Jorå, musjakt igen...

Inte på natten denna gång tack och lov. TROR jag inte iallfall, för jag sov hela natten så vitt jag vet.
Men precis när vi hade släckt och lagt oss tillrätta för att somna så hör vi det där jäkla kraffsandet i väggarna ute i hallen igen. Jag såg hur det började rycka i Peter och han kunde liksom inte hålla sig utan sprang ner och hämtade råttgiftet och började plantera in det i springorna intill väggen. När han är klar avslutar han med ett glatt
"Bon apetit!! Moahahaha"
  Min sambo är en mad man mousehunter!!
Hoppas det inte börjar lukta död rutten mus i väggarna nu bara...... :-S

Iallafall så är jag glatt överaskad över att jag faktiskt känner mig pigg idag. För första gången på hela veckan :-D
Tyvärr verkar det inte vara samma muntra toner från min andra hälft. När han ringde lät han mer död än levande stackarn.
Jag hade som på förslag att hänga med några kompisar ut ikväll och ha lite skoj. Eftersom det förmodligen blir sista gången på MYCKET länge vi kan gå ut tillsammans. Men det fanns ingen ork till det alls. Det blev ett "NEJ, jag vill inte" mitt i mitt fina tal om hur kul det kommer bli. Nähäpp....
Ähh, vi ska ju ändå åka till Hudik imorgon och hälsa på Peters pappa och Carina. Så då vill han väl vara fräsch, det förstår jag. Och vi ska ju försöka komma iväg i tid så det är nog ingen dum idé att stanna hemma och ta det lugnt ikväll.
Kanske man ska bjuda sin älskling på lite god mat ikväll :-) Han har jobbat hårt i veckan, både dagar och nätter. hehe
Det skulle vara kul att få göra riktigt mysigt för honom så han blir glad. Han är så underbar emot mig jämt :-)

Iallafall idag efter jobbet blir det att storhandla till å börja med. Det börjar verkligen sina hemma i skåpen. Och det är VERKLIGEN hög tid att börja köpa bebissaker nu. Det är ju faktiskt bara dryga 4 månader kvar nu!! HJÄLP!! Kan man få skjuta på det lite??!!






Ännu en dag

Jag längtar till helgen så jag blir knäpp snart. Längtar efter att få sova rättare sagt kanske. Jag har verkligen varit som en zombie den här veckan. När Peter har kommit hem från jobbet har han suckat och stönat och gäspat. Men efter maten så har han fått den där vuxendamp grejjen igen och varit i farten. När han är trött är han det liksom inte som alla andra.... det är... ptja... vet inte hur man ska beskriva det. Men han kan gäspa och ha sig massor men är aldrig sådär att han bara faller ihop som jag kan göra. Tur att nån av oss har ork iallafall :-)
Tog blodtetrycket på mig själv imorse. Och då låg det på 105/65.... ganska lågt... Efter lunch vid 13 taget låg det på 103/69 :-O. Rapporterade till mamma som sig bör och fick genast ett telefonsamtal om att jag måste ta det lugnt så jag inte svimmar eller nått dumt.
Jag har faktiskt kännt mig lite småyr dom här dagarna.... Och nått så fruktansvärt trött. Somnade en sväng igår med efter maten. Vet inte vad det beror på.... Bebis därinne kanske.  Hoppas det inte fortsätter sjunka iallafall.
Den 19/2 ska jag till barnmorskan för å mäta mage och lyssna på hjärtljuden. Får ta ett snack med BM då får vi se vad hon säger för klokt :-)


Ikväll är det volleybollträning oxå. Å jag som är superförkyld fortfarande..... Men jag vill gärna röra på mig för jag mår faktiskt mycket bättre då. Även om jag är trött och det kan vara drygt att åka iväg ibland så mår jag jättebra när jag kommer hem och dagarna efter :-) Har redan börjat sakna matcherna fast jag inte ens missat nån än... :-S Undra hur det här ska gå....

Just ja!! Snart är sovrummet vårt klart oxå. Nu är det bara golvet som ska läggas så är allt klart sen. Peter har jobbat på som en dåre med rummet och varit SUPER duktig. Det blir så himla fint och jag är jättenöjd med allt. Ska bli skönt å slippa sova bredvid duschen.... Även om jag inte hört honom dom senaste mornarna. Trött trött trött är ordet.
Idag blev det iallafall en lugn jobba hemma dag eftersom jag har supporten nu på em. Skönt att få sitta hemma och jobba lite när man är halvdålig och ändå bara kan göra administrativa saker.

Nog med pladder. Back to work!

BTW! presenting magen i V 21. Med kläder på såklart!! Va trodde ni! ;-)






Kinamat och soffsovning

Idag är jag äntligen piggare igen. Skönt att inte vara så trött så man knappt orkar stå upp om dagarna.
För så har det varit både måndag och tisdag. Troligen sviter av att man trotsade influensan, bet ihop och spelade match både lördag och söndag.... Kanske inte va så bra ändå.

