Ta kort på mig!


Får mamma ta kort på dig?








En namne

Äntligen finns det någon i familjen som är som jag. Någon som uppskattar att sitta och mysäta frukost läääänge.
Och äta mycket oxå :-) Theo! :-D
Frukost är nämligen den ENDA måltiden på hela dagen jag inte klarar mig utan. Den ENDA måltiden som igentligen är viktig för mig. Dom andra kan jag gladeligen skita i och byta ut mot annat. Men frukost! Mmmmmm, de ä grejjer de!
Och mina och Theos mysfrukostar är inte att leka med :-) När Rasmus är hemma sitter han ju oxå såklart med. Men både Peter och Rasmus skulle helst hoppa över frullen helt om dom fick. Inte är dom hungriga och inte har dom ro att sitta still någe länge heller... Trök!

Theos frukost imorse:

1 skål yoghurt
Lite cornflakes vid sidan av som han vill ha att tugga på
1 liten smörgås med ost
5 st skinkskivor
3 st ostrullar
2 st gurkbitar

Ja vad säger man. Han är min son!! :-D hehehe

Kanske äntligen...

Första morgonen på snart en vecka jag inte vaknar med huvudvärk och kloss stopp i näsan :-D Underbart! Sure.. jag fick ta nässprey ändå men det va inte lika illa. Ah nu ska ju allt jäkla snor ut oxå då... vart nu all den där sega skiten gömmer sig :-/ Mängder är det och ut ska det. Men jag känner mig iallafall piggare. SKÖNT! :-D
Nu är det bara å hoppas att resten av familjen slipper skiten.

Bredvid mig här i soffan ligger en mycket mysig liten kille som sova ända till kl 5 i sitt eget rum :-) En rätt så utvilad mamma trots typ 3 kissningar inatt :-) Skönt det med :-) gissar på att det varit den 4:e kindtanden som spökat i några dagar nu, för igår när jag kände så hade den brytit igenom och börjat komma upp. Så 12 tänder har vår "lilla" kille nu :-D Och på måndag börjar vår "lilla" kille dagis! Overkligt!

Å.... om ni inte sett det ---------------------------------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>
Endast 63 dagar kvar till bebis!! YAIKS!!! :-P


Godmorgon!

Vad är jag för en förälder då?!

Jag känner mig usel, hemsk, taskig och funderar om jag är en dålig morsa kanske? Men ändå.... jag kunde bara inte låta bli. Det bara kom liksom.

Rasmus kom hem från grannarna igår och hade gjort illa sig i läppen och näsan. Det blödde och han var ledsen. När Peter frågade om det gjorde ont funderade han en stund och sa sen. "Näää". Och Peter frågade, men varför gråter du då? Det hade han inget svar på :-P Iallafall ordnade det sig. Han fick ett jättelitet jack på läppen och blödde liiite näsblod. Men det var bra igen en stund efteråt. Förutom att läppen var obrukbar och hände en stund då. hihi
Det var ju såklart INTE kul att Rasmus gjorde illa sig. MEN! Sen när kvällen kom och han ringde sin pappa och skulle berätta vad som hänt honom. Det var så det hände... Det bara brast för mig. Jag skrattade så jag kiknade och fick ont i magen. Och det var jusåklart inte på grund av att min lilla pojk gjort illa sig. Det var ju sättet han berättade det på. På sitt eget lite lillvuxna sätt berättade han:

"Jo, det var såhär. Att jag, Lukas och Sofia hoppade studsmatta. Och så hade vi äpplen på studsmattan. Å så råkade jag hoppa upp ett äpple i ansiktet på mig själv. Ett stort och hårt."
Å det va här det brast för mig. Å jag hörde att det brast för Tommie med i telefonen. Vi skrattade hejdlöst båda två. Och så kläcker Tommie ur sig kommentaren.
"Ojdå, det måste ha varit en sjujäkla fullträff då om du blödde både från läppen och näsan".
Vilket fick mig att skratta ännu mer.

Min son Rasmus har humorn i sig rakt igenom. Han är inte alls medveten om det. Men när han berättar saker så är det sällan man kan hålla sig för skratt. Och det är sättet han berättar det på. Han är sådär genomcharmigt lillgammal, söt och underbar bara helt enkelt :-D

Men OJ vad hemsk jag kände mig när jag skrattade! Vad är jag för en förälder då?!


Skitförkylning

Först av allt vill jag säga GRATTIS till Jesse och Cattis som sa JA till varandra igår! STORT grattis till er och jag önskar er all lycka i framtiden! :-D




Den här förbannade förkylningen vägrar verkligen släppa taget om mig. Jag har visserligen inte taggtråd i halsen fortfarande men ont gör det. Och förkylnigen är värre. Blääää

En rätt så skön söndag ändå. Jag fick sovmorgon till 8.30 och sen blev jag serverad en härlig mysfrukost med familjen :-) Rasmus drog iväg på fotbollsträning med Tommie. Medan jag, Peter och Theo stack iväg till återvinningen med lite grovsopor och tog en tur till biltema och jula för att inhandla gummistövlar :-)
Sen blev det en skön promenad och en utedag i den sköna solen :-)
Något är inte riktigt som det ska med Theo iallafall... Men frågan är VAD?! Han skriker och är ledsen och vi fattar ingenting. Båda gångerna vi skulle lägga honom idag blev han hysterisk. Och när han vaknade på eftermiddagen så var han totalt hysterisk och bara skrek "ajajajaj". Och inget jag gjorde fungerade :-( Tänder? Halsen? Öronen? Ingen aning... *suck* Han var iallafall skapligt nöjd idag när han fick följa med pappa till brunnen och ploppa i stenar. Peter fick bära honom därifrån! Om nått år finns inte en sten kvar där! hihi


Bästaste pappa


Lånade ut sina radiohörlurar till mig idag. Gissa om jag var lycklig! Pappa gör så mycket coooola grejjer. Jag vill ju oxå pröva!








One down....

Jag är dyngsjuk med halsont och förkylning. Känns som feber men har ingen termometer hemma.
Theo har börjat sova fruktansvärt kasst nu igen några nätter i rad. Och naturligtvis just inatt har han knappt sovit alls sedan kl 2...
Var tvungen att kliva upp kl 6 för Rasmus ska iväg och spela fotboll 7.15. Hur ska man orka.......

