Första dagen

Första dagen på dagis gick helt okej. Vi var där mellan 9-11 och bara lekte lite. Agnes visade inga tendenser till blyghet och tog för sig på en gång. Sprang runt och klättrade och kikade på allt. Med några mellanlandningar hos mig för lite gos såklart :-) Theo stortrivdes såklart när både jag och Agnes var där.

Finns dock ett litet.... ogillande. Och det är bytet av inskolningsfröken. Planen var från början att ta en av fröknarna som Theo varit hos när han började. Som han tyr sig till. Men sen ändrade dom sig till att ta en helt annan. En som Theo inte gillar alls! Och deras plan är då att om hon tar sig ann Agnes så kanske Theo oxå tyr sig till henne. Vilket i min värld känns väldigt knepigt. För känner man Theo så vet man att det inte kommer att hända bara. Har han varit runt någon så länge som över 1 år och inte gillar henne. Ja då kommer han inte göra det heller. Punkt slut liksom!
Men... vad säger man som förälder. NÄÄÄ vi vill INTE ha henne som inskolningsfröken! Näpp, det gör man inte.
Man litar på deras omdöme. Visst, shoot. Vi kör så tänkte jag.
Vilket leder mig till mitt ogillande. Och det är denna inskolningsfröken då. Som i mina ögon tedde sig helt ointresserad av barnen. Och mest av allt Agnes. Hon liksom bara satt där... Sa inte hej till Agnes. Försökte inte leka med henne eller prata med henne. Ingenting liksom. Såg mig inte ens i ögonen när jag pratade med henne.
Ingen av dom andra fröknarna är så. Och det känns faktisk inte alls bra måste jag säga....

Sen att Theo bajsade i blöjan mitt i inskolningen. Och JAG fick gå och byta på honom trots att jag sa åt denna fröken att han gjort i brallan. Så där fick jag stå och försöka parera mellan en rullande och flaxande Theo på skötbordet och en skrikande Agnes på golvet som försökte klättra upp för pallar och riva ner allt i närheten.
Är det verkligen rätt? Visst, han är ju mitt barn. Men jag håller ju på att skola in min yngsta. Ska jag verkligen behöva göra sådana saker då? Känns, sådär.....

Nä, blir det inte bättre imorgon så kommer jag be om att få en annan inskolningsfröken. Är jag fjantig?!

No freaking out!!


Idag börjar inskolningen av Agnes på dagis. Tänk att det är lika jäkla svårt och ångestframkallande varje gång man gör det. Man kan ju tycka att det borde gå lättare för varje gång. Men så är det inte :-/
Speciellt inte när man är en hönsmamma som jag. Och att det denna gången handlar om min lilla lilla dotter!!
Det ÄR verkligen annorlunda med en dotter. Jag är mycket fjantigare och daltigare med henne än med grabbarna. Sådär "åhh lilla söta tjejen man måste vara så försiktig annars går hon sönder" typ..... :-/
Inte bra jag vet! Men ja... så är det bara.  Theo var bara två månader äldre när han började på dagis. Men det kändes ändå som att han var större och mognare än Agnes. På två månader händer det ändå rätt mycket när dom är såhär små.

Natten har varit jäkligt orolig och nästintill totalt sömnlös från både mitt och Peters håll. Jag ska försöka att inte freeka ur dom första dagarna iallafall. Jag får ju vara med till en början.... Det slutar väl med att jag går hulktandes därifrån när jag ska lämna första gången. Fan! Jag är så jäkla instabil när det handlar om kidsen. Gillar´t inte!!

For you and me....


A whole new world
That´s where we´ll be
A thrilling chase
A wondrous place
For you and me

Det brinner!


