Idag är en stor dag

Idag är en stor dag i familjen Frisk Ekdahl. Lille gossen Theo ska döpas.
Full rulle var det igår och idag lär det blir ännu mer full rulle.

Mornarna

Två mornar i rad har det sett ut såhär:



När Rasmus vaknar och kommer in å lägger sig är inte mamma intressant längre. Då rullar han över till Rasmus och ska kolla på barn tv med honom. Gärna ligga nära :-)
Myskillarna mina


Smörgåstårtor

Sådärja! Nu är smörgåstortorna beställda. Skönt att vi bestämde att inte göra några egna. Herregud vicket jobb det hade varit. Och vilken tid sen då! Nu när det här är klart så känns det inte som det är så mycket mer å fixa ändå.... Skönt!
Hoppas bara dom är goda. Olssons Bröd på brynäs köpte vi dom ifrån.

Just nu: Gnällande theo på golvet för att han fortfarande inte klarar av å krypa. :-P


Gissa vem

Gissa vem som somnade helt själv i sin egen säng ikväll igen! :-D



Vår gobit såklart!


Flintis?

Jag börjar bli fintis!!!
Jag har börjat tappa någe kopiösa mängder med hår!! Det är överallt. Mängder med hår i sängen, i soffan, på golvet, i duschen. Ja överallt! Det lossar stora bollar med hår alltså! Jag blev verkligen skiträdd när jag såg det här och tänkte att nu jävlar äre klippt!  hehe, klippt, hehe. ni fattar va :-P
Gubbhumor deluxe :-P
Iallafall så började jag kolla upp det lite på nätet. Trodde ju att jag var sjuk eller någe.
Men tydligen så visade det sig att under tiden man är gravid så brukar man inte tappa någe hår alls i stort sett. Oftast är håret ovanligt tjockt och fint då. Fram till ungefär 3-4 månader efter förlossningen. När man istället börjar tappa hår! Och då menar jag inte dom vanliga 100 hårstråna per dag man ska tappa. utan typ 300!! Alltså man tappar allt det vanliga man ska tappa, plus ALLT det man inte tappade under graviditeten!!
HERREGUUUUD!!!
Jag kommer bli flintskallig innan året är slut!!
Så om ni ser en kal fläck nånstans på huvve på mig så... säg inget, snälla.
*snyft*

Hota inte mig!

Konversation vid frukostbordet

Jag:
Ät upp mackan nu
Rasmus: *ignorerar mig totalt och ritar istället*
Jag: Rasmus! Ät upp mackan nu annars får du inget russinpaket sen!
Rasmus: *tittar på mig med stora ögon* MAMMA! Hota inte mig!
Jag: *kan knappt hålla mig för skratt och tittar ner lite* Jag hotar dig inte, vaddå?
Rasmus: *Ser allmänt kaxig ut* Joooo du hotade mig! Hota mig inte!

Jag har en liten mini tonåring härhemma....... :-S


STOOORA grejjer

Det händer STOORA grejjer härhemma nuförtiden :-) Eftersom min dator är på lagning och jag har jobbets dator så får jag inte över bilderna. Min jobbdator är nämligen lite speciell..... Iallafall så bloggar jag från Peters datorn nu. För dit funkar det att få över bilderna :-)

1: Lille Theo verkar tro att han är ett par månader äldre än han igentligen är. För hans huvud så kan han nämligen krypa!! Vicket ju är aaaaalldeles för tidigt. Han är ju för sjuttsingen bara 4½ månad!!
Han jobbar å jobbar varje dag. Står på alla fyra och gungar gungar. Och så kastar han sig framåt å landar på nosen med en duns. Det slutar inte alltid lycklig om jag säger så....



