Älska Johan Glans



Ni MÅSTE titta på dom andra delarna oxå!!


Det händer grejjer på kort tid!

V 29




V34




Tyvärr inte bara på magen.... :-S

Sjukt sliten

Har inte orkat skriva på ett par dagar. Är nått så fruktansvärt sliten hela jag just nu. Det är helt otroligt hur allt jobb kan hopa sig så otroligt under den sista och tyngsta månaden för mig.
Det har gått ganska bra, fram till förra veckan efter vi kom hem från Stockholm. Känner inte att jag repat mig från den rundan riktigt ännu. Svårt att tänka sig eftersom det igentligen inte var jobbigt på DET sättet liksom. Men det var mycket gå och stå och inte direkt något vila över huvudtaget. Och att jag knappt sov på hela natten. Sen dess har jag knappt sovit alls på nätterna. Det har varit mycket bärande och stressande på jobbet och så har jag inte sovit alls på nätterna.
Vilket resulterat i att igår när jag kom hem från jobbet mådde jag nått så fruktansvärt illa och hade väldigt onda förvärkar och så ont i ryggen så det värkte hur jag än satt eller låg.
Jag blev lite orolig igår nästan.... Funderade på om jag skulle ringa förlossningen. Men det lugnade ner sig en stund efter läggdags tack och lov. Men med ännu en natt utan sömn så känner jag mig totalt förstörd idag.
Jag kan inte för mitt liv förstår hur jag ska orka med en hel månad till i samma fart :-( Jag vet inte vad jag ska göra....
Jag HATAR att inte klara av saker!!! Det är ju roligt att jobba, men jag klarar inte av det här tempot och lyften längre och det gör mig skitförbannad och frustrerad! *suck* Jag är inte en sån som sätter mig ner och säger att jag inte klarar av å göra det här längre. Men snart måste jag nog tyvärr..... 

Ledsen för det klagande inlägget.....  Men jag mår verkligen inte bra just nu. Känner mig lättirriterad, stressad och uppjagad mest hela dagarna.
Det är ju nu man borde vara lycklig, harmonisk och allt det dära....   jag behöver varva ner.....

Så går det när man leker med elden

Min kära sambo har lekt skogshuggare hela helgen. Dom har eldat upp allt dom har tagit ner. Men idag gick han lite för nära elden tydligen.....


Svedd lite överallt i håret

ÄHH vafan! Det går ju inte å göra nått åt skiten. Vi rakar av det! JAAAA!!! :-P


         
Liiiite kul kan man ju ha på vägen :-P


    

Sådärja!! En ny karl i sängen inatt :-P hehe


Mr treehater

Oboy vicken dag det varit idag. Det började ju redan igår med varmt och soligt. Men idag har det ju varit sommar för sjutton!
Imorse slog jag upp ögonen redan kl 7 :-O. Jag försökte verkligen att somna om igen. Låg säkert 40 minuter iallafall och ansträngde mig. Men Theo hade disco därinne så det var inte så lätt....
Så jag gick upp istället. Kikade lite på tv, plockade lite, tvättade lite. Kl 9 försökte jag väcka Peter vilket var lättare sagt än gjort. Men vid 9.30 klev han iallafall upp och vi kunde äta lite frulle ute i solen :-D
Stekande sol redan då. SJUKT underbart! :-D
Efter det började Peter leka skogshuggare som vanligt. Han har blitt galen karln! Han ska hugga ner vartenda träd han ser nästan. hihi
Själv började jag sortera lite lådor i förrådet. Sånt som ska slängas och som ska sparas. Hittade en hel låda med Rasmus gamla babykläder och filtar. Så imorgon ska jag tvätta dom och lägga dom i lådor. Dom ska ju såklart användas på lilla Theo.
Sen blev det sola bebismage på baksidan. OJ va jag brände mig i ansiktet och på axlarna. MEN! Som jag brukar säga. Hellre röd än vit! hihi
Grillad fläskkotlett med potatisklyftor till middag. MUMS! Och efter det en superskön promenad med lite styrkeövningar efteråt.
Nu på kvällen har jag suttit ute i solstolen och softat lite medan Peter grillat trädgrenar som vanligt. :-) Hoppas verkligen det blir en lika härlig dag imorgon :-)

Nu äre Robinson!!