Godmorgon! eller nått......


Njaeee

Nä, jag mår fan inte bra alltså. Imorse kunde jag inte ens dricka kaffe! Provade med Te, men de va inte heller gott. Hårda mackorna jag brukar äta va bara å glömma. Mjukt bröd och yoghurt. hua!
Ingen lunch fick jag i mig. Däremot en isglass som satt som ett smäck. Efter det lugnade halsen ned sig något. Så jag fick i mig lite middag iallafall. Ingen feber, men hängig och trött.
Liiiite synd om mig äre faktiskt. så idag har jag förtjänat en påse godis tycker jag :-P
Jordgubbar och vaniljglass finns det oxå hemma. Får se vicket det blir... eller båda kanske? Hmm....



Då vare dax igen då....

Japp sådärja, det var inte många dagar skolan behövde vara igång förrän man blir sjuk igen. Rasmus är dyngförkyld och jag vaknade inatt av en överjävlig halsont. FYFAAAN rent ut sagt! Jag kan knappt svälja alltså. Det bränner som eld ända upp i gommen på mig. :-( Alvedonen jag tog inatt funkade inte ett jävla skit heller. BLÄÄÄÄ  Happ... så nu äre väl bara å vänta på att Theo ska bli sjuk. *suck* Lagom till dagis börjar antar jag.

Sen fick jag veckobladet från skolan där Rasmus går. NATURLIGTVIS är det nån jävla unge som släpat dit löss igen! FAN va less jag blir alltså! Så nu sitter jag här och kliar huvet av mig. För så fort jag hör ordet löss så kliar det fanimej på hela kroppen.

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Godmorgon!


TACK! :-D

Oron har börjat smyga sig på.... Oron över vart vi ska göra av barnen när det är dags för förlossning. Eftersom vi inte har nån släkt eller familj överhuvudtaget här i krokarna så.... ja vad gör man.
Grannarna var tanken att fråga, men nu har vi fått veta att dom kommer troligen befinna sig i Indien då.
Rasmus pappa kommer att befinna sig i Polen fick vi veta igår. Mormor och morfar ställer naturligtvis upp men bor juh 2½ timma bort. Förhoppningsvis händer det inte, men tänk OM det går sådär tokfort den här gången.... tänk om.....    PANIIIIIK!!!!

Så jag säger bara, tack å LOV för älskade älskade vänner som erbjuder sig att ställa upp om inte mormor och morfar hinner fram i tid. Trots att dom själva har barn, jobb och hela faderullan. Du är GULD värd det ska du veta! :-)

Kärlek!


En bekännelse

Ja.. jo, jag har faktiskt gjort det igen. En sån där grej som nog förmodligen bara jag kan göra.
Det satt hårt inne att berätta för Peter. Jag hade ju inte behövt berätta men... jag vet inte. Jag KAN bara inte INTE berätta saker för honom. Fattar inte.... *suck* Jaja... här kommer spektaklet. Håll till godo! Jag bjuckar på den!

Lunchade med Lisa på Kungshallen idag. Och parkerade bilen runt hörnet inne på en gata. Efter lunchen bestämde vi oss för att gå på stan en sväng. Min parkeringstid hade gått ut så jag var tvungen att flytta på bilen. Plus att det regnade så Lisa skulle åka med in till stan för å slippa gå i regnet.
Packade in Theo, väskan, Lisa och mig själv och drog iväg. Upp i parkeringshuset och parkerade så fint.
Lisa och jag klev ur och öppnade bagageluckan för att ta ut vagnen. Öhh!! Vart fan är vagnen!!?? Är min första kommentar. När vi stått där som fån och stirrat mot en tom bagagelucka i säkert 2 minuter så är min andra kommentar. Näää.... har jag kört ifrån vagnen??!! Är det sant?!.
Lisa kan INTE hålla sig utan brister ut i gapskratt. Och jag förstår henne faktiskt. Jag får kasta mig in i bilen igen och köra som en dåre tillbaka till gatan där jag hade parkerat. Jorå... där stod vagnen. Jättefint uppställd precis framför en annan bil. Jag hade alltså ställt vagnen bakom bilen, tagit ur Theo och satt honom i bilen. Men sen tagit vägen runt framdelen på bilen och sen satt mig själv och bara kört iväg. Vilket jävla jon man är!
Jag packade iallafall snabbt ihop vagnen igen och körde upp till parkeringshuset igen. Där Lisa fortfarande stod och skrattade så hon var alldeles röd i ansiktet. Ja... jag klandrar henne inte.

Jon, JA! Men tack å lov så kommer jag inte riktigt upp i lillebrors anda ännu. Men ja.... iochmed det här så litar jag inte riktigt på mig själv så man får väl säga det.... det är ju en bit kvar på året ;-)

//Klantmaja

Dagen gick i ett

Glömde totalt bort att blogga igår. Eller så orkade jag inte... Vet inte. Men när kvällen kom och kidsen sov så var jag totalt slut, så mycket vet jag iallafall.
Älskade mammsen och pappsen var här igår och lämnade duschväggarna dom köpte åt oss. Dom hade med sig världens godaste kalops som hela familjen festade på till middag. Jag bjöd på äppelkaka och vaniljsås/grädde. MUMS!
Efter middagen drog Peter iväg för kvällen och jag blev själv med barnen. En st VÄLDIGT trött Theo som bara hade sovit en gång på dagen. Han är inte helt redo för det ännu känns det som. Kl 18 gick det inte längre utan det var bara å lägga honom med en flarra välling i sängen. Kl 18.30 sov han så fint i sin säng.
Sov hela natten fram till 4.30 när han ville komma till oss och ha lite mer välling. Sen sov han tills Peter klocka ringde kl 6. Har en känsla av att det kommer bli lite andra rutiner hos oss väldigt snart när både jag och Peter jobbar. Om både jag och Peter ska försöka vara på jobbet till kl 7 så blir det ÄNNU tidigare mornar. *suck*
Tur att Rasmus är så pass stor att han oftast sover länge på helgerna ändå :-)

Snart bär det av med Rasmus till skolan. Efter det ska jag och Theo möta upp Sussie på jobbet. Vi ska ta en frukost i restaurangen där tillsammans. Det var evigheter sedan. Kan vara skoj att göra något. Just nu ser vädret väldigt fint ut oxå. Förmodligen håller det inte i sig hela dagen så det gäller å hitta på något medan vädret är okej.

