Myslunch

JÄDRARS vilka jobbiga nätter det varit nu. Theo totalvägrar verkligen att sova. Peter har i stort sett legat vaken hela natten för Theo har vaknat stup i kvarten. Jag förstår INTE vad det är för fel.
Idag har gossen sovit 2½ timma sammanlagt vid två tillfällen och han lade sig för natten 19.30 ungefär. Nu vaknar han och skriker och kl är 20.15. Med andra ord så kommer det bli en likadan natt nu igen.
Undrar om han är inne i nån slags tillväxtperiod. han äter någe fruktansvärt numera oxå. Har gjort i några dagar.
Samt att han sover oroligt då.

Men trots dålig sömn så släpade Peter och Theo iväg sig till öppna försskolan på Olofsgården idag för att möta upp Mattias och Maja. Lekstund deluxe :-) Dom gillar att vara där. Papporna kan fika upp sig medan barnen leker :-)
Vet inte hur många Theo försökte pussa idag, men några var det nog :-P
Sen mötte dom upp mig och Maria på Mingel & bar för lunch. Theo och Maja fick pannkakor medan vi vuxna käkade "vuxenmat" :-P

Leo har föresten blitt så stor nu! :-) Stora killen! han försöker sitta när man har honom i knät. Vill inte alls ligga längre. Nu ska han vara med och titta på allt. Ligger och jollrar för fulla muggar. Värsta gokisen :-)

Imorgon är sista dagen innan lite långledigt. Underbart! Jag ska faktiskt jobba hemifrån imorgon. För jag har en del ärenden på fm jag ska göra och sen är det supporten mellan 12-16.30. Då är det skönt att vara hemma och inte se alla försvinna hem efter lunch redan och sitta kvar helt själv på kontoret.
Och på fredag är det 1 års kalas. Maja fyller 1 år! Herregud vad tiden går! Och det betyder ju att det bara är dryga 2 månader kvar innan Theo fyller 1 år! Våran stora pojk!

Har börjat lite smått att kika på klänningar till bröllopen i sommar oxå. Färgglatt men ändå enkelt och inga konstigheter ska det vara. Får se om jag hittar någe :-)


Segt

Herregud va segt dagarna går nu! Jag är redan trött och behöver ledigt känner jag :-P
Längtar till påsken. Det blir hem till mammsen och pappsen och fira påsk och det ska bli SÅ mysigt. Jag längtar, det var så länge sen jag var hemma :-)
Sen kommer Stefan, Susanne, Jonna och Hannes med oxå :-)Mysigt att få träffa dom :-)
Men först är det två seeeega arbetsdagar kvar. Långledigt med familjen är precis vad jag behöver nu.
Specielt sen det inte blev någon helg sist. Sa jag föresten att Peter låg HELA jäkla söndagen! Dyngbakis!!
Och lika förvånad blir han varje gång det händer..... :-P

Tror Theo har känt av tidsändringen. Han va totalt omöjlig att få att sova ikväll. När kl var 18.30 orkade han inte med sig själv längre utan somnade med en flaska välling. Kl 19 vaknade han och stod och flåsade i babyvakten däruppe. Jag gick upp och lyckades få honom att somna om igen. men efter 15 minuter vaknade han igen. Och denna gång tyckte han att han hade sovit klart.
Jag lade över honom i vår säng och la mig bredvid. Efter ungefär 15 minuter somnade han om igen. Nu var kl 19.30. När kl var 20 så försökte jag lägga över honom i hans säng igen. och gissa om han vaknade igen!!!
Unge!! tack å lov kom Peter hem och tog över. Den här kvällen var INTE rolig. *puh*

Nu blir det sängen för mig med.


My sisters keeper

Igår kväll började jag titta på en film som jag hört talats om. My sister´s keeper heter den.
Herregud!!! Är allt jag kan säga. Vilken knäckande film. Jag bölade som ett litet barn. tårarna bara sprutade och hulkade gjorde jag oxå. Fick göra pauser för att inte gråta ögonen ur mig.
MEN!! Jag måste ändå rekmendera den! En så otroligt stark och fin film som handlar om kärleken och styrkan inom familjen. Det värsta av allt är att det här är vardagen för så många människor. Och när jag tänker på det så känns det ännu mer knäckande.

Jag säger bara SE DEN!



Ibland är det bara så skönt att gråta av sig :-)


Passar på

Just nu är det lugnt i huset. Peter sover, Rasmus är på fotboll och Theo leker. 

Jag har ju som jag skrev ruskigt svårt att somna när inte Peter ligger där i sängen. Men efter mycket bök och stök med Theo som vaknade, fick välling och äntligen somnade om runt 2. Så kunde även jag somna, som en stock faktiskt. För att bli väckt igen av telefonen som ringer. Peter har glömt dörrnycklarna och vill att jag öppnar!! *suck* Tyvärr väckte han inte bara mig utan Theo oxå. Rusa ner och öppna dörren med en skrikande Theo däruppe (en st full som en kastrull Peter klev in). Sen rusa upp igen och försöka få honom att somna om. Tror klockan var strax efter 3 när jag äntligen fick somna igen. För att vakna IGEN av en hulkande Peter nere i köket.  Men va faaaan!!
Till slut fick jag väl somna... vet inte vad klockan var. Men Theo vaknade iallafall 6 som vanligt. Vintertid då, som blev 7 istället nu sommartid. Så det blev inte mycket sova direkt..... Men men.

