Undrars om det är meningen igentligen....


Satt och försökte göra några bröllopsinbjudningar igår. Tro på fan att den förbannade taperunnern gick sönder!!!
Alltid! Och då menar jag alltid! Så händer det något som gör att jag inte kan fortsätta. Jag fattar inte....
Det kanske inte är meningen att vi ska gifta oss?!  Så nu måste jag alltså irra ner på stan bara för att köpa en taperunner, IGEN! Jag ska fan köpa två för att gardera mig.

Tröttsamt äre iallafall....


Så vad har månaden att erbjuda...

Shit pommes! Det är redan snart februari. Fattar ni ens hur nära vår vi är nu! :-D Det kommer gå fort, för det finns definitivt saker att pyssla med. Inte minst på jobbet :-)

V5

Möten möten och åter möten. Tandläkarbesök, personligt samtal Rasmus skola, omstart av servrar, tester tester och massor av tester, träning....

V6

Full fokus på att göra iordning datorn som ska med ner till Cypern. Testerna måste fungera klockrent.
Fnula ut hur vi ska packa skiten för att få med den på planet.... :-/ Inte helt lätt verkar det som.
Lördag 11/2 sticker vi till Cypern.

V7
Kommer hem från Cypern 14/2. Förmodligen APTRÖTT om jag känner mig själv rätt. Utvärdera testerna från Cypern. Migreringen. Får se om man orkar träna nått. :-/ Funderar på att ta ledigt fredagen och bara mysa med kidsen.

V8
Full rulle migreringsprojektet, diktering mm. Träningar och så hem till mammsen och pappsen över helgen. Peter drar till storstan å partajjar.

V9
Wien here we come! 29/2 bär det av till ECR 2012. Massor av ny spännande teknik, trevliga middagar och förhoppningsvis lite sightseeing ska hinnas med. Åter hemma igen 5/3. Förmodligen aptrött igen.


Resten tar vi sen tror jag......  bröllopsplaneringar kanske? :-D




Ladies night


Jag, Kristin och Elin drog ut på en ladies night i stan igår. Mycket lyckad förfest med massor av mysigt tjejsnack :-) När vi äntligen fick tummen ur och tog en taxi ner på stan blev det först Helt enkelt. SKITBRA musik. Men alldeles för lite plats att dansa på. Så runt 01:20 ramlade vi ändå in på Heartbreak för att svänga våra lurviga en 40 minuter :-)






Som jag sa, hysteri....

En hen är född (ur aftonbladet)

”Mappor och pammor och morbrostern Jin, / en bryssling, en marfor, en halvkvartskusin,/ små parvelpysor och storebröstrar; alla står de runt sängen och tröstar”. Jag blir förtjust i bilden av den genealogiskt och språkligt crazy församling som kretsar kring barnet i inledningen av Kivi och Monsterhunden (Olika förlag).

Jesper Lundqvist har skrivit texten och Bettina Johansson har skapat bilderna i boken om Kivi som drömmer om en vovve. Enligt förlaget är Kivi det första hen-barnet i svensk litteratur, alltså inte någon han och inte heller någon hon, utan ett tredje utanför, bredvid, mitt emellan. Men redan om ett par veckor följs Kivi av flera litterära ”hen”, i Åsa Maria Krafts prosalyriska Självpornografi.

Om Krafts bok, vilket jag tror, sysslar med att undersöka hen-positionen, vad den gör med skrivandet och tankarna, handlar Kivi och Monsterhunden mer om att komma med ett förslag och en möjlighet; att barnen ska få slippa skrivas in så hårt i könsdualismens mönster.

Trots sin nyskapande grammatik blir det en lite tråkig barnbok. Berättelsen om att det minsann är ansträngande att ha hund är framför allt präktig. Kanske måste det vara så, det vill säga konventionellt, för att själva ”hen” ska få verka och synas.