OBOY va lurad man blev då föresten. Jag hade ju stora planer på att åka och bada med Theo igår lr idag på fjärran. Sicken snopen man blev när man läste på deras hemsida att dom har stängt mellan 23/8-15/10 för renovering!!! Kollade vidare på valbobadet. Och där står att dom inte öppnar deras inomhusbad förrän kl 15 om dagarna :-\ Ännu mer snopet.... Aja...

Nä nu måste vi dra om vi ska hinna.

Godmorgon!!

Såld!

ÄNTLIGEN har vi sålt volvon! Hur jäkla skönt som helst känns det att ha den där skrothögen borta från tomten.
Den har bara stått där och skräpat hela sommaren. Såklart, lite sorgligt är det ju. Den har ju hängt med ett tag. Och den har varit trogen och gått i vått och torrt. Men nu, är den såld som sagt. 2000 kr fick vi för en icke fungerande volvo. Godkänt skulle jag säga :-) Och vi är glada bara över att få bli av med skiten faktiskt.

Jahapp, dagen då. Inget speciellt. Mys ute på gården på förmiddagen och efter lunch. Förmodligen kanske årets sista varma dag. Så det gäller att passa på. På eftermiddagen drog vi iväg in till stan för att fika med Petra.
Tyvärr tyckte ju inte Theo det var lika mysigt som vi så vi fick bryta upp redan efter 1 timma. Man kan ju knappast begära att en 1 åring ska sitta still och fika direkt.... vilken 1 åring gör det?

Snart blir det sängen och imorrn börjar skjutsa till skolan dagarna igen. Rasmus vecka och han började ju skolan redan förra veckan. Så nu är det slut på lugna mornar. Och om två veckor är det ju dags för Theo att börja dagis oxå. Känns jäkligt overkligt att vi bara har två ynka veckor kvar som bara är han och jag. För sen börjar jag jobba. Och nästa gång jag är ledig har vi en liten plutt till.
Så två veckor där det bara är jag och Theo. Här gäller det att mysas ordentligt! Imorrn kommer iallafall mammsen och pappsen och hälsar på. Dom har köpt en duschvägg åt oss på Bauhaus i västerås som dom hade utförsäljning på. Ordinarie pris 2995 kr och vi fick den för 995 kr!!! Snacka om klipp! Så dom kommer och lämnar den och har med sig mammas goaste kalops till middag. Mys :-D


Just nu: Kidsen sover. Och det ska vi med göra. Godnatt!

En bra natt

Ja, för Theos del då alltså. Han somnade ju runt 7 och sen vaknade han runt 4.50. Satt i sängen och ropade lite lätt. När jag kom in gav han mig sin kudde och sen sträckte han sig efter mig. Sova hos mamma och pappa såklart :-) Han drack en flarra välling och sen somnade han om. Om inte Peters väckarklocka hade skrålat i 200 db i morse hade han säkert sovit vidare ett tag till. Han är SÅ duktig vår kille! Vem hade kunnat tro att han skulle sova såhär bra i eget rum!

JAG å andra sidan har väl inte sovit den bästa natten i mitt liv. Såklart blev vi fast i en Irene Huss film igår kväll. En sjujäkla äcklig film! Fy fan! Fallet dom jobbade på var en styckmördare. ÄÄK! Jag brukar inte vara kräsmagad sådär för filmer. Men den här satte sig i huvudet. hua! Så filmen plus ungefär 5 kissningar i natt höll mig rätt så vaken. Så ja, mamma Kristin är lite sliten i kroppen idag känner jag.

Ja, så nu följer iallafall 10 veckors stup i kvarten kissande både på dagarna och nätterna. Grattis till mig!

Godmorgon!

Myssöndag

Ännu en HUR jäkla skön dag som helst :-) Det här har verkligen varit den perfekta helgen på alla plan.
Theo har sovit jättebra. Lördag morgon sov han till 6.30 och imorse ända till 7!! Helt otroligt :-)

Mysfrukost med familjen runt 9 taget. Sen drog jag in till stan för att titta på Rasmus fotbollsträning.
Efter det blev det lunch på Kungshallen med Petra, Asp och Tompa. Jäkligt kul och trevligt att få träffas och surra sådär. Det blir inte så ofta nuförtiden tyvärr. Tack för en mysig lunch!! :-D

Sen bar det av hemmåt för en tur till Furuvik i det vackra vädret. Jag fick mig en rejäl överasskning när Peter sa att även han skulle hänga med. Skönt att även han förstår att han MÅSTE vila från allt jobbande ibland.
Så det blev karuseller, lotter, glass och titta på djuren. Myyyyys :-)

Eftersom Theo bara sov 1 gång idag så blev det väl inte sådär superkul framåt kvällen när vi kom hem....
Trött räcker nog inte ens till som ord. Han orkade inte ens äta middag utan det fick bli välling och sen i säng.
Så han somnade nog redan runt 19 ikväll. Får se hur natten blir. Det är första gången han sover bara 1 gång på dagen. Spännande :-)




Den här karusellen gick rätt fort runt runt och upp å ner. Imponerad att han inte gnällde nått. Nöjd bara!


Det här var ändå den klara favoriten. OJ vad arg han blev när det var klart.









Chips såklart






En trött kille efter en heldag :-)


Mysdag


Mysfrukost med familjen   CHECK
Leklandet med familjen     CHECK
Handla med familjen         CHECK
Mysmiddag med familjen  CHECK
Myskväll med familjen      CHECK




Just ja, medan jag och Theo sov på eftermiddagen så hade Peter lite "doningar" för sig på gården.



Mmm.... vad säger man.... *suck*


det trodde jag aldrig


Sitter och lyssnar igenom Darins nya album "Lovekiller".
Å det trodde jag fan aldrig skulle komma från min mun men, det är fan ett skitbra album!! Och det står jag för :-)
Darin rules!! ;-)


Back in Gävlet

Jappz då är vi hemma igen i ytterharnäs :-) Mammsen, pappsen, jag och Theo tog en McDonalds i västerås innan jag fortsatte färden hemåt Gävle igen. Theo somnade innan vi hade kommit till Sala och sen sov han hela vägen hem. Väldigt skönt :-)
Det bidde en massa gos, mys och bus med pappsen när Theo såg honom. Han hade nog längtat han med :-)
Eftersom det inte har blitt jättemycket sova för varken mig eller Peter i dagarna här så blir det nog sängen tidigt ikväll. Vi ska lägga oss och kika på tv i sovrummet och bara mysa ikväll.

