Gott nytt!!

Gott nytt år från familjen Frisk Ekdahl! Här firas det i lugn ro endast med familjen. Uttröttade och sjuka :-/ lagom rolig nyår. Men men, så är det ibland. Vi ska ändå försöka få i oss en god nyårs supé.

Förrätt: klassisk toast Skagen
Varmrätt: fårostgratinerad fläskfilé med rejält gräddig potatisgratäng
Efterrätt: Gino med vaniljglass

Kram och gott nytt år på er alla mina nära och kära!!






Peppning tack!

Jag som var så jädrans duktig att springa flera dagar i veckan i över 6 månader. Varför VARFÖR la jag av bara för att det började bli mörkt på kvällarna :-/ Det är mörkt ja, men det finns ju andra alternativ. Det kändes okej då, men nu har jag lätt ångest eftersom jag måste börja från sida ett igen.

På måndag är det exakt på dagen 5 månader kvar tills vi gifter oss. Det innebär att jag har 5 månader på mig att gå ner dom 7 kg som är kvar till min normalvikt. Så, från och med den 1 januari 2012 så börjar mitt nya liv.
Jag måste MÅSTE börja träna regelbundet igen.  Och jag måste sluta slaffsa i mig massa glass på helgerna. Äta bättre osv. Jag borde klara det tycker jag.

Jag behöver peppning i massor! MASSOR! Tips, idéer på träning och mat. En kettle ball ska inhandlas oxå. För jag tänker då iallafall ha hyffsat snygga armar i min brudklänning :-P
Sen är det ju såklart inte bara bröllopet. det skulle ju vara lite kul att få ha lite snygga sommarkläder på sig :-)

Så alltså. PEPPNING!


Status

Rasmus är fortfarande sjuk. Feber och har idag varit dålig i magen oxå. Men nu på kvällen verkade alvedonet äntligen verka och febern försvann helt. Plus att han själv kände sig piggare. Men vi tog ändå en sväng in till hälsocentralen eftersom han klagade på fruktansvärd halsont. Men ingen halsfluss tack å lov.
Nu är det bara att hoppas att han återhämtar sig fort stackarn och att ingen mer insjuknar.

Själv är jag fortfarande väldigt konstig i magen. Jag kan känna mig väldigt hungrig, men vill igentligen inte alls äta något. Plus att det är lite diffust illamående som kommer och går. Trött och lite orkeslös. Men ingen feber. Knepiga virus det går nuförtiden :-/ Verkar inte ha sugit sig fast på varken Agnes, Theo eller Peter än så länge iallafall. Hoppas det håller sig borta!

Eftersom vi inte vet hur det kommer se ut på nyårsafton har vi fått lov att ställa in våra planer.  Är alla friska och krya på nyår så får man se det som en bonus ändå. Livet som småbarnsförälder. Det blir aldrig som man planerar! :-/ Men men, nästa år kanske :-)

Nu ska jag smocka i mig glass. Efter nyår är det andra nyttigare dagar som gäller. Så nu tänker jag passa på! :-P


Det bidde en kort tripp


For iväg med alla tre kidsen igår förmiddag för att spendera några dagar i Kolbäck hos mammsen och pappsen. Min huvudsakliga business var att prova vigselringen som jag beställt hos en juvelerare och som nu var halvfärdig. Jag skulle prova själva ringen så att den satt bra och passade okej ihop med förlovningsringen. Diamanterna åker på sist. Sen var planen att åka hem på torsdag eller fredag.

Men det är ju som vanligt när vi försöker oss på att åka hem till Kolbäck. Någon blir ALLTID sjuk! Ja.. iallafall nästan alltid. Den är gången var det Rasmus som hade halsont samma morgon vi åkte. Men verkade okej ändå förutom det. Senare på kvällen väl i Kolbäck så började han klaga på magont. Inget jättemycket, men lite lätt.
Själv kände jag oxå av att magen var lite knepig på någe sätt. Under natten mådde både jag och Rasmus lite illa. Men ingen kräkning från någon av oss.

