Parteyyyyy!!

På fredag är det dags :-) Girls partey. Dom bästa helt klart enligt min mening. För då kan man prata om allt man egentligen VILL prata om. Och nä killar, vi tjejer är inte rumsrena vi heller ;-)
 
Ny outfit inhandlad och klar. Vinet ligger redan på kylning i kylen. Längtar till en massa tjejsnack, bra musik och en hel massa dans :-)
 
Anything can happen!! ;-)
 

Funderar lite...

 
Håller på att fundera på hur jag ska göra för att hitta tid till träning. Och framförallt VAD jag ska göra för träning. För det måste vara nått jag tycker är kul. Annars ger jag upp ögonaböj. typ.....
 
Kvällarna är den enda tiden jag har. Och på dom två-tre timmarna ska man hinna fixa fram kläder till kidsen till dagen efter, grejja välling och preppa kaffe till dagen efter. Och kanske plocka ur nån diskmaskin, dammsuga och torka golven ibland. Sen vill jag ju hinna pyssla med det jag brinner för mest just nu. För utan den träningen kommer ingen utveckling... Och så vill jag ju hinna med att umgås med min andra hälft oxå.
Så hur ska jag tycka in träning där är det tänkt? Och VAD för träning? Hmmm...
Dygnet har alldeles för några timmar......
 

Rätt så mycket svart på vitt

 
Jag är rätt så mycket på det klara med vad jag ska göra resten av mitt liv tror jag :-D
Själskort, personlighetskort och livsmål. Yepp yepp! :-D
 

Meditation

 
Jag tror säkert många vet vad detta är redan. Men jag vill ändå slå ett slag extra för just meditation.
Fortfarande tror många och kopplar ihop meditation med hokus pokus och en massa trams. Men i själva verket är det faktiskt en erkänd teknik som både läkare och psykologer hänvisar till nuförtiden. :-)
Den är alltså vetenskapligt bevisad att fungera för att bla få ner stress, blodtryck och även hjälpa till att koncentrera sig bättre i sitt arbete mm.
 
När jag pratar om det här med folk får jag oftast höra att "ja jag vet att det är bra och att jag borde. Men jag hinner inte". Jag vet precis hur stressigt det är med heltidsjobb, barn och allt med hushåll och träning vill säga.
Och jag vet hur svårt det kan vara att ens hitta 10 minuter att andas på.
Men jag vet oxå nu att om man inte börjar försöka hitta den tiden så kommer man aldrig att hitta den.
Det gäller även att våga prioritera sig själv en liten stund. Även om det handlar om bara 10-15 minuter.
10-15 minuters prioritering av sig själv som inte bara hjälper dig utan även alla som finns runt dig i slutändan.
Jag lägger in två artiklar här om meditation. Den första berättar lite om vad det är och vad det gör. Och i den andra artikeln finns en lättare beskrivning på hur man börjar att meditera.
 
http://iform.se/valbefinnande/meditation/stark-din-halsa-med-meditation
 
http://iform.se/valbefinnande/meditation/meditation-for-nyborjare
 
 
Jag vill oxå säga att det ÄR lite klurigt i början. Det ÄR svårt att inte tänka på det där jag borde göra eller måste göra. Eller att det kommer tankar farandes hit och dit i början. Det kommer det göra. Och det är helt okej :-)
När du märker att du tänker på något. Ta ett djupt andetag in genom näsan och ut genom munnen. Och känn hur du slappnar av på utandningen. Och så släpper du tanken du precis hade. :-) Det är okej att tankarna kommer. Uppmärksamma dom bara och så släpper du dom igen.
Och nej, man behöver INTE sitta i lotus ställning med tumme och pekfinger ihop :-) Man kan ligga eller sitta precis som vanligt :-)
 

Att erkänna sig själv

Jag är på god väg, men jag har en bit kvar. Men helst av allt skulle jag vilja skrika ut allt jag känner och visa alla vilken värld detta är och hur bra man mår av att vara i den :-)
Men, det är inte min uppgift att tvinga andra till något dom inte är redo för. Det får komma när dom själva vill, om dom själva vill.
 
