Japp, då bär det av

Nu är det snart dags å kliva ut och sopa av den där förbannade snön från bilen. Och sen fara iväg mot Smedjebacken för att spela match. Fråga mig om jag har nån lust. Jag är hemskt ledsen volleybollpolare. Men sanningen är NEJ!
Det är faktiskt så att det är inte den minsta kul att vara borta från sina barn och familjen när det är helt. Speciellt inte när det är sista dagen på mammaledigheten för tre månader framöver. Jag vet inte ens om jag kommer hinna träffa Theo innan han ska sova ikväll. Och det känns rent ut sagt förjävligt! Om man får uttrycka sig så.
Tungt och nedstämt känns det just nu faktiskt...... Jag är glad för Peters skull. Men det känns tyngre än jag trodde det här. Jag kan inte för mitt liv förstå hur jag ska klara mig utan min Theo på dagarna. Tänk om han inte vill ha mig sen!! Han kanske väljer bort mig och bara vill vara med Peter. En mammas värsta mardröm!!

Hjälp! HUr ska jag klara mig igenom det här.... *suck*

Ny information har framkommit

När så vi då promenerade efter vägen med pulkor och mattor. Så tyckte Peter det var en superdupers kanoners idé att kolla om det gick å snösurfa på åkmattan vi hade med oss. Vilket resulterade i jordens praktvurpa rakt framför ögonen på mig, Rasmus och Lukas. Det blev en såndär vurpa åt sidan så fötterna åker undan och man inte kan göra nånting för att rädda sig själv. Man liksom bara ber till högre makter att man klarar lårbenshalsen.
Behöver jag säga att vi garvade! OCH han fick såklart veta att det kommer hamna i bloggen. :-P

När han ändå stod där och blev skrattad åt så erkände han en annan grej på en gång.
Igår hade pappa Peter några timmar själv med Theo och åkte då iväg till valbo för att handla lite burkar på Ikea bla. När han kom hem berättade han att allt hade gått superbra och Theo hade varit snäll. Det enda som hände var att han kastade bort mössan nånstans i köpcentret så Peter fick gå in på KappAhl och köpa en ny. hehe
Så i förmiddags skulle han åka iväg och köpa en liten pulka till Theo så att vi kunde dra honom till backen. Eftersom vi skulle ha familjedag. Sagt och gjort, han drog iväg. Och blev borta en jädra stund.
När han kom hem med pulkan frågade jag om han fick åka och leta. Näeeee sa han. Fick lov att åka till coop i valbo för där visste jag att dom fanns. Lite fundersam bidde jag ju ändå....ända till valbo. Men okej, ryckte på axlarna och glömde det.
Tills nu då, när han erkände!! Att han i själva verket köpte pulkan redan igår när han och Theo var på köpis!!. Dom hade mellanlandat på ett fik. För att ge Theo mellis och ta en fika själv. Och hade glömde pulkan på fiket när han skulle åka hem!! Yrfarsan himself!
Så när han sa att han skulle åka och köpa en pulka åkta han alltså till valbo för att kolla om hans glömde pulka fanns kvar på fiket. Och detta erkände han idag!!

Jaja... Jag ska väl inte säga något som spillde kaffe på hela mig, soffan, golvet och liiiiite på datorn kanske det kom oxå. :-P

Yrfamiljen Ekdahl-Frisk ;-)

Familjedag

Natten har varit helt okej. Inga utbrott eller knasiga grejjer från varken mig eller Peter :-P
Idag står det familjedag på schemat. Just nu sover Theo. När han vaknar blir det lunch till alla och sen bär det av till pulkabacken. Varm chocklad och mackor kommer packas med. MYYYS :-)

Tagna med Marias värstingkamera








Undrar om han bjussar på den här då

Natten har minst sagt varit tumult. Men inte pga Theo den här gången. Utan på grund av självaste prata i sömnen mästaren Peter Frisk :-P
Jag skulle resa mig upp och gå på toaletten. Varpå Peter totalt kastar sig över sängen över på min sida och skriker "NEJ NEJ!!" och försöker på alla sätt och vis han kan att hejda mig från att kliva upp ur sängen och gå ut ur rummet. han står i vägen, sliter och drar i mig. Till slut lyckades jag komma loss och fick springa in på toa för att komma iväg.
När jag kommer in i sovrummet igen så ligger Peter där med Theo i mitten. För självklart så vaknade han av allt skrik och tumult. Och jag frågar vad i helsike han håller på med. Men får jag nå svar? nä!
Utan han vänder sig om och somnar om. Och där ligger jag med en vaken Theo. TACK! ;-)

Efter den här händelsen var det ett antal prata i sömnen grejjer oxå. Men då var jag alldeles för trött för att orka lyssna vad han sa. han fick ligga där och mummla bästa han ville.
Kan det möjligen var a så att Peter kanske är liiiiite nervös ändå för att vara pappaledig. Och att detta var sista dagen på jobbet. Kanske nått sånt som spelade in i nattens oroliga sömn.

Ja vad säger man, familjen kaos har gjort det igen ;-)

Jag bjussar på den här

Har helt glömt att berätta gårdagens nattbravader, från min sida denna gång. Det brukar ju oftast vara Peter som härjar men den här gången var det jag.