Lyftet finns i bilderna av själva Monsterhunden, en rödsprängd, hänsynslös storpotät med ett obetalbart uttryck. Hen är fantastisk.





En liten fundering såhär på kammarn en fredageftermiddag. Kan det inte vara så att det finns två olika kön av en anledning? Exempelvis fortplantning. ;-)


Mindre roligt...


38 graders feber. Den va mindre kul.... :-/ Förstod väl att något var fel när jag haft huvudvärk och frysit som en galen hela dagen. Men tänkte att jag kanske bara var trött. Sååå... det blev inget boxningspass som planerat idag.
Börjar bli less på att jag bara får till ett träningspass i veckan. Det räcker knappast för att gå ner 6 kg :-/


Det här kommer jag få skit för

Men jag har fanimej rätt till en egen åsikt. Och det här är min!. Jag är så förbannat jävla ASTRÖTT på att höra det här tjatet om genus hit och genus dit. kan någon tala om för mig varför, VARFÖR det är så satans viktigt att tjejer ska leka med bilar och killar med dockor??!!

Jag är uppvuxen med tre äldre bröder och hade alla chanser i världen att bli en pojkflicka. Det praktiskt taget svämmade över med bilar och traktorer mm. Sure... jag provade säkert brumma lite med dom där små bilarna ibland. Men ända från jag föddes var jag en riktig lite prinsessa. Jag ville ha dockor och prinsesskläder. Och det bästa jag visste var att sätta på mig mammas gamla brudklänning och spegla mig i timmar.
Och samma sak är det med vår lilla Agnes. Hon är så tjejig man bara kan vara. Trots att hon drunknar i leksaker som Rasmus och Theo har. Dom första egna sakerna fick hon när hon fyllde 1 år. och japp, även hon har provat en och en annan bil. Men nä, hon har sitt eget lilla sätt. Hon tycker om att sitta och bygga med sina små tygklossar. Eller titta i en bok. Hon tycker om när man sätter på henne fina klänningar och kjolar. För då börjar hon strassa runt, snurra och visa upp sig. Hon gillar att stå framför spegeln. se söt ut och le åt sig själv :-)

Och vet ni varför?! Därför att hon är FÖDD till flicka!? Flickor och pojkar är olika, har alltid varit olika och kommer alltid vara olika. PUNKT JÄVLA SLUT!!! Varför är det så svårt att förstå? Varför kan inte pojkar bara få vara pojkar och flickor vara flickor?!
Det är en sak att introducera lite olika leksaker för pojkar och flickor. Men det gör man väl naturligt när dom är små tyckre jag. När dom är riktigt små tycker jag inte det finns så mycket just pojkiga eller flickiga saker.
Men när det börjar härjas med att man inte ska klä sina flickor i rosa och pojkar i blått utan tvärtom istället bara för att. Nä... jag vet inte.

Men helt ärligt är jag så jävla trött på det här tjaffset.
Och nu har det dykt upp på Rasmus skola oxå. På föräldramötet idag satt det förståss två genushäxor i mängden och liksom vifftade yvigt med armarna för att få säga sitt. Om att genus är minsan jätteviktigt och det måste lärarna förstå. Dom måste minsan ta sitt ansvar i det här och visa pojkarna dockorna oxå!
Behöver jag säga att det brann till för mig. Jag fick sitta och bita mig i tungan rejält för att inte säga nått. Och Tommie fick säga åt mig att skärpa till mig.

För det är ju faktiskt såhär. Att jag är av en helt annan åsikt än henne. Och min son går oxå på den här skolan. Så min åsikt borde vara lika viktig som hennes. Och ingen jävel ska visa min 9 åring en låda med dockor som det ska lekas med.

Nån kommer bli jättearg på mig för det här. MEN, jag har rätt till min åsikt. Och detta är min! jag tänker inte jamsa med och nicka med ett fejkat leende när folk pratar om det. Sorry, nopp, nej! Det finns självklart saker med detta som är bra och som säkert fungerar men det börjar spåra ur rejält för en del.
Det har gått till överdrift detta!!!