I måndags när jag kom hem från jobbet var jag så trött så jag höll på å somna i bilen på vägen hem. Trots det så ställde jag mig och lagade mat. Efter maten slocknade jag i soffan och sov till 20 på kvällen. Peter väckte mig vid 19 taget med ett hurtigt telefonsamtal och jag orkade verkligen inte prata. Ni vet när man är så trött så bara hela ansiktet och allt är helt förlamat. Så var det. En halvtimma senare springer han in genom dörren fortfarande lika hurtig och pigg.
Kliver fram till mig och börjar pussa på mig. Varpå jag BER honom att inte tvinga mig öppna ögonen.
Han skrattar och säger att jag är hopplös och går vidare upp för å duscha. Efter ytterligare en halvtimmas förlamning så börjar jag vakna till liv igen. Är pigg ungefär fram till 22 taget, men sen tar tröttheten över igen.
Tyvärr blev inte natten riktigt som jag tänkt mig.
Vi har nämligen möss i väggarna. Och Peter blir fullkomligt galen när han hör dom och rusar upp och börjar banka stenhårt i väggarna. Ni kan ju tänka er den väckningen..... Sådär gjorde han en 3 ggr kanske. Sen vaknade jag till av att han höll på att plantera råttgift inne i väggarna mitt i natten oxå. Lite senare av att han gick i sömnen och skulle plantera råttgift. Och ytterligare lite senare av att en av mössen fastnade i råttfällan vi satt ut och Peter var tvungen att gå upp och kolla så det verkligen var så. *suck*  Behöver jag säga att jag var trött igår....

Efter att ha bokstavligt talat släääpat mig upp på tisdag morgon och kommit till jobbet 20 minuter försent så kom jag iallafall igång till slut. Men vid 15 tiden på em slog den där extrema tröttheten till igen. Jag skrev ett sms till Peter att jag bara inte orkade laga mat ikväll. Det får bli köpmat isåfall, kina kanske :-)
Sagt och gjort. Kinamat framför tv:n. Supermysigt :-) Efter kinamaten blev det såklart soffsovning igen. Vaknade igen vid 20 taget av att Peter var sådär superhurtig igen och stod och hamrade däruppe i sovrummet. Ännu en kväll när absolut INGENTING blev gjort... Jaja det får bli såhär.
Den här natten blev ganska lugn faktiskt. Förutom att jag hörde är ännu en musstackare fastnade i fällan. Stackars lilla mus..... Men skönt så slippa höra det där jäkla kraffsandet hela nätterna.

Iallafall så känner jag mig hyfsat pigg idag. ÄN så länge iallafall :-)

Inge mer musjakter på nätterna!! ;-)


Det vill sig inte...

Förlust idag med :-( Nu börjar det blir VÄLDIGT tråkigt att förlora.
Alla spelade verkligen jättebra idag. Och det var starkt teamarbete i både fram och bak. Jag trodde verkligen på en 3-0 seger idag. Men tyvärr vände Göteborg och tog 3 raka.... :-(
Det bra med den här matchen att jag tror inte vi spelat såhär bra på hela säsongen som vi gjorde idag.
Vi kämpade på så gott vi kunde och spelade jättebra. Göteborg spelade oxå jättebra, speciellt i sista två seten.
Såhär blir det ibland.... det var en jämn match och idag vann dom. 3-2 i set och 16-14 i sista set.....

Naturligtvis var det inte hela matchen men idag skulle jag velat ge domaren en fet jävla pungspark!
Jag förväntade mig verkligen mer av den domaren som stod idag. Han brukar vara duktig och väldigt petig.
Men idag missade han väldigt viktiga bollar i jätteviktiga lägen i slutskeden av dom sista tre seten. Och det var till Göteborgs fördel alla gångerna. FRUKTANSVÄRT DÅLIGT!!! Det kan vara så oerhört avgörande en enda boll sådär.
Man blir så arg och frustrerad när en domare missar så självklara saker så det kan göra skillnaden om man förlorar eller vinner.

Så här slutar alltså min säsong för det här året. Tyvärr med förlust igen....
Men vi hade iallafall roligt därute idag och alla kämpade verkligen jättebra.

Lisa med sina suveräna anfall blev idag bästa poängplockare med sina 20 poäng.
Jenny fick en rejäl revanch från igår i både serve och anfall och plockade hem 18 poäng. KANONSERVAR!
Veronica var 100% ig i servemottagning och försvar idag och tog med sig 9 poäng. Imponerande :-)
Evve spelade passare men plockade ändå med sig 11 poäng bla med sina jättefina servar.
Sara tog med sig 6 poäng och var helt otrolig i block idag :-)
Själv tog jag tyvärr bara 4 poäng. Men allt handlar inte om att ta poäng anser jag, jag jobbade på rätt bra ändå tycker jag.

Nu släpper det och ni kommer börja vinna. Jag ska sitta och hejja på er på hemmamatcherna och på hotline när ni spelar borta.