Helikopterflytning och tapasfika


         
Helikopter flygning över norra Stockholm. AWSOME!!!

         
Trerätters middag i "The balroom" Snajsit!

         
Kvällsmingel ute i hotelfoajén. LITE LYXIT!!

    
Sist men inte minst. Tapas efterätterna på eftermiddagarna. HUR GOTT DÅÅÅ!!

Anlände hemma vid 18 taget och är totalt SLUT och förbi i kroppen. Nu blire sängen och SOVA!
PÖZZ

Dagar av lyx

Sectra dagarna på Infracity i Upplands väsby ons-tor.
Anlände 9 imorse och åt en jättegod macka dom bjöd på. Seminarier fram till lunch 11.30 då det bjöds på fin fin buffé lunch med fruktsallad och morotskaka till efterätt.
Seminarier fram till kl 15.00 då det bjöds på olika tapas av alla des olika chokladsorter. chokladbollar, ost och kex, frukt och you name it. bordet var FULLT med gott :-P

Kl 17.00 ska vi iväg och åka helikopter. Sen är det middag med underhållning.

See ya!! :-D

Supporten och sammandragningar deluxe

En helt underbar dag med andra ord... OR NOT!
Nä okej jag ska inte vara så pessig som jag var igår. Men lite fååår man faktiskt klaga.
Sov som ett arsel inatt igen. Ingen ställning, absolut INGEN var skön att ligga i. Och jag hade allvarliga svårigheter å andas inatt. Mellan kissningarna låg jag och suckade tungt. Tror nog jag störde Peter lite..... Snart hamnar man väl ute på soffan om man har otur :-P

Sitter i supporten nu på em. Känner mig trött och hängig och har nå fruktansvärt med onda sammadragningar. Tror man brukar kalla dom förvärkar nu såhär sent i graviditeten. Betyder att magen blir alldeles stenhård och det trycker nedåt och gör ont nedåt. Det gör ont när jag går oxå... ajajaj.
Igår tvingade jag mig själv ut på en promenad istället för att sova en stund som jag helst hade velat. Underbara älsklingen lagade mat medan jag var ute och gick så den var färdigserverad när jag klev innanför dörren :-)
Sjukt underbart!
Men idag vette sjutton..... Har lovat mig själv att promenera varje dag men vi får se om jag orkar idag.
Och imorrn åker jag och Hasse till Stockholm och blir kvar till torsdag. Vi ska åka härifrån kl 7 imorrn bitti!! Kl 7 liksom!!
Måtte jag få sova inatt så jag orkar....  På fredag är det Bollnäs som gäller hela dagen. Sen är det äntligen helg igen! Längtar! Vila vila och återigen vila!
Känner mig inte lika hurtig och på gång som jag gjorde månad 4-6...... Nu är jag TRÖTT!

Iallafall så är jag då alltså i V 33 nu. Och om den veckan står såhär:

 

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


Pessdag...

Idag måste jag bara få klaga och vara sur. En riktig pessdag som vi brukar säga.
Jag älskar bebis därinne i magen men nu börjar jag bli less på att vara gravid. Jag har så jävulskt ont i ryggen så jag blir galen snart. Mellan skulderbladen sitter det och jag kommer inte åt det hur jag än gör. Det gör on när jag ligger, sitter, står eller går... you name it.
Det går inte att sova ordentligt på nätterna för hur jag än ligger så gör det ont eller så får jag svårt att andas.
Bebis ligger med huvudet nedåt så det gör tväront när jag går. Det trycker och har sig och jag vet inte om jag börjar få lite foglossning.
Jag känner mig så jäkla stor, fet, ful och äcklig och har fått världens största arsel. :-( Håret är risigt och jag tycker hela jag ser bedrövlig ut bara rent ut sagt. Risig och nedgången :-(
Jag kan inte ens sitta ner och äta ett mål mat utan att jag blir anfådd och börjar flåsa.
Nä idag är ingen vidare dag.... Hormonerna spökar och jag känner mig gråtfärdig och less. Nu vill jag att lilla Theo ska komma ut så jag får hålla honom i mina armar.