Imorse när vi vaknade var ingen av oss superpiggelin. Men Rasmus var ändå värst. Han hade feber och hade fortfarande ont i magen. Mådde illa till och från. Framåt lunch hade inget blivit bättre. Och då är det lika bra att inse att det bästa är att sätta sig i bilen och åka hem igen.
För skulle det hända att jag blev rejält däckad. Ja då blir det katastrof. För Mamma orkar verkligen inte ta hand om tre barn själv. Och Peter jobbar och kan inte ta sig någonstans. Så jag kände bara det att det bästa är att åka hem igen innan någon mer blir sjuk.

Jag ruschade iväg snabbt som fan och provade vigselringen. Som satt superbra! Jag ska även göra om förlovningsringen lite så att den har samma slipning som vigselringen. Dom kommer bli jättefina :-)
Sen skyndade jag iallafall hem igen. In med packning och två trötta griniga småttingar och en lite större sjukling.
Resan hemåt gick bra ungefär dryga timmen. Men sen vaknade både Theo och Agnes och skrek och grät om vartannat hela vägen hem. Pust...... Ingen vidare resa.
Men jag tycker synd om dom. Det har blivit mycket bilåka nu på sista tiden. Nu måste vi nog hålla oss lugna med det ett tag framöver för barnens skull.

Status: Agnes och Theo verkar vara okej än så länge. Dom var bara väldigt trötta nu på kvällen.
Rasmus har 38,8 graders feber och har fortfarande ont i magen. Han ligger iallafall och försöker sova nu. Hoppas verkligen min stackars älskling mår bättre imorgon. Han var alldeles blek i ansiktet :-(
Jag är fortfarande väldigt konstig i magen. Svårt att beskriva... men det är svårt att äta. Och jag känner mig väldigt trött och orkeslös. Hoppas vi slipper magsjuka..... Blääää
Peter är än så länge pigg. Så när som på den kroniska tröttheten då förståss.



Men snälla!!


Men NÄR ska dessa patetiska tuggummituggande, översminkande, "tror jag är bättre än alla andra" förbannade snorunge  tonårsbloggar ta slut!! Jag kräks!!

http://natti.webblogg.se/

Och så gick jag in på den förbannade sidan. Fan....... :-/

Julafton

Firades i Norrtälje med hela 14 vuxna och 11 barn. Om man nu kan kalla Manne 16 år och melker 14 år för barn... Men jaja. Ni kan ju kanske tänka er det lite lätta kaoset som uppstod när alla femhundrafemtielva julklappar skulle öppnas av barnen :-/ Det bokstavligt talat yrde papper i luften. Leksakerna kastades åt sidan för att genast kasta sig på nästa paket.

Men, det är som alltid jättemysigt och trevligt att få träffa alla i familjen. Det händer trots allt inte så ofta som man önskar. 

Tack Anders och Maine för allt! Och kram från oss i Gävle!



















Lilltossan

Lilltossan är ju liksom inte så liten längre har man långsamt börjat inse. 14 månader. Jisses.....






klurar


Klurar på sånger och solister i kyrkan. Två stycken underbara sångare/sångerskor är tillfrågade.
Har nog bestämt mig för två stycken låtar. Jag tror det kan bli superbra! :-)

Har bokat florist och hon vill att jag ska höra av mig efter julhelgerna för att disskutera igenom vad vi vill ha.
Fortfarande svårt med buketten... Men jag är rätt säker på att jag kommer bli nöjd. Det finns ju så mycket fint så det är nog omöjligt att välja. :-)

Idéer om allt möjligt börjar verkligen ta form. Och det känns som jag börjar bestämma mig om mycket hur jag vill ha det.

OJ! har ni tänkt på det... jag säger JAG. VI menar jag ju! :-D Fast det är ju mest jag som pysslar :-P









Tandläkarbesöken som aldrig tar slut....