Skulle vilja hitta på något idag.... Typ åka till leklandet eller nått. Tror Theo skulle gilla det iallafall :-) Får se hur man orkar efter den här natten.

en kväll ensam

Sådärja då har man gjort sitt helgjobb klart. SKÖNT! Det var roligt samtidigt som jobbigt. Det strulade en hel del igår kväll så det blev mycket sitta och vänta in utvecklaren. Men när det väl körde igång så gick tiden fort. Men jag var väl inte hemma förrän runt 22. Kastade mig bredvid Peter i soffan och totalslocknade på 0 sekunder i hans famn. 22.30 gick vi och lade oss båda två. Slocknade nog nästan på en gång där med :-)
Lite orolig var man imorse vid 8 när jag åkte tillbaka till jobbet igen. Eftersom det var en hel del strul igår när jag åkte hemåt så fasade vi för att få backa hella uppdateringen idag. vilket skulle innebära MYCKET jobb och LÅNG tid på röntgen. Men som tur var hade det ordnat sig så jag var hemma redan 12.30 igen :-) Fruktansvärt skönt :-)

Ikväll är Peter på 40 års fest och roar sig kungligt med spa och middag på Scandiv väst. Det förtjänar han verkligen :-)
Hoppas bara för HANS skull att han slipper ligga hela dagen och "köra buss" imorgon. Och inatt med för den delen :-P

Just nu sover Theo. Rasmus och Lukas kom precis hem och spelar lite Super Mario på Nintendo wii en stund.
Godiset är framdukat och det är mys för fulla muggar. När Lukas går hem får vi se om vi tar en film jag och Rasmus eller om han är för trött. Han ska ju på fotbollsträning imorgon kl 10 så alltför sent får det kanske inte bli.

Får se hur tidigt i säng jag kommer. Alltid när Peter är ute har jag fruktansvärt svårt för att sova. Inte för att jag är orolig, jag bara sover kasst när han inte ligger bredvid mig. Konstigt hur det blir efter några år. :-)
så det blir väl kanske nån film för bara mig innan det blir sängen oxå.

Filmförslag?

varför tänker man såhär

Lite sånna där dumma och onödiga funderingar man har....

För några år sedan när jag träffade Peter lekte livet. Jag var en sån där tjej med glimten i ögat. Festade och spelade beach jämt. Peter kallade mig härlig och vi var dom mest busiga tillsammans :-)

Nu sitter man här 3 år senare. Gråa hårstråna stormar ut från alla vrår och hörn på huvet. Man är lönnfet, rynkig och ser allmänt förjävlig ut helt enkelt. Vad fan hände?!
Jag träffade mitt livs kärlek, fick barn och blev lycklig. Hmm.... Det stämmer inte... eller? Eller kan det bero på att det faktiskt gått 3 år?
Konstigt att man aldrig blir nöjd. Man tycker aldrig att man är god nog. Jag vill så gärna vara den där alldeles perfekta tjejen. Snygg, smal och smart. Vara världens bästa mamma, sambo och kompis. vara grym på att laga mat, städa... ja allt det där.
Inte komma hem från jobbet och ramla omkull i soffan och kämpa allt man har för att hålla ögonen öppna resten av kvällen.
Vilken dag som helst kommer chefen att inse att jag är totalt inkompetent och inte alls kan mitt jobb.
Och vilken dag som helst kommer Peter att falla för den där snygga blondinen på affären eller krogen, packa väskorna och dra fort som attan.
För vem fan vill ha en grådassig, lönnfet tvåbarnsmorsa som knappt orkar hålla ögonen öppna på kvällen?

Att man orkar döma sig själv dagarna i ända som kvinna. Varför VARFÖR i helvete kan man inte bara STÅ UPP för den man är och säga att " Det är din/er jävla förlust om jag inte duger!!"
Problemet ligger ju hos mig själv! och man kan nog säga i evigheter till sig själv att nu jäklar ska jag skita i allt, skärpa mig och vara nöjd med mig själv. Jo jäklar! Hur länge grejjar man de. Typiskt kvinnligt antar jag....
Eller?

Att man är good enough helt enkelt......