Enligt Peter hade jag krälat över till hans sida och verkligen knuffat på honom för att få honom att vakna. Sen hade jag väst i örat på honom "Vi måste prova bröllopsklänningen!"
Yrvaken Peter hade svarat "Va?! Välling?"
Och jag hade återigen väst i hans öra "NEJ! Bröllopsklänningen!!"
Och då liksom började jag småvakna lite så jag minns att han sa till mig att det här skulle jag minsann få äta upp och höra ett bra tag framöver. Att jag väcker honom mitt i natten för att prata om en klänning!

Ja men älskade Peter, du måste ju ha vetat om vilken cirkus du gav dig in i när du friade! ;-)

Kärlek!


Dagens första

Godmorgon!

Dagens första kopp kaffe har intagits. *AHHHHHH* Man är verkligen inte människa förrän den intagits. Och det är inte vilket kaffe som helst heller. Nopp nix! Gevalias Intensivo mörkrost såklart! Så starkt som det kan bli :-) Gott och såklart uppiggande som sig bör! :-) Om jag inte räknar fel blire väl en 4-5 koppar om dagen. Jo... det blir så när man har en sovvägrande son :-)

Termometern står på -14 grader därute. Kaminen är igång härinne och värmen spride sig sakta. Theo leker på golvet och här sitter jag med göttaste koppen java. japp! Livet är gött :-)
Idag blir en skön dag för bara mig och Theo. Vi ska gosa och mysa och leka och grejja. Promenera och ha det riktigt lugnt, skönt och bra :-)


Hmm.... misstänkt lukt... mm. Dags att byta dagens första bajsblöja ;-)


Lite sent bloggande

Ännu en sån där dag som bara försvunnit. Typiskt när det är sista veckan med Theo.
Musiklek på stan och därefter lunch och fika hemma hos Karro. Superdupermysigt och trevligt :-)

MEN! Imorgon och på fredag blir det nog faktiskt två sköna hemmadagar för mig och Theo. Jag ska passa på att riktigt rå om och mysa pysa, snosa och kramas med Theo så mycket jag bara kan. Vet inte hur många ggr jag viskat i hans öra "Hur ska jag klara mig utan dig på dagarna". Men det får gå helt enkelt. Sommaren får bli våran :-) Hoppas att tiden dit går snabbt. Det händer ju lite. Födelsedagsfester, barnafödande, Big comedy och bröllop. :-)

Apropå bröllop! Har lite småiga planer på att hålla tal på brödernas bröllop. Nån som är duktig på sånt? Hur fasen börjar man??

Nu blir det sängen, för härhemma äre gomorron 4.30 nuförtiden.....

Gonatt

Lite bilder


badmys


Tuppkam deluxe


pappas macka är godast


trollungen


Kallt som fan

Natten var ju inte supersuverän direkt om man får uttrycka sig så. När vi gick och lade oss vid 23 taget vaknade lilleplutt och tyckte han skulle vara vaken nån timma.
Likaså runt 2.30 tiden tyckte han att det va dags å vara vaken nån ett tag. När han äntligen somnade om så var det Rasmus som kom uppstudsandes och hade ont i benet. När jag äntligen fick somna om var väl klockan runt 3.30. Kl 04.28 PIP tyckte Theo det var morgon och ville absolut INTE somna om. Runt 5 fick jag verkligen nog och Peter fick ta över. För jag hade knappt sovit ett dugg under natten och var sådär trött så det bara värker i hela kroppen och huvudet spränger. Efter en flaska välling somnade han om och när kl ringde vid 6.30 och det VAR dags att gå upp så sov Theo så sött. *suck* Så det blev lite fel imorse kan man säga.......
Började dagen med en fet treo och ett par extra starka koppar kaffe. Iväg till skolan med Rasmus och sen hem igen.

Bara å sätta igång och laga lunch och baka en lovad kladdkaka. För jag skulle ju ha tjejmaffian på besök :-)
Vilket var jäkligt skönt, för hade jag inte haft något att göra under dagen hade jag nog mått jäkligt dåligt och bara velat sova. Ett jättemysigt och trevligt besök. :-)
Imorgon är det musiklek på stan och sen bär det av hem till Karro för att fika och snacka lite :-)

Föresten, herre jäklars vad jag fryser hela dagarna!! jag eldar härhemma så kaminen brinner upp snart och Peter svettas kallingarna av sig. Men det får han ta ;-)


Värsta dagen

Termometern stod på 22.5 grader imorse när Peter steg upp. Den visar ungefär 2 grader för lite..... Mmm va härligt tänkte jag. Ahapp... blir alltså en innedag idag *suck*
Men, så lite senare på fm kom solen fram! Himlen var klarblå och det blev lite varmare, närmar bestämt en -16-17 grader. Japp! Det blir en skön promenad :-)
Packade på Theo och mig själv kläder. Och när jag kom fram till skorna så hittade jag dom inte.... Jag stod där och stirrade som ett fån. Var fasen är skorna!!??
Men skiiiiit oxå!! Dom är kvar hos Lisa inne i stan!! Och jag har såklart inte ens en tillstymmelse till någolunda varma skor förutom dom som var kvar inne hos Lisa. Och i -17 grader går man inte gärna ut i tennisskor...
Så vi blev alltså kvar inne idag. Jag får bara hoppas att det blir en lika fin dag någe mer i veckan.
Min sista vecka med Theo :-(

Jag måste iallafall berätta att han har blivit jätteduktig att gå när man håller honom i händerna. Jag tror han skulle klara att ta några steg själv om han bara vågade :-) Men han tar det i sin takt :-)

Just nu: Theo står och hamrar babyvakten i bordet allt vad han har.......

Kolla härå!