Igentligen skulle jag fått vänta ända till den 1 februari på att få tanden rotfylld. Men så kom det in en återbudstid igår vid 14.30. Tänkte att det spelar väl liksom ingen roll, skönt att få det gjort.
Nervös som fan, iskall om händerna och lite lätt hyperventilerande åkte jag iallafall dit.
Tänkte det när jag låg där med käken uppspärrad så man trodde käken skulle hoppa ur led vilken sekund som helst. Och med en stor jäkla gummiduk över halva ansiktet. Överflödet av saliv som liksom rann ner mot nacken :-/ Det MÅSTE ju finnas folk som får panikattacker när dom ligger såhär. För jag kände ju själv hur paniken kom smygandes lite då och då. Jag fick liksom lugna mig själv genom djupa andetag och försöka tänka på något annat hela tiden. Det hjälpe att blunda eller stirra på nån fläck i taket. Men att ligga sådär i över 1 timma.... Det är fanimej inte roligt. Extra roligt var det när hon lämnade en i sticket för att skriva på datorn. Och jag fick ligga kvar där med käften uppspärrad och bara vänta.
Eller när hon sticker in nå slags djupa nålar i nerverna och sätter mig upp för att ta röntgenbilder. Man kan inte stänga munnen utan får ha den öppen. Ni kan ju fundera på vilken väg saliven tar då........ Ingen vacker syn där inte :-/

När eländet är klart och det är äntligen är över! Kommer tandläkarfan med rådet att sätta på en krona på tanden. Tydligen blir dom väldigt känsliga när det är en av käktänderna som är rotfylld. Så det kan hända att den går sönder.  ??!!!! Jaha!!?? Så det är inte klart nu alltså??!!
En krona kostar alltså 4700 kr. Men eftersom jag har friskvårdsförsäkring så får jag den gratis. Och då skulle jag passa på sa hon. Och det här innebär då ytterligare 2 st besök i den där förbannade tandläkarstolen!!
Snart känner folk igen mig på det där stället..... Suck...

Det tar som aldrig slut detta....



Årets Jon of the year är rätt så klar :-)


Det har varit ett väldigt lugnt år måste jag säga mot hur det brukar se ut. Den första incidenten hände så sent som i augusti faktiskt. Och incidenterna är så pass klockrena så dom är helt enkelt helt oslagbara. Jon of the year blev i stort sett utsedd redan i augusti alltså. Och vem passar inte bäst att axla den rollen om inte vår alldeles egen kära Peter "the jon" Frisk :-D

Här kommer hans egen förmildrade historia om vad som hände:

"Brukar tycka att Jon of the year utnämningen är kanske årets höjdpunkt. Dels för att jag sitter i Juryn. Men även för att min lillebror och min blivande fru Kristin är dom som brukar stå för ganska feta fadäser.

Men i år hävdar dom att det är jag på grund av en serie händelser under Kristins och min tripp till Åland. Vi kan väl korta in denna 3 dagars fylla lite och gå in på Söndagen direkt. Vaknade tidigt mådde fint men med en konstig känsla i kroppen. Vet inte vad det var för någon känsla så jag körde på efter som vi måste lämna stugan 12.00 Städade bort saker i stugan. Packade saker i bilen i takboxen mm. Sen tog vi en paus för frukost och där visade det sig vad det var för känsla. Låt oss säga att det blev Coca cola för mig. Den där känslan visade sig vara ett svagt illamående. Tiden gick och sådär kl 11.00 över gick känslan i en kaskad av kräkningar mot en av stugas bakre plintar. Tänkte att det var bättre där för då skulle jag vara i skydd. Fan va bra ställe det visade sig vara. Då jag valde ställe var det lite panik tänkte inte på cykelbanan 10 m bort. Man kan ju tänka sig att det inte passerar så mycket folk på en sån på en söndag men här var det trafik kan jag lova. Folk vi träffat under dessa dagar och kvällar cyklade förbi skrattade vinkade. Tror fan att en hurrade och asgarvade också. Efter sisådär 30 minuter så var jag klar. Sköönt tänkte jag.

Vi checkade ut åkte iväg in till Mariehamn för att kolla några sista matcher innan färjan hem. Parkerade bilen och så gick vi mot beachvolleyboll området. Började se folk massor. Kände den där känslan igen. Kristin och Evve fick gå före själva jag kommer efter sa jag. Tog en promenad efter vattnet för att få lite luft. Det blev en jävla lång promenad kan jag säga. Sen ringde Kristin, det var dags för oss att åka till färjan. Mådde bra igen skönt.

