Booooring!

Ptjahapp... här sitter jag på jobbet, inomhus, instängd.... Det är typ -3 ute och solen skiner som aldrig förr på en klarblå himmel. Och här sitter jag.....  Fast i supporten!! *suck*
Det värsta av allt är att inget händer ju! Det är stendött! Och om nån ringer så blir man irriterad för det oxå för då har man ju suttit här och blivit bekväm av å inte göra nått..... Aldrig är man nöjd.

Ren och skär lycka blev det iallafall när jag i morse ställde mig på vågen efter julens alla godsaker. Jag hade inte gått upp NÅNTING!! :-D LYCKA!! Förutom dom där hemska 4 kg jag lade på mig direkt dom första veckorna så har jag inte gått upp ett kg sen V 9 kanske :-D  UNDERBART!
Mammabrallorna jag köpte är för stora.... Jag antar jag kommer växa i dom men jag behöver nog ha en storlek mindre just nu ett tag. Trodde aldrig det var så svårt å få tag på storlekar bara! Snyggast jeansen är utplockade....

Träningen har legat på is ett tag nu oxå.. Känns verkligen som att jag borde röra på mig om det ens ska funka att spela volleyboll sen. Är lite rädd att jag ska stelna till och få ont när jag sätter igång igen.
Men det är svårt att komma iväg när jag har Rasmus....
För jag lever ju i min lilla värld om att jag minsan ska spela allsvenskan! :-D Får se hur länge det håller. Men hoppas hoppas innerligt att det blir under januari iallafall. Det borde jag klara :-)

Annars då... Näe.. inget speciellt. Livet lunkar på i lugn takt :-) Allting går liksom lite långsammare nuförtiden :-)


Amor vincit omnia et nos cedamus amori


V 17

V 17

Kroppen: Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.  Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.


Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.




Jul i hälsingland

Tisdags kväll begav vi oss mot hälsingland för att fira jul. Julafton blev en väldigt mysig och lyckad kväll.
Vi fick sova ut först på morgonen och åt en jättegod skinkmacks frulle :-)
Sen softade vi ett tag och såg på tv lite. Vid 14 taget tog jag en lite tupplur för att orka kvällen och kom lagom ner till Kalle Anka satte igång på tv. Det MÅSTE man ju bara se.
Efter Kalle blev det julbord. MMMM VA GOTT!!! SJUKT gott! :-D
Sen var det julklappsleken. Tyvärr gick det inte någe vidare för jag slutade med ett paket bara, men det var en jättefin julslykta så jag är nöjd :-)
Sen umgicks alla och hade det jättemysigt.

Juldagen bar det iväg vidare till Ljusdal för att träffa Peters mamma och syster med familj :-) Förutom deras hund Poppy hade dom skaffat sig en katt oxå!! Den va såååå söööööt!! Keso heter han och är 7 månader. Helt underbar liten kille. Jättebusig men helt otroligt kelig å gosig. Han älskade att gosa med Poppys tassar, vilket inte uppskattades lika mycket av Poppy. hihi
Efter god mat och gott sällskap gav vi oss iväg hem. Vi var väl inte hemma förrän strax före 22 taget. Så det blev inte så mycket mer den kvällen förutom slappa framför tvn.

Annandagen kom min lilla ögonsten till oss. Julklapparna låg serverade under granen åt honom och han fullkomligt kastade sig på dom när han klev innanför dörren. Dom var helt klart godkända :-)
Senare på kvällen åt vi julbord.... IGEN! Tyvärr för tredje dan irad. Kan inte säga att nån av oss direkt var jättesugna på det. Jag åt knappt nått så var jag mätt. Och jag kan ärligt säga att jag nog ALDRIG mer vill se ett julbord. Ja.... inte förräns nästa år såklart då. hehe

Idag lördag har jag och Rasmus varit ute och promenerat nere vid vattnet ett tag på fm. Nu ska vi snart åka iväg på bio hela familjen. Lasse-Majas detektivbyrå blir det och med massa popcorn såklart :-)
Sen får vi se om vi kör en middag på stan efteråt kanske :-)

Vad har ni gjort i jul?