Känns lite tufft

Dagen har gått rätt fort idag. Möte på förmiddagen och sen supporten på em.
Handlat och sen hämtat Rasmus hos Tommie. Iväg hem, käka. Sen drog Rasmus över till Lukas tills det var dags att gå och lägga sig.
Theo har iallafall gjort STORA framsteg idag. Numera går han efter bordet och håller bara en hand på bordet och ser STOLT ut :-) Och idag tog han ett steg ut utan att hålla i sig och så stod han några sekunder innan han satte sig ner :-D Undrar om det kommer hända grejjer nu. 9 månader och 14 dagar gammal :-D
BVC dags var det idag oxå. Det är en liten kille vi har, men han följer ju sin kurva iallafall förutom en aningens dipp på vikten. Men stackarn har ju varit sjuk och levt på välling.
Vikt: 8980 gram
Längd: 75 cm

Imorgon kommer jag inte få träffa barnen alls förutom på morgonen. Jag ska nämligen jobba på röntgen ända fram till 22 på kvällen. Sen blir det jobb några timmar på lördagen oxå. Även om det är roligt känns det tufft att inte få träffa barnen. Speciellt Theo som är så liten.... och jag är ju inte alls van att vara ifrån honom.
Kommer kännas lite märkligt. Märker ju redan hur pappig han börjar bli. Och JAG vill ju vara den han vill ha mest!! *suck* mammahjärtat värker.

Hmm... verkar ta tid för Peter att lägga Theo ikväll. Undrar om det beror på att han lät honom sova till 16.45 idag :-\

Lek

Rasmus är en hejjare på att leka med sin lillebror. OM han inte vill vara för sig själv då. Vilket man såklart vill ibland när man är 7 år gammal. Men han är verkligen världens bästa storebror :-)
Ber man honom leka med Theo en stund så är det inga problem alls. Och det första han gör när han kommer hem från skolan är att krama om Theo och säga hej :-)
Han har gett bort sin gamla tygtunnel till Theo. Så nu är det fullt härnere i vardagsrummet. Nu behöver vi verkligen ett rum till Theo snart. Leksakshögen bara växer :-)










Glömde ju!

Jag åkte ju faktiskt iväg på den där Rabdido kvällen igår :-) Kläderna påminner om Me&I lite grann. Liknande mönster och samma dyra priser tyvärr. Jag gillar kläderna supermycket. Men priserna är som sagt jädrit saftiga.
Det fanns mycket jag ville ha. Men ekonomin satte stopp för det tyvärr. Det blev en t-shirt till Theo bara.
Den blåa med corvetter överallt. Superfin. Kostade "bara 179" kr. För EN enda t-shirt.



Fattar inte vart dom som plockade på sig massvis med kläder får sina pengar ifrån. Jag vet inte.... Men jag tycker 179 kr för en tröja som han snart kommer växa ur är väldigt mycket.... Förstår mig inte riktigt på priserna helt ärligt. Men men, det är mysigt att gå och kolla. Och tröjan blir jag säkert nöjd med :-)

Själva partyt var ju mysigt oxå. Trevligt folk och gott fika :-P


Den här tröttheten

Blev väckt imorse av en supergosig Theo som vanligt. Men denna morgon var kl 6 redan!! Kors i taket! Pojken sov ända till 6! Det får man anse som sovmorgon här i huset nuförtiden.
Gick in och försökte väcka Rasmus som var måttligt road. Han totalvägrade öppna ögonen och drog täcket över huvudet och fortsatte sova en stund till. Men pojkvaskern är snurrig minsann. Om det har med åldern att göra eller nått. Vet inte HUR många ggr jag måste säga åt honom att klä på sig innan han får på sig allt.
Äter han frulle hemma får jag på minna om det med. Och för att inte tala om att han glömmer saker!
Imorse glömde han vantarna i bilen igen! Unge!! Tur att han har ett par extra i skolan.

Dagen... ja vad säger man. Sjukt trött som vanligt. Efter lunch liksom bara dänger det till och man får i princip inte in ett skit i huvudet. Nu när Sussie varit hemma med Viktor har det ju inte blitt några lunchpromenader heller. Dåligt av mig!!

Finns inte så mycket å skriva om.... Sjuka har vi varit och orken har trytit. Nu äre bara å hämta nya krafter och hitta energi.
Bita ihop och gilla läget. Snart är det sommar!! Eller nått..... (det snöar ute......)


När ska allt vända

Idag tog jag en semsterdag och var hema. Kände att det verkligen var behövligt med tanke på att jag är dyngförkyld. Och Peter är ännu sämre än jag. Idag kände jag iallafall att det kanske är på väg att bli lite bättre.
Men hur mycket snor kan det produceras i en näsa igentligen!?
Familjen behövde få kurera sig idag iallafall. Och det har vi gjort :-) En mycket lugn och skön dag blev det.

Nyss ringde Tommie och berättade att Rasmus har ont i magen. *suck* Bara han inte håller på att åka på någe magskit så att hela familjen blir sjuka igen. Det ORKAR jag bara inte! Då lämnar jag in!
Tommie kunde inte vara hemma med honom imorgon så blir han sjuk så måste han ändå vara hemma här.
Så.... det är väl bara att hålla tummarna nudå för att stackarn inte blir sjuk.

Skulle igentligen gå på ett Rabdido klädparty hos Petra B ikväll. Men vette sjutton om det är så schysst att lämna Peter med två barn själva när han mår som han gör. Får se om jag sticker iväg en sväng efter barnen har lagt sig. Om det inte blir för sent.

