Gör man verkligen såhär?!


Peter fick ett samtal igår kväll. Där en såkallad "kompis" frågar om vi skulle bli väääldigt ledsna om dom inte kommer på bröllopet på lördag. Det här paret hade nämligen ögonen på en resa som innebär att dom ska åka JUST på vår bröllopsdag. Den är inte bokad än, men dom vill ju gärna åka.....
TROTS att dom nästan precis nyss varit utomlands en gång redan. Men JUST exakt på vår bröllopsdag, EXAKT den resan vill dom ha.

Så alltså 4 dagar innan en av dom största dagarna i vårt liv. Så prioriterar en sk "kompis" bort oss helt och hållet och bestämmer sig för att boka en resa då istället. Vilket innebär att vi måste ta alla 65 festhäftena och göra om dom helt och hållet med bordsplacering och text om alla gästerna. Vilket vi lagt ner SJUKT mycket jobb på.
Som om vi inte har mycket ändå att göra såhär några dagar före bara.....  Och sen även det faktum att vi lagt ner mycket pengar på det här med mat och alkohol osv. En planering som tagit över 1 år!!

Och det absolut värsta av allt. Att 4 dagar innan sitt eget bröllop behöva bli varse om att man tydligen inte är så viktig för någon man trodde var ens kompis. Jag önskar VERKLIGEN jag fick chansen att säga mitt. För det kan jag tala om, MIG sätter ni er INTE på hur som helst. Jag är FÖRBANNAD!!!! Men jag låter bli av respekt till Peter som måste utstå pinan att behöva träffa dig varje dag..... USCH!!!

Och träffar jag på någon av er två ute så prata förhelvete inte med mig. För då jävlar hänger smockan i luften!
För mig finns inte ni två längre. Hör inte av er och kom inte förbi. Håller er så långt jävla borta från oss ni bara kan era FÖRBANNADE JÄVLA IDIOTER!!!!

Jag är GLAD att ni bestämde er för att inte komma. För nu slipper jag iallafall sitta och irritera mig på er hela dagen och kvällen.
Synd att ni inte har stor hjärna nog att inse att MAN FANIMEJ INTE GÖR SÅHÄR MOT EN KOMPIS!!
Hoppas ni inser hur jävla lågt ner ni sjunkit. Det här är en av dom värsta sakerna man kan göra mot en vän.

Och att göra den personen jag älskar mest i hela världen ledsen och besviken 4 dagar innan han ska gifta sig. Det är fanimej oförlåtligt i mina ögon!!!


GO FUCK YOURSELFES!!!!!!






SÅ nu har jag fått säga mitt. Nu ska jag släppa det här och koncentrera mig på VÅR dag.

Vädergudarna


På nått sätt så tror jag inte riiiiiktigt att vädergudarna är med oss på lördag. Jag som hela tiden sagt att det är något jaginte kan påverka och inte tänker fundera på. Bara det inte regnar heeela dagen så är det grönt.
Men ja... nu verkar ju värsta tänkbara senario vara helt möjligt. Vilket faktiskt suger lite... :-/



Lågtrycket fördjupas ytterligare något under fredagsdygnet
vilket ger fortsatt ostadigt väder med svala temperaturer och
regnskurar på flera håll. Skurarna kommer vara intensivast i
norra Svealand och södra Norrland där nederbörden efterhand
gå över i snö. Det ostadiga vädret fortsätter under helgen och i
början av nästa vecka med regnskurar på flera håll.

Hmfr....... :-/



Underbara sol!

Underbara underbara efterlängtade sol och värme! Och vilket lugn och energi det ger mig :-)
Helgen har varit så underbart skönt och bara en massa mys med familjen. Eftersom våra barn älskar att vara ute så har vi varit ute från morgon till kväll varje dag :-)

Fredagen började med ett glas rosé och grillning. Livet är gött!!






Lördagsmys. Ute såklart!







Söndag och Mors dag. Blev väckt med massa kramar och presenter från barnen :-)



Furuvik såklart



Och sen hem å grilla :-D




En MYCKET välbehövlig skön helg. Som uppladdning inför nästa :-)
Har även hunnit prova klänningen en sista gång och gå in skorna lite. :-)

Måste visa den underbara presenten jag fick av min älskling oxå. Han hade tydligen gjort den på sin svensexa hos en silversmed :-)




Välkommen Alice!

Imorse kl 05:11 kom ett litet underverk till världen. Tror hon ska heta Alice av vad jag förstått. Hon vägde 2925 gram och är 48 cm lång.

STOOOORT grattis och massor med kärlek till Emma och Patrik!!!



Vet inte riktigt.....


Vet inte riktigt vad jag ska blogga om nuförtiden. Bröllop, ja. Fast kan tänka att det blir tjatigt att läsa om. För dom få som läser då alltså... :-)
Finns inte så mycket att skriva om det heller nu. Vill inte avslöja för mycket utan det får bli en överasskning hur allt ser ut och sådär :-)

Magen strular fortfarande för mig. -3 kg och väldigt svårt att äta sedan pappa gick bort. Inte så konstigt tror jag om man tar en närmre titt på allt som händer i mitt liv just nu heller. Bröllopet är bara en liten liten bit av allt. Och dessutom en av dom sakerna som är roliga och som man ska fokusera på just nu för att må bra.