Måste bara skryta om oss. Storslagen seger igår! HEJA SÄTRA!!!

Textstorlek 1 IK Sätra ligger på en tredjeplats i division 2 efter segern över serieledaren Härnösand i går (3–0). En av de tre hemvändarna Kristin Ekdahl (nummer 1 på bilden) har tillfört mycket sedan årsskiftet.

IK Sätra ligger på en tredjeplats i division 2 efter segern över serieledaren Härnösand i går (3–0). En av de tre hemvändarna Kristin Ekdahl (nummer 1 på bilden) har tillfört mycket sedan årsskiftet.

Hemvändarna har gett Sätra en rejäl uppryckning Men det blir inget avancemang till ettan den här säsongen


Volleyboll • Division 2

Hemvändarna har gett IK Sätras volleybolldamer en nytändning.
Och resan tillbaka mot de högre divisionerna kan ha inletts – i går spelade man ut seriesuveränen Härnösand.
– Mycket handlar om vilka spelare man får behålla, säger Kristin Ekdahl, en av Sätras hemvändare, efter 3–0-vinsten.

Relaterat

Det ska sägas att Sätra inte har någon möjlighet att kvalificera sig till division 1 den här säsongen. Tredjeplatsen som man just nu besitter är det bästa man kan hamna på i division 2 i år och det ger ingen möjlighet till uppflyttning.

Däremot är det en uppryckning av högsta rang – inför den andra halvan av säsongen låg Sätra i den nedre delen av tabellen då de tre stöttepelarna Lisa Westby, Sofi Jonsevall och Kristin Ekdahl hittade hem till klubben igen.

– Det är riktigt roligt att spela i IK Sätra och just nu rullar det på väldigt bra, säger Kristin Ekdahl efter sensationsmatchen mot serieledaren Härnösand.

Kristin var med då IK Sätra hade en säsong i Allsvenskan för två år sedan och laget hamnade på en åttondeplats (17:e bästa laget i Sverige). Men efter den säsongen försvann den större delen av truppen; mammaledighet, studier och arbete var några av anledningarna.

IK Sätra valde att börja om i tvåan med ett juniorlag och Kristin samt Lisa Westby gjorde en säsong i allsvenska Tierp innan de nu är tillbaka i Sätra.

– Vi hade ett riktigt bra lag då vi var i Allsvenskan, men det gäller att spelare blir kvar i klubben för att det ska fungera, säger hon.

3–0 i set mot Härnösand visar hur pass mycket dessa tre erfarna spelares återkomst lyft laget. I två av de tre seten mot serieledaren var man totalt överlägsna. Själv vill Kristin tona ner deras påverkan.

– Visst kan det ha påverkan, men hela laget är väldigt vasst och juniorerna i klubben är skickliga spelare, säger hon.

• Har resan tillbaka till allsvenskan börjat?

– Kanske, men mycket handlar om vilka spelare som Sätra får behålla.

Gårdagens tillfälliga tränare i stället för kubanskan Elizabeth Nilsson (opererat knät) var Anders Byström – han är inne på samma spår som Kristin.

– Om laget är komplett kan vi säkert ta oss uppåt i serierna igen, absolut, säger Anders.

Och vem vet – kanske började resan redan i går...

026-15 93 80

IK SÄTRA–HÄRNÖSAND 3–0 (25–15, 25–22, 25–18)

Bäst i Sätra: Fanny Forsman, Kristin Ekdahl.


En kul kväll

Japp gott folk. Kristin var ute och partajjade igår. Och NEJ Johan, jag gjorde dig inte stolt tyvärr. Ingen fyllkaja här inte. Jag var uppe med Theo redan 8.30 :-) Har druckit kaffe och ätit frulle har jag gjort oxå.
MEN, jag ska faktiskt ge dig en sak. Det har hänt förr och det hände igen igår. Jag hoppade av bussen en hållplats för tidigt :-\ Vilket innebar att jag fick gå ungefär 800 m i snöstorm och dm djup snö i högklackat, strumbyxor och klänning. Inge vidare värst kul direkt. Benen var som ispinnar när jag kom hem. aja.... vem har sagt att man ska lära sig av sina misstag liksom.... varför inte göra dom igen. :-P

En kul kväll igår iallafall. Dock aningens besviken på musiken. Den kunde vart bättre. Men en hel del dansande blev det iallafall. Och det var ju målet. Idag är fötterna aningens ömma, som det ska va. ;-)

Lite tid över

Nu har jag lite tid över att blogga.

Så, match idag mot Härnösand. Serieledarna. Dom var tvugna att vinna mot oss för att säkra segern i serien.
Meeeeen, tyvärr så gick det inte så värst bra för dom. Vi vann med helt klara 3-0 i set. Tror siffrorna såg ut ungefär 25-15, 25-22 och 25-17. Nånting sånt :-)
Jag överdriver verkligen inte om jag säger att dom hade inte en suck! Samarbetet i Ik sätra var totalt i fas.
Laget ville verkligen vinna och ALLA var på top idag :-) Underbart att se hur vi kan spela tjejer. :-)

Det är så sjukt kul med en sån här seger där alla har gett sitt allt. Så ikväll blir det segerfest och det ska skålas i skumpa. So what att vi inte vinner serien. Vi vann över serieledarna och vi har spelat skitbra. Det räcker för oss :-)

Nu blir det middag och mys med familjen innan jag drar iväg på segerpartaj!!!

SKÅL!!!

