Det brinner!


Tittade ut genom köksfönstret igår kväll och såg att det gamla rivna huset mitt emot vårt stod i lågor. Eftersom det mestadels var en massa tegel överallt och lågorna inte var alltför höga så  reagerade vi inte sådär värst faktiskt.
Och sen tänkte vi att eftersom det regnade så kan det knappast ha startat av sig själv. Ägaren ränner ju där lite då och då så det är väl någon som satt eld med flit och har koll på det.
Vi gick tillbaka till soffan och tv:n igen och funderade inte så mycket mer. Förrän vi såg ett jäkla ljus i köksfönstret. Gick dit och såg två brandbilar stå där. Plus att nu var lågorna rätt rejäla och det blåste fruktansvärt tjock otäck rök. Tack å lov åt det helt andra hållet än mot vårt hus.
Men vi kunde ju inte hålla oss utan gick ut och kikade lite. Där stod två killar som var på fest lite längre bort och som fått röken rakt in i huset tydligen. Det var dom som ringt brandkåren. Nu kände man ju liksom lite sådär att... varför i helsikte gjorde inte vi det igentligen?! Igentligen är det ju inget att leka med.
Och det fattade man ju när dom var kvar till kl 00.30 för att släcka.

Idag när vi kom hem från valbo runt 15 taget så hade det börjat småbrinna igen. Så ett par timmar senare dök två brandbilar upp igen då för att fortsätta släckningen. Så ja.....

Det är inte ofta det händer nått i ytterharnäs. Allrahelst inte brandmän som ränner omkring. ;-)




Kommentarer
Postat av: Johan

När jag läste rubriken och såg bilderna tänkte jag av ren reflex; nu brinner bocken! :D haha

2011-11-28 @ 16:00:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0