Och till genuskärringarna på skolan:





Pappa dotter kärlek






Jag har fått äran!

Jag har fått den stora äran att få buzza Dove nourishing Oil Care Intensivbalsam. Det här balsamet ska ge tre gånger mer näring åt ditt hår än ett vanligt balsam. Och resultatet ska bli ett mjukt glansigt och välmående hår. Jag kommer helt KLART att testa detta. Jag är ju en perfekt testperson med mitt långa torra hår :-)


Paketet jag kommer få under V6 ser ut som så:

DITT BUZZADORPAKET
  • 1 stor förpackning (180 ml) Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam.
  • 10 förpackningar med Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam (50 ml) att dela ut.
  • 1 Buzzadorfolder

    Så om någon i min närhet vill ha en förpackning så hojta till!!!



Lite mycket...


Det är lite mycket just nu. Mycket att tänka på och mycket att ta itu med. För mycket helt enkelt....

Jag sover fantastiskt...

DÅLIGT!! Skitdåligt rent ut sagt. Och jag börjar bli förbannat trött på det faktiskt. Och inte kan jag skylla på kidsen heller. För det är verkligen inte deras fel. Nä det är jag och min sabla hjärnas fel. Jag ligger och tänker för mycket helt enkelt så jag kommer liksom aldrig till ro. Inatt somnade jag runt 1.30. Sen vaknade kidsen kl 5 :-/
Nu börjar det kännas på riktigt att man inte sovit på ett par veckor. Känner mig rätt så pigg på dagarna ändå. Men kroppen... Det känns som den ska braka ihop. Gammtacka.... *suck*

Nån som har något bra tips mot sömlöshet?


Cypern nästa!!

Jag ska åka till Cypern!! WIIII!! Jag måste ju bara få säga att jag känner mig rätt så glad. Även om det är i jobbet vi åker så ska det ju ändå bli superkul att få se glimten av ett annat land. Jag som bara varit i holland och turkiet i hela mitt liv! Det är liksom lite spännande för mig faktiskt :-)

Det blir dock en snabbvisit. Vi reser söndag 12/2 tidigt på morgonen. Sen bär det av hemmåt igen tidig morgon 14/2. Så det blir i stort sett bara där och vända. Men sen kan jag ju iallafall säga att jag varit på Cypern :-P
Mitt jobb är cooooolt :-D

Februari månad kommer bli lite speciell iallafall. Det blir den här tripen till Cypern för mig och kollegan. Helgen efter drar Peter till Stockholm på konsert med en kompis. Och helgen efter det sticker jag till Wien med jobbet. Och då blir det 6 dagar!!! Jättekul! Men oj vad jag kommer sakna familjen :-/




Copa, copa cabana... lalalala :-P


Helgen som kom och gick

Dom går så attans fort jämt. Kan nån förklara varför? För jag förstår det då verkligen inte.
Vi har haft fullt upp hela helgen. Lördag bakades det tårta till Rasmus eftersom han fyllde år i torsdags.
Goa familjen Sund kom förbi och fikade en stund. Passade på att känna lite på mysiga bebismagen :-)
Snart kommer det en till liten gofis till världen att snosa på :-) Och inte har jag hunnit hälsa på Ida än heller!! Katastrof!! bah... jag måste göra det snart. Lilltossan är ju redan 2 månader snart.

Iallfall, efter fikabesöket åkt så drog Peter in till stan för att prova outfit till bröllopet. Kostym har han så han testade skjorta, väst och kravatt. Fanns inte så mycket tycker jag. Men jag tror jag hittat precis rätt på nätet istället. Bra mycket billigare oxå :-D Kommer bli riktigt snyggt tror jag :-)

Söndag hade Rasmus badkalas på fjärran. Resan dit och och bad på det så försvann 4 timmar bara sådär.
Sen var det bara hem och försöka hålla Theo vaken för han hade inte sovit någon middag alls på hela dagen.
Samma sekund han lade sig ner i soffan så slocknade han. Då var klockan 18 bara :-) Gossen är inte riktigt redo att sluta sova middag ännu.