2: Vagn åkar hatande Theo har heeeelt plötsligt blitt vagnåkarälskare. Ja... älskare kanske är å ta i. Men ja... sådär vanligt som barn brukar gilla det. Nu får han ju sitta upp!! Och det gillas ju skarpt. Och nu har vi tagit nästa steg i utvecklingen. Nu somnar han till och med själv i vagnen. :-O
Helst ska han sitta upp och hänga ut och titta först under promenaden. Efter en stund lutar han sig tillbaka lite. Nästa gång man tittar ner så sitter han med nickat huvud och sover. :-P Då äre bara å luta sätet till liggande och bädda in honom, sätta i lurarna med lite skön musik i öronen och ta sig en härlig promenad :-)

3: Efter att ha aggerat som levande napp ett antal månader hela nätterna så har nu stora killen bestämt sig för att ta nappen. Detta är STOOORT eftersom mamma Kristin nu får sova ett par timmar om nätterna :-)

4: Som en följdreaktion på att lillen nu börjat med nappen så har han även börjat kunna något annat stort. Han kan nu somna helt själv liggandes bredvid mig eller Peter i sängen. Han ligger och bökar en stund och kraffsar gärna på en kudde. När han hittat en ställning som är skön så somnar han. Sen är det bara å lägga över honom i hans egen säng :-)


5: Och pricken över i:et i den här historien kom igår kväll. När han somnade helt själv i sin egen säng!!
Vi chansade och lade honom i sin säng medan vi gick å duschade å borstade tänderna å gjorde oss klara för natten. När vi kom in igen hade han kommit till ro och somnat, med sin lilla kudde vid ansiktet :-) Vilken duktig kille vi har!! :-D



6: Å så kan han ju sitta i stolen nu juh!!



Åh just ja!! Han älskar blåbär. hihihi




Ett faktum

Efter att ha klarat mig bra länge med en förkyld och snorig Rasmus omkring mig så är det nu ett faktum. Jag klarade mig inte längre än såhär. "Amning ger ett skydd" BULLSHIT! Theo har varit snuvig flera ggr och är det just nu med. Och nu har jag åkt på halsfluss deluxe! Halsmandlarna ser ut som två fläckiga pingisbollar. Jag är till och med svullen på utsidan av halsen! Kroppen värker och jag får pula i mig alvedon och ipren för å funka.
Penicillinkur 3 tabletter dagligen i 10 dagar :-O Sådärja!

Eftersom Theo ju är världens underbaraste och snällaste lilla pojke så gick det bra att vara själv med honom idag medan Peter jobbade. Och älsklingen kom ju hem tidigare oxå så det var ju skönt.
Och jag fick gå och lägga mig ett par timmar och vila. Det behövdes verkligen!

Imorrn bär det av upp mot Hudik en sväng för att hämta en markis. Får se hur jag mår, men jag hoppas på att penicillinet ska ha börjat ge lite effekt då plus att jag får fortsätta stoppa i mig alvedon och ipren. Så ska det säkert gå bra. Hoppas Theo vill vara lite sammarbetsvillig i bilen bara....

Vicken timing...

Sitter man här å är sjuk! *suck*

Kl 16.30 skulle vi möta kyrkoherden som ska döpa Theo. När vi kliver in i kyrkan känner jag hur hängig jag är. har fruktansvärt ont i nacken och ont i huvudet.
När jag kommer hem blir det värre. Det där pirret i kroppen började komma smygande och jag frös frös frös.
Peter tittade i halsen på mig och ena min halsmandel ser ut som en stor boll och har stora vita beläggningar på. ÄÄÄÄK!!!!
Nu sitter jag här och har tagit alvedon men är fortfarande jättemosig och har så jädrans ont i nacken :-(
Fy fasen vicken dålig timing... Och nu ska man alltså vara hemma själv med Theo hela dagen imorrn med feber och förmodad halsfluss. BLÄÄÄÄÄÄ!!!!!!

En sån där dag

Efter att ha startat morgonen med att råka ha ner gummisnodden till håret i den lilla glipan mellan sängen och skåpet bakom, glömt tagit på mig BH och sen tappat ut musli över hela golvet så är det nog bara å inse.
Det här är en sån där dag man ska stanna inne och inte ge sig ut på några äventyr. Det är nog säkrast så.


Det va inte värt det

Stressa stressa stressa för att hinna. Som slutade i att jag var den enda som fick sitta och titta på medan dom andra fick leka och ha roligt. För att slutligen komma hem till skrik kaos och en sömnlös natt.

Det var verkligen inte värt det

I fortsättningen är det jag som tänker över saker och ting lite nogrannare.