Meditation är en del av det som är oerhört viktigt i mitt liv just nu. En grund kan man säga. Utan den skulle jag aldrig må så bra som jag gör idag. Sen finns det en massa mer... Men det är jag inte redo att berätta om än :-)
Snart... hoppas jag :-)
Yoga är oxå en nyfunnen kärlek, om hör ihop med allt det här jag står för. Det underbara harmoniska lugn i hela kropp och själ som infinner sig efteråt, är oslagbart :-) Jag kanske inte kommer att gå på Gävle yogaskola, men jag kommer absolut ägna mig åt det hemma.
 
Allting har liksom fallit på plats nu. Alla puzzelbitarna är där och på sin rätta plat. och allt makes sence nu :-)
Att behöva vänta i 35 år på detta. Men nu, äntligen :-) 
 
Fråga mig inte vad det handlar om. För jag är inte redo att berätta ännu. Det kommer, tids nog. Tids nog :-)
Just nu, är jag bara glad, pigg, energisk och full med livsglädje :-)
 
 
 
 
Those who don´t belive in magic
will never find it
//Roald Dahl

Jag har nog dålig humor

För jag skrattar så jag dööör åt den här tjejen. :-)
 
 
 
 
 
 

Livet i allmänhet

En underbar helg i lekens tecken har varit :-) I lördags blev min stora kille hela 10 år gammal. Och det firade vi med hemgjord marängtårta med choklad, banan och jordgubbar med grädde i. Och så lite hembakta kanelbullar på det :-) Eftersom han spenderade största delen av dagen tillsammans med Lukas så hann jag inte umgås med honom så mycket. Utan det blev lego och bus med småttingarna istället både ute och inne.
 
Söndagen blev desto bättre :-) Eller, den började bra iallafall. Jag och Rasmus tog oss lite egentid och bänkade oss framför nintendo Wii och det nya Skylanders giants :-) Roligt spel faktiskt. Och jättemysigt att få umgås med bara Rasmus. Inte så ofta man hinner det när man har två småttingar.
Sen var det dags att skjutsa iväg Rasmus på kalas. Och efter det skulle han hem till sin pappa och bli firad. Så det blev till att säga hej då för denna vecka där och då. OJ vad det gör ont i hjärtat varje gång jag säger hej då... :-/
Men, dagen fortsatte. Skridskor med korvgrillning vid ytterharnäs isplan :-) Som började bra och slutade lite sämre.
Theo åkte en stund men tröttnade rätt snart. Jag misstänkte feber på G... Såg det på hans ögon.
Agnes verkar vara en ren naturbegåvning på skridskor. Hon ville inte ens att jag skulle hålla i henne, hon ville prova själv . 2 år gammal liksom :-)
När vi väl kom hem märkte jag att Theo var alldeles knottrig på kroppen. Mycket riktigt, som jag misstänkte. Feber.... Och den steg fort!. På 1 timma var han uppe i 40 grader. Imorse var det lugnare och febern hade gått ner till en 38 grader igen. Men nu var den uppe över 40 grader igen. Vi får se hur det utvecklas. Men så länge feber nedsättande tar och fungerar så ska det inte vara någon fara. Förmodligen bara något elakt virus. Vi får se helt enkelt.
Ska bli spännande att se hur Agnes dag har varit på dagis när jag hämtar henne sen :-) Det är första gången hon är där helt själv utan Theo. Men det ska nog inte vara några problem. Hon är tuff denna lilla damen :-)
Och herrejisses va hon har börjat prata på sista tiden. Det har bara exploderat. Flera ord på rad kommer. Otydligt ännu, men är man med och lyssnar ordentligt så hör man vad hon säger. Och det blir tydligare och tydligare hela tiden. Hon verkligen provar på allt nu :-) Vår lilla bebis!! Hallåååå!!!
 
Våran framför mig arbetsmässig är redan proppad. Som vanligt med andra ord :-) Man kommer tillbaka från ledigheten tänkandes att det blir en lugn vår eller höst. Men blir alltid smärtsamt påmind ganska snart om att det är heeeelt fel. Samma varje gång, slår aldrig fel :-) Men det blir säkert kul och utmanande :-)
 
En massa dravvel från en dravveltant :-)
 

Jag saknar dig

Ännu en vecka har passerat. Jag har precis skjutsat iväg dig till ett kalas. Och efter det kommer din pappa och hämtar dig för att åka till hans familj och fira din födelsedag. Ännu en vecka har passerat...
Det går fort... Och jag vänjer mig aldrig helt. 8 år av varannan vecka, men ändå är jag inte helt van.
Jag älskar dig så mycket min stora gosse. Och jag saknar dig så mycket när du åker iväg.
Jag saknar dig och längtar tills nästa vecka. Då ska vi spela skylanders, bara du och jag.
 