Kommer fram till färjeläget, Långa köer av bilar ringlar sig sakta fram mot båten vi hamnade i kanske i mitten av alla rader. Ja vad händer, jag får en kräk attack delux, Hoppar ur bilen springer sicksack mellan alla bilarna för att ta mig till ett mer enskilt ställe att spy på än mellan bilarna. Kommer fram till en betong vägg och där spydde jag som en galen. Folk hade asgarvat när jag sprang där och slutligen spydde mot en vägg öppet och synligt. Fick springa ikapp vår bil som hade förflyttat sig en bra bit fram. Visade sig vara precis där man lämnar in biljetten och blev då tvungen att passera alla jag tidigare sprang förbi. Och som dom skrattade. Satte mig i bilen och åkte in i färjan.

Väl där inne så skulle vi gå till taxfree avdelningen. Men redan när vi närmar oss så möts jag av en massa parfymdofter och måste springa och … ja gissa. Spydde som en gris på en toalett avdelning. Ni vet med sådana här små bås och öppet nertill och upptill. Jag tog den enda  lediga, gick ner på knä. Och som jag spydde. Jag spydde med skrik och allt. Ensam där inne blev jag rätt fort eftersom jag i mellan kräkningarna pratade om att jag måste ha åkt på kräksjukan. En timma senare skulle jag göra ett försök att gå ut på däck för lite frisk luft. Vilket brukar hjälpa. Gick upp 2 våningar och genom en lång korridor för att öppna dörren till fören. Möttes där av cigarett rök från säker 100 personer. Det började vattnas i munnen. Inte för att jag var sugen att röka utan för att det var dags igen för att SPY. Fick springa som en galen för att hinna ner till toa. Kommer in på toaletten som nästan är full. Gör en slängspya i närmsta handfat där folk stod och tvättade händerna. Jag hann inte längre..... Känslan över att behöva spy hade lugnat ner sig lite men jag chansar inte. Går in i samma bås som tidigare, mitt bås. Går ner på knä lyfter på toalocket och möts dör av bromsspår utan dess like och då satte allt igång igen. Men va fan. Varfööör. Sen när färjan närmar sig hamnen mår jag skapligt och kan gå ut ur det som har blivit min egen hytt för resan över.

Åkte av färjan med bilen och mådde ganska okej. När jag närmar mig Gävle så mår jag riktigt bra. Trött men bra. Kristin har under denna resa kastat ord på mig om att jag är nominerad till årets Jon. Jag tycker det inte är rättvist då jag kanske blivit matförgifta eller nått. Hehe
."



Efter nyår. Då.....

Gjorde det stora misstaget att ställa mig på vågen imorse. Det va länge sedan nu. Eftersom jag totalt tappat träningen så räknade jag väl inte med några fina siffror direkt. Våghelvete visade +2 kg!!! Varför VARFÖR gör man såhär mot sig själv. Jag som hade blitt så duktig på å skita i vad jag åt :-/ Fan....

Okej, efter nyår. Då LOVAR jag att jag ska ta tag i det här igen. För då har jag bara 5 månader på mig att gå ner iallafall 5 kg. Fast helst 10..... Men okej, går jag ner 5 är jag nöjd. ganska iallafall...


Here´s the season to be jolly....

Inte förkylda, dyngtrötta och totalt slut.... :-/ Det suger verkligen att känna såhär när det inte ens är en vecka kvar till jul. När man borde spela julmusik, baka och ha det supermysigt med ungarna.
I verkligheten är vi alla snoriga och sjuka. Pga sömnbrist blir ungarna trotsiga, ledsna och arga. Och på oss vuxna tryter tålamodet någe fruktansvärt.

