Händer i helgen

Idag blir det PEST supporten fram till 16. Sen ska jag och Rasmus träffa Tommy och käka lite som vi gör alla torsdagar. Efter det bär det av hemmåt för att sedan dra vidare på träning i Tierp.

Fredag: LEDIG!!! :-D Betyder med andra ord att vi kommer dra oss länge i sängen. Sen blire lite pulka (om snön behagar ligga kvar det vill säga.....) Sen ska vi nog göra lite julpyssel hade jag tänkt.
Kl 18.00 ska jag iväg på Interlans årliga julbord. Denna gång blir det på Farfars på söder. Jag kommer inte bli långvarig eftersom Rasmus och Peter väntar på mig hemma. Så det blir lite äta och leka och sen hemåt.

Lördag: Bär det av mot Stockholm med hela familjen. Vi ska besöka Historiska muséet. Rasmus är ju helt galen i vikinga och medeltida grejjer. Ska finnas nån slags workshop för barn där oxå så det blir perfekt. Om vi hinner ska vi besöka Wasa muséet oxå. Det blir en heldag :-D

Söndag: Match såklart!! :-D Borta mot Bromma. Förra gången piskade vi dom med 3-0 med 3 junisar på planen. Men senast här så piskade DOM dåvarande serieledande Jomala med 3-0 på hemmaplan. Så man ska väl inte ropa hej än antar jag :-S
När jag kommer hem ska vi julpynta hemma lite. Fram med ljustakar och grejjer. åhhh va mysigt! Jag ÄLSKAR julen! :-D

Gör du?


Halva veckan har gått

Onsdag morgon och Peters kl ringer som vanligt 06.00. Dom som varit hemma hos oss vet att vi har en st duschkabin står mitt i allrummet på övervåningen. Och eftersom vi numera bor i en kappsäck med sängen instoppad mellan soffan och duschen så kanske ni förstår att det inte blir så mycket sova efter att Peter klivit upp. Även om han verkligen försöker vara så tyst som möjligt. Det uppskattas såklart, men funkar inte.....
Men det är ju bara en tid nu vi ska ha det så och då får man stå ut helt enkelt. En fördel med det hela är ju att toan är alldeles framför näsan på en. Så blir man kissis miss i nassa behöver man inte gå många steg innan man sitter på toan :-D

Efter att bokstavligt talat fått slitit upp Rasmus ur sängen kl 7 och hört honom gnälla att han är trött hela morgonen så kommer vi slutligen iväg iallafall. Det går aldrig fort mellan ytter harnäs och gävle.... och behöver jag säga att det går ännu saktare nu när det är snö.....  Aningens sena närmar vi oss iallafall SOS kiosken. Medan jag står och väntar på rödljuset så glider det upp en TOK skön senapsgul volvo 240. Det va inte igår man såg en sån inte :-D I bilen sitter en ruffsig tonåring och ser allmänt trött ut.

Framme på dagis några minuter för sent... Men ingen fröken säger något tack å lov. Man måste nämligen vara där senast kl 8 annars blir man utan frukost. Så ni kan ju förstår att det är lite stressigt på mornarna. Man får verkligen ALDRIG vara sen.
Kommer på att jag glömt hans överdragsbrallor hemma så jag meddelar personalen att han får ha overallen idag. Hör ett missnöjt vrål från sidan av mig. Det va inte poppis tydligen.... Sen säger han "Mamma, du hade väl nått å säga fröken va"
Öhh....  jaja, jag meddelar personalen om att han är trött och att dom får hålla koll på honom och ringa om det är nått. Lillkillen ville absolut inte på dagis idag.....
Och idag som jag har dagen fullsmockad med möten och verkligen inte kan vara hemma....

Efter detta bär det iallafall av mot hälsocentralen för ett blodprov. Inser när jag sitter där att jag måste flytta fram morgonens första möte till 9.30 istället. När jag är klar hinner jag på vägen kasta i mig en macka och kommer precis fram till jobbet i tid för mötet.


Jag har många gånger fundera hur det skulle vara om jag gick upp lite tidigare på mornarna.... Ungefär lika många gånger som jag lovat mig själv att "imorrn SKA jag minsann gå upp i tid".
Men vad ska man göra om man är världens tröttaste människa?Ja undrar ja....

Undrar hur den här dagen tänker sluta igentligen...
Efter att ha släckt lampan i tid för en gångs igår kväll så hade jag ändå problem med att sova. Jag hade precis somnat in när jag hörde min jobbtelefon ringa nerifrån. Vaknade med ett ryck och lubbade ner för å svara. Hann inte på telefonen och det var ett privat nr som hade ringt. Hmm.... VEM skulle ringa mig från jobbet 00.15 en måndag? Det är ju jag som har beredskap så någe sånt kunde det ju inte va. Wierd...
la mig i sängen igen för att försöka somna om igen. Tog ett tag... När jag slutligen lyckats somna om igen vaknar Rasmus kl 02.00. *SUCK* Han hade haft mardröm och hade ont i benet. I med lite alvedon och sen stoppa om igen.
Kändes som jag precis hade hunnit sluta ögonen så kommer han upp igen. Denna gång stod kl på 02:40 och han var kissnödig. Nu var jag ju vaken iallafall.... FY F*N!! Jag har så jäkla svårt för å sova nuförtiden och sånt här hjälper inte direkt. Efter mycket om och med och lång tid så lyckas jag somna. Känns ännu en gång som jag precis somnat när Peters kl ringer och kl är 06.00. När Rasmus kommer upp en halvtimma senare är jag så trött så jag bara vill gråta.