Tittade ut genom köksfönstret igår kväll och såg att det gamla rivna huset mitt emot vårt stod i lågor. Eftersom det mestadels var en massa tegel överallt och lågorna inte var alltför höga så  reagerade vi inte sådär värst faktiskt.
Och sen tänkte vi att eftersom det regnade så kan det knappast ha startat av sig själv. Ägaren ränner ju där lite då och då så det är väl någon som satt eld med flit och har koll på det.
Vi gick tillbaka till soffan och tv:n igen och funderade inte så mycket mer. Förrän vi såg ett jäkla ljus i köksfönstret. Gick dit och såg två brandbilar stå där. Plus att nu var lågorna rätt rejäla och det blåste fruktansvärt tjock otäck rök. Tack å lov åt det helt andra hållet än mot vårt hus.
Men vi kunde ju inte hålla oss utan gick ut och kikade lite. Där stod två killar som var på fest lite längre bort och som fått röken rakt in i huset tydligen. Det var dom som ringt brandkåren. Nu kände man ju liksom lite sådär att... varför i helsikte gjorde inte vi det igentligen?! Igentligen är det ju inget att leka med.
Och det fattade man ju när dom var kvar till kl 00.30 för att släcka.

Idag när vi kom hem från valbo runt 15 taget så hade det börjat småbrinna igen. Så ett par timmar senare dök två brandbilar upp igen då för att fortsätta släckningen. Så ja.....

Det är inte ofta det händer nått i ytterharnäs. Allrahelst inte brandmän som ränner omkring. ;-)
Frisyrer. Igen....

Två frisyerar som jag kikar på just nu inför bröllopet. Två st HELT olika varandra. Jag tänker inte lägga upp klänningen för den är hemlig. Men säg gärna vad ni tycker om frisyrerna. Det är lättare för alla utom en själv att se vad man passar bra och inte i. Ibland blir man lite blind i vad man tycker är snyggt och vad man passar eller inte passar i.

Dagarna rullar på...

and life must go on as usuall. Sista dagen på måndag med föräldraledighet nu. När jag gick hemåt nedför skolgården i torsdags efter att ha lämnat av Theo på dagis. Så kände jag mig lite nedstämd och fick lite ångestkänslor. Jag som trodde jag var klar med det här att vara hemma med barn nu. Och faktiskt såg fram emot att börja leva ett vanligt liv igen. Men jag var kanske inte så klar som jag trodde....
Eller så är det bara att man vet att nu är det för alltid. Den här tiden av livet är slut, för evigt! Ordet förevigt.....
Ni som ska vara föräldralediga nu. NJUT!! Det är en tid som aldrig mer kommer igen. Försök slappna av och ta dagarna som dom kommer bara. Trots att man saknar jobbet eller vuxna människor att prata med. Dina barn är bara bebisar en gång och man får bara chansen att vara hemma så länge med sina barn EN gång i livet. Så ta den! Och njut :-)

På tisdag börjar inskolningen av Agnes på dagis. Och det är jag som kommer ta den. Jag hoppas verkligen det kommer gå bra. Jag är så jäkla blödig när det handlar om mina kids :-/ Gråter dom så gråter jag.


Jobbiga tiderDet är lite jobbiga tider just nu.....


Välkommen lilla Ida!


Idag kl 13:19 föddes den här lilla sötnosan som ska heta Ida. 51 cm och 3670 g kärlek :-)
Supergrattis till mamma Karolina och pappa Mattias. Och såklart till storasyster Maja :-)


Så sjukt jävla trött!!

Peter har haft nästan 40 graders feber i helgen. Så jag tog kidsen och drog till Kolbäck. För allas skull.
Det är så jäkla mysigt att få komma hem till mammsen och pappsen. Men i helgen tror jag kanske att det var lite mycket med alla kidsen på ett och samma ställe, så många dagar. Det var ju inte bara mina kids direkt..  För igår när jag kom hem var jag så fruktansvärt trött. Sur och grinig var jag oxå kände jag. Och tyvärr gick det ut över Peter .... 
Och när klockan ringde imorse... fy fan säger jag bara. Jag fattar inte för mitt LIV hur jag ska grejja den här dagen. Jag är så obeskrivligt trött och slut. puh......  Svepte nyss en c-vitamin i hopp om att få nån timmas rusch i kroppen iallafall. Får se hur det går.
När man åker förbi Jet och stirrar på diesel skylten där det står att det kostar 14.59 kr. Funderar hårt på om det ska vara 60 öre som får det att bli jämna 15 kr eller 100 öre??!!!  Så kan man väl lätt kostatera att man inte har huvudet med sig idag.... :-/

Om jag är såhär trött idag så kan jag inte ens föreställa mig hur trött min lilla mammsen är idag.

urk.....Bokat!!