Vi får se vad lördagen har att erbjuda. Natti natt :-)

Busborgen

Åtjena va jag har krypit, klättrat och åkt nu! Med min stora mage i vädret. Trånga utrymmen och kryp är väl inte det bästa för fogarna. Men GALET kul var det!! :-D Och Theo trivdes som fisken i vattnet. han sprang sprang sprang och sprang. Klättrade, åkte och härjade. TJÖT av glädje i 2 timmar i sträck :-)
Det enda som saknades väldigt var Rasmus. Han hade verkligen ÄLSKAT det här stället :-) Vi måste bara åka hit igen nästa gång vi är i Kolbäck och Rasmus är med.
Helt suveränt ställe. Mycket billigare än hemma och 10 gånger bättre än hemma.


Nån slags sug in i väggen man stoppade in bollarna i. Mycket kul enligt Theo :-D


En liten vila innan klättringen upp till lilla rutschkanan
Lilla bollhavet i mini land


Theo föredrar att hänga i leksakerna snarare att leka med dom....


Tunnelkrypning


Trappan upp till STOOORA rutschkanan


Lyckligaste killen älskar att åka rutschkanan med mamma



De regnar....

Idag har tokregnet tagit sig till Kolbäck istället. Rätt så bra ändå, för idag bär det av till busborgen. Theo ska få leka av sig ordentligt :-D
Först efter lunch drar vi. Så lillprutten får sova en stund och sen käka lite lunch. Nyäten, nysoven och nyskiten så borde kusten va klar för en bra eftermiddag :-P


Just nu: Sitter och tittar ner på magen som hoppar och studsar åt alla håll. Lite läskigt det där igentligen.... eller hur?! ;-)

Oboy!



Shit pomfritt! Bara 76 dagar kvar!!! PANIIIIK!!!!


Varmare

När jag åkte hemifrån imorse var det mörkt mörkt och regnade någe fruktansvärt. Det var rätt så mysigt måste jag säga ändå :-) Inte lika mysigt vare väl när jag skulle ut med all packning och Theo till bilen. Det bidde några vändor och lite blöt bidde man välle. Åka Hedesundas tokspåriga väg i tokregn va oxå mindre mysigt.
Och sen vägarbetet där som ALDRIG blir klart!! Vad pysslar gubbarna med där igentligen. Sitter dom och fikar hela jäkla dagarna lr!? Nä, det blir valbo vägen hem sen.

Här i Kolbäck är det iallafall inge regnt, än så länge. Och bra mycket varmare är det oxå. Och fuktigare med.
Å jag som bara tog med mig ett par shorts till Theo. hmm.....

Idag blire bara lugn och ro. Lek ute på gården och inne. Men imorrn, då blire nog Busborgen i Västerås. Tror Theo skulle gilla det :-)

Nu blire en liten promenad med vagnen :-)

SHIT!

Herrejävlars vad det regnar just nu! Till å med babyvakten i Theos rum gav ständigt utslag pga regnet. JÄKLARS!!
Lite mysigt ändå :-P Nu ska vi kura ihop oss i soffan och titta på lite film.
Imorgon åker jag och Theo till mammsen och pappsen ett par dagar å bara myser å har det bra. :-)

Sådärja!

Då var den sviten bruten. Eller så är det bara vårt eget fel... vet inte.
Sedan Theo fick eget rum för nån vecka sedan har han ju sovit SÅ bra. Men inatt.... Vi satte babyvakten närmre sängen. Och den gav ju utslag så fort han bökade eller gnällde lite. Dvs, det var precis som att ha honom bredvid sig igen! För en gångs skull kom vi i tid före kl 22 och hade tänkt oss en god och lång natts sömn. Men ja... jag vaknade ju minst 1 gång i timman pga hans bök och mina toabesök. Så jag är lite lätt sliten i dag. Vaknade kl 5.17 när Theo slog upp ögonen, med huvudvärk och värk i kroppen.  När han till slut blev trött igen runt 8 så sov han bara 1 timma!!!
Japp... idag är det bara att försöka bita ihop och hålla ut. Två koppar kaffe har jag redan hällt i mig. Synd att man inte får dricka allt man vill när man är gravid :-\


gossen va trött imorse iallafall. Det blev mest sofflägge och tv.


Kanske årets sista grillning (bild från i söndags)


gillar att sno mammas foppisar




Ibland ligger bebis så man ser helt deformerad ut.... :-\


Kanske sista bilden på poolen. för snart åker den ner för iår.


Just nu: En liten pöjk som försöker göra kullerbyttor i soffan. Och en liten tös som gör kullerbyttor i magen.


Höst i luften


Har precis sovit en stund med Theo. Uj... vet inte om jag borde göra det igentligen. Eller så är det bara såhär jag mår nuförtiden. Inte fasen är jag pigg och mår bra. Det kan jag inte påstå. Just nu rätt så illamående och jäkligt seg.
Tröttsamt är väl ett milt ord för det.... 29 veckor liksom! Ska det va såhär hela vägen fram eller?! GAH!

Här "uppe" i Gävle är det ännu en vacker och solig dag. Otroligt... och jag som trodde att det braiga vädret var över för i år. Men här skiner solen. Och det ännu braigare är att det är liksom inte den där bedövande hettan. Det luktar nästan höst i luften. Det är lagom skönt att vara ute :-) Och det funkar fortfarande att gå iväg och bada på Harnäs. Perfekt med andra ord. Får se vad vi hittar på idag.
Snart blir det lunch för lillprutten och sen ska vi gå ut iallafall. sen får vi se vad dagen bjuder på.


Ja de tycker jag!