Tack för en jättekul säsong tjejer!! Nu ska jag gå och bara vara tjock på heltid :-D

Kram på er!!

V21

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.



Nähäpp....

Näe det gick inte igår heller. Det här är alltså....4:e matchen av 5 som vi förlorar i Allsvenskan. Det börjar bli långtråkigt å förlora nu faktiskt. Speciellt när vi ju ÄR ett jättebra lag och verkligen KAN. Vi hänger med, men det fungerar inte ända fram. Visserligen är vi ett lag med nya spelare som inte spelat tillsammans förut. Men vi kan ju så mycket mer än såhär!

Jag kan inte sätta fingret på vad det var som var fel igår heller.... Det enda som märktes var att vi inte alls kom till anfall som vi brukar. Vi fick gneta och slita i försvar istället.

Idag är en ny dag och denna gång möter vi Göteborg. Idag är sista matchen jag ska vara med och spela. Och det skulle vara så kul och vinna idag tjejer!!!
Nu känner jag själv att magen växer som fasen och det kommer inte fungera länge till. Plus att jag lovat Peter att vara gravid på heltid nu. :-) Nu har jag ju fått spela rätt länge ändå med tanke på att jag är i 5:e månaden :-) Jag är nöjd och glad. Inte över alla matcher jag gjort... Men över att ha fått varit med så länge jag har varit ändå. Det trodde jag inte från början.

KOM IGEN NU TJEJER NU VINNER VI IDAG!!!!


Lite bättre

Igår kväll blev det säng dags kl 21 redan. Vid det laget hade jag legat i 39 graders feber ett tag.
Jag hade härdat ut duktigt hela dagen utan alvedon eftersom jag inte hade mer än 2 st hemma.
Så jag tog dom när jag skulle sova. GOSSE va jag började svettas! Sängen blev helt blöt. Usch....
Efter ett par timmars svettandes så blev jag äntligen sval och skön. Förutom ett antal toabesök under natten så sov jag hyfsat skönt. Det kändes i hela kroppen att febern avtagit.
Och imorse när jag vaknade hade jag bara 37.5 grad. Och lite senare idag var jag helt feberfri :-) LYCKA!!
Hoppet om att kanske kanske kunna spela imorgon finns där ännu.
Tyvärr är jag ju fortfarande mosig efter febern. Snorig som bara den och halsonten hänger kvar.
Men förhoppningsvis är jag ännu ett snäpp bättre till kl 19 imorgon. Peter blev väl inte överlycklig när jag nämde eventuellt spel imorrn..... Vi får väl se hur jag mår.
Kan jag inte spela imorgon kanske jag iallafall kan vara med på söndag mot Göteborg. Eftersom det är sista helgen jag ska spela så vore det så kul att få vara med iallafall en match. Vore lagom surt om jag inte kunde vara med alls.....
Skitinfluensa!!!

Som Jenny sa. Vi ber för ett mirakel nu att laget piggar på sig till helgen. Det ser lite ljusare ut nu än tidigare i veckan iallafall. Ett par st som tillfrisknat faktiskt.




Fy fan!!

Fy fan va risigt jag mår nu. :-(
Fryser som en dåre och febern bara stiger.... Snoret vill aldrig sluta rinna och halsen känns som taggtråd.
Huvudvärken ska vi inte tala om. Känns som en lastbil kört över det och det bara är mos.
Ont i nacken och ont i ryggen :-(
Sitter här och försöker verkligen jobba. För jag har VERKLIGEN inte råd att vara sjuk. Det värsta av allt är att jag har piss supporten just nu. Dvs jag måste sitta och svara i telefonen. Och såklart så ringer folk som dårar JUST idag när jag inte orkar med dom. Orkar inte tänka och hör knappt vad dom säger när dom pratar... *suck*

Rasmus har varit snäll hela dagen och tittar på tv. Men stackars honom att behöva sitta framför tv:n hela dan.... Jag kan ju inte göra något med honom :-(
Vet inte hur jag ska göra imorrn. Vill inte skicka iväg honom till dagis heller ifall han är smittad. Då smittar han ju ner hela avdelningen.... det känns inte schysst. Så det blir väl ännu en tv dag antar jag.... *suck*
Kan dom där jävla idioterna sluta ringa snart!!!!!!!!!!!!!!!!! Usch.... bläääää

Inte jag oxå!!

Nu tror jag att jag blir galen! Inte nog med att hela laget en efter en har insjuknat efter norrlandsresan. Nu verkar det som att även JAG håller på att bli sjuk. *suck* Vaknade med fruktansvärd halsont och snorig som bara den och huvudvärk...
Jobbar hemifrån idag för jag känner att jag inte sitta bland massa folk idag.
Det här va ju kul! Jag som längtat efter träningen idag! Hoppas verkligen man mår lite bättre ikväll så att man kanske kan träna ändå.... 
Jaha... Vi får se om det blir någe spela i helgen.... *SUCK*

Över regnbågsbron till katthimlen



Lend Me a Kitten

I will lend to you for a while a kitten, God said.
For you to love while she lives, and mourn when she's dead.