Istället för en lugn och mysig helg som vi alla hoppats på. Blev det en helg med bråk, skrik och grin istället :-( Och för att toppa det, ännu en natt utan sömn.
Imorse tror jag vi alla ville gå och gräva ner oss nånstans :-/ Eller iallafall helst ligga kvar i soffan och stirra på tv:n. Och med massor att göra på jobbet, kidsen i skolan och dagis. Så har jag svårt att förstå hur någon av oss ska hinna bli friska ordentligt eller varva ner innan det är jul. Trösten och hoppet ligger till den lediga dagen på fredag. Sen ska det bli så fruktansvärt skönt att vara ledig och bara vara i mellandagarna. Jag och tre kids, helt själva. Jaja, det låter värre än det är. Kommer säkert bli jobbigt oxå. Men vi är lediga iallafall! Och kidsen får en chans att varva ner och komma i fas. :-)

Ja jag kanske gnäller mycket ibland. Men jag reder mig alltid. Och jag är ändå glad, lycklig och nöjd över mitt liv. Och skulle inte byta bort det för allt i världen :-)
Jag kanske är helt knäpp men, jag längtar till efter nyår. När Januari kommer och det nya året är här. Då man kan börja blicka framåt mot sommaren! Längta!!!



Någon var ovanligt dryg igår kväll...

Han inledde med meningen "det ska vara kärlek i jucken".  Hmm.... 

Och sen komm följande lilla konversation:

Drygo: Vilka stora ikoner du har!
Jag: Va? (tystnad) Vad har du då?
Drygo: Jag har en samsung!

Suck........

Fast jag får väl va kåt, glad och tacksam som har en sambo som får mig att skratta varje dag :-P



Bakslag!

Jorå, bakslaget kom som alla sa. Igår var det ju grin när jag lämnade på dagis. Och idag var det ännu mer grin vid lämning. Till och med hemma innan sprang hon efter oss och drog oss i byxbenen samtidigt som hon grät och gnällde. Hon kände väl på sig :-/ Dom där tankarna och känslorna som säger att jag borde vara hemma med henne. Hon är nog jättetrött....   Det är ju iallafall skönt att Theo trivs och springer raka vägen in på dagis för att leka. Han har knappt tid att säga hej då.
Det ska bli skönt att få hämta hem dom redan kl 14 idag och få en lite längre helg :-)


Så vill stjärnorna....


Att vänja sig


Samtidigt som jag stod och försökte sätta lite färg och sting på mina bleka och minimala ögonfransar, funderade jag över hur jag någonsin ska kunna vänja mig vid det här livet. Jag har ju i stort sett varit hemma i 2½ år. Och så ska man helt plötsligt vänja sig vid stressiga mornar när allt måste klaffa för att man inte ska bli allt för sen till jobbet. Ingen får sitta på toa för länge eller ta för lång tid att klä på sig. Och hur tror ni det går med en 9 åring som ungefär varannan kvart hamnar i någon slags koma och bara sitter och stirrar ut i tomma intet. :-/

Imorse lämnade jag en glad och stojjig Theo och en snorig och jätteledsen Agnes :-(
Det sög att vända sig om och knalla ut från dagis ungefär som att man hade stenhjärta. Sätta sig i bilen och åka till jobbet kändes rätt oviktigt just då. Helst av allt hade jag velat springa in igen och norpa åt mig kidsen, åka hem och mysa in oss i soffan tillsammans hela dagen.

Nu kommer jag sitta som på nålar och tänka på dom hela dagen. Fram till ungefär 14.00 när det kommer börja krypa i mig rejält. För då är jag redo att rymma från jobbet bara för att få hämta hem mina små.
När jag äntligen får hämta hem dom är det en rejält trött Agnes jag får med mig. Det enda som gäller är middag och sen ett bad. Sen är det inte mycket spelrum för mys och gos innan Agnes slocknar för natten. Tätt följt av Theo.
Och det värsta av allt! Man hinner ju liksom inte med någe morgongos heller!

Jag längtar till helgen. Gissa om jag ska gosa på mina kids! :-D


Aldrig mer!


Jag vill verkligen aldrig aldrig aldrig! Mer göra en rotfyllnig så länge jag lever :-/ det värsta är att den inte ens är klar än. Buhuuuuuuuu

Bröllopsfunderingar


Sitter här och börjar så smått fundera på bröllopet igen. Det har ju varit lite paus med det ett tag pga en massa annat som upptagit all vår ork, tid och tankar. Men nu börjar jag väl lite smått rulla igång igen.

Mycket är fixat redan men MASSOR är kvar. Jag vill inte ens tänka på när vi kommer ner på detaljnivå och planering där allt ska klaffa i tid mm. Barnvakt är nog vårt största problem att lösa..... Eftersom det krävs en hel dag och kanske halva dagen efter oxå. Man behöver vara flera som hjälps åt för att det ska fungera.