Jag tycker det är orättvist att somliga får åka till Åland på PAF Open och sen till Kos!!!  ;-)
ORÄTTVIST! Blääääää

Fotboll

Har precis kommit hem från GGIK fotbollssammandrag för pojkar 02-03.
Det var mycket färre lag denna gång än sammandraget som var i strömsbro innan sommaren. Så det blev faktiskt bara två matcher för grabbarna. Och tyvärr två förluster. GIF pojkarna var alldeles för samspelta och duktiga. Inte så konstigt när man har GIF veteraner som tränare kanske... :-\
Men, grabbarna verkade inte bry sig så värst faktiskt. Dom var glada bara av att få spela. Och det är väl ändå så det ska vara när man bara är 7 år gammal :-) Allvar blir det ju nog med senare i livet ändå.


Lite nervös kille inför matchstart


Lite lagsnack inför matchen
Killarna har lite lagom svårt att stå still....




Där springer min stora kille :-D


Byte! Lite svettigt


tack för en god match




De va lite surt att det inte var några fler matcher.







Nu håller Theo på att riva huset! Bäst vi går ut!


Sommaryran


Glömde ju blogga igår om vår dag :-)
Efter lunch drog hela familjen iväg och tog en McDonalds. Sen blev det sommaryran en sväng. Det va ju absolut inget att jämföra med Cityfesten. Men vaddå, bättre än inget alls tycker jag :-) Det är alltid kul när det händer grejjer i Gävle. Det tror jag dom flesta tycker :-) Det var mest fokus på karuseller kändes det som. För både stora och små oxå. Två olika hoppborgar som va lite roligare än vanligt. DYRT däremot! 35 kr/åk på allt. Det blir lite pengar de.......  Träffade Petra en sväng gjorde vi oxå :-) Hon såg ut att må väldigt bra :-)
Så hon fick springa lite efter Theo en stund så vi slapp hihihi. Å så bjukkade hon Rasmus på radiobilarna och en sockervadd. Tack Petra! :-D Rasmus blev jätteglad :-)
Theo åkte ju föresten en karusell oxå! Lego pariserhjulet. Gossen är inte ett DUGG höjdrädd! Han tyckte det va skitkul å stå och hänga ut och kolla ner högst uppifrån med det största flinet. NÖJD skulle man kunna säga. Efteråt skulle han åka igen tyckte han. hehe












Om nån timma bär det av att kolla på Rasmus fotbollsturnering på Nynäs :-)
Godmorgon!


en ny dag, en dimmig dag....

Uppstressad med andningssvårigheter igår kväll en bra stund. Den här veckan har verkligen tagit på mig av olika anledningar. Orkar inte gå igenom allt heller, det är för komplicerat.
Efter en rolig film, glass med banan och chokladsås (JA! Jag förtjänade det faktiskt) och gos med Peter i soffan så kändes det lugnare och bättre.
Sen att jag sover som en jävla kratta på nätterna nuförtiden är ju som det är. Det är iallafall inte pga Theo längre. Han sover så fint så. Imorse vaknade han kl 5 och ville inte somna om. Vilket resulterade i att han ramlade ner från soffan 1 gång och ramlade mellan datorbordet och soffan 1 gång. Så det var ett jäkla liv därnere när jag försökte sova. Stackars liten.... när han är trött blir han lite väl våghalsig och har inte världens bästa koll.
Nu sover han lite middag iallafall.

Rasmus är iväg med sin pappa och farfar för att sätta upp turlistor runtom i trakterna här. Hans farfar kör ju buss. Och Rasmus ville gärna följa med. Och såklart får han det om det roar honom ett par timmar.
Efter lunch tänkte vi bege oss in till stan för att kolla in sommaryran som håller till på brynäs i år. Har hört att det är en jäkla massa karuseller. Kanske kan vi slå ihjäl ett par timmar där med :-)

Måste nog säga att det är rätt så skönt att det är dimmigt och grått ute idag.... får man säga så?
Jag mår inge vidare i den tryckande värmen som är nu. Fuktigt och äckligt. svårt att andas och trött.

JUST! Sen ska jag försöka sätta igång och baka. För imorgon har Rasmus fotbollsturnering på Nynäs. Och då ska det säljas hembakt fikabröd. Och jag har lovat baka mockarutor. Så det är väl bara å göra det då :-)
Alla pengar som kommer in får laget behålla. Och det vore ju kul om det kom in lite och det kan användas till något kul för laget :-)


Godmorgon!

Imorgon


Hoppas på att det blir en bättre dag imorgon. För idag har det VERKLIGEN varit pest!

vad gör man?


Vad gör man sådana dagar man är så jäääkla trött så man bara vill gå och gömma sig?
Vad gör man en sån dag när man har två barn som klättrar på väggarna om dom inte blir underhållna?
Ja, vad gör man??!!

Jag ÄLSKAR mina barn. Men det här med att jag måste underhålla stora Rasmus på 7 år börjar allvarligt gå mig på nerverna nu. Nog SKA han väl kunna underhålla sig själv med något!!! Inte fasen låg jag inne och nästintill demolerade möblerna av rastlöst krypande när jag var liten?
Vad jag minns så kunde jag vara ute på baksidan och leka rätt så bra själv med vad där fanns. Kottar, pinnar, bär, sand och vatten. Mina syskon är 5 år äldre och uppåt. Inte sjutton ville dom leka ute med mig. Nä, jag fick leka själv när inga kompisar fanns till hands. Och det gjorde jag! HUR i allsin dar kan man vara så fantasilös när man är 7 år gammal!!! Jag fattar för mitt liv inte! Veckorna när båda barnen är hemma är verkligen ångestfyllda när man måste måste MÅSTE hitta på saker att göra varenda eviga dag och man är bara så jäkla trött så det går inte att beskriva med ord.

Nä, idag är jag less! får man vara det? LESS!!


Tryckande


Sjukt tryckande värme idag. *puh* Mätaren i bilen visade inte på mer än 23 grader varmt. Men det är så man smälter bort i solen. Det fläktar knappt något alls och det är så otroligt fuktigt i luften så man kan knappt andas.
Men ska man klaga igentligen? Det känns som att hösten står för dörren så nu ska man nog försöka njuta så mycket man bara kan av dom sista varma dagarna.