BM besök idag V 33
SF: 33 (han följer den översta magkurvan så fint. blir nog en jättebebis...)
BT: 130/75 (Lite ökat sen förut men helt normalt enligt BM)
Järn: 102 (fortfarande lågt... trots att jag proppar i mig hemofer. Min kropp vill inte ha järn helt enkelt)
Vikt: +9 kg (Börjar få panik nu....... Enligt mig är det + 11 kg!!)
Bebis ligger med huvudet nedåt sa hon. Men är fortfarande rörlig.

Måtte han inte lägga sig på tvären igen, det va ingen lek.... *puh* Ledsen för det pessiga inlägget. Men idag mår jag inge vidare....

Avslutningsfest

Igår var det då dags för den årliga avslutningsfesten för Tierp volley. Första året för mig, Lisa och Elin då.
Startade med middag och med en massa prisutdelningar som bla Årets överasskning och Årets spelare.
Evelina Frank blev året överasskning och Evelina Stenmark tog hem priset för Årets spelare :-) Grattis till er tjejer! :-D

Efter middagen började dansen. Stelt till en början. Naturligtvis bara några fåtal tjejer som ställde sig där och dansade. Men senare in på kvällen när folk fått i sig lite "starka drycker" så kom dom igång. Har inte så mycket å rapportera faktiskt... Inga skandaler eller roligt skvaller så länge jag var kvar. Vi åkte hemåt Gävle igen vid 23 taget redan. Släppte av Lisa och Elin utanför HB och sen drog jag vidare hemåt.
Nått så fruktansvärt trött var jag. Hade ju varit uppe sen strax efter 6 på morgonen då Rasmus vaknade. Så nu jäklar var man lagom mör. Satt uppe en stund med Peter när jag kom hem. Men vi gick och la oss nästan på en gång och somnade som stockar både han och jag.

Imorse vaknade Rasmus kl 7 och gick ner själv och tittade på tv. Så mamma fick sova till 8.20 innan den hungriga fågelungen började skrika. LYX!! :-D
Fotbollsträning för Rasmus mellan 12-13 stod på agendan idag. Förutom det har han väl varit ute mest hela dagen med Peter på gården. Just nu sitter både han och jag och softar i soffan. Han kollar på Transformers och jag surfar :-P
Det blir inte många mer knop gjorda idag kan jag säga. Har haft MYCKET sammandragningar idag.... Några som gjort lite ont oxå. Så jag ska försöka ta det lite lugnt. Inte så kul inlägg idag kanske... Men jag är för trött för å orka skriva mer.

Några bilder från igår.

              

              

Alla bilder från kvällen finns på facebook

Vi har bäbisar i vår brunn


4 cm lång från ben till ben. Det här var nog lille bebisen som va uppe på locket och vandrade.


Tar vi då en titt ner i brunne satt desto större bebisar därnere. AHHHHHH!!! Blev min första reaktion..


Pappa spindel. Uppskattningsvis drygt 2 cm kropp och ca 6 cm från ben till ben. Kolla tjockleken på kroppen!!!


Ååå så mamma spindel då. Något mindre kanske. Men bara aningens.

Det fanns några familjer därnere kan jag säga... Det kliar och kryper på hela mig just nu. *ryyyyyys*




Kommer bli en bra dag

Det känns som det kommer bli en bra dag det här :-) peppar peppar så har vi en lugn period på jobbet så det finns inte sådär jättemycket att göra. Vilket ju naturligtvis är HUR skönt som helst en fredag :-P
Det blev lite extra lång fika i fm med Sussie. Pratade vikt och graviditet..... Jag avundas verkligen dom som bara får en liten kula på magen och inget mer. Det känns HELT ÄRLIGT som att jag har jordens största arsel just nu! Och två feta klubbor till lår. USCH!! Det är en jäkla tur att det bara är 57 dagar kvar av det här. Man får hoppas att man rasar i vikt när bebis kommit ut. Det ska bli så skönt att få börja röra på sig igen och må bra :-)
Missförstå mig inge, det är jättemysigt att vara gravid och känna lilla bebis puffa därinne :-) Men det är lite tungt nu i slutet.... Och man kan knappt röra sig utan att det gör ont eller det tar stopp.
Jag märkte igår att jag inte kan sitta vid vardagsrumsbordet och äta längre!! För jag kan inte luta mig framåt så
mycket!  :-O
Och vart FAN kommer alla kilon ifrån!! Jag äter ju mindre nu än jag någonsin gjort förut!! Varför går jag upp så fort i vikt nu för då!? WHY WHYYYY!!!!! Undra om det är en jättebebi jag har därinne... :-S
Det är tur att man har världens underbaraste sambo därhemma som stöttar en och får mig att känna mig som världens vackraste ändå :-D
Älskar dig min lilla chokladpralin! hihi