Ångest

Jag har börjat fått allvarlig ångest inför nätterna. När kvällen närmar sig kommer den. Och den gör mig nedstämd.
Jag ligger och vrider och vänder på mig minst 1 timma innan jag kan somna. Stressad över att jag MÅSTE sova. Och orolig över att jag kommer vara så trött när Theo väcker mig. Vilket är bäst, att sova lr att vara vaken?

Inatt har jag sovit 3 timmar sammanlagt. Mellan 1-2, 3-4 och 5-6. Sen blev det inge mer.Tröttheten går inte att beskriva med ord.....
När Theo tyckte det var morgon kl 6.30 imorse kändes det inte som någon idé att försöka somna om. Det tar mig minst 1 timma som sagt att somna om. och ska det vara någe värt att sova bör jag sova iallafall 2 timmar. Då är kl 9.30 och alldeles för sent att kliva upp. Med tanke på att vi ska till kolbäck idag och fira mamma.

Det känns otroligt kul att man ska få träffa familjen och alla barnen. Men samtidigt tungt med tanke på hur sömnen är nu. Det kommer inte bli någon återhämtning för vare sig mig eller Peter.

Ledsen för alla deppiga inlägg. Men just nú är jag nedstämd och kämpar med att hålla humöret uppe om dagarna, för allas skull.


Jag å mina nätter

Känns som att det enda jag skriver om nuförtiden är hur mina nätter varit :-P Men det bli lite så att man måste få skriva av sig när man har det jobbigt.

MEN!! Inatt fick jag sova!!! Jag vet inte hur det gick till eller vad vi gjorde men han sov!! Eller det skedde två mirakel igår faktiskt. Det första var att han somnade helt själv mellan mig och Peter med nappen i munnen kraffsandes på min kudde. Efter en 20 minuter lade jag över honom i sin säng och han sov mellan 22-3.40!! Helt otroligt!! Och jag sov oxå under den tiden. Visst jag vaknade kanske några ggr och kollade till honom men vaddå, jag somnade ju om igen. Så jag säger att jag sovit :-) Efter det blev det inte så mycket mer sömn men jag är jättenöjd och glad ändå idag. Herregud! Kan inte minnas när jag fick sova 5 timmar i rad sist! Happy happy!! :-)

Får se hur denna natt blir men jag har väl inte dom största förhoppningarna. Det blir väl som det blir.
Imorrn drar vi iallafall iväg till Kolbäck för att fira mammas 65 års dag. Hela familjen ska samlas och umgås under helgen. Imorgon blir det restaurang besök för alla och äta gott. sen blir det väl bara familjemys hemma hos mamma och pappa :-) Ska bli trevligt :-)

Nu sover iallafall båda kidsen. Ska väl försöka krypa till kojs jag. Det gäller å passa på att sova när man får :-)

Natti natt

Min hero

Jag har en hero härhemma. Han heter Peter och han är bara min min min! :-)
Ångesten inför natten igår var nog påtaglig. Theo somnade vid 20 taget. Men när jag skulle lägga över honom i sin säng vaknade Rasmus och skrek inifrån sitt sovrum. Så jag fick springa dit och lämna Theo, vilket resulterade i att han ju vaknade oxå. Men min älskling tog Theo och fick honom att somna om medan även jag fick somna.

Han vaknade igen vid 23 för mat. Då fick jag nog och gick ner och hämtade en flaska ersättning som han åt glatt. Sen fick han lite bröst oxå och somnade om.
Tyvärr har min sömnrytm blivit helt skadad så det tar mig ungefär 1 timma att somna om när jag varit vaken. Även denna gång. Men tack å lov sov han ändå till kl 3.30 den här gången så lite fick jag sova.
Efter det var det som vanligt. Inget riktigt sovande och helt vaknande varje timma ungefär.
Men vid 5.45 tog Peter med honom upp och bytte blöja. jag slocknade som en stock i väntan på att han skulle komma in med honom igen. Kl 7 vaknar jag med ett ryck. Ingen Theo nånstans och ingen Peter!!! Rusar upp ur sängen och springer ner. Där ligger Peter i soffan med en sovande Theo på magen.
- Men! Du börjar ju jobba nu!?
- Ja, men jag ringde och sa att jag kommer in till 9. Jag ville du skulle få sova.