Ja så var det dags för mvc besök idag igen då :-) Är precis i början på vecka 29 nu. Tiden går verkligen fort nu :-)
Men det känns jätteskönt att det är ett tag kvar faktiskt, det måste jag erkänna. Det har varit så mycket runtomkring oss så det har varit lite svårt att koppla grepp om att det snart kommer en ny familjemedlem. Inga förberedelser what so ever har gjorts än så länge. Och det dröjer nog lite till tror jag. Förhoppningsvis lugnar det ner sig när jag börjar jobba i september. När vardagen får komma igång lite igen :-)

BT: 125/75
Järn: 105 (Blev tvingad å börja äta järntabletter... urk)
Socker: 5.1
SF: 27 cm ( magen har alltså växt 3 cm sedan sist)
Hjärtljuden: Låg mellan 140-150 slag/minut


Just nu: Försöker bota huvudvärken med ett STORT glas isvatten.

Lika bra


Både läggning och själva natten gick lika bra igår som dagen innan. Det var lite mer ljud och bök ifrån honom därinne inatt. Men det verkar som att han har lättare att somna om själv nu när inte vi ligger bredvid och han ser oss eller att vi bökar med honom. Han gnyr lite, letar nappen och sen somnar han om. :-)
Även inatt sov han till 4 innan han ville över till oss. Och det är ju HELT klart godkänt. han är ju så liten :-)
Man ska ju inte ropa hej ännu. Men det verkar som att vår lilla kille trivs att ligga själv i sitt rum :-)

Inatt sov jag väl lite bättre än natten innan. Men jag hör fortfarande varje litet ljud han gör ifrån sig. Ca 2 toabesök blev det väl och sen var Rasmus upp och kissade en gång. Jaja, det ordnar sig säkert :-)

Godmorgon på er!

harnäs

Ännu en dag på sköna Harnäsbadet :-D


Lite frussen efter första doppet. 20 grader i vattnet


Men sen så :-D


Även Theo doppade sina små fötter. Men inte mer än så. badkrukan :-P


Efter en stund fick han nog och gick upp till filten själv för lite lugn och ro en stund :-)


Fick syn på Rasmus foppisar och beslöt sig för att prova dom :-)


På hemvägen tokslocknade Theo av ren utmattning i vagnen. Det borde han gjort som han sprang :-)
Jag och Rasmus sitter och tar igen oss en stund i soffan. Jag har börjat få fruktansvärt ont i ryggen och även fogarna när jag går mycket. Skit skit SKIIIIT! Jag som MÅSTE få gå!
Damn dessa gravidkrämpor!


Nu drar vi!


Nu tar jag kidsen och drar till Harnäsbadet!


Jag är så dum!!


Nattningen igår gick nästan precis som vanligt. Visst, det tog en stund. Men det kan det göra även fast han ligger bredvid någon av oss i våra sängar. Sen sov han som en liten prins hela kvällen och ändra fram till 4 imorse när han ville komma över till oss.
Det gjorde ju INTE mamma. Det knäppa är att jag VISSTE att det skulle bli såhär. Jag låg och lyssnade på honom till och från hela natten. Var upp på toa och kissade 4 gånger!!! Rasmus vaknade och hade ont i benet.
När familjen vaknade kl 6 hade jag ont i hela kroppen av trötthet. Och det är ju faktiskt bara pga mig själv.
Varför i hela friden kunde jag inte sova när Theo sov SÅ jäkla bra! Undrar om det var en slump att han sov såhär bra i sitt eget rum..... Inatt kanske helvetet brakar lös? Det återstår att se. Men det var en helt klart jättebra början :-D

Godmorgon!

Spännande


Just nu är det otroligt spännande. För inatt är första natten Theo ska sova själv inne i sitt nya rum :-)
Första gången han ska sova själv i ett rum över huvud taget. Peter är däruppe nu och håller på att lägga honom. Vi får se hur det går först och främst.

Spännande spännande!

Det blev en rätt bra dag

Det blev en rätt bra dag till slut ändå :-) Efter lunch tog jag Theo, Rasmus och Lukas och gick till Harnäsbadet en sväng. Packade med lite bullar och saft och pengar till inträde. Döm om vår förvåning när vi kom fram och dom hade stängt för sommaren! Fast när jag säger stängt så menas det bara att dom inte längre tar inträde och har kiosken öppen. Men grindarna är ändå öppna så man får bada gratis istället :-P
Och totalt tomt var det på folk sånär som på tre ungdomar som tog sig ett dopp längre bort.
HELT underbart!! :-D Det kunde verkligen inte bli bättre. En + 22 grader varmt, lite molnigt men solen tittade fram med jämna mellanrum. En tom och lugn skön strand.
Efter badet gick vi hem till grannarna och fikade nybakade blåbär och hallonmuffins. :-P












Dagen hittills

 



Mysfrulle med båda kidsen vid köksbordet :-)


Lite lätt mosig efter förmiddags sovningen


Hmm... gräsklipparen ser ut som en skön viloplats :-P




Lunchen intas på ett väldigt kladdigt sätt....



Rasmus är iväg och plockar blåbär med Lukas. Jag och Theo ska ta och gå ut igen. Passa på när det inte regnar.


Ångestframkallande nästan...


Full rulle från morgon till sena kvällen igår. Gick och lade mig totalt slut i hela mig. Och har inte fått sova inatt alls.
Kl 3 vare kört, då stod Theo i sängen och var klarvaken. Men runt 4 med hjälp av välling somnade han om.
För att sedan vakna kl 5 igen! Även Rasmus kom upp en sväng då och undrade om det var morgon.
PANIK!!!! Ungefär 5.30 somnade jag väl om. Och kl 6 ringde Peters klocka. Tror ni Theo fortsatte sova? Neeeee!
Klarvaken och pigg som en lärka. *suck* Rasmus var upp en sväng då med men fick bums gå i säng igen. Han behöver verkligen sova längre.

Så... jag kan väl inte påstå att det känns någe bättre idag direkt. Det är mulet, regnigt och kallt ute. Trött och sliten i hela jäkla kroppen är jag. Och idag har jag två barn som ska underhållas och stimuleras.  Jag som hade hoppats på en bättre dag idag.... 