Nu är det snart lunch på stan med Suss och kanske resten av Atea gänget. Inte för att man har råd att handla nått men det blir väl nån snabbrunda på stan sen å kolla lite :-) Skulle ju vara kul å ha nått snyggt nytt på sig imorrn.
Det är nämligen avslutningsfest för Tierp volley imorgon kväll. Middag och underhållning stod det på inbjudan :-)
Blir skojsigt. Peter blir hemma med Rasmus. Han hade planerat en videokväll med godis för dom två. :-)



Hur har jag haft sån tur
Jag vill aldrig vara utan dig min kärlek
Det är du, jag och våra pojkar




En helt vanlig dag

Började med den vanliga yran som mornarna med mig oftast är... yra!
Klämde fingret i lådan när jag skulle ta en platspåse. Av nån outgrundlig anledning så skickade jag igen lådan innan jag hade hunnit få ut fingret därifrån. :-S Jag kunde inte låta bli å vråla rakt ut. Jahapp... ett st blödande hack vid nagelbandet på det "fula fingret".
Innan jag hade hunnit kommit till jobbet hann jag naturligtvis tappa mobiltelefonen i marken en gång oxå. Vad vore en dag utan minst två incidenter liksom......

Nu blire couscous och skaldjurssallad till lunch och förhoppningar om en lugn eftermiddag i supporten......

Pözz

Valrossen är trött, slut och förbi

Jobbigt pigg studsande unge äntrar sovrummet kl 6 imorse. Jag pekar med hela handen tillbaka mot hans sovrum. "Kl är mitt i natten!!" Efter en halvtimma går sambo upp och då kommer studsande jobbigt pigg unge in i vårt sovrum igen och lägger sig bredvid. På ren känsla utan å öppna ögonen sätter jag på tv:n och zappar in barnkanalen och somnar om igen innan huvudet landat på kudden. Seeeeeeeg morgon.
Vid 7 inser jag att jag måste gå upp om vi ska hinna till dagis i tid. Helt otroligt nog kommer vi iväg i tid och jag äntrar IT 8.10. Tar vad jag ska ha med mig och beger mig till Hudik för en heldag där. På vägen kastar jag i mig en macka och en kopp kaffe.

Dagen har rullat på bra och rätt så smärtfritt faktiskt. Jag och Hasse bytte ut en hel hög med datorer på röntgen i Hudik till funktionspc datorer istället. Vi tog en paus vid 11.30 för att dra iväg och käka lunch. Jag tog en dagens som var kyckling med stekt potatis och cesarsallad. Men Hasse skulle ju gorméa såklart så han tog en á la carte fläskfilé mä potatisklyftor och beasås. Vi kan summera det såhär: När jag hade ätit klart 20 minuter senare satt Hasse högröd och muttrande över att hans mat inte ens kommit än. Köket hade gjort en miss och inte gjort hans beställning. Som tröst fick han en extra herrejösses stor portion mat. Tack för de televerket :-P Han va lite sammanbiten efter det. hehe

Vid 16.45 kom jag iväg hemåt igen. FY FAAAN va trafik det var efter vägen. Långtradare på långtradare. Trodde aldrig jag skulle komma hem. Kroppen värkte efter allt bärande och krypande under dagen. Nu sitter jag hemma i soffan och är helt jäkla slut i kroppen. Man orkar verkligen IGENTING när man är gravid. Känner mig klen till max.
När man till å mä pustar å frustar när man ska sätta sig ner i soffan för magen gör att det tar stopp liksom! Nuförtiden får man liksom ta sats å kasta sig ner i soffan. hehe

Nåja... nu blir det sängen och Lie to me. OCH! Jag har blitt lovad å bli kliad på ryggen under tiden. KÄRLEK!!

Natti natt


Bildbevis

              

              

              

              






I korta drag

Festen igår kan summeras i ett ord. BLÖTT!!