Så, jobbar vecka igen nu då. Måndag och ett boxningspass väntar kl 20 ikväll. Får se om kroppen håller. hihi


HELG!!

Och alla är dyngtrötta. eller... inte alla. Theo och Agnes är ju pigga såklart :-P Jag och Peter är kanske lite mer döda än levande. Men men, thats life med småknott :-) Bara att gilla läget.

Idag tror jag inte det händer så mycket igentligen. Vi ska väl försöka gå ut en sväng så kidsen får lite luft. Och jag MÅSTE bara ta en promenad och få röra lite på mig. Ge den här hemska träningsvärken en chans att försvinna. För det här bådar inte gott....
Rasmus ska på kalas kl 16-19 inna i Gävle. Och så kommer kanske Maria förbi en sväng idag :-)

Just ja! Jag håller på att baka en tårta till Rasmus. Vi tänkte fira honom lite hemma idag :-)
Det blir en egenkomponerad marängtårta med dumlegrädde och hallongrädde. Vad tror ni? :-D
Skickar upp en bild på den sen. Om den blir god åtestår att se.

Vinke vink!!


Jag lider!!!!

Jag är trasig och kan knappt gå eller röra mig. Jag har så ont!!! Hjälp mig nån!!! Träningsvärk from hell deluxe!
Vilken jäkla tur att det inte blev nån volleybollträning igår kväll. Jag som hade tänkt gå. Då hade jag väl inte tagit mig upp ur sängen imorse.  Men OJ va skönt det är ändå va. Det gör ont men det är liksom skönt på samma gång :-) Man känner att kroppen har fått jobba och att det händer nått. Hoppas jag återhämtar mig till måndagens pass bara :-P

Fredagen den 13 januari idag! FREEEDAAAG! Kortdag för mig idag. Hämtar kidsen vid 14 och sen tar vi helg. Ska bli så skönt :-)

Puss på er alla och ha en go fredag!!


Nostalgi!!

Även om det såklart är högst ovanligt att komma från den högst orginella lilla byn Kolbäck. Som jag såklart kommer från *harkel*
Så vill jag ändå rekomendera denna blogg. http://73040kolback.blogspot.com/

Den måste läsas. Iallafall om man kommer från Kolbäck :-D


Det va direkt överjävligt!

Första aerobics boxningspasset igår. 75 överjävliga minuter!!  Nu såhär i efterhand kan jag väl konstatera att det kanske inte var det bästa valet av träning bara några dagar efter en magsjuka, eller när man inte tränat alls på 2 månader. Men ja, varför inte gå all in på en gång liksom :-D

Jag kan iallafall inte tänka mig en bättre allsidig träning än just det här. Herrejävlar i min låda va jobbigt det va. Det va fruktansvärt roligt. Och man pressade verkligen sig själv till det yttersta. Jag erkänner, efter 35 minuter mådde jag illa och var yr. Så jag fick gå av en stund och hämta andan. Men sen ville man ju in igen :-)

Big misstake gjorde jag oxå att inte ta ett par alvedon innan jag gick och la mig. För inatt har jag haft sån jäkla värk i armarna att jag inte kunnat sova. Man har en fin träningsvärk idag vill jag lova :-D
Det blir inte direkt smidiga landningar på toalettstolen idag inte :-P

Jag går HELT klart dit igen!! :-D


Raketfart direkt ba

Fast det är precis som jag gillar´t :-) Efter en rejäl magsjukedust så hade man liksom lite lätt glömt bort allt som hände på jobbet. Det blir så när man ligger och kräks. Det hänger liksom med en å annan hjärncell oxå. ;-)