Nopp, nu är det middagsdags här :-)

Snacka om omslag

Igår var det 10 grader varmt, solen sken och vi satt ute på altanen och hade det skönt. På eftermiddagen grillade vi årets första gång.
Idag däremot.... Det är total snöstorm ute och -3 grader. *suck*  Utemöblerna som Peter envisades med att plocka fram igår är helt översnöade. Man ska verkligen inte ropa hej i förtid.
Bläääää va deprimerande den här snön är. Idag blir en innedag för mig och Theo.






Solsidan Ytterharnäs

Det KAN hända att vi kanske grillade idag..... Solen sken och det var 10 grader varmt idag. Det verkligen stekte när man satt på altanen. Så Peter kunde bara inte hålla sig. Det blev grillmiddag :-)
Theo fick krypa omkring ute på altanen och bara ÄLSKADE det. :-) Herregud vilken underbar dag :-)














ojdå

Bloggandet ligger tydligen lite på is. Herregud så trötta vi varit härhemma. Därför har jag inte haft nån ork att knappt titta på datorn på kvällarna.
Hoppas på att det ska lätta upp lite snart och vi blir pigga igen. Theo är ju på bättringsvägen helt klart. Däremot har ju jag gått och blitt dunderförkyld nu. Och Peter kommer väl han med snart.... Han brukar inte klara sig.

Jaha vad har hänt då. Inte mycket.... Jobbat jobbat och jobbat har jag gjort. Hade träningsmatch mot Säter igår. Krossade skiten ur dom. Måste kännas lite snopet för dom med tanke på att dom ska kvala till div 1 snart. Good luck säger jag bara! :-P
Bror Anders ringde och frågade om vi ville vara toastmaster och toastmadame på deras bröllop. Vilket lät superkul. Självklart ska vi göra det :-)
Imorgon kommer Eje och Carina och hälsar på en sväng. Trevligt med lite besök :-) Theo blir nog superglad när farfar och bonusfarmor Carina kommer :-)
Söndag, inte lika rolig dag. Peter ska jobba hela dagen. Blääääää.
Men men, då får jag och Theo hitta på nått. Bara att hoppas man inte blivit sämre till dess så man har ork att göra något.

Nu äre Solsidan snart! Det kollar ni väl på hoppas jag! ;-)

Stoppa pressarna!!

Ikväll sa Theo mamma!! Hela tre gånger!! Peter kommer starkt att förneka det här, men han hörde faktiskt en gång av dom. Men han vägrar erkänna ändå. Men jodå, han har sagt mamma tre gånger :-D
Happy happy!!! Han kanske inte vet vad han säger... Men han sträckte sig iallafall mot mig en gång när han sa det :-)

Inatt har iallafall lille herrn sovit bättre. Inte bra, men bättre. Tillräckligt för att vi ska känna oss mycket piggare :-) Jag hade verkligen inte pallat att gå till jobbet en dag till efter en sån natt. Då hade det blivit semester.
När hjärnan inte hänger med alls och så fort man sätter sig ner så håller man på att somna. Funkar inte.
Men nu verkar lilla gossen må mycket bättre. Han är trött av penicillinet men han är pigg mellan sovningarna och leker mycket själv. Äta och dricka har han börjat göra igen oxå. Känns så himla skönt att han får må bra igen :-)


Tänk vad mycket bättre humör man blir på när man får sova lite :-D Nu är det kvällsmys :-)

Mammahjärtat

Inatt gjorde det fruktansvärt ont i mammahjärtat. För inatt har vår lilla gosse skrikit av smärta :-(
Hans hulkande "ajajajajajajajaj" och med tårarna rinnande. :-(
Vi gav honom nässprey och sen bara höll jag honom i min famn. Vaggade honom lugn och stilla.
Pussade och kramade honom och talade om att allt kommer bli bra snart. Efter en stund stillade han sig och somnade i min famn.
Runt kl 3.30 inatt fick hela familjen äntligen somna. Kl 6 ringde min klocka och Theo vaknade pigg som en mört.
Mamma och pappa var inte lika mörtiga......

Hälsocentralen

Imorse prick klockan 8 när hälsocentralen öppnade låg jag på luren och ringde. Men inte förrän kl 9 skulle dom ringa upp mig sa deras telefonsystem TeleQ.
När dom ringde kl 9 förklarade jag läget att han varit rasslig nån vecka. Men att han över helgen varit väldigt dålig och inte sovit alls. Inte ätit och haft feber till och från.
Kärr**gen i telefonen säger i en nedlåtande ton " ja... ni får väl träffa en läkare då. Kl 15.20 ska ni träffa läkare xxxxxx. Men det går ju en elak förkylning nu".
Okej, jag fattar att det kanske ringer en del nojjiga föräldrar för ingenting och vill träffa läkare. Men dom kan väl för faaan låta bli att låta nedlåtande i telefonen iallafall. Vad ni tycker kan ni ta EFTER samtalet för er själva!!!
Tröttsamt börjar det bli det här. Hoppas verkligen vi får byta hälsocentral snart.