Nån blev akut skitnödig och övervägde att sätta sig i skogen eftersom det aldrig blev ledigt på toaletten.
Nån kissade i rabatten utanför hyreshuset
Nån gjorde muspruttar så grabbarna blev generade
Två st stängde in sig i sovrummet i typ 1 timma
Två st (riksfyllon) av samma kön hånglade upp varandra styggt
Nån lyckades sätta på spisplattan med skinkorna
Några sjöng Sing Star så nästan rutorna sprack i lägenheten
Och sist men inte minst! NÅN låg och kräktes och sov hela påskafton TROTS att svärföräldrar var på besök.

Ptja... lätt sumering av en fest där ALLA blev dyngraka. Bilder kommer sen ;-)

Det är så hääääärligt å vara nykter ;-)


 


Morronpiggelin

Vaknade 6.00 PIP imorse av Peters väckarklocka. Han hade glömt stänga att det var veckordag och glömt stänga av larmet.... *suck* Försökte somna om men var såklart kissnödig när jag väl vaknat. *suck igen*
Efter det kunde jag ju inte somna om ordentligt såklart. Låg å småslumrade lite och höll å att somna vid ett par tillfällen. Men lagom innan så satte sågverket Peter igång å storsnarka, så det va ju bara å glömma :-S
Vid 7.30 gav jag upp och gick upp och klädde på mig och tog en morgonpromenad i solen istället. Det va verkligen asskönt. Alldeles tyst och lugnt var det ute. När jag kom tillbaka var Peter uppe och hade gjort kaffe :-)
Mysfrukost :-) Skönt å vara uppe i tid faktiskt.

Vid 11 drog jag iväg in till stan för å träffa Björkman å käka lunch. Mycket trevligt och prata av sig en stund och käka god sallad. Kräftstjärtar och fetaoströra. MMMMMMM!!!!
Vid 13 taget mötte jag upp Lisa på 9:an för att ta en shoppingrunda. Vi skulle hitta någe fräsigt till kvällen tänkte vi. Jag hittade min vita topp jag letade efter. Men vi sprang genom varenda affär som fanns tror jag utan att hitta några vita jeans som Lisa ville ha. I vanliga fall kryllar det av vita jeans, men inte idag tydligen....

För en stund sen kom jag hem och snart ska vi grilla hamburgare :-P Sen blire till å göra sig klar inför kvällen.
För ikväll äre Beach reunion party i Casa Picco och Erica :-)
Eftersom jag förmodligen är den enda som blir nykter så blir jag förste fotograferare och tänker dokumentera kvällen noggrant. hehe

Nä nu äre grillning här :-P Återkommer imorgon med bildbevis på kvällens bravader.

PUSS

Det spelar ingen roll!

Den här är fortfarande den bästa låten som va mä i melodifestivalen. NO DOUT!!




Och när den spelas i bilen höjs volymen och Kristin ylar med ;-)


Klant ända in i själen

Det spelar ingen roll hur lugn och harmonisk jag än är. Jag gör alltid, och då menar jag ALLTID nått som är klantigt.
Imorse skulle jag göra nått så enkelt som att vässa kajalpennan över toaletten. Guess what happend!!
Jo... ni gissade HELT rätt. Jag tappade pennvässaren rakt ner i the shitstoole *suck* Jag vet inte vad jag tänkte när jag stod där men bra jäkla less var jag iallafall. Stod bara och stirrade och suckade en lång stund. Sen gick jag och hämtade en galge och fiskade upp vässaren igen. GUUUUD!!! Hur lyckas jag!!??? Kommer jag någonsin bättra mig?!
Hur länge kommer Peter orka med mig?!