Idag var allt som vanligt igen iallafall. Som om inget hade hänt. Upp kl 6 för att göra sig själv och barnen klara för en lång dag på jobbet/dagis. Lämningen gick förvånandsvärt bra faktiskt! Lite sura miner från Theo och vägran att klä av sig. Men till slut gick det bra oxå och jag kunde pussa och säga hej då till två glada kids som i stort sett totalt sket i att mamma gick. Skönt ändå! Så kl 07.07 klev jag utanför dagisportarna (Jag börjar jobba kl 7) med långa steg mot bilen. Jag lovar, jag körde lagligt heeeeela vägen in till stan. :-)

Tandregleringen nästa med Rasmus. Kl 7.30 skulle vi befinna oss där för att göra röntgenbilder och göra modeller på hans tänder. Nu har utredningen startat. Förmodligen får han väl tandställning pga framtänderna. Men det tyckte han var rätt okej ändå. Make till duktig gosse jag har då!! Jisses, han var så jäkla duktig. Stolt som en höna är jag! :-D
Inget gnäll eller nånting utan han bara hängde med på allt som gjordes. Jag erkänner, jag hade nog inte låtit dom trycka in den där äckliga lerkleggan i min käft HELT frivilligt inte :-/ Så jag har iallafall världens duktigaste grabb :-D Som förövrigt fyller 9 år på torsdag!! Min stora kille!  <3

När det var klart var det bara att dra iväg till sjukhuset för att sätta igång och jobba. Och det vart raketfart på en gång det. Strul med SHS servrarna. Men fasen asså, jag tycker det är kul när det händer grejjer. Man ska ha fullt upp på dagarna. Då är det roligt :-)

Dock är väl inte magen helt i sin ordning ännu efter magsjukesvängen. Så det fick bli en smoothie och en fralla till lunch idag. Det funkar :-)

Oh oh oh!!! Just ja! Jag har bokat ett boxningspass imorgon!! thihihihihiih  Spännande!



Vicken pärs!

Puh, vilken pärs. Och vilken helg. Inte direkt vad vi hade planerat. I våra planer fanns leklandet, skridskoåkning och en massa annat familjemys. Men istället fick vi en magsjukehelg för hela familljen :-/ Theo, Agnes, Peter och sist jag.
Jag kan inte ens säga vad lycklig jag är att vi äntligen är av med skiten. för den här gången iallafall...
Det är så överjävligt att ha magsjuka! Det är det absolut värsta som finns. Bara för att man äntligen är okej så är jag på skitbra humör idag :-) Man kanske behöver få en släng av magsjukan för att inse att man faktiskt har det jävligt gött ändå. Trotts att kidsen är lite jobbiga ibland. :-)

Iallafall så verkar alla vara helt okej idag. Men eftersom man inte är smittfri förrän 48 timmar efter sista kräkan så stannar vi hemma idag med och kurerar oss. för säkerhets skull. Jag vill verkligen inte vara ansvarig för att ha smittat någon eller deras barn.

Idag blir det hemma mys. Det är jäkligt kallt ute men vi ska nog ta en sväng ut på gården iallafall och få lite luft :-)


Jon of the year 2011!!!




Jag är så lyckling och glad för mitt pris. Jag har legat i hård träning för att lyckas. Jag skulle vilja tacka Juryn för att dom tyckte jag var bäst i år. Min familj för att dom stöttat mig i den här tävlingen och min sak. / Peter Frisk'


Och så nästa....


Peter mår illa och är hängig. Men ingen spya so far....  crap!!

Å där kom nästa...