Just nu letas det fotograf. Självklart vill vi ha fina minnesvärda bilder. Men 10 000 kr finns bara inte att lägga ut på det. Speciellt när inte ens vigselringen får kosta så mycket. Så, var hittar man en jätteduktig fotograf för en billig penning? Vi har några krokar utlagda. Vi ska kika lite så får vi se vad vi kommer fram till.

Gästlistan kändes färdig. Men nu börjar jag vackla och fundera. Det finns ju fler jag vill bjuda.... Hur gör man när inte pengarna räcker till? Pyssla och fixa en massa hemma för att spara pengar i all ära. Men när inte tiden finns till det då?

Det är mindre än 6 månader kvar tills vi gifter oss och jag känner på mig att det kommer bli en stressig vår.
Men jag hoppas det kommer bli en rolig tid med planering. Jag måste bara lära mig att fråga min älskade vänner mer om hjälp än vad jag gör tror jag :-)

Vi ska bara ta oss över jul och nyårströskeln så öser vi på sen ;-)



Eller inte....

Natten har varit hemsk minst sagt. Agnes har vaknat och skrikit säkert 20 gånger. Och när hon vaknade imorse var som fruktansvärt snorig. Tjockt grönt slemmigt snor. Och alldeles kladdig i ögonen :-( Inte ögoninflamation men av förkylningen. Men ändå. Stackars liten :-( Sen va hon jättehängig också så hon hade aldrig orkat gå på någe dagis idag. Så första skarpa dagen fick bli en vab dag. Men den fick Peter ta. Vi erbjöd Theo att vara hemma men han ville gärna gå på dagis till sina kompisar. Så då fick han väl göra det då. :-)

Så peter är hemma och har mys med Agnes. Kan tänka mig det blir en väldigt lugn och skön dag därhemma. Lite avis är jag minsan :-)


Imorgon börjar det!

Allvaret! Det där allvaret som vi egentligen aldrig fick känna på ordentligt eftersom Agnes kom så tätt efter Theo.
Men nuså, nu är det allvar. För alltid....
Imorgon börjar både jag och Peter att jobba heltid igen och småglina ska gå på dagis må-to mellan 6.30-16.30 och fredagar 6.30-14.00.
Fifasen vilka långa dagar....  Om jag känner mig själv rätt kommer dom inte gå riktigt så långa dagar. Iallafall inte såhär i början. Det kommer krypa och klia i mig så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag vet det, jag känner mig själv... Jag kommer rymma tidigare från jobbet för att hämta mina små.

Jag har iallafall förberett lite för veckan och för morgondagen.
Bakat saffransbullar med mandelmassa
Gjort rischoklad
Handlat
Plockat undan alla leksaker
Dammsugit
Torkat golven
Vikt tvätt
Tagit fram kläder till båda kidsen till imorgon
Packat extra kläder till dagis för båda kidsen
Tagit fram kläder åt mig själv till imorgon
Gjort iordning välling till kidsen till imorgon bitti
Preppat kaffe till imorgon bitti
Tagit fram matlådor till både mig och Peter.

Kanske har glömt nått..... aja, nu har jag iallafall duschat och precis satt mig ner. Lite slappande hinner man med innan det är sängdags :-)




Näe.. :-(


Den här smärtan jag haft och har kan bara inte bero på tanden. För nu har den eskalerat och det gör så jävla fasansfullt ont när smärt tillfällena kommer så jag vill bara krypa ur min egen kropp och försvinna någonstans :-(
Börjar fundera på om jag åkt på någon slags inflammation i käkleden. Men hur fasen skulle den kommit dit? vad jag vet så gnisslar jag inte tänder på nätterna..... Och man tycker ju att tandläkaren borde sett inflammationen isåfall...

Nu känns smärtan mer vid käkbenet intill örat. Det smärtar någe hemskt på kinden intill öronflärmen ungefär. Och smärtan går ut i hela vänster sida av huvudet och det känns till och med som det gör ont nedåt halsen och nacken :-( Det är hemskt!