Peter vet inte nått om det som hände imorse... ÄN. Han kommer bli så fruktansvärt trött på mig.....
För igår gjorde jag nått ÄNNU klantigare. Jag färgade mitt hår inne på vårt lilla badrum. Gick ner och satte mig och väntade 20 minuter som man ska. När kl ringde gick jag upp och duschade ur håret. Sen gick jag in på badrummet igen för att borsta håret, tände lampan och blev stående gapandes..... Och så började jag "Oj!! ojojojojojojoj.... ojoj... OJ!
Peter stannade upp idet han gjorde och frågade oroligt "vaddå oj! Vad har du nu gjort!"
Peter kommer gåendes mot mig och jag skyndar mig å stänga dörren och låsa den. Därute står han och rycker i dörren och frågar vad fasen jag gjort.
Därinne står jag och tittar på dom torkade färgfläckarna på väggen. Skyndar mig ta en svamp och börjar skrubba som en dåre. Peter står fortfarande utanför dörren och undrar vad jag skrubbar för nått. "INGENTING!!" säger jag.....
Vips så har han låst upp dörren UTIFRÅN och stormar in på badrummet. Jag stannar upp i mitt skrubbande, vänder mig om och tittar på honom  med dom sötaste hundögon man kan ha. Han finner inga ord.... Bara står och tittar på mig och ruskar på huvudet.
Hundögonen hjälpte inte.... Kristin får panik, vänder sig om och skrubbar vidare och går över i taktik nr 2, försvarsställning. Att jag såg minsan inte att det blev och hade jag sett så hade jag ju tagit bort det på en gång. Och det kommer gå bort, JAG LOVAR!!  Han bara suckar och går ut därifrån.
Iallafall.... så... det gick inte bort... *skamsen* Nu har jag lovat att ALDRIG mer stå därinne och färga håret.

Jag tror vi måste måla om väggen......


Nu blev det nog lite mycket....

Inget nytt under solen idag. Sov väl aningens bättre inatt kanske..... Har haft sammandragningar deluxe under hela dagen idag med. Dom kommer väldigt ofta, speciellt när jag går. Magen är som en stenklump så fort jag är på fötterna. Lite drygt.... Men jag får väl lita på farbror doktorn som skickade hem mig igår att det är ofarligt då.

Snart har man då gått 7 hela månader av graviditeten. Och det börjar ju kännas att man inte är fjäderlätt direkt längre...
Tyvärr är det mycket tunga lyft med datorer som ska hit och dit, kräla på golvet i trånga utrymmen och koppla ur och i hit och dit. Och jag känner nog helt ärligt att det börjar bli lite jobbigt nu. Jag är lite sådär att jag ogärna ger upp oxå. Jag säger inte gärna att jag inte klarar av det, utan jag kör tills det tar tvärstopp istället. KAN visserligen vara en bra egenskap i vissa sammanhang... Men i det här tror jag knappast det är det....
Idag blev det lite för mycket lyft och kryp. Känner mig trött och det var obehagligt att hålla på att lyfta.
Jag måste nog sansa mig lite. Tyvärr är det fel tillfälle eftersom vi nu under ett par veckor ska byta ut asmånga datorer i Hudik och Gävle. Men vi får se hur det känns antar jag.


Ajeeee! Dom här sammandragningar är ingen lek.... *suck* Nä nu ska jag smocka i mig en tallrik jordgubbar å trösta mig själv :-P

Förlossnings besök

Eftersom jag haft onda sammandragningar och ganska mycket sammandragningar sen i fredags så har jag haft lite fungderingar på att ringa förlossningen för att höra så att det är normalt. Jag kan inte minnas att jag hade något sådant här så pass tidigt när jag gick med Rasmus.
Igår kväll hade jag ju problem att sova pga dom kom så tätt och molade.
Sussie övertalade mig att jag skulle ringa iallafall. Bättre å ringa än å gå omkring å fundera tyckte hon.
Iallafall så ringde jag. Och förlossningen tyckte det kändes som att det var bäst att jag kom in så dom fick ta en ctg kurva och kolla upp mig.

Jag gick dit, fick lägga mig ner i ett rum och fick nån apparat kopplad mot magen. Jag kunde höra lilla Theos hjärtslag hela tiden. Det lät nästan som en diskmaskin därinne eller nått. hihi
Iallafall så tyckte barnmorskan att min mage var väldigt spänd. Och det känns faktiskt så. Sammandragningarna kommer ofta men är inte alltid stora och gör inte alltid ont liksom. Hon sa att en läkare skulle titta på mig sen så inte slemproppen hade gått och jag hade börjat öppna mig.
Sen fick jag ligga där en 30 minuter och lyssna på Theos hjärtslag.

Efter en stund kom en utländsk läkare som knappt kunde svenska in. Han frågade IGEN vad som var fel på mig. Och jag drog historien igen. Han kändes väldigt nonchalant och vifftade bort när jag berättade om en eventuell slempropp som kunde ha gått för ett par veckor sen. Då vifftade han bara med armarna och skakade på huvudet och sa "ctg kurvan visar INGENTING! Du får gå hem och ta alvedon om det gör ont igen" Så kände han på magen och nickade bara och sa hej då typ.
Höm..... Kändes lite snopet att han struntade i att kolla så att allt stod rätt till. Barnmorskorna kändes mer seriösa.....
Men man får väl lita på dom då antar jag. Blir det värre så får jag väl ringa igen då.