Lunch

En supertrevlig lunchdate med girlsen och alldeles för mycket kinamat. Och sen en runda på stan där det inhandlades pyjamas till Theo, en tröja till Rasmus och en skjorta till mig själv :-)
Theo var inte på humör när vi åt så Peter kom och hämtade honom efter han slutat jobba så jag fick gå på stan själv en sväng. Strosande, en fika och en massa tjejsnack. Trevligt :-)

Har precis haft lite filmkväll och hämtmat. Nu äre verkligen sängen som gäller. Håller tummarna för att vi får sova något inatt. Det skulle verkligen behövas med tanke på morgondagens match.

Natti natt


Godmorgon Sverige

Sitter och kollar på Godmorgon Sverige på ettan. Nyss visade dom bilder på hur det såg ut 19 februari runtom i Sverige för 2 vintrar sedan. Inte en jäkla snöflinga så långt ögat nådde! Och det var plusgrader!!!
Helt ärligt, en sån här vinter har jag inte sett sedan jag var typ 7 år gammal.
självklart är det kul med snö på vintern. Men nu kan det faktiskt sluta snöa och iallafall börja smälta tycker jag. Det har varit en lång vinter.....

och Anja igår då! Vicken grej! Helt klart värd den bronsmedaljen. Då FÅR vara skadelgad när en annan åkare vurpar ;-)

Jaja... om en stund bär det av in till stan för lunch. Hoppas man står på bena resten av dagen. Theo har kommit på att han ska vara vaken mitt i nätterna nuförtiden.
Inatt vaknade han vid 23 och somnade om runt 00. Vaknade vid 2 och somnade om runt 3. Sen vare gomoooorrroooon 04.50 PIP!!! Inte en chans att man fick den visslande killen att somna om då. *suck* Så inte så värst mycket sömn blev det inatt.
Men som jag sagt förut... Vem har sagt att man får sova när man har barn?!


Imorgon händer jordens grej!! Kristin ska ut på krogen!!! Kors i taket!
Håll tummarna för att jag inte super ner mig själv och blir liggande dan efter. Det skulle vara ett kolosalt nederlag. För då skulle Peter ha nått å skratta åt resten av året.....

En sån där dag

När man har haft fullt upp igen och inte haft tid att sitta vid datorn alls :-)
Men dom är härliga, jag gillar dom :-)

Jag och Lisa var iväg till Valbo och strosade. Jag fick ju valbo presentcheckar för 1000 kr av Peter i julklapp. Så nu hade jag ju tänkt hitta en massa snygga vardagskläder tills det är dags att börja jobba igen 1 mars.
Men jag hittade faktiskt bara två tröjor och ett par leggins. Och då gick vi igenom alla klädaffärer i hela valbo.
JO! Jag hittade en kofta på ESPIRIT, men den kostade 400 kr. Kändes som lite mycket pengar för ett plagg bara. Pluss en assnygg väska för 600, men det vägrar jag lägga på en väska.
Theo blev iallafall totalt slut av vårt spatserande i köpcentret så han drog iväg och sov 2 timmar när vi kom hem :-P Minns inte när det hände mitt på dan sist....

Sen här vid 19 drog jag iväg och gjorde en riktig skitträning! Men så skare väl vara inför match, eller?

Imorrn blire lunch med Petra som är hemma från Norge. Ska bli skoj att ses igen :-)

Sängen nästa! natti natt

Den här jäkla snön!

Kom precis hem från en härlig dag på stan med Karro och hennes dotter Maja.
Vid 9.30 var vi på musiklek på Olofsgården. Efter det en mellis på öppna försskolan. Promenad i bolougern. Och sen lunch på Mingel och bar. Ungefär samma som förra veckan :-P

Det KAN hända att jag kanske kikade lite på bröllopsklänningar oxå :-P
Men det som måste bestämmas nu är ju datum. Någon som har nått bra förslag?

Just nu sover Theo så jag ska slappa lite framför tvn.

SKA DET ALDRIG SLUTA KOMMA SNÖ!!!!

Ett inlägg till!


Theo lattjar lite med lära gå vagnen


Nuså

Nä det har inte blitt någe bloggande alls idag. Och anledningen till det är att min jäkla skrothög till skitdator är trasig igen för andra gången på 5 månader bara!. Skärmen flimmrar så man vill bara ta datorn och kasta ut den genom fönstret helst. Nu blir det tredje gången på 1 år ungefär som den är inne på lagning. Ingen höjdardator skulle jag säga. Nu jäklars ska jag ha en sprojlans ny!

Iallafall så skrev jag ju igår om att Rasmus trodde han varit en busunge.
Men enligt hans fröken hade han ju varit hur duktig och snäll som helst. Nu kan han alfabetet och ska börja få läsläxa varje vecka. Det brukar man inte börja med förrän i ettan vanligtvis, så det kallar jag duktigt :-)




Hmm.... det måste gå att ta sig in till sladdarna...


mammaaaaa! De ä inge roligt! Släpp in mig då!


Eller ligga ner måste ju vara enklare....