ÅHHH!!!! Min älskade hjälte!!! tack vare honom känner jag mig mycket piggare idag.

ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR DIG!!!

The night from hell!!

Jag har verkligen hållt modet uppe och hoppats dag ut och dag in på att nätterna någon gång ska bli bättre. Men det verkar som att dom bara blir sämre å sämre.
Inatt var det verkligen the night from hell.
Han somnade strax efter 21 och vi släckte väl runt 22. jag hade gott hopp eftersom han ätit av båda brösten samt tryckt i sig 130 ml ersättning på det. Men tro på fan att lillprutten vaknar 00.20 och börjar stöka. Jag står upp vid sängen och försöker gång på gång ge honom nappen. Hinner precis lägga mig igen innan jag måste upp och ge nappen igen. Sådär håller det på fram till 1 när jag ger upp och lägger honom till bröstet. Han äter och somnar om vid 1.30.

Känns som jag precis hinner somna in när han börjar stöka igen. jag kollar på klockan och hon är bara 2.30. Det har bara gått  1 timma!!! Paniken börjar komma smygande. Jag reser mig upp och ger nappen. Efter ett antal gånger så somnar han väl om runt en 3 taget.

Klockan blir 3.50 när han börjar stöka IGEN!! Men fy faaaan!!! Nu är tårarna inte långt borta. Jag hann inte somna om denna gång alls. Nu ger jag honom mat. När han är klar försöker jag lägga över honom i sin säng igen. vilket INTE går. Han stökar å bökar och vägrar somna. Nu har jag verkligen panik! Huvudet dunkar, ögonen svider och kroppen gör ont av all sömnlöshet. Jag skriker rakt ut!! Peter far upp ur sängen och skriker han med.
Ett hejdundrande bråk sätter igång där mitt i natten. Vilket resulterar i att Theo blir tvärpigg, jag gråter å Peter står och klär sig för att åka till jobbet. Allt detta kl 4.30 på morgonen.

När alla till slut lugnat sig så tar Peter Theo och ger honom lite mat och får honom att somna om. Vid 5.30 somnar han om och Peter lägger honom i sin säng. Jag har inte kunnat somna om alls pga allt tumult.
När kl blir 6.13 vaknar den lilla IGEN!! Jag har även denna gång inte somnat om.

Nu har det gått så långt att när han väl sover så får jag ingen ro i kroppen för jag är orolig över när han ska vakna igen. För somnar man är man nästan tröttare när man vaknar. Det känns nästan meningslöst att sova på nätterna numera. Nu är det helt seriöst riktigt jobbigt. Jag vet inte hur jag ska klara av dagarna snart.

INGEN som inte varit sömnlös i 4 månader kan förstå hur jag känner just nu. Inte ens Peter!
När varken gröt eller ersättning fungerar. vad gör man då?
Hoppet börjar försvinna......


Pablo

Jaoo!!! Igår var vi till Estraden jag å Peter å kollade in Pablo Fransisco. Det vi inte visste var att det var 4 andra komiker med oxå! En svensk och tre andra från USA. SJUKT BRA!!! jag hade verkligen ont i käken när vi gick ut därifrån. tror inte jag slutade skratta en sekund på 2½ timma :-P Helt klart värt pengarna.

Världens snällaste farfar eje och bonusfarmor Carina var hemma och var barnvakt till Theo. Det hade gått bra förutom att han totalvägrat flaskan så dom fick mata honom med gröt istället. Men inte på det sedvanliga sättet med en sked. För det gick ju inte. utan han skulle suga bort gröten från fingrarna! HAHA!!
Ja han har en vilja av stål vår lilla kille :-P

Det som inte var riktigt genomtänkt från min sida var väl det här med att brösten mest liknade två stora sillisar när jag kom hem. Theo sov ju för natten så vem visste när han tänkte äta igen.....
Så det va bara å ställa sig i duschen å försöka pumpa ur så mycket som möjligt.
Imorse märktes det oxå av att det inte va helt genomtänkt när jag vaknade och typ.... läckte. Aja, får hoppas lillkillen är ordentligt hungrig idag :-P

Näe vad ska man göra idag då... hmm... Om nån vill hitta på nått så hör av er!