I solen, på beachen...

Mmm där skulle man ju helst vilja vara nu. Solen skiner och det börjar bli varmt och skönt ute. Och här sitter jag... Inne på ett svettigt kontor!!  Jag törs LOVA att det kommer vara såhär hela veckan. Ändra fram till fredag när man blir ledig. Då kommer det blir SKIT väder igen! Så är det ALLTID! När man KAN va ute och ha det skönt då är det pissväder.... Blääää

Ursäkta mitt humör som inte är solskensfriskt som vädret ute idag. Igår kväll hade jag täta sammandragningar som gjorde ONT! Och när jag skulle lägga mig för att sova kom dom tätare. *suck* Kallas väl förverkar nuförtiden antar jag....
Så jag kunde inte sova alls. Och efter en sådär 5 kissningar så lyckades jag väl till slut somna där på natten nån gång.

Trött som ett as rullade man ur sängen och kom iväg till jobbet. Väl här har jag inte gjort någe annat än suttit och flåsat idag. Bebis trycker förmodligen mot lungorna på något sätt så syretillförsen för mig blir inte den bästa....
Vilket medför att jag känner mig matt och yr och på nått konstigt sätt blir det svårt att andas och nästan hyperventilerar.
Jag trodde det skulle gå över men nu har jag haft det sen imorse och kl är snart 13 på dagen nu. *pust*

När jag kom hit imorse upptäckte jag att jag hade kaffevecka oxå. Plus att tjejen jag har veckan med är utlånad till ett projekt och är inte ens HÄR. Och jag är ju på röntgen flera dagar i veckan och kan knappast springa fram och tillbaka dit bara för att tömma diskmaskinen och fylla på kaffe åt folk....
När jag var på väg ner på röntgen imorse fick jag ett "Det står fruktpåsar därute som du måste lasta in i kylen!!"
Ja... jag tänker INTE göra det nu för nu ska jag ner och jobba!!
Dagens I-landsproblem skulle jag säga. Men för "tanterna" här på IT är det DÖDLIGT allvar om inte allt är ordning och reda i köket! Herregud....... *suck*  Känner inte att jag orkar med en massa onödigt idag när det fan är jobbigt å gå till och med.
Näe... ingen vidare dag idag. Fast det borde ju vara det..... Ska sätta mig vid fönstret och sniffa lite luft :-P


Kolbäck

Helgen har då alltså spenderats i Kolbäck. Som är min lilla hemby :-) Ligger ca 2 mil utanför Västerås och har väl en sisådär 3500 invånare eller nått. Alltså inte ett speciellt stort ställe. Men jättemysigt enligt mig :-)

I helgen var det då kalas som drog oss dit. Tvillingarna Linn och Sanna fyllde hela 1 år och deras storasyster Maja fyllde 6 år. Maja fyller igentligen den 30 mars och tvillingarna den 3 april. Så det blev en ihopslagen födelsedagsfest för alla tre. LITE paket då kan ni förstå. Dagen var HELT underbar! Solen sken och det va TOK varmt ute. Jag, Rasmus och Jonna tog en skön promenad i t-shirt till affären och köpte lite lördagsgodis. Sen satt vi och glassade på trappen och bara hade det bra :-) Vid 14.30 var det kalas då för barnen. Massor av folk och massa små bebisar så det gick inte å ha öppet i huset. Det blev med andra ord JÄTTEVARMT!!! Kände mig rätt instängd faktiskt.... Fick gå ut och ta lite luft med jämna mellanrum för att klara av å vara där. Jag har börjat bli lite varmare av mig nu känner jag.