Sådäääärja. hehe


Kort kvar

Kikade i min kalender på telefonen igår och konstaterade att jag bara har två ynka veckor kvar som mammaledig nu. Folk frågar mig hur det känns att börja jobba igen. Och jag vet inte riktigt vad jag ska svara.
Det är så dubbelt och så många känslor som kommer och går. Å ena sidan vill jag ju så gärna vara hemma med Theo JÄMT om jag kunde. Han är så otroligt gosig, snäll och mysig. :-) Mammahjärtat säger att JAG vill vara speciell och JAG vill att han ska vilja ha MIG.
Å andra sidan unnar jag verkligen Peter att få vara hemma med honom 3 månader. Det är bra för både Peter och Theo. Även om pappa och son redan nu är närmre varandra än jag tror många pappor är sina barn i den här åldern, så kommer dom att komma varandra ännu närmre. Och det finns bara bra saker med att Theo är lika bekväm med både mig och Peter.
Så även om jag sörjer just nu, så vet jag att det kommer bli jättebra. :-)

Just nu sover Theo en liten stund. Och när han vaknar ska vi dra iväg hem till Maria och hennes lilla Leo. Maria har nämligen fyllt det stolta 31 år :-P Och hon ska få sig en fin blomma. Och så ska vi umgås lite :-)
Kl 16 blir det utvecklingssamtal på Rasmus skola.

Samtal i morse:

Rasmus: Är det föräldramöte ikväll då?
Jag: Nja, utvecklingssamtal är det ikväll. vi ska prata om hur det går för dig i skolan. och om du varit en busunge! (blinkar och ler)
Rasmus: (tyst ett par minuter) Mamma
Jag: mm?
Rasmus: Jag har nog varit en busunge......

Hmmmmm.......

Nix pix

Inte idag inte. En mycket sur förlust med 3-1. Och det var liksom... svårt att sätta tummen på det. Ingenting stämde riktigt. vanligtvis har vi ett starkt försvar, det hade vi inte alls idag. Kommunikationssvårigheter som heter duga. Och en sjuhelsikes massa egna misstag. Ah, ungefär så.

Själv kommer jag spendera veckan med att straffa mig själv mentalt för att jag var så jävla urusel idag.
Sen tänker jag göra en sjuhelvetes match mot Härnösand som revanch :-P

Och jag svävar fortfarande som på rosa moln :-P


gameday

Idag drar det iväg mot säter för att spela match. Tror bara vi är en 7 spelare och Conny så jag hoppas vi kan ta dom. :-)


Jag liksom, svävar som på rosa moln idag :-)


Hoppsan!!


Du är söt omtänksam och rolig. Jag älskar dig mer än allt.

Nu efter vi fått en son tillsammans så älskar jag dig mer än allt och tebax igen.

Det finns bara en diamant-brud och det är du!

Vill du......



JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DET VILL JAG!!!!!!!!




Playdate

Idag har vi haft besök av självaste lilla Vera, 5 månader på dagen :-)
Medans hennes mamma Petra och jag fikade upp oss rejält med hembakt kladdkaka och sockerkaka så roade sig barnen med att peta varandra i ögonen eller slitas i håret. Ja ni vet sånt som barn gör.....
Vid ett tillfälle råkade Theo sätta sig på Veras hand. Och Vera är inte den som är den, hon röt ifrån så Theo fick surläpp och började storlipa. :-P









Theo har börjat tagit sig vågade friheter i badet..... Han vill liksom gärna stå upp.



Vår gobit nybadad



Giraffen han håller i handen är förövrigt hans nya favvogrej. Han har inte släppt den på en vecka nu. Sover med den till och med. Ptja.. vad gör man. Dom väljer ju själva :-)


Dagens outfit

Dagens Outfit! En blå italientröja och jeans. ÄRVDA från Sussies son Viktor.



JAPP gott folk! Ärvda kläder är EXAKT lika bra som dyra nyköpta handgjorda/stickade grejjer.
För oss som inte är stenrika och har råd att köpa dyra kläder som dom ändå växer ur efter nån månad.
Det här är skitbra och funkar skitbra ! ;-)


Just nu

bakas det kladdkaka och sockerkaka. Får nämligen snart finbesök av Petra och lilla Vera 5 månader.

Tittade mig själv i spegeln för en stund sedan och tog mig en allvarlig funderare på om jag verkligen verkligen var säker på att jag ville äta onyttigt idag. För hur jag än vrider och vänder på spegeln så ser det fan inte bra ut asså.... *suck* Verkar inte spela någon som helst roll hur lite jag äter lr hur mycket jag än rör på mig. Inget händer på våghelvetet! Det låter nog rätt bra det där förslaget med fettsugning och silicon tissar ändå som Maria gav :-P

Aja, en liiiiten bit kladdkaka dåååå.

Gnäll Sven

Japp! Igår var det jordens gosdag heeela dagen lång. Vi blev nästan fundersamma jag och Peter. Det gosades, pussades och var toktrevligt hela dagen.
Idag har det varit totalt tvärtom. Hela dagen lång har det gnällts och vägrats att äta.
Men jag vet vad felet är. Tand nr 3 har ju kommit fram. Och nu är även tand nr 4 på gång. Theos högra hörntand uppe. Och det är som ett litet rött märke på tandköttet, så jag vet inte om det blitt nån liten ficka i tandköttet där som gör jätteont på honom. Stackars älsklingen. Idag har han iallafall levt på välling och mellis.

Solen har ju varit framme hela dagen och himlen har varit klarblå. Så jag tänkte ju att vi skulle ta en skön promenad. Det tyckte inte Theo. Så vi tog och var ute en stund på gården istället. Det gick bra, en stund....




Rappa Rasmus

Kl är 19:30 och jag och Rasmus ligger i hans säng. Jag har precis läst klart sagan och nu är det sovdags.
Vi säger godnatt och Rasmus vänder sig om och jag håller om honom.
Jag kliar mig lite i ögat och börjar sedan smeka honom genom håret som jag vet att han gillar.