Maybe for twelve or fourteen years, or maybe two or three.
But will you, 'till I call her back, take care of her for me?

She'll bring her charms to gladden you and should her stay be brief, you'll always have her memories as solace for your grief.

I cannot promise she will stay, since all from earth return.
But there are lessons taught below I want this kitten to learn.

I've looked the whole world over in search of teachers true, And from the folk that crowds life's land I have chosen you.

Now will you give her all your love, nor think the labor vain? Nor hate me when I come to take my kitten home again?

And my heart replied, "My Lord, Thy Will Be Done." For all the joys this kitten brings, the risk of grief I'll run.

I'll shelter her with tenderness, I'll love her while I may.
And for the happiness that I've known, forever grateful stay.

But should you call her back much sooner than I planned, I'll brave the bitter grief that comes, and try to understand.

If by my love I've managed your wishes to achieve, in memory of her sweet sweet love, please help me while I grieve.

When my cherished kitten departs this world of strife, Please send yet another needing soul for me to love all her life.

Sov gott min älskade Fridolf
Du är oändligt saknad


Lillkissen

Fick ett samtal nyss från Tommie. Tydligen har Fridolf (för dom som inte vet det är detta en av våra två katter vi hade gemensamt när vi bodde ihop) spytt en hel del och inte ätit på ett par veckor. Så fort han äter så kräks han direkt.
Han har ringt veterinären och dom ville genast träffa honom.
Självklart så vill jag ju följa med och hålla tassen. Det är ju faktiskt min lillkisse det där (Fridolf=8kg kolsvart katt).
Så nu sitter jag och är skapligt orolig. Ja, jo... för notan som följer oxå såklart. Det brukar ju inte bli billigt hos veterinären direkt. Så nu är man ju tacksam för att man har försäkring på dom.
Men det jag är orolig för är ju att det ska vara något allvarligt. Lillkillen är ju faktiskt bara 8 år gammal.
Rena ungdomen :-P   Och om det skulle bli någe tok så skulle det inte vara så kul att förklara det för Rasmus att hans "favvokatt" (som vifftar mä tassarna och morrar så fort R är i närheten) att det är just någe tok.

Jag saknar mina kissar så jättemycket ibland... Å få mysa in ansiktet mellan öronen och känna den där mysiga doften. Känna den där mysiga blöta nosen spinnandes rakt i örat kl 4 på morgonen samtidigt som man får håret tilltovat.... hmmm.... :-\
Nåja.. Det går ändå inte nu när pappa är så pass dålig. Jag vill verkligen att han ska kunna komma och hälsa på sina barnbarn när han vill utan att få problem med att andas så fort han stiger in i huset. Näe, det måste nog tyvärr vara såhär.

Men snart ska jag få snosa med dig Diof ( alias fridolf). Ja vad säger man, kärt barn har många namn... :-P

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Updatering 15:18 den21/1 -09

Det blev inte som vi hade tänkt oss riktigt. Lillkissen lever inte längre.... :-(
Dom hittade en 7 cm lång tumör i hans tarmar. Och den gick inte att ta bort. Dom ville låta honom somna in på operationsbordet, vilket var det humanaste att göra för honom.
Vilken chock det blev.... Är så otroligt ledsen. Min lilla älskade kisse..... Jag fick iallafall snosa mellan dina varma gosiga öron och träffa dig en sista gång. Tänker på dina oroliga ögon och dina tillgivna puffar när vi stod där hos veterinären.
Svårt att förstå.... Så nära man kan komma ett djur. Jag kommer aldrig att glömma dig.
RIP Fridolf. Katthimlen väntar på dig.




V20

Halvvägs :-D

 
 

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos mvc. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.


Upp å ner helg

Lördag morgon startade med uppstigning kl 5 på morgonen. Men jag kände att jag inte kunde klaga så mycket med tanke på att Tierparna redan satt i bussen vid det laget....
Ungefär vid 5:45 hoppade vi in i bussen i Gävle och drog norrut för helgen.
Efter ett par kisspauser, lunchstopp och 8½ timma senare så landade vi äntligen i Skellefteå. Ganska precis vid 14.30 faktiskt. Det kändes overkligt att vi faktiskt skulle vara pigga och spela match 1½ timma senare.
Huvudet fattade men kropparna hängde inte riktigt med i matchen. För när matchen väl satte igång var det ett otroligt segt och tyst gäng som stod där på planen. Spelade inte så stor roll vad tränare Helen gjorde, inget verkade hjälpa.
Skellefteå är helt klart ett bra lag. Men i vanliga fall hade vi absolut varit med i matchen och haft chansen att vinna.
Men idag... Kändes som det var över ganska tidigt. Tyvär blev det förlust med hela 3-0 även om det var rätt jämna siffror. För sega ben och mycket egna misstag helt enkelt.
Oerhört besvikna fick vi masa oss in i duschen för att sen åter igen sätta oss i bussen och åka 13 mil till mot Umeå.
*suck* Det här måste ha varit den längsta dagen i hela mitt liv tror jag.....
Efter mycket om och men kom vi fram till Umeå, packade in våra väskor och framåt 21.30 taget fick vi äntligen lite mat i oss. Efter det kändes det faktiskt lite bättre. Med en påse godis och gott sällskap i rumet så blev man på bättre humör.
Jag tror hela laget sov som stockar den natten.