Jag vill inte lägga ut hela mitt liv just nu. Kanske jag berättar någon gång. När jag har mer kött på benen....
Men inte just nu. Det är mycket bara.

Ibland sitter gråten i halsen redan på morgonen. Och jag känner själv att jag har oerhörda problem att fokusera på jobbet just nu. Jag vet att jag borde och att jag måste. Det bara går inte så bra......
Jag hoppas att saker och ting kommer lätta upp snart. Och jag hoppas att jag och mamma får träffa en viss person snart. Kanske det kan lugna hjärtat lite. Hoppas....

Trots allt så står jag här med fötterna på jorden. Lite närmre än vanligt kanske... Men jag står här. :-)
Och jag är lyckligt lottad med världens bästa vänner och familj. Älskar er alla, det ska ni veta.



Fattar det knappt!!

Känner mig bubblig och lycklig! Om bara två veckor ska vi få säga ja till varandra framför alla vi älskar och som står oss nära. Känns overkligt. :-)
Och nu verkar det som att kanske vädret börjar vända oxå. Nu har det ju varit två riktigt sköna dagar. Och vi har haft det supergött hemma och hunnit mysa massor trots allt som är kvar att göra.

Och hur mycket jag än förbereder och planerar så kommer det som sagt ändå bli tokmycket dagen innan och på självaste dagen. Så det är lika bra att försöka tagga ner. Det kommer blir skitbra detta.
Jag får ju stå därframme och säga ja till min själsfrände!! :-)

Fast nu får ingen mer ändra något som att inte komma eller ändra sig på något sätt. För nu kan jag inte göra om bordsplaceringarna längre. SÅdetså! :-)


Långhelg. Yeeeey!

Onsdag: jobba och sen träffa prästen.
Torsdag: Provsminkning och ev klänningsprovning
Fredag: Klippa Rasmus och Theo, lämna in Peters ring på gravyr och sola. Jobba mellan 15-00
Lördag: In till stan och inhandla allt som är kvar. Bla papper till bordsplacering, underkläder och en sjujäkla massa annat.
Söndag: Träffa fotografen på platsen och gå igenom allt.

Vill tillägga alla ALLA kvällar spenderas även dom med bröllopsplanering som är kvar att göra.
Får se hur mycket myshelg det blir för oss......



Dåligt med bloggandet

Det är och kommer nog vara lite glest med bloggandet i typ 3 veckor framöver nu. Förutom jobb och barn så är det ju sluttampen med bröllopet nu. Det är 200%!

Så ja... det blir när det blir :-)

Lite info till bröllopet


Till er som är bjudna på bröllopet och kanske inte varit inne på vår bröllopshemsida och sett infon där. Så lägger jag ut den på bloggen med tänkte jag :-)

Kvällens toastmasters är alltså två av mina bröder. Och vill man hålla tal eller något annat så kan man ta kontakt med Anders Ekdahl om det.

Anders Ekdahl: 070-2106626   [email protected]




Mycket kvar

En STOR sten som fallit från bröstet. Bordsplaceringen och texterna om alla gäster är klart :-D
Och tack goaste svägerska Suss som fixar festhäftet åt oss. Guld värt! :-)

Kvällens partymusik är lagt i självaste gästernas händer att skapa. Inte helt och hållet då förståss, men mycket ;-) Om alla får chansen att lägga in musik dom vill höra och tycker om så kan det inte gå fel. Tror jag... :-)

Japp jag har lite bröllopspanik. Men jag känner mig rätt lugn ändå. För jag är lyckligt lottad med underbara vänner och familj som hjälper mig med saker :-)

LÖÖV you all!


En låt som gör mig glad på nått äcklit sätt :-)


Möhippa!!

Igår var det meningen att jag skulle vara barnvakt till Leo vid 10 taget. Medan Maria tog med Anton till sjukhuset. Och när vi satt där och mös som bäst jag och Leo under täcket och tittade på Emil. Så ringde det på dörren..... Och utanför står alla mina underbaraste goa tjejor och sjunger "Idag är ingen vanlig dag för idag är ekens möhippedag". Det tog mig en bra stund att fatta vad som hände. Och när jag gjorde det så blev jag generad och därefter tårögd :-)

Jag vet inte hur mycket jag får berätta så jag säger bara att det var den roligaste dagen! Jag hade inte kunnat önska mig en bättre möhippa :-) Helt otroligt underbar dag :-)

Tyvärr fick jag åka hem redan vid 23.30. Och NÄÄ det va inte pga jag var för full. Fast det trodde jag iochförsig själv först med när jag låg där och kräktes.... Fast när jag kom hem så hade jag över 38 graders feber. OCh kräkorna fortsatte all night looooong :-/ Och hela dagen idag har jag haft feber och mått riktigt dåligt.