Iallafall kommer vi till läkartiden. Han kikar och undersöker. Och ser att han har en ordentlig öroninflamation i sitt vänstra öra. Det hade jag faktiskt inte ens tänkt på :-O Men nu när han säger det så förklarar det ju en hel del.
Stackars liten :-( Och nu kan man ju inte låta bli att fundera på om den lilla öroninflamationen han hade för ett par månader sedan ens gick över...... Om det är den som utvecklats ordentligt nu. *suck*
Ja nu har vi iallafall fått penicillin åt honom. Det är inte direkt lätt som en plätt att få i honom den där sörjan kan jag säga. Herregud vad vi plågar honom med detta :-(

Ikväll var det alltså 5 ml kåvepenin. Sen 2.5 ml luftrörsvidgande sörja. Efter det skulle det snorsugas och sen nässprey på det. Det är inte kul det här alls...... Nu jäklar hoppas jag att han blir frisk ordentligt.

Och inte nog med allt detta. Idag ringde Tommie och berättade att skolan ringt honom. Rasmus mådde illa och satt likblev i soffan och ville hem. När jag pratade med honom senare på dagen hade han kräkts några gånger plus att han hade diaré. Det senariot hade ju varit ljusblått.... En pojk med öroninflamation och en med kräksjukan hemma. Sova? Vad är det?



Theo leker en stund nakenfis efter badet :-)


Snygga killen :-)


Börjar bli orolig

Nu har Theo haft feber till och från sen i fredags. Ätit helt otroligt dåligt. Ingen, och då menar jag INGEN fast föda vill han ha. Han som verkligen älskar leverpastejsmackor. Och ännu mer ostmackorna han brukar smaka av Peter när han äter frukost. Men nej, inte ens det vill han ha. Och vatten som han vanligtvis dricker massor av har han knappt druckit i helgen. Det enda som går i är ersättning eller välling. Och det äter han inte heller som han borde och behöver.
Runt 38 grader hade han ikväll efter att han fått alvedon. Det verkar gå upp och ner väldigt. Ingen feber, feber, ingen feber, feber... Och hostan låter verkligen inte bra. Känner mig lite orolig för lunginflamation.
Så direkt i morgon bitti blir det att ringa hälsocentralen och KRÄVA att få komma på en koll. Vår lilla gobit.

Just nu: Barnen sover. Kan jag få ett HAAAALLELUUUUUJA!! ;-)

Uppe med tuppen

Gomorron gomorron. Eller ja... det är ju typ förmiddag för mig som varit vaken sen kl 5. Eller igentligen... om man ska vara helt krass så har jag varit vaken nästan hela natten. Som vanligt kanske man ska säga.
Theo har en extremt bökig period nu. Tänder på gång plus att han är förkyld och hostig.
Sover inte i sin säng mer än ett par timmar i början på kvällen. Sen ska han ligga mellan oss. Eller snarare PÅ mig är det bästa stället tycker han. Han klänger och kravlar och ska ligga uppepå en. Blir inte direkt så mycket sömn då.
Tog en titt i spegeln igår och konstaterade att jag såg 10 år äldre ut. Ska man få 20 nya rynkor varje jävla gång man får barn eller!!??

Var iallafall på dop igår. Lilla Vera Anny Linnéa var det som döptes :-) Mysigt och fint. Har aldrig sett en bebis sova sig igenom sitt eget dop men... det funkar ju det med :-P
Pajer och sallad till mat. Och sen var det jättegod tårta och kaffe efteråt :-)
Theo och Peter fick stanna hemma så åkte jag och Rasmus. Först på plats insåg jag vilket misstag det var att ta med Rasmus. Han höll på att krypa ur skinnet redan i kyrkan. *puh*
Och idag kommer mors och fars och hälsar på. Hoppas jag iallafall. Theo är ju snorig så vi får se hur dom känner.

Och MELLO hörrni!! Gött att Anna vann :-) Hon har bra utstrålning och låten är suverän.
Jag höll nästan på å skita på mig där ett tag när Salem al Fakir låg etta.
Hur pinsamt hade det inte varit å skicka iväg honom då! Sämsta låten i hela mello 2010!

Just nu: Extrem tystnad inifrån köket..... bus på g? Hmm....

Sjukling?

Nu har han det jättetufft med tänderna vår stackars lilla Theo. Han är lite blå där ena framtanden ska ut. Och han har sovit extra dåligt ett par nätter här. Så vi gav honom alvedon igår kväll för att linda lite för honom.
UNgefär 20 minuter senare gick vi upp för att byta blöja och jag tycker att han känns varm. Så jag tar febern på honom och upptäcker att han har 38 grader. :-O
Saken är den att han varit hostig och småsnorig ett par dagar oxå. Så vi vet ju inte om febern beror på tänderna eller förkylningen.
Men han verkar pigg i övrigt när han är vaken så vi drar en vild gissning på att det beror på tänderna.
Annars borde han vara mer hängig tycker jag.

Trist iallafall eftersom vi alla skulle på dop idag. Men nu blir det bara jag och Rasmus som går. Peter blir hemma med Theo.
Mamma och pappa ska ju igentligen komma och hälsa på imorgon oxå. Men nu får vi se hur det blir med det. Eftersom Theo har feber då. Vi får se hur han verkar under dagen så får vi avgöra efter det.