Efter kalaset åkte jag, Peter och Rasmus till affären för att inhandla matvaror till kvällens grillning :-P
Fläskfilé marinerat i Smokey honey marinad. MUMS!! :-)Grabbarna satt ute på gården och grillade med varsin öl och whiskey i handen och hade det bra. Helt sjukt underbart väder hela lördagen ända in på kvällen :-)
Jättemysig kväll med god mat och gott sällskap av brorsorna med familj. *viskar *Peter blev lite lagom rund under fötterna ;-) hehe

Slog upp ögonen imorse kl 8.00 och var tvärpigg. SKIT oxå.... När man FÅR sova så gör man det inte.
Peter vaknade oxå till och kunde inte heller somna om. Så vi gick faktiskt ner och åt frulle då.
Vädret va tyvärr inte lika bra idag. Det har varit mörkt och regnsjukt hela dagen. Solen tittade fram en sväng på eftermiddagen men inget mer än så.
Förräns vi var på väg hem och vi började närma oss Gävle. DÅ ser man solen igen. Det va jättefint väder i Gävle när vi kom fram. Men sen nästan hemma i Ytterharnäs så ser man tjock jäkla dimma komma in från havet. *suck*

Nåja, allt som allt. helgen har varit skön och lugn. Nu är man redo för en ny vecka. Kortvecka!! YIPPIE!! :-P
Med en rolig fest å se fram emot på fredag med beach gänget :-)

              
Linn och Sanna                                     Maja

         
Hannes (Alias Butcho)               Linn och Sanna

         
Tvinsen                                        Supargrabbarna

Nattens bravader

Ännu en sömnlös natt... *frust*

Efter ett antal rusningar till toan och sittandes på sängkanten och kippa efter andan så känner jag mig helt slut idag.
Såhär slut har jag inte känt mig på väldigt länge faktiskt.  Och inatt vaknade faktiskt Peter oxå och ville va med och leka.
Det va väl ungefär den tredje gången för natten som jag sätter mig upp och har svårt att andas, känner mig yr och sitter på sängkanten och försöker hämta mig. När plötsligt Peter rusar upp och ställer sig bredvid mig.

Peter: Jaha, men hur mycket vatten är det då?
Jag: Men va?
Peter: Hur mycket vatten är det på golvet igentligen?
Jag: *suckar tungt* Men Peter, jag har lite svårt att andas. Det finns inge vatten, jag bara sitter här och försöker lugna mig.
Peter: *sträcker sig efter lysknappen och säger lite irriterat* Men det är ju vatten överallt, jag måste få tända om jag ska se!
Jag: *Flåsar* Men snälla Peter! Det finns inget vatten! Du drömmer! Snälla, jag försöker bara hämta andan"
Peter: *stampar iväg till sängen igen och är högirriterad" ÅHHH jag får aldrig visa dig nått!!!
Och han sover igen innan huvudet landat på kudden..... Å där sitter jag å flåsar. :-S

När jag påminde honom om detta idag hade herr Frisk inte ett minne av vad som hänt. Förutom att han mindes att han hade drömt om vatten. KAN kanske bero på att dom haft en läcka på jobbet alldeles nyligen. hihi

Jag ÄLSKAR dig och för att du är lika knasig som mig mitt hjärta! hihi

Måste man sova?



22.30: Ligger i sängen och flåsar, försöker få luft och hitta en skön ställning
23.00: Släcker lamporna och försöker sova (sambon somnar 2 minuter senare och snarkar ljudligt)
23.15: Kliver upp och kissar
23.20: Lägger mig i sängen igen efter en stunds sittande på sängkanten och flåsa
23.30: Hittar äntligen en sovställning som inte gör ont och lyckas somna.
00.00: Vaknar och är kissnödig *suck*
00.15: Lyckas somna efter en stunds letande efter en skön sov ställning.
01.00: Vaknar och måste vända mig om, letar skön ställning, hittar och somnar om.
01.30: Vaknar igen och måste vända mig om..... *frust* Går och kissar när jag ändå är vaken.
01.35: Somnar om i en skön sovställning.
02.15: Vaknar med ett ryck av att jag inte kan andas... sitter på sängkanten en stund tills jag får luft. Somnar sen om.
03.00: Rasmus vaknar och har växtvärk. Rulla sig upp ur sängen och gå ner och hämta alvedon. Passar på att kissa...
03.15: Lyckas somna om.
05.55: Vaknar av Peters väckarklocka och är BRUTALT kissnödig. Ligger vaken.....
06.15: MÅSTE gå upp och kissa....  Somnar inte om igen
07.00 Väcker Rasmus. A new glorious day!! Eller nått......

Ptja... ungefär så...  Måste man verkligen sova? *suck*

Morgonhälsning från valrossen



RSS 2.0