Jag har VISST stora bröst, det är bara det att dom satt sig i ansiktet....

Igår kom jag till jobbet i förhoppningen om att jag inte skulle behöva göra särskilt många knop innan det var dags att göra julledigt. Men fel hade jag. Full rusch var det direkt på morgonen. Däremot var jag tvungen att sätta mig i bilen och dra iväg till ungdomsmottagningen för att hjälpa en med sin Nokia E51:a som inte synkade.
Jag pratade med henne på telefon och vi kom överrens om att jag skulle komma dit på en gång. 15 minuter senare ungefär så klev jag in på ungdomsmottagningen och började leta efter henne. Hittade henne i ett fikarum och när hon såg mig började hon veva med armarna och reste sig på en gång.

Jag: Vicken tur att jag hittade dig på en gång, det är en labyrint det här stället.
Hon: Ja, jag tänkte det att du letar väl på mig så jag sitter kvar och fikar medan jag väntar.

När vi kliver in i hennes rum ber hon mig sitta ner och så sätter hon sig själv framför datorn.

Hon: Ja, då behöver jag ha ditt personnr bara så....
Jag: Men.... nu vet jag inte.... jag ska inte.... alltså.... va?

Vi stittar på varandra en lång stund. Och till slut börjar båda gapflabba högt. Hon hade trott att jag var en patient.

Hon blir röd i hela ansiktet och ber om ursäkt och springer iväg och hämtar telefonen. Sen fortsätter hon ut i fikarummet där jag hör ett gapflabb bland hennes kollegor sätter igång.

När jag går ut för att be om hennes inloggningsuppgifter så skrattar dom igen och frågar om jag nu när jag ändå är här iallafall inte ska ha ett gratis klamydiatest eller graviditetstest.

Varpå jag säger att jag faktiskt redan är gravid. Men tackar alla för att dom trodde jag var SÅ ung så jag kunde gå till ungdomsmottagningen. hehe


Det är inte varje dag man blir tagen för å va 23 år inte! DET NI!!  hehe

Btw, här är vårt fina pepparkakshus :-D




Julit värre

Jag har fått nån slags julmani detta år. Det är inte riktigt likt mig ändå. Visserligen älskar jag julen men jag brukar ta den med ro ändå. Men i år känns allt annorlunda. Nu är vi ju en familj med tillökning på väg :-D Allt känns mer riktigt och ännu mer mysigt än det någonsin gjort :.D
Pepparkakshuset är uppe och står och väntar på dekoration, Rasmus och jag har bakat julgodis, adventsljusstaken har blivit tänd varje söndag som sig bör och ljusstakarna står i fönstrena. Igår julstädade vi hela huset och julgranen åkte upp. Nu står den i vardagsrummet färdigpyntad och klar. Myyyyyys! :-D

Idag jobbar jag sista dagen innan julledigt. Så med tanke på att allt är klart i huset och alla julisar är inhandlade och inslagna så betyder det att jag kan göra vad jag vill och bara ha det skönt imorrn på min lediga dag :-D
Tisdag bär det iväg uppåt Hudik för att fira jul med Peters pappa och familj. Och på juldagen blir det i Ljusdal hos Peters mamma med familj.
Annandagen kommer min ögonsten och vi ska ha lite julafton igen hemma i huset med julbord och julklappar :-)

Det känns som att den här dagen kommer gå ganska fort ändå :-D

GOD JUL ALLIHOPA!!!




V 16

Vecka 16

Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.






Äre nån som tackar en igentligen?