Åh du! Mongo brorsan från Norret! :-P Liiiiite seg du ä å svara på sms då. Tror jag sms:a och frågade vad brudparet önskade sig i bröllopspresent för ungefär 3-4 dagar sen. Och igår kväll runt 00 trillade de in ett fylle sms med ett svar! HAH!! Snabbve himself!
Iochförsig är inte mongobrorsan från Stockholm någe bättre. För han har inte svarat alls!! ;-)


Theo leker tittut


Återhittad

Telefonen är återhittad!!! Godsmottagningen ringde imorse och hörde hur det hade gått. Och det hade ju såklart inte gått någe bra. Han undrade lite vad det var för telefon som låg i paketet och ungefär hur mycket en sådan kostar. Sen pratade han om att dom disskuterat polisanmälan mm.
Vi sa iallafall att våra chefer får prata med varandra och komma fram till hur detta ska hanteras.
Nån timma senare denna man från gods upp på IT. Och med sig har han ett jättepaket, med min Iphone i!
Han säger att någon lämnat detta paket utanför gods. Men ingen vet vem som gjort det. Finns ingen avsändare och ingen mottagare.
Det luktar med andra ord väldigt skumt. Förmodligen har någon på gods stulit telefonen, hört om polisanmälan. Fått kalla fötter och lämnat tillbaka den. Men det känns ju inte helt bekvämt att bara anklaga någon där heller....
Men det känns lite mysko hela historien. Och det sa han med faktiskt.
Men nu är iallafall telefonen hittad och jag har redan hunnit leka lite med den :-P


Annars kan jag ju meddela det, att jag fortfarande inte har vaknat till efter att ha börjat jobba. Idag när jag kom hem från jobbet var jag sådär bedövande trött. Jag KUNDE bara inte hålla ögonen öppna. Det blev en ofrivillig powernap i soffan. Stackars Peter... han som inte sovit något på hela natten nästan. Och så somnar JAG i soffan. Kändes orättvist.....
Ja.. just nu är det väldigt trötta tider hos familjen Frisk-Ekdahl. Trötta trötta trötta trötta. Urvridna disktrasor eller nått. Orken tryter.... Hoppas innerligt vi får sova inatt. Och i helgen.

Nu ska vi faktiskt logga ut och gå och lägga oss. Kl är inte ens 20 än, men vi orkar bara inte.

God natt!

Min otur såklart....

Jag fick klartecken av chefen att få beställa en Iphone. Lyckliga jag beställde en vit sådan ögonaböj direkt samma dag. Detta var onsdagen förra veckan.
När tisdagen kom började jag fundera lite varför inte telefonen kommit ännu. Idag var jag väldigt förbryllad varför. Speciellt med tanke på att jag fått meddelande av företaget att dom levererat telefonen redan på fredagen.
Jag ringde till sjukhusets godsmottagning och pratade med en trevlig prick. Jag förklarade läget och han skulle kolla upp detta och återkomma. Han återkom flertalet gånger med olika information. Vid ett tillfälle tyckte han jag skulle ringa posten för att kolla om det låg där. Jag tyckte nog att han kunde göra det eftersom det är deras jobb.
När han ringde upp mig igen hade han fått info om att det hade blivit levererat till godsmottagningen.
Han skulle kolla upp detta igen och återkomma ännu en gång.
När han ringde upp nästa gång påstod han att det blivit levererat fel. Det hade kommit till LOV huset istället. Huset bredvid. Och så tyckte han att jag skulle ringa någon där och höra.
Okej, jag ringer väl. För nu orkade jag inte ha med dom där att göra mer. Ringde och fick prata med en kvinna som sa att JA vi fick två paket idag. Ett paket stod Kristin Ekdahl på och det andra Christine. Inget skulle hit så vi skrev dit att dom skulle till Hilton IT (där jag jobbar) och så fick leveranskillen ta tillbaka dom.
Nu var jag måttligt less, för jag hade nämligen fått ett paket under dagen. Men det var då rakt inte min iphone iallafall, utan ett packe med förtryckta block som skulle till centralkassefunktionen.
Detta paket var alltså det som stod adresserat till en Christine
Jag fick alltså ringa igen till godsmottagningen och prata med samma man. Berättade vad jag fått veta och han säger "Jaaaa, nu när du säger så har jag nog hört något om nått sånt".
Men jäkla karl! Kunde du inte sagt något tidigare!! Tänkte jag såklart....
Han skulle kolla detta IGEN och återkomma IGEN.
När han återkommer säger han att båda ´paketen blev levererade idag och underskrivet av en kollega till mig. Samma kollega som kom in med det ENDA paket som kom som var adresserat Christine.
Eftersom jag inte fått något paket med en telefon i så blev jag ju såklart irriterad att dom påstod att paketet var levererat. Men han gav sig inte.