Alla vaknade väldigt utvilade. Efter en ordentlig frukost så verkade hela laget otroligt laddade för revanch. Umeå skulle verkligen inte få det lätt idag, den saken var säker. :-)
Idag fungerade kroppen MYCKET bättre. Den liksom löd hjärnan idag :-)
Alla gjorde jättebra ifrån sig hela matchen och poängen blev väl utspridda på alla i laget. Helt klart en laginsats :-)
Vi vann klart med 3-0 i set och ÄNTLIGEN kom den efterlängtade vinsten i Allsvenskan. Tack å lov att serien bara har börjat. Än finns chansen att hämta upp poäng.
Glada i och nöjda tror jag dom flesta av oss var vakna hela resan hem från Umeå. Pratandes och skrattandes :-)
Nu ska det bli andra bullar framöver. Det här var knuffen vi behövde för att vakna. :-)

För min del hade jag sagt mig själv att det här skulle bli sista helgen jag spelade. Nu är jag ivalet och kvalet om jag ska spela ännu en helg. Det gick ju faktiskt bra att spela i helgen. Och det är ju så roligt. Ska man sluta med en bra match i ryggen, eller ska man chansa på att köra en helg till.
Jag tror det lutar åt att köra en helg till. Hemma matcherna mot Göteborg och Falköping lockar styggt :-)
Om du tjejerna vill ha mig med en helg till. Hoppas på det :-)

05:00

Det här är andra dan i rad jag vaknar vid 5 taget på morgonen och det är OMÖJLIGT att somna om igen. *suck*
Båda dagarna har jag somnat tidigt och vaknat å varit akut kissnödig. Sådär så det bara inte går å vänta en sekund till hur trött man än är. Och när jag lagt mig igen så har jag varit helt klotvaken.
Imorse lyckades jag ändå somna om. Men tyvär inte förrän 6 taget kanske. Och då är det inte länge kvar tills man ska gå upp igen. Åhhhh va seeeeeg man är då... Det är nästan bättre å inte somna om alls en sån där gång.

Denna vecka har det verkligen varit korvstoppning på jobbet oxå. För vi är mitt uppe i ett stort projekt och har haft konsulter här som har matat oss med information om servrar, applikationer, backuper mm. Så nu sitter jag faktiskt här med huvudvärk och är jäkligt trött helt ärligt. Å jag som skulle vara pigg å alert idag och orka träna. Mmmm... Får se hur det blir med den piggheten. Jag ska iallafall ABSOLUT träna idag. Finns INGET som kan hindra mig från det. Det får gå som det går idag. Imorrn är det iallafall inga konsulter här så då har jag bestämt mig för att jobba hemifrån. Ska ändå bara sitta i supporten.

Imorgon kväll är det bowlingtävling iallafall. Team Lisa/Kristin mot Team Anders/Peter. Dom kommer åka på FETT mä däng. hehe
Sen på lördag bär det av mot norrland. Vid 5.30 tiden kommer Tierparna och hämtar upp oss i Gävle. För i helgen är det dags att möta Skellefteå och IKSU. Ska bli skojsit :-)
Hoppas bara man får spela nått... efter söndagens match så vet man aldrig :-S
Men huvudsaken är att vi vinner. Nu behöver vi plocka hem två segrar.
GO TIERP! GO TIERP!!

Ultraljud

Idag har vi varit på rutin ultraljudet på förlossningen. Det började inte så bra eftersom vi fick vänta en 30 minuter innan vi fick komma in. Så Peter var lite orolig att han inte skulle kunna vara kvar pga jobbet om det skulle bli så att vi fick vänta längre. Men det löste sig och vi fick komma in ganska precis efter 30 minuter.

Åh jag kan inte beskriva med ord hur det känns å ligga där och se sin lilla älskade bebis. Sprattla, suga på tummen, rulla och ha sig :-) Man blir så lycklig å varm i hela kroppen så man vet inte var man ska göra av alla känslorna :-D
Allt så helt perfekt ut. Och när barnmorskan frågade om vi ville veta vad det var så blev vi knäpp tysta på en gång. Tittade på varandra och visste inte vad vi skulle säga.... Oh shit! Vi som inte skulle ta reda på vad det var.
Å vi velade å velade... Men till slut tog nyfikenheten över. Fnissande och hand i hand så svarade vi att ja vi vill veta.
Och vi väntar en alldeles underbar liten pojke :-D Lite senare så skulle hon mäta benen på bebis och då låg han brett isär med bena. Och där såg man alldeles jättetydligt en snopp som pekade rakt upp. Ni kan ju gissa vad Peter kom med för kommentar...... hehe
När vi stegade ut från förlossningen var båda lite rödögda och hade stora breda leenden på läpparna. Jag ler fortfarande och det är över 1 timma sen vi gick ut därifrån. Känner mig alldeles bubblig i kroppen :-D
Och kan inte sluta titta på dom fina bilderna vi fick på vår pojke :-) Nu längtar jag så jag blir tokig på att vi ska få träffa honom.