Hade en till fundering. Är det igentligen NÅN som klappar en på axeln och säger "tack så mycket för att du kämpar" när man släpar sig till jobbet fast man är sjuk? Finns det nån som har nån sån chef eller kollega??
För jag har det då inte iallafall. Ändå har  man släpat sig iväg till jobbet varje dag i 3 veckor nu trots att man varit sjuk.
Man har inte sovit på nätterna för man kan inte andas. När man vaknar är man så trött, huvudvärk och hängig så man helst bara vill dra täcket över huvudet å gråta.
Idag fredag bestämde jag mig för att jag var värd att få jobba hemma och ta det lugnt en dag. Och tro på fan att jag ÄNDÅ sitter här med nästan dåligt samvete för att jag jobbar hemma!! VARFÖR?!

Hos oss är det snarare såhär: Rasmus blir sjuk och jag inser att han måste vara hemma från dagis.
Men vet att jag sitter i supporten på em och anmäler jag VAB sätter jag dom andra i knipa eftersom dom har annat planerat under dagen. Jag bestämmer mig för att jobba hemma under fm och ordnar sedan så att Tommie tar Rasmus på em så jag kan åka in och ta mitt support pass.
Vilket resulterar i ett mail från chefen som surt informerar om att man inte får jobba hemma när man har sjukt barn. Och man får inte ta vab en halv dag bara. Vilket såklart resulterade i ett VÄLDIGT surt mail tillbaka till chefen. Jag fick inget tillbaka, så jag tror han förstod mitt språk. hehe


Men varför i hela friden försöker man ens?! Varför anstränga sig?


NÄ jag förtjänar fanimej att få jobba hemma idag!!! Punkt jävla slut!!!


Snor

Vart kommer allt snor ifrån ientligen?!
Nu har jag varit förkyld i 3 veckor och det verkar som att snoret aldrig vill sluta rinna. Eller rinna å rinna... Det är väl mer som om nån murat upp en vägg av snor därinne och täppt för alla tillgångar å andas.
Det kanske sitter en liten tomte därinne och murar..... hmm... Så fort man kan börja andas igen så börjar han mura igen.
Det kanske är min julklapp iår?!
Oj... inte helt friska tankar kanske... *harkel* Back to work!!

Don´t mess with the pregnant lady!!

Fy fasen... Det känns som jag varit på dåligt humör i 2 dagar nu *suck* Jag vet inte... men minsta lilla grej retar gallfeber på mig.
Veckan började ju inte bra när det kom inseglandes ett surt mail från chefen om att man beställt ett mobilt bredband för 199 kr/mån. För att jag och kollegan inte kunde samsas om ett abbonnemang nej DET var då INTE anledning nog att beställa ett till. Men vad i helvete ska man ha för anledning dårå??!!!  OCH VI SOM FÖR HELVETE INTE FÅR ETT SKIT HÄR PÅ IT-SUPPORT!!! iNTE ENS ETT YNKA SKETET JULBORD KUNDE DU HOSTA FRAM!!!  Gaaahh!!  *andas*
Efter diverse mailkonversation så insåg jag att jag skulle kunna säga vad fan som helst i det här stadiet så jag valde att inte fortsätta mailandet. Och skälla ut chefen i dom här tiderna är väl inte världens bästa idé.....
Hormoner är INTE att leka med gott folk.

Och den här förbannade supporten som man ALDRIG blir av med. Jag har snart jobbat här i 9 år och till å mä nu sitter jag här. Jag blir uppriktigt sagt på dåligt humör och grinig så fort jag bara ser det där jäkla teleq programmet.
Det blir som svårt å va trevlig mot folk.... Även om jag så klart ÄR det, kundfokus ni vet ;-). Men är det nån jäkel som ringer å är otrevlig, då tänker fanimej jag oxå va de!. Sådetså!! Don´t mess with the pregnant women! hehe
Ja nu sitter man iallafall här som nån jäkla ostbåge å hänger.Orka engagera sig när ledigheten hägrar.... Nä usch va neg jag låter nu... Men ibland måste man få skriva av sig helt enkelt ;-)

Tur att man har en underbar sambo att komma hem till på kvällarna som förgyller ens tillvaro :-D

Nu börjar ju veckan gå mot sitt slut så nu har man lite kul att se fram emot. Ikväll efter jobbet så blir det julfika hemma hos Maria med gamla volleybollbrudarna. Ska bli kul å träffas igen. Några av oss har inte setts på ett bra tag. Det blir ju inte så när folk bor utspritt och man inte tränar ihop flera ggr i veckan längre.