Så... nu är ju läget så då att detta paket med min Iphone är totalt spårlöst försvunnet. Min gissning är att han som skulle gå med det ungefär 100 m från ett hus till det andra samma dag, antingen har tappat paketet. Eller så har han helt enkelt snott det.
Jäkligt surt är det iallafall. För nu måste jag ju vänta på en utredning av det här innan jag ens kanske får beställa en ny telefon. Och under tiden är jag utan *suck*

Tur att man har världens underbaraste familj att komma hem till :-)







Rasmus lekte med Lukas hela kvällen så några bilder på honom finns inte i kvällens bloggning :-)


Tröttmössa

Hur fasen orkade man jobba förr?! :-O
Jag är helt totalt slut när jag kommer hem från jobbet. Kanske är omställningen från att inte få ta en liten middagsnap mitt på dagen längre :-P Nu lär man ju va vaken OCH koncentrerad hela dagen :-P

Tack å lov har det varit ganska lugna dagar på röntgen nu när Hasse varit borta. Var lite orolig där att nått stort skulle ramla ner i knät på mig. Men än är han ju inte tillbaka, så man vet aldrig. Det är en dag imorrn oxå :-\

Iallafall är jag en riktig tröttmössa nuförtiden. Och det liksom resulterar i att jag inte orkar blogga. Ja knappt sitta vid datorn faktiskt. Helst skulle jag vilja gå och sova redan nu. Usch... undrar när det här kommer lätta upp.


Lite bilder


Dom här stod utanför huset häromdagen och åt upp fåglarnas bröd.


Såhär sur blir man när man inte får ha mammas mobiltelefon


Och såhär stor har min älskade Rasmus blivit nu :-)


Skit! Helgen är över....

Hann helg enkelt inte blogga igår. Det blev en heldag utan några möjligheter att ens starta datorn. Hade ingen lust heller helt ärligt.
Vi drog iväg till Ljusdal redan igår morse och landade vid 11 taget där det serverades en sen frulle.
Lite senare på em bar det av hem till Susanne och Leif för att fira Susanne, Liam och Linn. Mycket folk, mycket presenter och massor av mat och fika :-)
Lite lätt illamående där ett tag faktiskt..... Så går det när man äter för mycket :-P
Redan vid 18 taget började Theo knorra. Då var han totalt dyngtrött och orkade inte alls med sig själv. Men vi lyckades hålla ut ända fram till 19 iallafall innan vi åkte hemåt igen.
Efter att vi lagt Theo blev det film. Luftslottet som sprängdes :-) Suverän film. Men tyvärr håller den på ett bra tag så det blev sent i säng. Och Theo vaknade ju som en klocka prick 4.00. Fast just inatt så totalvägrade han att somna om. Inte förrän ungefär runt 8 på morgonen bestämde han sig för att somna om igen.
Behöver jag säga att både jag och Peter hade lätt panik i omgångar och att vi är totalt slut idag. *gääääsp*

Idag blev iallafall en lugn dag. Lite vasalopp och softande i soffan och lunch för att sedan åka hemåt vid 13 taget.
Mellanlandning i Gävle för att köpa McDonalds och sen hemåt :-P
Det har iallafall varit en supermysig och trevlig helg :-)

Just nu sover Theo och både jag och Peter är totalt däckade. Kan man få lägga sig redan nu lr?

ZZzzZZzzZZzz


Äntligen! Helgen är här!

Trodde aldrig man kunde längta så mycket efter helg :-) Visserligen har veckan gått fort pga allt nytt och att ställa in sig i saker. Men OJ va härligt med helg och att få bara vara med familjen.
I helgen är det inte bara heller. vi ska nämligen resa upp till Ljusdal och fira tre födelsedagar. Det är Peters syster som fyller 40 år. Och hennes två barn Liam och Linn som oxå fyller år här i krokarna. Alla födelsedagarna ihopslagna till en helg :-) Kanoners!
Det ska verkligen bli supermysigt att få träffa alla och umgås. Känns som det var länge sen :-)
Längtar verkligen efter att få åka hem till mamma och pappa och träffa dom oxå. Får se om vi kan få till det snart :-) Nu är ju volleybollen slut så nu är det inget sånt som hindrar på helgerna längre iallafall.

Nyheter om Theo. Ja, tydligen har han varit jordens gnällsven hela dagen idag. Tänderna spökar som sjutton. Det kan nog ta några dagar för dom att komma fram. Det är ju inga små tänder direkt. Och snorig blir han få fort det är tänder på gång. Så tyvärr kommer han väl inte vara den gladaste killen i helgen. Men så är det.
Det blir iallafall inget festande för mig, nån måste ju vara nykter och ta hand om lillkisen :-)



Just nu: Chipsen står där på bordet och liksom stirrar på mig! *suck*

Tänder igen

Måste ju bara berätta att idag upptäckte vi att Theos tand nr 5 och 6 är på gång ut. Dvs självaste framtänderna däruppe :-) Han är inne i en gnällsven period igen och det kliar kliar kliar i munnen på vår lilla stackars gobit.
Hoppas dom tittar ut lite snabbare än dom tänderna bredvid. Dom tog minsann tid på sig. Men nu är dom ute.
OJ vad han kommer se annorlunda ut med 4 tänder däruppe sen när alla är ute ordentligt :-)

Rasmus ringde oxå och berättade att han skulle på filmvisning i Gårdskärskyrkan tillsammans med sin ett år äldre kusin. Pappa Tommie skulle skjutsa dit dom och sen hämta dom efter filmen.
Jag: Vad blir det för film då?
Rasmus: Vet inte. Men blire Hello kitty då GÅR jag hem!!