Ringde nyss och berättade för Rasmus att han skulle få en lillebror oxå. Han blev jätteglad och  sa "Jag SA ju det mamma! Jag SA ju att det skulle bli en pojke. Jag hade rätt hela tiden" :-D

Nä nu måste jag skynda mig och jobba igen. Var bara tvungen att blogg av mig lite.
Jag är så helt otroligt lycklig. Jag har världens underbaraste kille, världens underbaraste son och så väntar vi en underbar liten son tillsammans. Kan det bli bättre!? :-D

Sliten deluxe

Det bidde ingen träning igår för mig. När jag kom hem från jobbet och fick sätta mig ner några minuter kände jag hur fruktansvärt trött jag var. I vanliga fall kan man skjuta tröttheten åt sidan och så åker man och tränar och väl där blir man pigg igen. Men igår.... Då insåg jag att det inte skulle fungera som vanligt. Jag var helt slut i kroppen. Efter helgens alla kalas och matcher och efter dagens jobb. Vi är mitt inne i ett jätteprojekt på jobbet just nu och det kommer vara 110% i några veckor här framöver.
Men jag laddar om för att träna som vanligt på torsdag och att följa med till helgen. Självklart ska jag ge mig själv en chans till att göra bra ifrån mig på match innan jag kliver av helt. Och som det känns nu känner jag mig taggad för helgen. Det ska verkligen bli kul att åka iväg med tjejerna och köra över Skellefteå och IKSU :-D. hehe

Iallafall så blev det en sovstund ganska direkt när jag kom hem igår. Jag hann äta lite och sen kom Peter och lade sig breve mig i soffan och jag somnade som en stock på hans arm. Sov till 20 på kvällen... Oooops...
Sen somnade jag ändå skönt när vi gick och lade oss för natten och ÄNDÅ är jag jättetrött idag.
Jag behöver nog vila upp mig några dagar nu för att komma igen.

Jag längtar till imorgon oxå så himla mycket! Då är det äntligen ÄNTLIGEN dags för att se vår lilla bebis igen :-)
Man får så konstiga tankar om att det skulle vara nått fel eller så... man blir rädd liksom. Tänk dig att ligga där och så får man ett jättedåligt besked... usch.
Fast det känns som att allt är bra iallafall :-) Ska bli underbart att se den lilla igen :-)

Att bryta ihop och komma igen.... igen...

Idag är jag sliten kan jag lova. Imorse höll jag inte på att komma upp ur sängen alls... Snoozade säkert 5 ggr minst.
Jag borde kanske ta bättre hand om mig nu när jag är gravid..... Det har varit så mycket denna helgen så jag har knappt hunnit sitta ner mer än nån timma på kvällen innan det är dags att gå och lägga sig. Och sen upp tidigt på morgonen med Rasmus igen. *pust*
Funderar fortfarande mycket på varför jag spelade så dåligt igår och har svårt att släppa det...
Funderar på om det faktiskt är så att jag inte kan prestera lika bra nu pga graviditeten. Jag kanske blivit långsammare helt enkelt. Det vore ju inte så konstigt kanske.
Eller om det var helgens jobbiga schema som satt i kroppen på söndag em. Det känns inte som att jag suttit och tagit det lugn på hela helgen. *funderar*
Jag hoppas på det sistnämnda så att jag kan resa mig igen och göra bra träningar i veckan och bra matcher till helgen.
Jag lär väl märka under veckan hur det ligger till. Blir det samma till helgen så har jag bestämt mig för att kliva av. För då gör jag både mig och mitt lag en otjänst om jag fortsätter spela. Jag måste ju inse att jag faktiskt tillverkar en liten människa därinne. :-) Och att jag kanske inte är lika smidig och snabb som innan jag blev gravid. Inte för att jag var jätte smidig och snabb då heller men.... hehe

Idag är jag iallafall mest arg på mig själv för att jag tillät mig att påverkas igår. Det är verkligen inte likt mig och jag vet inte om jag kan skylla på hormoner heller.
Idag är iallafall en ny dag och träning ikväll. Jag kommer ta det lite lugnt ikväll eftersom jag är sliten i kroppen och har ett rejält stukat finger efter gårdagen. Denna vecka får helt enkelt visa hur det kommer att se ut framöver.

Nu är det dags att kila iväg ner på röntgen och sätta igång å jobba. Jag är iallafall bra på mitt jobb. Alltid något ;-)



Mitt fel...