Imorrn ska jag, Lisa, Carin och Mia ta en svängom på krogen. Det lär väl bli sista omgången för mig på ett bra tag antar jag :-) Åååå det lär ju inte bli någe tajt sittande linne direkt. hehe

Lördag och söndag finns inget alls planerat!! Härliga helg :-D Fatta va UNDERBART!! Ingenting finns planerat! Ahhh!! :-D

Just ja!! Igår släpade jag mä mig en gäspande trött sambo på valbo för å handla julisar. Och under julklappshandlandet så inhandlades mina första par mammajeans :-D  *stolt* Okej, dom är inte skitsnygga, men dom duger helt klart. Lite stora oxå så jag har nått å växa i :-D





We are the champions!!

Japp!! Segrare div 1 östra 2008. Allsvenskan nästa!!!! TJOHOOOOOOOOOOOOO!!!!!




Men nu äre spännande!


Tabell
 LagMVF+/-P
1Jomala107325-1414
2Tierp96323-1412
3Solna96319-1512
4Rissne94518-168
5Uppsala103711-256
6Bromma92711-234


Vem tar sista platsen i allsvenskan 09?  Match mellan Solna - Tierp kl 14.00 i Solna imorgon.
HÅLL ALLA TUMMAR NI HAR!!!

Oj va fort det går

Vecka 15

Kroppen:
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man
är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten.
Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Fostret: Huden är genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.


Det är lika spännande som första gången !!!   

Puh vicken helg...

Helgen har minst sagt gått fort!. som alltid så längtar man ju hela jobbarveckan på att helgen ska komma så man kan få sova ut å bara softa. Men i den här helgen fanns inte mycket sova mä i planerna.

Lördag fanns dop i kolbäck och firmajulfest i Stockholm med i planerna. Klockan ringde kl 08.00 första gången. Peter försökte ruska liv i mig men jag hade redan kvällen innan bestämt mig för å snooza till 8.30. Så det fanns inget han kunde göra för å få mig å vakna. Har jag bestämt jag ska sova så SKA jag sova.
Strax före 10 kom vi iallafall iväg mot Kolbäck. Så vi var framme i god tid och hann till å mä visa ultraljudsfilmen på vår fina bebis för blivande mormor och morfar :-)
Dopet va underbart! Linn å Sanna sa inte ett pip under hela tiden, bara satt där å va toksöta :-)
Efter dopet hann vi kasta i oss smörgåstårta och vanlig tårta så det stod oss upp i halsen. Störtade iväg mot Västerås och hann precis kasta oss på tåget innan det for iväg. När vi satt där på tåget så insåg vi att vi snart skulle äta igen..... Urk... vi va ju JÄTTEMÄTTA redan..... isch..
Framme i Stockholm fick vi springa och leta taxi. In på Cirkus och hänga in våra jackor och jättebagen Bengt vi hade med oss med alla våra kläder.Och sen vare bara å sätta sig till bords med alla Peters kollegor och äta igen då...

Efter maten var det show i ca 2 timmar. Uggla, Rehnborg och Ulveson. Det va jättebra och vi skrattade så det rann i ögonen :-)
Efter showen åkte dom andra in till stan för å gå på krogen medan vi mellanlandade på hotellet för å lämna väskan Bengt :-)
Vi tänkte att det är väl inte så långt ner på stan så vi började knalla. Och jag med jätteklackar på mina stövlar.. :-S Det dröjde inte länge innan jag knappt kunde stå på fötterna längre. Så det fick bli taxi sista biten. Det var bara det att taxin släppte av oss fel så vi fick ändå gå en bra jäkla bit innan vi kom rätt.
Vid det laget kändes fötterna som två stora klubbor bara... :-S
Det blev iallafall Blue moon bar. Och det enda grabbarna gjorde var å hänga i baren hela kvällen. Dom inledde med 3 jäger och 1 red bull vodka och fortsatte så i några timmar....

