Meditation

 
Jag tror säkert många vet vad detta är redan. Men jag vill ändå slå ett slag extra för just meditation.
Fortfarande tror många och kopplar ihop meditation med hokus pokus och en massa trams. Men i själva verket är det faktiskt en erkänd teknik som både läkare och psykologer hänvisar till nuförtiden. :-)
Den är alltså vetenskapligt bevisad att fungera för att bla få ner stress, blodtryck och även hjälpa till att koncentrera sig bättre i sitt arbete mm.
 
När jag pratar om det här med folk får jag oftast höra att "ja jag vet att det är bra och att jag borde. Men jag hinner inte". Jag vet precis hur stressigt det är med heltidsjobb, barn och allt med hushåll och träning vill säga.
Och jag vet hur svårt det kan vara att ens hitta 10 minuter att andas på.
Men jag vet oxå nu att om man inte börjar försöka hitta den tiden så kommer man aldrig att hitta den.
Det gäller även att våga prioritera sig själv en liten stund. Även om det handlar om bara 10-15 minuter.
10-15 minuters prioritering av sig själv som inte bara hjälper dig utan även alla som finns runt dig i slutändan.
Jag lägger in två artiklar här om meditation. Den första berättar lite om vad det är och vad det gör. Och i den andra artikeln finns en lättare beskrivning på hur man börjar att meditera.
 
http://iform.se/valbefinnande/meditation/stark-din-halsa-med-meditation
 
http://iform.se/valbefinnande/meditation/meditation-for-nyborjare
 
 
Jag vill oxå säga att det ÄR lite klurigt i början. Det ÄR svårt att inte tänka på det där jag borde göra eller måste göra. Eller att det kommer tankar farandes hit och dit i början. Det kommer det göra. Och det är helt okej :-)
När du märker att du tänker på något. Ta ett djupt andetag in genom näsan och ut genom munnen. Och känn hur du slappnar av på utandningen. Och så släpper du tanken du precis hade. :-) Det är okej att tankarna kommer. Uppmärksamma dom bara och så släpper du dom igen.
Och nej, man behöver INTE sitta i lotus ställning med tumme och pekfinger ihop :-) Man kan ligga eller sitta precis som vanligt :-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0