Får man skriva om vad som helst i en blogg... Får man skriva vad man känner...
Just nu känner jag mig nedslagen :-(
Tyvärr blev det förlust i dagens match mot Halmstad. Jag tyckte det kändes bra inför matchen, hade en bra magkänsla liksom. Men ja... jag vet inte.  Det känns som att det var mitt fel att vi förlorade matchen.. :-( Jag vet att jag inte borde känna så. Och det är inte riktigt jag att känna så... Idag fick jag ovanligt mycket kritik. Inne i många av time outerna var det jag som fick en tillrättavisning. Jag brukar kunna ta mycket kritik. Men idag.... För varje gång blev jag ett snäpp kortare.
Jag försökte verkligen ta tag i mig själv... Men efter det sista "utbrottet" mot mig så sjönk jag till golvet helt. :-(
Jag gjorde ingen bra match idag, men kan inte minnas att jag var den enda som gjorde misstag. Men kan en person vara ansvarig för att ett helt lag förlorar? Jag vet inte... :-( Jag fick den känslan av min tränare idag iallafall...
Jag har aldrig i hela mitt liv gråtit efter en match. Men idag blev det så...
Skulle någon prata med mig om det här imorgon skulle jag köra en Kristin klassiker.
Jag skulle förmodligen skratta. Vifta bort allt och skylla på hur löjlig jag är nuförtiden med alla hormoner. Ta på mig allt ansvar för förlusten.

Kanske det är dags att kliva av. Många funderingar och tankar...
Kanske är det så att jag inte kan prestera lika bra längre...
Kanske var det en dålig dag bara...

Jag vet inte... Just nu känner jag bara att jag skulle vilja försvinna.
Nästa helg... Vi får se. Om jag lyckas skaka av mig det här.
Just nu...  bara ledsen..


Inte den här gången

Nee.... Det gick inte idag. Hylte vann med hela 3-0 i set. Kändes som orättvisa siffror eftersom det inte av något slag var nån utskåpningsmatch av Hylte. Utan vi kämpade på bra hela matchen och siffrorna var jämna. Tyvärr hade vi för mycket egna misstag idag och det var det vi förlorade på. För många serve och servemottagningsmissar.
Hylte är helt klart ett jättebra lag och det var väldigt kul att spela mot dom. Nästa gång vi möter dom är på bortaplan och jag förmodar att jag inte kommer vara med då eftersom det är den sista matchen vi har i slutet av februari. Gissar att jag är för fet vid det laget. hehe
Nä, nu äre nya tag. Imorrn möter vi Halmstad och hoppas på att få 2 poäng då istället.

Vicken röta!

Precis så olägligt som det kan bli så fick jag världens tandvärk på självaste julafton. Jag hade så ont så jag ville helst bara gå och lägga mig. Tänk att inte få äta av den där goda maten och umgås med familj.. :-(
Jag kunde inte förstå hur jag kunde ha tandvärk, har aldrig haft det i hela mitt liv. Efter ett ihärdigt masserande på tandköttet med en mjuk tandborste plus två alvedon så gick det till slut över. Men det ilade ordentligt....
Vi kom fram till att jag förmodligen tappat en lagning. *suck*

Igår var jag då alltdå hos tandläkaren för att kolla upp det här med "den tappade lagningen".
Fick träffa en jättegullig tandläkare som var i min ålder och oxå väntade barn :-)
Hon kastade upp en röntgenbild på min tand och visade ett hål som såg ut att ta upp halva tanden!!!!!
Panik!!!!! Hålet hade bildats UNDER en lagning :-S  HUR är det ens möjligt!? Tydligen var det vanligt enligt henne. Det räcker med en liten glipa i lagningen så är tydligen detta det perfekta stället att gräva ett hål på....
Men inte nog med det! Hon visade att hålet gick så långt ner som 0.8 mm ifrån roten på tanden. ÄNNU MER PANIK!!
Jag som aldrig gjort en rotfyllning i hela mitt liv!!!
Hon kunde inte garantera att det INTE skulle bli nån rotfyllning. Men hon skulle göra sitt bästa för att undvika det och laga det som vanligt denna gång. *puh*
Jag började svettas och såg mig själv bli liggandes i den där stolen den närmsta timmen pinandes,,, Eftersom det var jättehålet mange så antog jag att det skulle ta låååång tid.
Men... det gick faktiskt jättefort å borra till min förvåning. Klart det inte är kul å ligga där, men det här va faktiskt inte så farligt.
Jag kom överlevandes därifrån :-D Så nu är det bara å hoppas på att den där attans roten inte blev påverkad så det måste göras en rotfyllning ändå. Håller alla tummar å tår jag har!!!



Tog en sekund...

att skriva några rader i min blogg. Passar på nu när det är lugnt några minuter i supporten.

Resterande dagar av veckan ser ut såhär....