Rasmus: Mamma.....

Jag: Mm?

Rasmus: Petade du i näsan nyss?

Jag: (småskrattar lite) Näe, jag kliade mig i ögat

Rasmus: Jaha, okej. För jag är ju nyduschad vettu så jag vill ju helst inte att det ska smetas snor i håret på mig.

Och här brister det för mig. Skrattar skrattar och skrattar.
Han har sina idéer min stora kille. hihi

Har det vänt?

Dagen

06:00 Theo säger gomorron
07:30 Vi åker iväg för att lämna Rasmus i skolan. Theo somnar på vägen in
08:15 Theo vaknar och vi parkerar utanför IT. Går in, hälsar på och tar en fika
09:30 Musiklek i Heliga trefaldighets kyrkan
10:00 Öppna förskolan på Olofsgården
11:00 Promenad i bolougern (eller hur sjutton det stavas). Theo somnar och sover 1½ timma.
11:30 Lunch på Mingel och Bar
14:00 En snabbis på stan och handla alla hjärtans dag present
14:30 Hämta Rasmus på skolan. Theo somnar och sover 20 minuter
15:00 Anländer till Ytterharnäs
16:00 Theo och jag går och nannar en 40 minuter medan Peter och Rasmus är kvar nere.
17:00 Lagar middag
17.30 Äter middag
18:00 Kaffe på maten
18.40 Åker iväg och handlar
19:30 Nattar Rasmus och Peter nattar Theo
20:00 Vuxen tid. Haaaalleluuuja!

Och kors i taket!!! Theo har ätit sin första hela portion mat i hela sitt liv idag!! Jag gjorde korvstroganoff till hela familjen. Och han åt upp allt på tallriken!! Mumsade som aldrig förr :-D
Har det vänt nu? kommer han börja äta nu tro? Frågorna är många.

Fortsättning följer...... ;-) hihi

Det är med snarkningar

Å ingen bloggning bidde det på hela dan igår heller. Men det är icke mitt fel iallafall. Jag fick server error när jag försökte logga in. Så det va väl blogg.se som hade strul antar jag.

Ja, det här med snarkningar ja. Jag och Peter disskuterade det senast igår faktiskt.
Han menade på att "smekmånaden" är över nu. Dvs när jag bara smeker honom lite på armen och viskar lite försiktigt "älskling, du snarkar". För nu är det tydligen, enligt honom då alltså, hårda pekfinger petar och sparkar som gäller.
Ähh vaddå, Theo ligger ju mellan så jag kan ju inte gärna krypa upp och viska längre. Och det enda jag når nu är att kicka till honom på bena. Men hårt är väl å ta i tycker jag. Jag liksom kraffsar lite med tårna tycker jag :-P
Sen är det ju inte bara snark det handlar om. Ibland är det väldigt höga andningsljud oxå. För om man för en liten stund är tyst med snarkningarna, så varför inte ta i för kung och fosterland och andas med ljud oxå!?
Ja.. näe, jag förstår inte heller hur man gör det. Men han lyckas iallafall. Och det kanske har hänt att jag petat på honom och sagt att han snarkar när han gör detta. Ja vaddå? Ska man väcka honom och säga att han andas för högt då eller?

Iallafall så har jag funderat på att kanske dela ut ett pris för "Årets snarkning". Och det finns ju inga tvivel om vart det priset skulle gå. Och det är ju till min käre bror Anders Ekdahl då förståss.
Jag tror till och med vi kan automatisk ge det direkt till honom varje år faktiskt. För det finns knappast någon som kan slå honom i det han gjorde i julas. Och det han enligt sin sambo Maine ALLTID gör när han är full som en kastrull.  Jag skulle kalla det att skriksnarka. Men det är inte heller helt korrekt ordval.. det är som värre än det till och med. Det var iallafall totalt stört omöjligt att sova för både mig och Peter. Och hur hans pojkar och Maine som låg bredvid kunde sova är sannerligen är gåta som jag aldrig kommer kunna lösa.
Det lät ungefär som att JAG låg bredvid honom. Och då låg vi i ett helt annat rum med stängd dörr.
Visst att jag kan störa mig på snarkningar, man har ju en mamma som snarkat så hela huset skakat hela ens tid man bodde hemma. Men det här gick smärtgränsen med råge. Jag kastade mig upp ur luftmadrassen (som för övrigt var totalt omöjlig att sova på) ut i rummet där denne snarkaren sov. Jag fick liksom ställa mig mitt i rummet och försöka lokalisera vartifrån det här fruktansvärda ljudet kom ifrån. Det låg ju 4 personer där och det dånade lika högt i hela rummet. Lokaliserade ljudet och stegade fram och pickade så hårt jag kunde på honom.
"Nu jäklar slutar du snarka!! Herregud du skriksnarkar ju! Vi kan inte sova!"
Efter det blev det tyst en stund och vi lyckades somna.
Det västa av allt är att denna skriksnarkare nekade till det vid frukostbordet på morgonen!!!

Ja iallafall käre bror. Årets snarkning 2009 går solkart till dig!