Vi trodde vi hade klarat oss. Att det bara var något han hade ätit. Eftersom han bara kräktes vid ett tillfälle på natten och sen hade diarré på dagen. Men trots det var superpigg.
Men så idag kom nästa spya. Från Agnes såklart :-/ Först var det en liten kräka bara efter hon hade ätit välling och klättrar omkring rejält. Så vi trodde väl det berodde på att hon bökade så mycket.
Men nu på kvällen kom en kaskadspya utan dess like. Och Agnes kräks verkligen aldrig! Inte ens när hon var bebis. Så nu kan vi nog lugnt konstatera att vi har någon slags magsjukebacill light härhemma.
Den verkar ju inte vara av den värsta sorten eftersom ingen av kidsen är direkt dåliga. Och den verkar ju vara snabbt övergående. Vi får väl se, ibland händer det ju att barn klarar baciller bättre än vuxna.

Det åkte iallafall raskt i några vitpepparkorn till och spritade händerna lite extra. Plus golvet där hon kräktes.

Urk.......


Magsjuka???


Efter att ha legat och hostat i ca 1 timma inatt så vaknade såklart Theo och ropade. Bara att knalla dit in och lägga sig. Gosade en stund och stoppade sedan om honom för att försöka sova. Så kom första kräkan. Rakt i sängen...
Ingen sån där kaskadkräka direkt skulle jag inte säga. Men ja, några stycken kräkningar kom det iallafall på en fin rad sådär.
Det blev ju till att försöka sanera och bädda om sängen så gott det gick och sen försöka sova igen. Jag inne hos Agnes och Peter hos Theo. Gick inge vidare att sova..... hostan som var helt galen. Och sen låg jag och väntade på Theos nästa spya. Som aldrig kom faktiskt. Ingenting mer på hela natten. Däremot kom det tre fisar med efterföljande diarré i jättemängder :-/ Och såklart, har någon kräkts så stannar man hemma dagen efter.
Och även såklart så fick Agnes oxå stanna hemma. För är ett av barnen magsjukt så är man ju bara rent av hjärn befriad om man går och lämnar den andra på dagis!! Förkylningar är en helt annan femma. Men magsjuka is a big NO NO!!!

Iallafall så föll lotten på mig att stanna hemma med kidsen den här gången. Och förutom några diarré blöjor så verkar det inte vara några större fel på gossen just nu iallafall. Imorse hade han nog lite feber och var lite hängig. Men nu efter att ha sovit middag är han piggare än piggast och håller just nu på att riva vardagsrummet och göra livet surt för sin lillasyster :-/ Skojigt värre.....

Iallafall långhelg nudå och jag hoppas verkligen att ingen annan blir sjuk. Jag får ångest bara jag tänker på magsjuka.... urk...


Gomorron gomorrooon!


Nu har vi tagit tagi bröllopsplaneringarna igen. Det är ju faktiskt MINDRE än 5 månader kvar nu och ska det hända nått så är det bara att suga tag i allt. :-) Det är ju lite som ska fixas faktiskt. Men det som är klart just nu är:

* Klänningen (Väntar dock fortfarande. Sedan i juli.....)
* Agnes klänning är beställd
* Theo har fått en superfin kostym av tant Petra ;-)
* Ringen är beställd och jag kan hämta den när jag vill :-)
* Kyrkan och lokalen är bokad sedan typ maj förra året :-P
* Präst är bokad och hör av sig i mars igen.
* Florist är bokad och har typ bestämt hur jag vill ha det.
* Blomsterarrangemang till dukningen är klara.
* Småprylar och detaljer till dukningen är klara.
* Festhäftet har jag lejt iväg till svägerskan Susanne som har visat ett första utkast som ser SKITBRA ut :-)
* Material till att göra inbjudningskorten hemhandlat.
* Hårfrisörska bokad
* Frisyr så gott som bestämd
* Menyn så gott som bestämd. Nu ska vi bara hitta en bra cateringfirma :-P
* Klänning till tärnan köpt. Får se om vi ska färga den eller inte.....
* Tärna, Bestman och toastmasters är bestämda och tillfrågade och har tackat ja.
* Gästlistan är rätt så klar. Några frågetecken ännu, men nästan.
* Hotellnatt på Clarion Win Hotell bokat och klart.
* Solister tillfrågade och har tackat ja