Bryt ihop och kom igen! Som dom brukar säga på jobbet..... hmm

Minst sagt TRÖTT


Vaknade till regn regn regn. Trist..... Vi skulle igentligen åkt och träffat några andra mammor inne i skutskär vid en lekplats. Men eftersom det regnade så struntade vi i det och kröp ner i sängen och sov 1 timma på fm istället :-) Väldigt skönt tyckte mamma. hihi
Efter lunch drog vi iväg hem till Sussie och hennes lilla Viktor. Viktor är ju snart 3 år gammal så det är ju lite skillnad där. Men jag tyckte det gick bra. Viktor var så snäll så och tog hand om honom och sa ajajaj när han försökte gå upp för trappan eller peta på tv:n. :-P
Lite kiv om leksakerna var det dock... Men så är det nog med alla barn.

På vägen hem i bilen tokslocknade Theo och jag fick bära in honom i sängen när vi kom hem. Han sov 1 timma där med. skönt :-) Då passade mamma på att ta en kopp kaffe och vila lite i soffan :-)
Precis när Theo vaknade så kom Rasmus oxå. Så nu har jag båda vildingarna härhemma.
Kl är 20 nu och Peter har inte kommit hem ännu. Jag måste nog erkänna att nu börjar det slita rejält på mig att vara själv från morgon till kväll med barnen....  jag förstår ju och vet varför jag är det. Och är såklart på samma sida. Men det sliter rejält... det lär man erkänna. Jag hoppas orken håller ända fram.
Så nu är jag minst sagt TRÖTT med stora bokstäver. Lilla gossen sover sedan en kvart tillbaka. Snart ska stora gossen i säng tänkte jag. Inte heller helt lätt med tanke på att han är 7 år och anser att han ska vara uppe länge nu när han har sommarlov. Hur förklarar man att mamma VERKLIGEN behöver få lite egentid?!


Godkänt!


Imorse kl 6 när Theo vaknade drack han först sin välling. Sen gick han raka vägen, eller... sprang snarare kanske man ska säga :-P Han sprang iallafall raka vägen in till sitt nya rum. Stannade upp en sekund och fyrade av ett stort leende bakom nappen. Sen rev han backen med allt lego i, provade stolarna och bordet om och om igen. Runt runt och lekte lekte :-) Än så länge har vi ju inte så mycket grejjer därinne. Men han verkade tycka att rummet var jättemysigt :-) Hoppas VERKLIGEN han vill sova där sen oxå :-)

Godmorgon!

Första bilderna

Rummet är inte klart helt ännu. Men här kommer dom första bilderna på Theos nya rum :-D
Ha överseende med mig nu. Det är inte HELT lätt att ta kort på ett litet rum på 8 kvm :-P



Ingången till rummet sett från trappen


Ingången till rummet sett från vårt sovrum







Hörnet där sängen ska stå




Förlåt då!


Ja, jag är gravid! Jag blir kallsvettig, yr och totalt matt bara av att gå upp för trappan. Jag sover kasst om nätterna. Jag har känslor jag inte vet vart jag ska göra av ibland. Illamående som bara sjöljer över mig när som helst och var som helst. En trötthet och matthet som inga ord kan beskriva. Jag kämpar och jag sliter utan att klaga så gott jag bara kan.


Så förlåt så jävla mycket att jag glömde bort att vara sådär äckligt jävla go, glad och tacksam för en stund!!!

Sjukt bra låt!


styrkan i din blick gör mig svag


Himlen måste sakna en ängel
En finns här hos mig
och vilar i min famn
Himlen måste sakna en ängel
Han ligger tätt intill mig
så trygg på min arm
Kan det vara sant
att jag får älska dig
En av himlens änglar har landat hos mig



Hjälpreda


Theo tyckte tydligen att det var skitigt härhemma igår. Och så hjälpte han mamma att städa lite.
Vår lilla hjälpreda :-P Snacka om att han snappar upp vad man gör. hihi






Älskade familj


Jag älskar er mer än livet själv


Mys i boulogern

Glömde ju blogga om att jag träffade upp Björkman och hennes lilla Vera i boulogern igår.
Käkade en mysig lunch i cafét där och sen satte vi oss på en filt och hade det bra bara. Vera kryper, men jag måste säga att hon är otroligt lugn av sig. Tänk om Theo var sådär. Han sprang som en vettvilling runt runt och sa HÄÄJ till alla han såg :-P Springa bara för att springa är hans motto :-P
När det var dags för barnen att sova tog vi en runda på stan och kollade lite på kläder.
Köpte en bytta hallon på stan som Theo fick smaska på. Han är väääldigt förtjust i bär, precis som mor sin :-)










Föresten! Det blev lite födelsedagsfika ändå till slut i ondags. Kvällsmys bara jag och Peter.


GÖTT!!


lite ärenden

Theo va inte toksugen på min fiskgryta idag till lunch. Så det blev till att fylla åp med välling så lillgrabben blir mätt i magen :-)
Strax ska vi bege oss in till stan för att lämna tillbaka ett regnställ som var för stort åt Theo. Så ska vi försöka hitta något som är lite mindre och sitter bättre.
Peter ska fortsätta måla Theos nya rum. Nu är det inte långt kvar. Vi hoppas på att bli klara helt under helgen :-)
Tummen upp! :-P


Sketagod fiskgryta

Gjorde precis en sketgod fiskgryta som gillades av hela familjen :-)

Recept på sketagod fiskgryta

1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
3 medelstora rivna morötter
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gram kräftost
2 dl creme fraiche
400 gram torskfile (fryst)
Kräftstjärtar efter smak
dill

  • Fräs löken vitlöken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg.
  • Späd med vatten och  lägg i buljongtärningarna.
  • Låt koka 5-6 min. Späd ev med mer vätska.
  • Lägg i osten, cremé fraiché och låt koka några minuter till.
  • Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt.
  • Lägg i kräftstjärtarna så att dom blir varma
  • Lägg i dill. Smaka av!
  • Vi serverade med ris och vitt bröd till. Det blev SUPERGOTT!!


    En bättre dag, tror jag...