Kärlek! ;-)

ojdå

Såg att jag totalt glömt bort att blogga idag. Dagen har bara runnit iväg faktiskt. Och jag kan inte minnas att vi gjort något speciellt....
Theo vaknade som alla andra mornar 5:20 ungefär och va pigg som en mört såklart!
Han kollade på drömmarnas värld, max å ruby och sen samsam. Efter det slocknade han igen. Sov till 9 ungefär.
åt och lekte ett tag.
Sen tog vi en promenad i det underbara soliga vädret. Inte ofta solen skiner nuförtiden inte. Så då lär man passa på.
På em slocknade vi båda två och sov 1½ timma ungefär. Skönt :-)
När vi kom ner hade Peter börjat med maten.
Fick besök av Peters kompis Robin som hade med sig en mjukiskanin åt Theo.
Sen kom Rasmus. Och så var dagen slut liksom :-P

Iallafall så har jag inte lyckats filma någe mer gå med lära gå vagn för lillprutten har totalvägrat att gå med den idag. Får se om jag lyckas fånga det nån dag här :-)

Nä, trött är jag. Hur fasen jag kan vara det med tanke på hur mycket jag sovit idag. För mycket kanske.
Nu blire iallfall Te, banan och liggläge i soffan :-)

Tjingeling!

Stoppa pressarna!!!

Nyss, nu här ikväll. Så reste sig Theo upp mot gåvagnen själv och bara travade iväg med den en sisådär 10 steg!!!
Bara sådär liksom!!! hahaha!! Herregud! Nugåre undan!


En skön dag

En superskön söndag har det varit. Visst, vi hade kunnat legat i soffan och softat och varit trötta hela dagen om vi velat.
Men istället tog vi och packade oss iväg till Eskön och hälsade på David och Michelle. När jag var där senast var huset nyköpt och allt inuti var totalt rivet. Såg förjävligt ut rent ut sagt. Och man funderade ju kanske lite vad dom hade gett sig in i.
Men nu hade det hänt grejjer sedu. Nytt badrum med bubbelbadkar och en sketsnyggt kök med mitt drömkakel :-p Osså värsta espressomaskinen inmonterad i väggen. :-P
Där satt vi och fikade medan Theo lekte med deras lilla handväskhund. Ja, ni vet sån där liten en som man kan bära i ena handen om man vill. Hjälper Theo upp på fötter som han vill ibland. Och vad gör ungen!! Han står!! Själv!! SKitlänge! Ungefär som att han aldrig gjort annat. Och när han känner att balansen börjar tryta så böjer han på bena lite bara och får balans igen. Jag kunde till och med sätta ner honom på fötterna efter jag burit honom en stund och han stod, länge! Och stolt var han :-) Visst, han har försökt att stå för några dagar sedan och då kunde han stå ett par sekunder. Men nu var det länge och på ett helt annat sätt. Han verkligen parerade själv och höll balansen. Plus att hans fötter börjar hänga med nu. Så nu har han börjat gå lite efter möblerna oxå :-)
Lilla pruttungen kommer väl gå snart han! :-P

Nu äre spännande iallafall! Å ja gillar´t!


Skämtaru!?



Melodifestivalen 2010 deltävling 1 i Örnsköldsvik. SKÄMTAR DU!!??

Herregud! Vad är det för låtar! Okej, Linda Pitcher, helt klart den bästa låten ikväll iallafall. Men känns lite som en Shakira wannabe.

Låt nr 2, Jenny Silver. Ursäkta men VAD GÖR HON!! Och vad har hon på sig?!

Och (ber om ursäkt nu för i detta band finns min barndomskompis make) bidrag Pain of Salvation.
VAD GÖR DOM!? Sångaren står och sjunger och resten bara står där... och gör ingenting. Öhm.... Jag kanske inte förstår mig på deras musik men.. Det ser lite weird ut faktiskt.

Och vem sjutton är Salem al fakir!?

Aja.... what ev´a

Ändrade planer

Det blev en riktig tröttdag idag. Både jag och Peter är så trötta så vi känner oss nästan bakis. hihi
Vi har sovit i omgångar idag och jag var senast att kliva upp. Närmare bestämt 11.20. Oooops :-P
Lite senare fick vi besök av Eje, Carina och Johan. Då blev det kaffe och semlor :-) Och Peter fick en ryggbehandling, lite aja baja och uppläxning av Carina. Bra! Det behövs! :-)




Nu har vi precis intagit varsin kebabtallrik och är fullkomligt proppmätta. Och trötta såklart....
Igentligen skulle jag gått ut och partat med tjejmaffian ikväll, som Peter kallar oss. hihi
Men eftersom varken jag eller Lisa var helt kry och Elin var trött efter veckan så ställde vi in ikväll och skjuter det till någon annan helg när alla är krya och har ork.
Så ikväll blire slappa i soffan framför mello. Till Peters stora förtret. hihi



Varför inte göra tvärtom

Ja varför inte? Varför stå bakom när man kan stå i den istället. Vår kille är påhittig han. Och kanske en smula övermodig :-)


Förbannade skitsjukvård!!

Jag är så förbannat jävla less på att alltid behöva kämpa sig trött på att få ordentlig sjukvård här i Gävle.
FY FAN säger jag bara!!! Vad är det för ett jävla land vi lever i!?

När Rasmus hade vattkoppor och hade fruktansvärda smärtor i ena vaden. I 4 dygn låg han i hög feber och skrek dygnet runt. Pga vattkoppor OCH att han hade ont i benet som han klagade på.
Och i 4 dygn bråkade, kämpade och tjatade vi om att få komma och träffa en barnläkare. Efter 4 dygn av plåga fick han äntligen träffa en läkare. DÅ hade det börjat gå över.
så det är alltså SÅ sjukvården arbetar. Väntar man tillräckligt länge så går det mesta över av sig själv.
Och att en liten 4 årig pojke får ligga och i plåga och lida i 4 dygn det gör inget liksom!