Hmm.... Det fattas säkert saker. Men typ så.  Och det som är kvar att göra på ett ungefär:

* Fixa skjorta, väst, slips och skor åt Peter
* Fixa Skor till Agnes
* Fixa skor och kostym till Rasmus.
* Göra iordning inbjudningskorten och skicka iväg dom
* Göra vigselprogrammen
* Göra placeringskort
* Göra placeringskarta till lokalen
* Fixa fotograf
* Fixa smikös
* Fixa någon som gör mina naglar
* Fixa underkläder
* Fixa skor
* Bestämma och köpa smycken
* Boka cateringfirma
* Fixa med all musik till festen
* Bestämma musik som solisterna ska sjunga
* Fixa hindersprövningen
* Beställa bröllopstårta
* Boka serveringspersonal
* Bestämma och beställa alkohol
* Fixa dukar till borden
* Fixa en morgongåva
* Fixa presenter till dom som är inblandade.
* Öva på bröllopsvalsen samt bestämma vilken låt
* Göra ett par besök till lokalen för att kolla in lite grejjer.
* Kolla in eventuell transport innan vigsel mm.
* Ordna med praktiska saker som barnvakt och allt som ska stämma under dagen.
* Få ihop en detaljerad tidsplan för hela dagen som helst ska klaffa.
* Fixa tilltugg till välkomstskålen typ dagen innan.
* Fixa med dekorationer till kyrkan och lokalen
* Duka och stojja i lokalen dagen innan.
* Fixa lite annat smått och gott till festen
* Fixa med bytet av efternamn (Vad vi nu ska heta.....)

Ja... det finns massor MASSOR mer att göra. Men det här är vad jag kommer på. Puh..... Men skoj skarebli!! :-D
Det här gör man bara en gång. Iallafall jag! :-P






Note to self!



Kristin! Du måste börja göra lite roligare och muntrare inlägg. Det här går inte!



Den här bloggen innehåller nötkräm


Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.



Barn-och-notkram


Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här!

Tillsammans räddar vi barns liv.


Vad hände?

Jag som skulle börja det nya året storslaget! Med massa träning och nyttig mat. Okej, det blev ingen onyttig mat eller snacks igår. Men det blev ingen träning idag heller som planerat. Istället hänger den hemska halsonten och hostan kvar som pesten!! Jag ligger och hostar 2 timmar innan jag ens kan somna för natten. Sen får jag sova runt 2-3 timmar och sen vaknar Agnes vid 4 för att böka, gnälla, ställa sig upp och ha sig. Ungefär när klockan ringer runt 5:45 är hon trött och skulle kunna tänka sig somna om igen.
Imorse låg jag och väntade mellan 4-5 på att få somna om. Men sen fick jag panik och bara började stortjuta. Gick in till Peter som låg hos Theo och sa att nu orkar jag inte mer. Du får ta över, jag måste få sova iallafall 1 timma innan vi ska jobba. Såklart vaknade Theo oxå då. Så Peter gick upp med båda kl 5 på morgonen :-/ Jag låg och bölade en stund till pga utmattning och oro för hur sjutton Agnes ska klara en hel dag på dagis när hon vaknade redan kl 4 imorse.
Fick sova 30 minuter innan klockan ringde. Och just då önskade jag att jag hade stigit upp kl 5 med dom andra. För att somna om sådär 30 minuter blir man mest bara dum i huvudet av.

Jag kan inte för mitt liv förstå vad det är hon har börjat med Agnes. Vakna kl 4 på mornarna! Jisses.... Just nu känner jag bara att den här förbannade sömnlösheten och hostan tar allt ur mig. Sitter på jobbet med en stor kopp java och klurar över hur jag ska grejja att vara med 100% i huvudet hela dagarna. Speciellt nu när alla projekt drar igång på allvar och det verkligen kräver 150% av mig :-/ Det blir en nöt att knäcka....

Sorry för trökinlägg...


RSS 2.0