Jag vet inte riktigt men. Jag kan nog känna att jag inte riktigt förtjänade att få magsjuka mitt under min möhippa. Inte efter allt som hänt redan.....  Så man funderar ju redan nu vad som kommer hända på bröllopet :-/

Men tack alla underbara fin älskade vänner! I löööööv you! Ni är bäst! puss puss puss!!!








Leva för dom levande

Jag vet inte om jag helt och hållet fattat att du är borta än. Men det känns skönt att se på kort och tänka tillbaka på allt vi haft. Se kort på dig när du är frisk och mår bra. Se ditt leende......
Det gör ont att se mamma må såhär. Och jag kan känna det hon känner. När man förlorar någon man älskar så mycket och delat nästan hela sitt liv med. Hon har förlorat halva sig själv och ett helt liv tillsammans med någon annan. Ett liv och minnen där dom först träffades. Unga, glada och fulla av liv. Att träffa sin själsfrände så tidigt i livet. Den man är menad att dela sitt liv med. Den personen man älskar ovillkorligt på gott och ont, i nöd och lust.... Inte många får vara med om den lyckan.
Den personen man kan dela sorg med och ändå komma ut hela och starka på andra sidan tillsammans.
Kärleken som ger 4 barn tillsammans och 10 underbara barnbarn som avgudar sina far och morföräldrar, mamma och pappa. Kärleken som tar dom sammansvetsade genom 47 år. Sådan kärlek ser man inte ofta...

Sorgen som spränger i bröstet. Olidlig ibland....  Att sakna någon så mycket att man börjar längta tills stunden kommer när man får träffa honom igen..... Jag vet hur du känner mamma. Känslan har slagit mig med....
Men snälla älskade mamma. Om du visste vad du betyder för oss alla. Du måste orka andas för dig själv, för oss....  Vi behöver dig. Vi behöver dig mer än någonsin. Jag talar inte om det för dig tillräckligt ofta. Men jag älskar dig så oändligt mycket. Vi älskar dig så mycket.

Det är tungt... Men vi har fått ett liv att leva. Vår tid kommer när den kommer.
Varken tidigare eller senare. Men vi ska leva först.  Och när tiden är inne, då väntar han där på oss.
Och jag vet att han mår bra och har det bra. För jag kan känna dig nu pappa :-)



Det kommer ord

Det kommer en massa ord ur Agnes. Och det är SÅÅÅ roligt att hon redan börjat. Det kanske är sent enligt en del vid 1,5 år. Men för oss är det tidigt eftersom Theo nyligen börjat prata och han snart är 3.

mamma och pappa såklart. Esse=Rasmus, jaja=Theo, nan=banan, Sessa=Prinsessa, böja=blöja, pläpple=äpple, pampa=lampa katt=katt, gattgatt=nattnatt, hoho=hund (ljudet för hund)  isse=en till (lärt sig av bror) och så slutligen AJ om allt som hon inte vill göra. Vilket kommer rätt ofta..  :-)

Ja det är säkert fler ord. Det bara ramlar på. Och hon vill gärna härma eller försöka säga när man frågar henne. Vår stora kicka :-)

Valborg kom och gick

Vi gick och pratade om valborg när vi promenerade till pappas grav i lördags. Förbi ån och platsen där dom brukar elda kase varje år. Där jag varit massvis med gånger tillsammans med mamma och pappa när jag var liten. I söndags tog vi en sista sväng ner till graven och jag satte en blomma som sista hälsning på en stund.
Och igår kom valborg och gick lika fort kändes det som. Jag vet inte vad det berodde på.... Men hela jag kändes tung och hade svårt att andas hela dagen och kvällen. Trött trött.....
Barnen var på det där humöret när bara ALLT är fel. HELA jäkla dagen :-/ skrik, gap och bara en massa satyg. Vilket resulterade i tidig säng för båda. Så hela kvällsmyset som var planerat liksom bara försvann....
Och elda upp kasen på gården kändes inte lika roligt längre. Men det var skönt att dagen gick fort ändå.
Tidigare på dagen hann jag med att äta unch med Maria och Tina iallafall. En väldigt mysig grej i allt :-)

Idag har varit ännu en sån där dag... När det bara bråkas och härjas hela jäkla dagen lång. Det är totalt utmattande... Både jag och Peter är totalt slut. Huvudvärk och paj. Det som varit sååå skönt idag är vädret. Sol på en klarblå himmel och lättare klädsel än på länge. Underbart och stärkande :-) Hoppas det fortsätter såhär nu.

Nu måste jag försöka blicka framåt känner jag. Försöka försöka... Livet går vidare som alla säger. Ja, det gör ju det...  Jag hoppas och tror att Maj kommer bli en bra månad. Det kommer bli en tung tid framöver. Men jag vet att pappa hade velat att vi ska må bra och vara lyckliga. Det är svårt utan dig... Men vi försöker.


RSS 2.0