Bjussar på några bilder från Theo och Peters dag härhemma idag.




Lite kladdig Theo


Och liiite busig Theo;-)


Galenpanna

Inatt var han i farten igen. Galenpannan i familjen, nuförtiden kanske jag ska säga. För vanligtvis är det jag som härjar mest.
Vet inte vad klockan var. Men jag vaknar av att Peter står på huk nere vid min fotände på sängen och micklar med gardinerna. Jag var för trött för att registrera allt han sa. Men han mummlade nått om "orange" och "jag måste bara...". Efter ett antal försök att få honom tillbaka till sängen och lägga sig igen fick jag till slut ta i på skarpen. Jag fick med strängaste röst säga "Men Peter, du går i sömnen. Nu går du och lägger dig!"
Då reste han sig och gick raka vägen och lade sig och somnade på en gång.  Inte konstigt att du är trött på mornarna älskling! :-P

Idag var en mysig dag på jobbet iallafall. För idag kom Peter och Theo och hälsade på mig och åt lunch där. Fick jag passa på att pussa och krama på honom mitt på dan sådär igen :-) Supermyyyys :-)

Nu är middagen intagen och det blir kvällsmys för hela slanten. Snart är det helg och då bär det av mot Ljusdal :-)
Notera: Theo gillar ICKE hemlagat mos och köttfärssås tillsammans.

PÖZZ

Dag nr 3

Dag 3 på jobbet avverkad. Än så länge har inte helvetet brakat löst. Så man får väl hålla tummarna för att det fortsätter så :-)

Här hemma har Theo börjat matvägra igen tydligen. Ingen aning om vad det kan bero på. har inte sett några fler tänder på gång heller..... Äter ingen mat, inte ens gröt går ner nu. Så ikväll ställde jag mig och gjorde en stor satts hemmagjord köttfärssås. Hoppas det slinker ner. 
Grej nr 2 är att han börjat slåss ungen! Han vevar som en väderkvarn med flatnävarna medans han har sitt största leende på läpparna. Säger man ajaj, inte slåss. Så flinar han bara ännu mera och vevar på lite till.
Är det nån slags trotsålder som börjat? Eller behöver han oxå ha lite tid på sig att ställa om sig till att det är Peter som är hemma nu. Hoppas det blir bättre snart iallafall.

Just nu sover Theo och vi sitter och tar det lite lugnt i soffan. Snart blir det nog lite te och smörgåsrån till kvällsfika :-)




Så sjukt tröttsamt att det inte går att blogga på jobbet längre..... *dubbelsuck*


Det här va ju en pärs

Guuuuuud va trött jag är på kvällarna. Somnade med Theo när jag nattade honom ikväll. Vaknade ungefär 40 minuter senare och nu sitter jag i soffan och känner mig som ett vrak. Näe vänta.... ett vrak överkört av ett tåg. Ungefär så... Ont i huvudet, trött, slö och näe.. Jag vet inte om jag kommer bli människa igen ikväll faktiskt.
Älskade Peter håller på att göra te åt mig just nu. Hur lång tid ska det ta innan man kommit in i det här jobbarlivet igen då tro.

Sorry folks. Jag är helt enkelt för trött för att blogga ikväll. Hoppas på mer imorrn.


Gonatt!

Ni får ursäkta

Att jag inte bloggat något idag. Detta beror på att man inte får gå in på bloggsidor överhuvudtaget på landstingets datorer. Även facebook är tokblockat. Så därför kommer det inte bloggas så mycket på dagarna framöver. Det får jag göra på kvällstid

Ja, första dagen på  jobbet idag då. Hur det gick? Ja... jo.. Det gick väl bra. Jag satte mig där framför min dator kl 7.15 på morgonen och liksom funderade vart jag skulle börja. Och att jag ens kom in i byggnaden så tidigt var ett under. För HUR jag funderade över vilken kod jag hade till passerkortet. Men, det blev rätt på första försöket turligt nog :-)
Kollegor började droppa in runt 8 och hälsade mig välkommen till höger och vänster. Och jag tror fasiken varenda en frågade "Jaha, hur känns det då?" Och jag vet fortfarande inte vad jag ska svara. Det är fortfarande blandade känslor.
Fråga mig igen om nån månad hur jag känner det så ska jag svara på det :-)
När jag knallade ner på röntgen för att träffa Hasse runt 9 taget så var det första han kastade över mig att jag skulle få ta över röntgen nu några dagar. För han skulle till Wien!!!! Shit pomfritt! Jag som knappt kom ihåg lösenordet till inlogget ens.
Så idag har vi gått igenom lite nytt som hänt. och imorgon ska vi gå igenom ännu mer. Herregud... jag kommer krascha röntgen! ;-)

Nu har jag en liten kille som vill gosa här.

Bloggar mer imorgon :-)


RSS 2.0