Jag måste bara få hjälp med detta. Jag förstår inte för mitt liv hur jag ska kunna jobba med denna smärta som kommer då och då under dagen :-(

Rotfyllning del 1


Efter allmänt irriterande huvudvärk på vänstra sidan av huvudet, diffus punktsmärta lite här och där runt örat och i örat. Småfeber mellan 37,5-38,2 i cirka 3 veckor. Så fick jag nog. Första anhalt läkaren. Som tittar mig i örat och konstaterar att det inte är någon inflamation av något slag därinne. Han känner och klämmer lite här och där runtom på huvudet och nacken. Nopp, hittar inget fel. Han hänvisar mig till tandläkaren för att kolla om det kan vara något med käken eller någon tand.

Idag gick jag då till tandläkaren. Nervös som fan eftersom jag liksom småanade att jag skulle få rotfylla en tand som jäklats sedan ett bra tag tillbaka. Väl därinne konstaterade tandläkaren att det inte fanns någon infektion eller något fel i min käke. Och visst,  tandfan skulle rotfyllas. Men hon trodde inte direkt att det var den som var orsaken till mina problem. För den var bara i första fasen av infektion. Ingen spridning alls.

Men, nu har jag iallafall gjort första stadiet på rotfyllningen. Hon bedövade jäkligt bra för jag kände absolut ingenting alls av någonting. Hon hade nån sån där läskig maskin med något som såg ut som en borste på. Och den körde hon frisk med därinne. Och inte bara en gång :-/
Så jag hade mina anor att jag skulle ha rejält ont när bedövningen släppte. Så när jag kom hem laddade jag med alvedon och ipren vid vardagsrumsbordet. Sen lade jag mig ner och kikade på tv. Mycket riktigt, värken kom smygandes innan bedövningen ens gått ur. Men, faktiskt inte så illa som jag tänkte mig ändå.
Alla dessa skräckhistorier man hört om den fasansfulla rotfyllningen! Men nja.... visst, det dunkar och värker men inget jag inte kan överleva.
Sen ett, två eller tre glas vin på det ikväll så kan det ju bara bli bättre :-P Rödvin är ju rätt bra på å bedöva käken åtminstonne :-P

Jaja, rotfyllning del 1 avklarad iallafall. Del 2 följer den 22 december. :-)




Julfest!

I år bjuder landstinget Gävleborg ALLA sina anställda på en sjujävla fest istället för att ge en liten sketen handduk i julklapp. ÄNTLIGEN säger jag! Även om det såklart sticker i ögonen på folk. Men som folk sliter i landstinget för skitlöner och ingen klapp i ryggen så är vi helt klart värda detta.
Och jag måste säga att det var en väldigt lyckad kväll :-)

Ca 2000 personer var där igår. 900 personer i tisdags och 600 i måndags.
Det bjöds på ett jättebra julbord med alla sorters delikatesser. Jag åt en överlasstad tallrik med mat och hade inte en susning om att det fanns ett dessertbort :-/ Men där det finns hjärterum finns det stjärterum som jag brukar säga! Så självklart fick det plats med lite götta i magen ;-)

Under hela middagen och efteråt bjöds det på underhållning från stora scenen. Östen med resten, Lina Hedlund, Salene, Thomas Di Leva och Idol Sebastian :-)
En mycket lyckad kväll :-) TACK landstinget för att vi ÄNTLIGEN fick en schysst julklapp. :-)











Vissa kollegor blev visst lite överförfriskade ;-)


Sysselsättning


Dag 6 på Agnes inskolning och det verkar gå bra. Det är mest Theo som tjorvar när jag ska gå faktiskt. Speciellt om det är "fel" fröknar som han ser det. Man måste ha varit runt Theo i cirka 4-5 månader innan han börjar acceptera någon ny :-/ Inte lätt det där.... Men som sagt, det verkar gå bättre med Agnes :-)

Igår sysselsatte jag mig med att städa lite. Idag ska jag fixa till min rygg, passa på att handla dom sista julklapparna samt handla hem lite ingredienser till julbak. Som jag säkert sysselsätter mig med imorgon då. NÅTT måste man ju ha att göra.

Nä, nu måste jag ta min shoppinglista och dra! Tjing!!



Tomt och konstigt....