 

Att tycka olika

Är något som jag helt ärligt inte alltid haft respekt för. Självklart när man var yngre hade man svårare att förstå varför folk inte kände och tyckte som en annan. För just det JAG tyckte var ju helt rätt, såklart. Och det slutade oftast i hetska diskusioner där båda parterna i stort sett bara kastade skit på varandra och avslutades med att man mest bara var förbannade på varandra. Och i stort sett ovetandes om vad den andra egentligen sagt.
Men med åren så har jag lärt mig att acceptera allas olika sanningar för vad dom är. För alla har vi olika sanningar om saker. Och vem är jag att trycka ner någon människa i marken bara för att denna tror, tycker eller tänker på ett annat sätt än jag. Universum kretsar inte kring mig och mina tankar. Även om vi alla vill tänka så ibland.
Jag ska inte sticka under stolen med att jag självlart fortfarande ibland för mig själv kan ruska på huvudet och undra vad denna person har mellan öronen igentligen ibland. Men jag skulle faktiskt aldrig drömma om att dumförklara denna människa för den delen. Och minst av allt framför ögonen på andra personer.
Jag tycker faktiskt det är uppfriskande med människors olika åsikter nuförtiden. Det ger mig en chans att se saker från en annan synvinkel och lära mig ett och annat på vägen.
 
Men ibland, inte speciellt ofta, men då och då så dyker det upp människor som tror sig vara allvetare av det större slaget. Sådana som tror sig sitta på världens alla svar. Och då menar jag inte inom bara en sak, utan dessa människor tror sig kunna allt. Politik, medicin, ja allt. Och ger man sig in i diskusioner med sådana människor får man ofta veta, mellan raderna, hur otroligt dum man är som tycker och tänker på det här sättet som dom gör.
Välditg väldigt tråkigt när sådant händer.MEN, eftersom jag numera är en glad personer som väljer att tänka positivt på saker. Så tänker jag försöka att släppa sådana här diskusioner så fort jag märker vilket håll dom barkar av åt. Och människor som verkligen försöker trycka ner mig eller ideligen får mig att må dåligt eller suger energi av mig, kommer jag att göra mig av med helt. Känner man att man får ut allt man velat och drömt om i sitt liv genom att vara bitter, sur och se negativt på allt så är man välkommen att göra det. Men dessa människor har ingen plats i mitt liv.
 
SÅ, nu har jag fått sagt det jag vill och nu känns det mycket bättre. Va skönt att jag har en egen blogg som bara är min och som jag får ventilera mig i hur jag vill.
 
Ljus och kärlek till er alla! Japp, till ALLA!
Namaste
 
 
 
 

trots allt....

Jag känner mig glad och tillfreds med livet just nu. Trots allt som hänt senaste året och en tragedi, vad jag kallar det, fortfarande pågår. Jag sörjer och jag känner, men jag väljer att ställa detta åt sidan. För mitt och min familjs välmåendes skull. Vill klargöra att jag inte glömmer något. Absolut inte! Men det är inget jag kommer lägga energi och trycka ner mig själv med.
Jag kommer jobba framåt med att må bra i mig själv. Jag vill verkligen inte må dåligt längre. Och jag kan inte alls för mitt liv förstå varför pappa skulle velat att jag skulle göra det heller. Han har aldrig tyckt om när jag är ledsen och gör det sannerligen inte nu heller. Han vill att jag och alla i vår familj ska må bra och vara lyckliga.
Men, var sak har sin tid. Tid är nyckelordet. Jag tror på att med tiden, kommer allt ordna sig till det bästa.
Under tiden fokuserar jag på det som får mig att må bra. Min familj, mina nära och kära, meditation och välmående i fokus.
 
Jag har ett brinnande intresse för något! Något jag innerst inne alltd anat, men aldrig provat. Nu har jag provat och tänker gå vidare så långt jag kan. Jag ÄLSKAR det :-D Såå kul och såååå coolt :-D Jag kanske berättar vad det är någon dag när jag känner mig modigare ;-)
 

Belive......

 

RSS 2.0