Jag beslutar att vi ska äta lite frukost hemma så att vi kan ta det lite lugnt och inte stressa iväg. Jag jobbar en stund hemma medan Rasmus äter frukost. När vi slutligen ska iväg är det ett BERG av blöt snö på hela bilen. *SUCK*
Efter låååång tid när jag äntligen fått av all snö och är genomsnöig hela jag med så ska jag sätta in bilstolen. Och VAD händer! DEN GÅR SÖNDER!!!! Den går mitt itu! Nu kommer paniken, nu kan jag inte hejda längre! "varför ska ALL jävla skit ALLTID hända mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Rasmus - "Mamma, hade du sönder bilstolen?"
Jag - " Nädå, mamma grejjar det här"
Det var bara å packa in sig i huset igen med en snöig mamma och en snöig unge. Micklade lite och fick till slut ihop den igen. Som tur var hade den inte gått sönder. *puh*

På väg ut igen säger Rasmus "Mamma jag är fortfarande hungrig".
Näe! Jag ORKAR inte ta av mig skorna bara för å göra ordning en macka. Jag skiter i vicket nu tänker jag och kliver in med skorna och gör en macka.
Till slut kom vi iallafall iväg. Kom in på dagis och där står en st mamma med en skrikande unge i famnen. Samtidigt som det står en st spädbarn i en bilstol på golvet och gormar, fullt med ungar som springer omkring och en dagisfröken som försöker hålla lite ordning. Där står man redan panikslagen efter allt som hänt en på morgonen...... Det är lite småsvårt att lugna ner sig själv då faktiskt.

Nu sitter jag iallafall på jobbet. Ja undrar ja vad den här dan mer har å erbjuda.......


ÄNTLIGEN!

HUR vackert är inte det här då! Och HUR länge sen var det som det snöade på det här sättet :-D
I LUV IT!!
    

Smörig men bra

Och helt ärligt! Vem känner inte igen känslorna i texten.....Fortfarande tröttsigt

Ja jorå jag är fortfarande trött som få. Inatt vaknade både Rasmus och jag flera gånger.... Imorse hörde jag inte ens när Peter klev upp. Han säger att han pussade på mig, men jag märkte inget sånt. stenad tydligen :-D
Trött som få både jag och Rasmus masade vi oss upp iallafall. Rasmus började genast bråka om kläderna jag hade tagit fram och mamma hade bråttom eftersom jag var tvungen att vara på jobbet kl 8.
Så det bidde lite bråk där då... Inge vidare. Efter mycket om och men kom vi iväg och Rasmus var iallafall på dagis till 8. Men jag klev in på jobbet 15 minuter för sent. och jag skulle sitta i supporten.
Tydligen så hade min "kära" kollega lämnat 4-5 samtal till mig. Vet inte om det var i ren protest för att jag var sen...
Så morgonen rivstartade. När kön till slut hade lugnat ner sig vid 9 så tänkte jag ta och äta lite frukost, vilket jag inte heller hunnit med på morgonen. Jag skrev ett mail att jag var tvungen att gå och äta frukost... men tydligen så gick denna person samtidigt som mig ändå och fikade.
Så där satt jag och fick äta och prata samtidigt i telefonen. Blev ingen rast för mig.
MEN! Jag gav igen lite genom att gå 10 minuter tidigare innan jag slutade mitt pass. Det var jag faktiskt förtjänat av idag tycker jag! Jag tycker inte man beter sig sådär mot kollegor. Man bör väl kunna förstå att något hänt när man kommer lite sent.

Träffade Maria och Petra nere på stan för lunch och fick äntligen pusta ut lite och varva ner. Skönt :-)

Nu längtar jag bara till kvällen när jag ska få ta det lugnt med familjen. Kanske laga nån god mat och bara mysa :-)
Imorgon lördag hörde jag något om att Peters pappa och hans bror Johan kanske skulle komma och hälsa på en sväng. :-) har lite funderingar kring å kanske åka skridskor med rasmus i läkerolens B arena imorrn oxå.. vi får se.

Och på söndag bär det av mot Jomala. Blir en tiiiidig söndagmorgon för mig. Om jag packar allt och gör iordning imorgon kväll så kanske det räcker med att jag går upp kl 5.30 :-S Vi ska nämligen vara startklara i Tierp kl 07.00 PIIP! *suck* Oboy va trött jag kommer vara på måndag.....


RSS 2.0