Dag 5 på inskolningen av Agnes. Och idag blev jag hemskickad! Först fick jag stå och se på medan fröknarna och barnen bar iväg mot skogen. Jag stod och tittade länge och funderade en massa på om vantarna sitter på ordentligt på henne. Eller om dom kanske sitter för hårt runt handlederna pga overallen? Kanske skulle satt på henne en fuskolle iallafall, det blåser kanske om nacken på henne... Tänkt om hon blir kall om fötterna!! Och snorig är hon oxå, torkar dom henne om näsan när hon behöver? Om hon gnäller för att något är fel, tar dom upp och tröstar henne då? Och så snurrar det vidare och vidare....

Jag TYCKER faktiskt att jag borde vara lugnare i själen. Det ÄR faktiskt tredje barnet som skolas i på dagis. Varför varför VARFÖR är jag inte det??!!!

När jag gick hem från dagis var jag nära gråten av ångestkänslor och en klump i bröstet. Och nu när jag klev innanför dörren. Så tyst..... så tomt... En jättekonstig känsla. Nu vet jag precis hur folk tänker. Äh! Passa på att njuta nu medan du är själv och det är lugnt och tyst. Ja, man skulle kunna tro att man borde kunna det. MEN! Jag kan inte det helt enkelt. Jag minns faktiskt inte senast jag var själv i huset utan några barn.  Och att se deras nappar, filtar, gosedjur, leksaker osv som ligger överallt. Förvärrar känslan av tomhet.

Mitt sinnestillstånd just nu förvärrar tyvärr allting till det sämre. Jag är inte kapabel att se allting lättsamt och ljust just nu.


Jag vill be om ursäkt


Jag vill be om ursäkt till alla mina nära och kära, familj som vänner. För att jag kanske inte är så väldigt närvarande nuförtiden. Att jag kanske inte frågar så mycket hur alla mår eller hur saker och ting går i era liv.
Jag bryr mig jättemycket hur ni mår. Ni är ju mina nära och kära och betyder massor för mig!

Men just nu har jag så fruktansvärt fullt i min egen ryggsäck att jag helt enkelt knappt har orken att klara vardagen. Saker händer runt mig och jag vet fortfarande inte i vilken ände jag ska börja att tackla allting.
Mysteriet med att lära sig hantera allt som händer i livet så att man inte går under på kuppen.... Hur gör man?

Som sagt, förlåt... Jag vill aldrig att någon ska tro att jag inte bryr mig. för det gör jag verkligen!
Men just nu är jag lite på egna villovägar ett tag...

Kram och en massa kärlek till er!!




Mycket bättre

Tredje dagen för inskolning idag. Och jag tog tjuren vid hornet på en gång och konfronterade en av fröknarna samma stund jag klev innanför grindarna.
Jag förklarade hur jag kände. Att nuvarande inskolningsfröken inte hade engagerat sig något i att lära känna Agnes. Och att vi gärna ville byta om det gick för sig. Och hon blev förvånad, men förstod helt och hållet hur jag kände och sa att det självklart gick bra.
Efter en stund kom fröken i fråga fram till mig och började prata om det som hänt. Hon förklarade att hon själv hade känt sig illa till mods när hennes köksdag igår tog all tiden och hon inte hann med varken Agnes eller något annat barn alls. Hon sa att hon förstod mig helt och hållet i hur jag kände och bad om ursäkt för hur det varit. Och sa att det var helt okej om jag ville byta till någon annan. Det var helt och hållet upp till mig.
Efter det här snacket kändes det bättre och det kändes som att hon var uppriktigt ledsen över allt. Och jag sa att vi kör på igen så får vi se hur det funkar.

Och idag fick jag ju se hur hon verkligen fungerar. Hon engagerade sig verkligen i Agnes jättemycket. Och även i dom andra barnen såklart. Alla barnen verkade gilla henne väldigt mycket. Och det gick bättre att prata med henne oxå. Så idag kändes det väldigt mycket bättre att gå därifrån. Vi får se hur det blir imorgon om jag ska gå därifrån en liten stund för första gången. :-)

Känns iallafall bättre och jag är lite lugnare.

//Hönsmamman

RSS 2.0