    Både jag och Peter vaknade runt 1 inatt av ett sjujäkla oväsen. Det lät som att nån fyrade av 40 sketstora fyrverkeripjäser med 0.1 sekunds mellanrum. och det lät som det kom från granngården.
    Det va ett jäkla liv i flera minuter. Varken jag eller Peter kunde lokalisera vart det kom ifrån och det syntes inget heller. Jäklars..... Efter det tog det lite tid att somna om. Det plus 2 toabesök och en Theo som vaknade och fick lyftas över gjorde att inte sömnen blev den bästa inatt heller tyvärr.
    MEN! Vi har vaknat till ett ÄN så länge soligt ytterharnäs iallafall. Alltid något :-P

    Om ett par timmar bär det av till boulogerskogen och träffa några mammor och deras barn. Theo ska få springa och leka av sig rejält :-)
    Peter ska grejja med Theos rum. Nu är det väldigt nära dags att börja måla väggar och tak :-)


    hemma igen!

    Hudiksvall i 4 dagar hos farfar Eje och Carina :-)

    Söndag: Dop uppe i Hölicks kapell.




    Lilla Maximiliam var huvudpersonen. Herrejösses va stor han blitt!! Det får inte gå sådär långt mellan gångerna man träffar honom. Stora söta killen juh :-)
    Men glad över att döpas vete tusan om han var. Han var förbannad mest hela dopet utom när dom spelade musik :-) En blivande musiker kanske ;-)
    Bilderna från dopet togs med Peters mobil så dom bilderna kommer senare :-)
    Hela dagen blev iallafall totalt fel för Theo. Han sov 50 minuter till Hudik och 20 minuter sen efter dopet. Åt inget annat än välling och bulle på hela dagen typ. Totalvägrade äta mat. När kl var 18 var han totalt slut och övertrött. Tog mig och Peter 1.5 timma av gemensam ansträngning att få honom att somna. En hysteriskt skrik, grin, bök och stök. *bah* Just då vad han billig......



    Måndag: Vaknade upp i glada hudik till en skön och solig dag. Efter lunch begav vi oss till en jättebra lekpark inte alls långt från bostaden. Theo var eld och lågor och skrek av förtjusning. Pratade med ALLA barnen och stod inte still en sekund. När det var dags för att äta lite äpple och dricka vatten tyckte han att han gott kunde få springa omkring och fika. Det tyckte ju inte mamma och pappa så där blev det lite bråk.
    Farfar, Carina, Sofie, Andreas och lille Max var med dom med :-)
    På kvällen fick farfar och Carina vara barnvakt så att jag och Peter kunde gå ut och äta middag och se en bio tillsammans. Middagen intogs på Texas och bion vi såg var Trollkarlens lärling. En SUPERMYSIG kväll :-)





    Tisdag: Vaknade upp till ännu en solig och härlig dag. Denna dag begav vi oss iväg ut till Storsand för att ta en båttur. Tyvärr hann det mulna till och blåsa upp lite innan vi hann ut med båten. Theo var sådär lagom förtjust i att det blåste på honom. Speciellt inte när han höll på att somna där i båten :-P
    Så det blev en kort tur och sen åkte vi tillbaka och fikade i båtstugan istället. Väldigt mysigt.
    När vi kom hem blev det grillmiddag. Whiskey och öl till pojkarna. Det går nog lite för långt mellan gångerna för Peter för det liksom... satte sig på talet ;-)




    Onsdag: vaknade upp till ett TOK regnigt väder. Uscha! Till råge på allt så var natten totalt PEST. Vi var mer eller mindre vakna från kl 3 på natten både jag, Peter och Theo. Så Theo har varit på sitt allra värsta humör hela dagen. Det kombinerat med att det inte gick att gå ut pga det öste ner regn var inge vidare.
    Det blev en lugn dag hemma i huset. Vid 13 tiden började Theo bli trött igen så då begav vi oss till affären först för att köpa lite snask till bilfärden hem. Jordgubbar, sockerärtor, bananer, plommon och bullar :-P
    Theo åt en hel del och sen slocknade han och sov hela vägen hem.
    Vaknade på sitt allra grinigaste humör... igen! *suck*
    Resten av dagen har gått åt att underhålla honom så gott det går och drömma om en bättre dag imorrn.
    När han äntligen somnade för kvällen så blev det vika tvätt, tvätta och städa av nedervåningen för mig. Peter håller på med Theos rum.
    Snart ska vi väl fika lite jordgubbar och grädde. Det var väl min födelsedag i lite snabba drag :-P

    Tack Eje och Carina för en superbra födelsedagspresent. Och tack för att vi fick komma och ha det bra i några dagar. :-)

    Tack älskade mammis och pappis för presenten ni skickade. Ni är föresten tokiga! Jag fyller ju bara 33!!
    Puss och kram!!




    I glada hudik


    vi är på ett par dagars semester i glada Hudik. Så bloggandet dröjer nog ett par dagar.

    Ha de!

    Värsta natten på länge....


    Ibland är dom billiga! Ehm... får man säga så? Ni som har barn och har upplevt dessa pestnätter känner igen känslan. Börjar böka, gnälla och härja runt i sängen vid 1. Mamma är trött och ger upp på en gång och han får komma över. Han fortsätter böka, gnälla och snurra mellan mamma och pappa fram till 2.30. Somnar äntligen en stund. Men vaknar igen vid 4.30. Pappa går ner och hämtar välling och han somnar om igen runt 5. För att sedan vakna igen 6.50.
    Tilläggas ska att pappa och barn försöker smälta ut mamma ur rummet genom att ha stända fönster i hela huset mitt i sommaren. Mamma som är gravid och sover dåligt ändå! Har knappt sovit något på hella natten.
    Underbart va!!!
    Men så kommer då dom där goa, mysiga, varma och underbara armarna runt halsen på en. Dom där extra blöta och kladdiga pussarna. Ja, vem glömmer inte allt det där jobbiga och smälter som smör i solsken då :-D
    Nu sitter jag härnere och bloggar medan Theo ligger bredvid mig i soffan och tittar på bolibompa och har sitt morgonmys :-)
    Jo det är sant! Han har blitt så stor nu så han har morgonmys en stund när han vaknat. Han ligger iallafall en 30 minuter i soffan och kikar på bollis och myser med mig eller Peter. Underbart! :-D Peter ligger uppe och får en stunds sovmorgon.

    Om ett par timmar bär det av med packning och allt mot Hudiksvall. Lilla Maximiliam ska döpas idag :-D
    Ska bli mysigt att få träffa honom igen. Han har blivit så stor och tiden går så fort! Ska bli kul att se hur Theo reagerar oxå :-)


    RSS 2.0