Kram

Men nu jävlar!!

Nyss: Hittade en DÖD spindel i mixer silen!!! till och mä i den liksom!!! Nu kryper det verkligen på hela mig!!

Men nu jävlar!!

Nyss: Hittade en DÖD spindel i mixer silen!!! till och mä i den liksom!!! Nu kryper det verkligen på hela mig!!

AJ!

Nu är ryggen i riktigt dåligt skick. *suck* det gör ont när jag går, sitter, står lr ligger. Spelar ingen roll hur jag ligger på nätterna, det värker och ryggen känns trött liksom.
Inge vidare idag när Theo är på sitt mest gnälligaste humör och jag är själv med honom till sent ikväll. Bära funkar inte riktigt nu och han vill verkligen INTE ligga på golvet idag. Arg och tjurig är han. Massor av skäll och en hel del smällar har jag fått. Han är en bestämd herre mr theo. :-S

Just nu: Theo ligger på golvet och skäller å gormar för att han inte kan krypa.....

Dom är överallt!!

Öppnade kastrull lådan häromdagen. Och VAD låg och kravvlade i en av kastrullerna om inte en asäcklig spindel!!
FY FAN!! dom är verkligen överallt i det här huset!! Usch spott å fräs! Nu känner jag att jag måste börja kolla tak, väggar och golv innan jag lägger mig. Annars har man väl en jävel i ansiktet mitt i natten. BLÄÄÄ!! och varför måste dom vara så stora!!!! *ryyyyys*

Nu pratar vi om nått annat. :-p Har iallafall haft två jättebra nätter irad här nu. Tack vare ett par teskedar gröt innan läggdax. trooor vi iallafall :-P
Natten till igår somnade han 22 och vaknade först kl 4 för att äta. och därefter vid 6 taget.
Inatt somnade han 22 och vaknade 2.30, 5 och sen 6.15. Men ändå en bra natt för att vara han :-)
Hoppas detta håller i sig nu!! :-)

Just ja, när vi kom ner i morse och satte på tv:n så var det Night rider på! Nån som sett det nån gång? den här serien med han som är med i Baywatch! Det här var första avsnittet av serien. Så JÄKLA DÅLIGT!! HAHAHAHA!! Jag satt bara å gapade till en början men sen kom jag på mig själv med å sitta å småflina. hehe
Ja herregud. dom kunde verkligen göra serier förr :-P hehe


Just nu: Theo sover en stund och jag sitter med en stor kopp kaffe i handen. Gött!

Långa gossen

Bvc besök idag.
Gossen väger nästan 6900 gram och är 66.5 cm lång :-) vikten börjar jämna ut sig lite men längden drar fortfarande iväg. :-P

Och föresten... Är det verkligen normalt att en 4 månaders bebis går upp på alla 4 och står och gungar redan nu? :-P


Lite eländig

Ja jag vet, jag är lite eländig just nu. Men man kan ju inte va happy happy å må grisbra jämt, eller hur :-P
Ligger man som en ostbåge nätterna igenom så blir inte ryggen sådär super bra, så äre.
Å sover man inte mer än två timmar i sträck per natt så blire en å annan fräsnin på natten, så äre.
Ibland får man va eländi och klaga lite. Så äre!

Hure än är så är han sjukt jäla söt å go vår grabbsing.


Im awake!!


Vagnsovning


ÄNTLIGEN når jag mina tår


Å så kan jag sitta lite oxå. Även om jag är lite vinglig än :-P


.......

Natten

Theo somnade 20. Jag somnade 22
Han vaknade 23
Somnade om 23.30
Vaknade 2.00
Somnade om 2.30
Vaknade 3.30
Somnade om kl 5!!! Pga försök att få honom att somna om utan att äta. DUMT!!!
vaknade 6.30
Somnade om 7
Vaknade 7.15
Somnade om 7.30
Vaknade 8.30

Jag ger upp....

RSS 2.0