Torsdag:
Jobba 8-16.30
Träna (resa och träna) 19-23 i Tierp

Fredag:
Jobba 8-16.30
Handla cykel åt Rasmus
Handla födelsedagspresent till grannens tvillingar
Handla födelsedagspresent åt Rasmus från Peters mamma

Lördag:
Kalas på Jungle City 11-14
Kalas hemma för Rasmus 15-16.30
Match (resa, samling och match) 16.30-22

Söndag:
Barnkalas för Rasmus i Gävle 11-13
Match (resa, samling, match) 14.30-20.00


Sen är helgen äntligen över....  Phew......




För första gången!

Helt vansinnigt! Igår kväll låg vi i sängen och tittade på tv. Jag kände på magen och kände att bebis låg jättelångt ner.
Och började samtidigt känna lite småpuffar som jag känt nån vecka nu :-)
Jag visade vart jag kände puffarna och Peter lade dit handen. Och jorå, bebis behagande puffa ca 3-4 ggr till och Peter kände dom!!!
Sjukt!! Jag är ju bara i V 18 än så länge och han kände puffarna utanpå magen :-D
Han blev jätteglad och chockad samtidigt. Och jag blev jättechockad för jag trodde inte det var möjligt så tidigt. Men jorå :-)
Vi har en stark en därinne, hårda sparkar redan nu :-D

Idag på fm på jobbet har bebis puffat på och haft sig därinne flera gånger redan :-D
Skönt att känna att bebis lever och mår bra därinne :-) På onsdag 14/1 är det dags för rutin ultraljudet. Då får vi ett nytt datum för beräknad förlossning som ska följas. Spännande!

V18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Årskrönika 2008


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Japp! spelade Allsvenskan

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nja inte direkt, bara att försöka äta sunt under graviditeten.

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?
Min bror och hans tjej fick tvillingar i april. Och två kollegor blev pappa den 22/12 och 31/12 :-) Jesse och Kattis fick en underbar liten Nova :-)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej tack å lov!!

5. Vilka länder besökte du?

Jadu... blev en runda till Åland igen då. Det är väl det enda i år.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?
Näe tror inte det. Jag tänker njuta av det jag har så länge jag får :-)

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
19/6 Av en bra och en dålig anledning. Jag och Peter blev sambos, men vi förlorade även något underbart för oss den här dagen.....
Och även 29/9 när vi fick veta att vi väntade barn.

8. Vad var din största framgång 2008?
Framgång.... Måste varit att spela allsvenskan. :-)

9. Största misstaget?
Hmm... Misstag gör ju alla. Men tror inte jag gjorde något allvarligt. Bara det där vanliga, glömma saker och sånt.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Småsjuk som sagt är man ju ofta. Men inga skador i år (peppar peppar).

11. Bästa köpet?
Min crosstrainer som kommer när som helst i dagarna!!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Ganska mycket på kläder... Men även på nöjen till oss båda och familjen :-)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
JA! Vi blev ju gravida

14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
Oj det va svårt i år....  Charlotte Perellis Hero såklart då. Och DJ Tune - Bag in da box allramest tror jag :-D

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det gladaste året på jag vet inte hur många år.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Vet inte... Det finns mycket. Jag vill resa mer. Jag vill gärna ta med mig Rasmus utomlands.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat lite mindre kanske..

18. Hur tillbringade du julen?
Med Peters familj uppe i Hälsingland.

19. Blev du kär i år?
Jag blir mer och mer kär för varje dag

20. Hur många förhållanden?
1 st underbart sådant

21. Favoritprogram på tv?
Inget speciellt jag följer

22. Bästa boken du läste i år?
Jag läser ju aldrig böcker juuu

23. Största musikaliska upptäckten?
Öhm... ingen speciell där heller.

24. Något du önskade dig och fick?
Japp

25. Något du önskade dig men inte fick?
nee...

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Inget speciellt vad jag minns i år.

27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Tror inte det, det känns som att året varit så bra det kunnat :-)

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

Lättsam och bekväm :)

29. Vad fick dig att må bra?
Familj, vänner och ett roligt jobb.

30. Vem saknade du?
Saknar vänner som flyttat. Och familj ibland när man känner att dom bor för långt bort....

31. De bästa nya människorna du träffade?
Tror inte jag träffat så mycket nya människor i år,

32. Årets sötaste?
Rasmus och Peter såklart :-)

33. Årets hetaste?

Ja gissa vem ;-) ALLTID hetast :-P

34. Årets största kärlek?

Ens fråga.... Det är uppenbart. Min älskade Rasmus och Peter såklart.

35. Årets besvikelse?
Besvikelser kommer alltid finnas....

36. Årets bästa?
IK Sätra volleyboll damer!! Såklart! Vi spelade ju allsvenskan ihop!

37. Årets snällaste?
Många! Men dom bästa är ändå min älskade familj - mamma, pappa, brorsorna och mina kärlekar Rasmus och Peter :-)

Jag är glad

Alldeles precis för några minuter sedan så avslutade jag ett jättebra köp.
Jag är numera ägare till en alldeles egen crosstrainer :-) SÅÅÅ GLAAAD!!!
Nu kan jag stå i vardagsrummet och träna en stund varje dag.





RSS 2.0