En fick ragg av "jesus"
En blev utskälld av bartendern
En stod på knä mitt i gatan och klämde på sin tjejs rumpa
En hade allvarliga problem med att säga Helenelund
En hittade inte till sitt hotellrum
En ramlade i golvet med en mellanlandning på sängkanten när han försökte ta av sig sina brallor.
Och sist men inte minst, en "körde buss" hela natten lång

Med den sammamfattningen kan man säga att jag somnade ungefär runt kl 7 på morgonkvisten och hörde klockans ljuva stämma vid 9.30 lite senare samma morgon :-S
Dags för frukost alltså.... Det var bara å knata ner med svidande ögon.
Till min förvåning så hängde en faktiskt rätt fräsch men ändå lite rödögd Peter med mig ner och åt. KORS I TAKET!

Lite senare tog vi tåget hemåt igen och det blev en skön tupplur både på tåget och när vi kom hem. Det första vi gjorde när vi steg innanför dörren var å kasta oss i sängen och sova 2 timmar. SÅÅÅ skönt!

Usch.... Det kändes nästan som jag oxå va bakis, så trött var jag.

Bilder kommer lite senare iallafall ;-)

JAAA!

Kollade ut genom fönstret imorse och såg att det snöade!! JIPPI!!! Dom senaste dagarna har det ju bara regnat och å regnat så all snö va ju borta. Men nu snöar det igen och är -2 grader härhemma i Ytterharnäs :-) LYCKA!
Peter skulle inte säga detsamma... han kanske gillar snö, men HATAR å skotta. Fast jag tror inte det kommer så mycket denna gång så vi blir tvugna å skotta. Man får vara glad för det lilla :-)

Ja igår var jag iallafall å handlade in årets julklappar till Rasmus. Vår gräns brukar ligga på 1000 kr. Jag gick där på Toys R Us å strosade lite. Stannade till vid ett pyttelitet Star Wars legopaket. 345 kr!!!!! Är dom inte kloka!!
Knatar vidare och stannar nästa gång vid en låda med två dräkter som jag vet att han önskat sig. 500 kr!!!!
Tänker tillbaka när han var liten och man kunde få hur mycket grejjer som helst för 1000 kr. Men inte nu längre, näpp, icke sa nicke. Nu fick jag ihop 6 paket på 1000 kr. Å det lär väl knappast blir billigare ju äldre han blir....
Nåja, vi får se om det blir någon mer julis. Om man inte va uppstressad innan så blev man det ju när man klev in i leksaksbutiken. HERREGUD va folk springer! Kan man inte ta det lite lugnt!

Så idag sitter jag iallafall hemma och jobbar. Är tokförkyld och har haft huvudvärk i 2 dagar nu ungefär då.
Träning ikväll.... sitter i valet och kvalet om jag verkligen borde träna. Jag ska ju visserligen inte spela match i helgen men har ju ett dop att gå på. Vore trist om man inte kunde gosa mä alla brorsungarna då....
Och sen äre ju Peters firmajulfest i Stockholm senare på kvällen. Vore ju inte allför trevligt å sitta å snörvla där kanske....
Jaja, vi får se...


Iallafall så har jag jättejulkänsla i år! Längtar till julafton och bara myser när jag hör julmusiken på tv :-D


Det gick JÄTTEBRA!

Här kommer dom första bilderna på våran lilla bebis. Enligt läkaren var jag på V 13+0 men jag kör nog min egen räkning (12+4) fram till det vanliga ultraljudet.

    


Lilla hjärtat slog så fint. Det känns helt underbart :-D


Oooops!




Ptja.... vad säger man

      


RSS 2.0