade pojken somnade som en stock i bilen på vägen hem och sov sedan ett par timmar ganska lugnt. Innan det var dags för nattvaket. Runt 24 tiden denna gången med.
Men inatt var det extremt. Vi hann ju aldrig få i honom någe penicillin eftersom han somnade på vägen hem från läkaren. Och inatt bröt det väl loss på riktigt. En rejäl febertopp på närmare 40 graders feber. Vi fick iallafall i honom en penicillinkur där mitt åp natten.  Men ingen alvedon hjälpte och ungen låg och skakade och flämtade fram till 5 på morgonen. Och det fanns inget jag kunde göra :-(
Fy fan vilken jävla upplevelse! Jag var uppriktigt orolig att gossen skulle dö eller nått. Jag önskar jag kunde få vara sjuk 1000 gånger om så han slapp vara med om den här skiten. :-(
Det finns fan inget värre än när ens barn lider och man inte kan göra ett skit för att hjälpa dom :-(

Som sagt, strax efter 5 imorse lugnade hans kropp ner sig och han somnade. Och det gjorde jag med. 07.20 vaknade han och kändes mycket svalare i kroppen. Han va tokhungrig och svepte en flaska välling innan han lade sig tillrätta på kudden igen och somnade om. 9.20 ringde pappa Peter och väckte oss. Då vare inte kul kan jag säga.... Han var visserligen sval och skön i kroppen. Men verkade ha jävulskt ont i öronen. Skrek och grät som en galen och var tröstlös. En alvedonsup, några nässpreyer i varje näsborre och en penicillinomgång så är gossen piggare än han varit på länge just nu. Han leker och ser mycket piggare ut på ögonen :-) Underbart! :-D

Imorgon är det iallafall jag som ringer och kräver ett återbesök på vårdcentralen nästa måndag för att se att inflamationen är borta i öronen. Sen ska jag kräva att få komma till öron, näsa hals och kolla hans hörselgångar. för såhär kan det inte få fortsätta.




Skulle ha följt magkänslan


När vi satte oss i bilen igår för att köra till Kolbäck och Theo började snora som bara sjutton. Så kände jag i hela mig att det här, det skulle inte sluta bra. Det kändes inte alls bra att åka iväg med honom. Men efter att ha pratat med Peter i telefonen som sa att han varit helt okej hela dagen. Och blivit snorig nu först när han var ute alldeles innan vi skulle åka. Så tänkte jag att, ja det stämmer säkert. För så kan det ju vara. Vi kom överrens om att det nog inte var någon fara och jag åkte vidare.
Men hela resan kände jag att något inte var som det skulle. Magkänslan sa mig att han var sjuk.
Han sov ungefär fram till Sala. Vaknade tokgnällig och satt och tog sig för öronen resten av resan hem. Väl framme i Kolbäck, en massa nässprey och alvedon senare fick jag honom i säng. Han sov lugnt ända fram till 24 ungefär. Jag hade inte hunnit somna än. Och inte fick jag sova någe heller.... För resten av natten blev det bök, stök, snora och grejja natten igenom. För att slutligen vakna helt kl 5 imorse och inte vilja sova någe mer.
Imorse kom faktiskt tårarna på mig...... Och jag grät pga jag inte får sova något. Till slut bara brister det för en...
Tröttheten är obeskrivlig och kan inte jämföras med något. Konstigt nog står man på benen ändå :-/

Dagen har varit dålig. Theo har blivit ännu mer snorig och är jättehängig. När han vaknade från eftermiddagssovningen så hade han feber. Tar sig för öronen då och då. Just nu har jag gett honom alvedonsup och nässprey så för tillfället är han okej. Men kl 21.15 idag har vi en tid till familjeläkarjouren i västerås. HÅLLER ALLA TUMMAR JAG HAR för att det inte är öroninflamation igen. Det var ju bara två veckor sedan han åt penicillin sist. Men vi får se helt enkelt.

//Trött och uppgiven

Nä nu äre dax

Dags för lite bilder va, det va länge sen nu :-D




Nyss hemkommen från dagis och glad glad glad :-D


gladfis



Ber man att få ta kort på honom så flinar han upp sig bums!


På väg till dagis







Min älskade stora kille på fotbollsturnering :-D



Och sist men inte minst. GRATTIS till Emma och Patrik till er underbart vackra lilla dotter Nellie som kom till världen den 25/9.


BM besök V 36


Tillbaka från besöket hos barnmorskan. Idag slapp jag tack å lov bli stucken i fingret, så inget sockervärde och järnvärde togs.

BT: 140/85 (ligger lite högt så hon kollar vita i urinet, men allt ser bra ut än så länge)
SF (magmått): 34 cm (Ligger mitt mellan normalkurvan och den högsta kurvan)
Hjärtljuden: Runt 150 slag/minut :-)

Bebisen har nu monterat ner huvudet längre i bäckenet och är nu bara ruckbart :-) Theo var fixerad vid det här här laget. Men har man fött två barn tidigare så ska man kanske inte förvänta sig att det fixeras den här gången.
Skönt att det händer grejjer iallafall.
Pratade lite funderingar runt förlossningen gjorde vi. Har inga direkta funderingar... Det blir som det blir det har man lärt sig. Det enda vi konstaterade både barnmorskan och jag var väl att vi kanske ska åka in lite tidigare till förlossningen den här gången..... hihi


Å så ska jag följa svägerskans råd och skita totalt i vikten nu. Jag ska äta det jag har lust med sista veckorna här. Okej... inte svulla kanske. Men jag ska unna mig! :-)

//Gladare!

Det hjälper ju fan inte!!


Eftersom jag ska till barnmorskan idag så ställde jag mig på vågen imorse. Bara för å kolla liksom. 2 jävla kg plus på två veckor!!!!! :-O  Och jag som lovade mig själv att skita i vikten den här gången. Men 2 kg på två veckor!!
Jag fattar fanimej inte vart det kommer ifrån heller! Jag som proppar i mig frukt om dagarna för att inte äta en massa onyttigt. Jag som var sekunder ifrån att köpa godis och smocka i mig igår men hejdade mig.

Tala gärna om för mig exakt VAD som är så jäkla dåligt med att äta såhär:

Frukost: Yoghurt och musli. Två fullkornssmörgåsar med kalkon på och 1 kopp kaffe.
Lunch: Halv tallrik med mat (Gårdagens middag) med sallad till
Mellis: Äter säkert ett äpple och 1 banan under eftermiddagen.
Middag: vanlig husmanskost. Inga mängder, typ halv tallrik och sallad till om det finns.
Kvälls: Ibland frukter i en tallrik. Ibland ett par smörgåsar eller en tallrik yoghurt.

Känns ju som man lika gärna kan skita i å försöka vara duktig när man ändå dundrar upp i vikt! kan lika gärna köpa mig en jumbo påse med smågodis å sopa i mig i bilen på vägen till Kolbäck idag då!!


GRRRR!!!!!

//Ska man måste svälta sig själv för å inte gå upp i vikt!!!!



RSS 2.0