Och så nu. När lilla Theo varit förkyld i 2 veckor. Och haft öroninflamation i 1 vecka.
Träffade läkaren i måndags som säger att vi ska köra med nässprey och alvedon. Vi kör med nässprey och alvedon som aldrig förr. Onsdag så ringer läkaren och jag tycker just då att det blitt bättre och säger det till läkaren oxå. Men han ber oss att höra av oss om det skulle bli värre igen.
Men igår satte det igång igen. Stackars liten skriker och tårarna rinner och man ser att han plågas av något. Han har ont ont ont och vi kan inte hjälpa honom. Efter alvedon och nässprey somnar han äntligen av ren utmattning.
Samma sak händer idag och jag bestämmer mig för att ringa hälsocentralen.
En kvinna svarar. Jag förklarar läget att han haft ont i en vecka och att nässprey och alvedon inte fungerat.
Hon börjar läxa upp mig om att han har en virusinfektion och att dom botar man inte med penicillin.
Jag säger att läkaren HAR ju tittat på honom och han har ju öroninflamation. Vi skulle höra av oss igen om det blev värre.
Hon säger att jaaaa... men kör du med alvedon då? JA det gör jag, men jag häller ju inte i honom massor.
Näe det är där felet är säger hon. Du måste köra med mer alvedon.
Nu är jag irriterad som fan och säger. Men alvedon tar väl för fan inte bort en öroninflamation!!! Det är väl nässpreyen som är avsvällande och ska hjälpa. Och den har vi ju kört med över en vecka. Det borde ju blitt bättre då eller hur!?
Hon blir tyst nån sekund och liksom harklar fram att det stämmer väl....
Sen säger hon surt att hon iallafall inte har någon tid att ge mig och att vi får antingen vänta till på måndag eller ringa familjejouren ikväll.
Nu är jag ARG och säger faktiskt att det är JÄVLIGT dåligt av dom att inte kunna ge oss 15 minuter av deras tid när läkaren sagt att vi ska ringa om det blev värre. Och att han faktiskt bara är 8 månader och inte ska behöva lida över helgen.
Vet ni vad hon säger då!!!! "Ja du skulle väl ha ringt tidigare då"
Hade jag varit där hade jag strupit kärringen!!!! Hur fan kan man säga så!! Jag slängde på luren och började störttjura härhemma. Ja jag kan göra det när jag blir riktigt arg......
Ringer mamma och häller ur mig allt.

FY FAAAAAAN!!!! Det är ju barn det här!! Vad är det för fel på sjukvården!!!
Och ska man VERKLIGEN behöva tala om för DOM att alvedon inte botar en öroninflamation!

ARG ARG ARG!!!!!!!

Inatt hände det!

Det som vi har väntat på i nästan 8 månader! Theo sov en hel natt i sin säng utan att ge ett knyst i från sig!!
Somnade vid 19.30 och sov ända fram till 4.40 när han ville över till oss. Kom över och både han och jag somnade samma sekund huvet träffade kudden. Och så sov vi fram till 5.50. Både jag och Peter vaknade av att han låg och gnagde på nappen. hihi
Oboý säger jag bara! Om någon kan förstå hur underbart det är att få sova en hel natt såhär! Det går inte ens att beskriva!
Visst, man är trött ändå när man vaknar. Men på så gott humör. :-)
Sömn gör susen för en förkylning oxå. Theo verkar piggare även om han är snorig. :-)

Dags att gå och sussa igen låter det som.

Nattinatt nån timma lr så :-)


BLÄÄÄÄ


Undrar hur mycket man kan nysa på en dag igentligen!!!!


Vintermys

Först måste jag bara berätta....


att den här lilla goknosen stod helt själv på golvet idag i över 10 sekunder!!




Igår var jag och Theo ute och mös lite i snön. Han tyckte det va kul, ett tag. Tills han ramlade framåt och doppade näsan i den kalla snön. :-P









Edit:
Just ja! Han vinkar ju nu oxå. hehe


orken tryter

Theo mår bättre idag. Däremot har jag blitt förkyld istället. Huvudvärk, snorig och trött.
Har tyvärr ingen ork att blogga idag.

Kram kram

Jag kan pussas

Fast det kanske inte blir helt rätt ibland. hihi


Håll tummarna

Läkartid kl 15.30 till lillplutten. Håll tummarna HÅRT nu för att det inte är öroninflamation.
Att få i en 8 månaders bebis penicillin är ingen lek direkt....


Less

Imorse var det godmorgon vid 4 taget igen. Han fick välling men somnade liksom aldrig om på riktigt igen.
Nu börjar jag bli riktigt jävla less på den här förkylningen. Hur fasen kan man vara tok tok tokförkyld i en hel vecka!!!  Det borde ju börja ge med sig snart tycker jag! Stackarn kan ju knappt andas. Och det är rent ut sagt förjävligt att behöva plåga honom med den där jäkla snorsugen och nässprey flera ggr om dagen :-(
Kan bara tänka mig hur öm i näsan han är :-(

Nån som har nån magiskt kur man kan ta till för att han ska bli bättre?! Säg till isåfall!

Nu ska vi klä på oss och åka med Rasmus till skolan. Sen hoppas jag innerligt att både jag och Theo får sova en stund.
Vi får väl se.....

RSS 2.0