Igår var jag och bokade florist till bröllopet. Känns superskönt! Och dom var verkligen jätteduktiga och serviceminded därinne. Vi pratade lite lätt och tittade på bilder. Men jag ska skicka in lite bilder på ungefär vad jag tänkt mig själv. Sen får vi disskutera lite närmre när det är ungefär 1 månad kvar till bröllopet :-)

Den kommer bli SÅ fin, det vet jag :-) Här är mina inspirationsbilder iallafall. Sen är buketten en salig mix av allt. :-) 


Peter och Jason ska även ha varsitt coursage som kommer vara en "Ocean song" ros. (Bilden i mitten)


De va ingen vacker syn :-/

Tog en runda förbi Twilfit innan jag skulle träffa tjejerna för lunch på stan. Tänkte jag skulle kolla lite på underkläder till bröllopet. Då tänker man ju såklart, underkläder som håller allt på plats!
Dvs FRUKTANSVÄRT fula underkläder. Inga bröllopsnatten raffset här inte. Nä hon plockade fram en BH som tydligen skulle vara 1-2 strl mindre än jag vanligtvis har. Bara för att sitta stenhårt under dagen så jag inte skulle behöva gå och "puffa" upp dom hela tiden. Sen då till trosorna.... jösses :-/ Mormorstrosor släng dig i väggen säger jag bara. Dom här gick ända upp ovanför naveln. IIIIK!!!  MEN, det höll ju faktiskt in allt. En BH som är för liten. Och så den här extra extra höga och tighta mormorstrosan som gick ovanför naveln. Så blev det ju som en cirkus 1 dm bred glipa mellan bh och trosa som inget täckte.  Och ja... Du kan ju tänka dig själv om du tar en deg och kniper ihop den hårt på varje sida. Vad händer i mitten? Behöver jag säga mer....

Underkläderna åkte av illa kvickt och sen drog jag ut därifrån. Jag tror jag gör som Karro sa. Jag väntar till i maj med den här underklädesgrejjen. I hopp om att det skett någon extrem förbättning med kroppen då!

Det va ingen vacker syn, det vill jag lova....


Det snurrar i hjärnan

Helt otroligt kul att komma tillbaka till arbetet och kastas in i denna värld av ny teknik och utveckling :-)
Först att sätta sig in i allt som "glömts bort" under året jag varit mammaledig. Och även allt nytt som hänt överallt.
Och sen kastar vi på 3-4 stora projekt samtidigt uppe på det. Plus lite idéer och sånt som dyker upp efter vägen som oxå kan vara bra att kika på.
Det känns berusande att få vara med om! Samtidigt som det känns..... lite nervöst och oroligt. Nästan så man tvivlar på sig själv ibland. Men sen får man påminna sig om att allt är nytt i början. Och jag VET ju att jag grejjar det här. Främst för att jag tycker det är så kul :-)
Den här välden är oerhört lätt att försvinna in i med hela själen. Det är så mycket som snurrar i huvudet att det är svårt att släppa allt när det väl är dags att åka hem. Jag känner själv att jag måste verkligen anstränga mig själv att släppa när jag är på väg hemåt. Men det tar ändå en stund att komma ner i varv när jag kommit hem.
Men, man kan väl inte klaga direkt. Det är inte alla som har turen att ha ett roligt jobb där man utvecklas varje dag :-)


Fast just nu, snurrar det lite väl i huvudet på mig. Det är så mycket jag skulle behöva sätta mig ner, läsa och sätta mig in i. Samtidigt som jag behöver sätta mig ner med Hasse och gå igenom saker. Samtidigt som jag vill ut i verksamheten och se lite olika flöden. Jag känner själv att jag behöver kunna lite mer om hur man arbetar i programmet för att förstå mig på helheten. Det räcker inte bara med tekniken.

Oboy... vilket leffeinlägg... :-/ Surr surr surr...  Jaja, nu ska jag göra ett sista ryck och sen åka och hämta Rasmus. Som förövrigt har vaccinerat sig idag. Och gjorde det helt själv!!! Min stora gosse :-) Mamma behövde inte vara med. :-) Stolt mamma :-D

Lite börjar falla på plats

Nu har jag provat den en sista gång och nu känner jag mig HELT säker på att det är rätt. På lördag åker jag och beställer min vigselring!!! WIIIIII!!! :-D

Har i stort sett bestämt mig hur blomsterarrangemanget kommer se ut på borden.

Har även bestämt mig för hur tårtan/tårtorna kommer att se ut :-) Dock inte vart dom ska beställas ifrån ännu :-)
Har två ställen att välja mellan. Får se vem som ger mig bäst pris :-P

Flera beställda saker har börjat droppa in till dukningen bla. Nu väntar jag ivrigt på att brudklänningen ska droppa in. Det har gått 17 veckor nu sedan beställningen. Och det skulle ta 10-16 veckor. Men dom var ovanligt upptagna just nu enligt företaget jag beställer ifrån. Men att jag nog inte skulle behöva vänta så länge till ändå.

Sen har det nog lagts till en färg i färgtemat. Vem har sagt att man BARA måste ha lila och vitt liksom ;-) Det är ju faktiskt VI som bestämmer det där helt och hållet :-)


Bloggandet går inge vidare...

Det går flera dagar mellan bloggandet. Skitkass är jag! Men nu fick jag några minuters ledigt så jag sätter mig ner och skriver några rader.
Lund resan gick bra. Det är ju så jäkla mysigt å flyga!! Inte ofta man får chansen å göra det :-) Även om det bara var en kort stund :-) Jättetrevliga människor har vi fått träffa på sjukhuset. Och massor av matnyttig information fick vi med oss. Skitfin stad är det oxå. Massor av vackra byggnader. Vi passade på att ta en sväng förbi stan när vi gick hemåt i torsdags. Och var in i Domkyrkan som ligger nere på stan. STOR och mäktig byggnad :-)

Men det va väldigt skönt att komma hem till Gävle igen på fredag eftermiddag. Det blev mycket kramar och pussar med både barn och sambo :-) Och så har det varit bara hemma mys hela helgen. Idag är det fars dag och det inledde vi med en liten farsdagpresent till pappa Peter. Och så mysfrulle.
Fast nu är det inte så mysigt längre. För nu har projekt storstädning inletts.... inge vidare skoj :-/ Men ett måste.Det händer

Jodå, det händer massor om dagarna. Jag hinner bara inte blogga om det. när kvällen kommer och kidsen äntligen sover är jag så slut så det enda jag orkar göra är att sitta och stirra på dumburken :-/

Bröllopsplanerna framskrider inte alls i den takt dom borde. Orka är rätt ord.... Det är jättekul! Ja! det är det. Men orken... puh..  Jag som tyckte jag var ute i god tid med allt. Fast nu är det ju faktiskt "bara" 7 månader kvar och vi har knappt gjort nånting alls. :-/ Just nu springer tiden iväg med jobb och allt runtikring. Så vi får väl se när vi sätter den där ordentliga sprutten. Ett bröllop blir det iallafall, på ett sätt eller annat :-)
Och ni som vet om att ni är bjudna! En liten hint till er.  Roligheter uppskattas varmt på vårt bröllop. Det ska vara så lättsamt som möjligt. Och det ju gästerna som gör dagen faktiskt :-)

Annars ser veckan ut såhär:

Måndag: Föräldraledig. En sväng till ÖF på fm och sen ta det lilla lugna på em. Peter jobbar både dag och kväll.
Tisdag:  Theo går på dagis medan jag och Agnes myser hemma.
Onsdag: 6.30 bär det av mot Arlanda för att flyta till Lund på jobb.
Torsdag: Lund
Fredag: Lund men kommer hem på em. Förhoppningsvis en lugn och mysig fredagskväll.
Lördag: Inga planer!! Hoppas på mys med familjen :-)
Söndag: Gissar jag rätt så har Peter säkert planer på att grejja med huset. Me and the kids får hitta på nått :-)


När man blir varm i hela hjärtat

Och man glömmer allt annat för en stund :-D


Oroande besked...


En ihållande magont och en stor sten i bröstet efter ett väldigt oroande besked........  :-(


RSS 2.0