Så vare mä de...

Ja, igår skulle vi då prova att byta säng då. Byta ut den lilla drömspjälisen som är öppen mot min säng. Mot en vanlig spjälsäng.

Det började såhär


So far so god


Tills han vaknade till och började kräla runt i sängen....


Ja... och såhär slutade det då till slut


Somliga kanske skulle kalla honom bortskämd.... neeeee :-P


Lite bilder


Mys i mamma och pappas säng med snuttefilten


Gladkillen


Nu ä jag så stor så jag vill sitta


Young free and single


Min mamma och min mongo pappa ;-)


Min fina lek"pöl" som jag fick av farmor


Jorå, jag sover ibland oxå


Ibland funkar snuttefilten i bilen oxå


Sliten, minst sagt....

Man kan lugnt säga att den här veckan har varit en pärs. Både för Rasmus som började skolan den här veckan. Och för mig som fick ett riktigt wake up call vad det verkligen innebär att vara tvåbarnsmorsa i vardagen.

Jag stiger upp kl 6 på mornarna för att göra iordning mig själv. Sen går jag och väcker Rasmus, får på honom kläder och borstar tänderna. Sen är det Theos tur att få kläder och ny blöja. Vi går ner för att sätta på barn tv och ge Rasmus frulle. Sen ska Theo ha sin frulle...... Packa in hela familjen i bilen, lyssna på Theos fruktansvärda skrik hela vägen in till Gävle. Lämna Rasmus i skolan. Och sen lyssna på Theos skrik hela vägen hem igen.
Sen är det den vanliga vardagen hemma. Att försöka hinna med att äta själv, tvätta och ja.. sånt som ska göras.
Sen ska stackars Theo plågas i bilen in till stan för att hämta Rasmus och sen ännu en resa hem igen. Lillplutten....
Ja sen är det ju laga middag till alla. Och sen är det läggdags.
Peter har jobbat alla dagar utom en denna vecka. Och det kan jag säga, att knappt sova något på nätterna och sen kliva upp i ottan och hålla igång hela dagen och kvällen för att sen börja om igen..... Det är minst sagt ångestframkallande.....
Kan väl ärligt säga att ett å annat "skjut mig" har slunkit ur mig på natten..... :-P



Ja, det är inte bara guld och gröna skogar med barn. Men SOM man älskar dom då :-)
Igår och idag har vi spenderat eftermiddagarna i boulogern. Det har ju varit så himla fint väder. Och då måste man bara passa på att vara ute tycker jag :-)








Nu är kl 21:16 och båda barnen sover för natten. Peter har inte kommit hem ännu. Men nu blir det sängen för mig med.

Jag har iallafall världens underbaraste familj :-)


solstråle


Skolstart

Idag börjar min stora kille skolan! Herregud vad tiden gått! Han är redan 6 år och är värsta stora killen som går i skolan :-)
Å herregud vilket kaos det var därborta idag då. Hela skolan har flyttat till nya lokaler så det var ju nytt även för dom äldre eleverna. Det spöregnade och fanns inga parkeringar utanför. Men vad fasen, det gick ju ändå :-P
Stolt var han iallafall. Idag var bara upprop. Men imorrn börjar allvaret på riktigt :-)

Sen har vi då bokat kyrka för dop av lille Theo. 31 oktober bidde det i Bomhus kyrka. Inbjudningar är på gång. har börjar kika lite. Men ja.... alla kan ju då tyvärr inte bjudas in. Jag har räknat lite på vår släkt plus några vänner och det slutade på dryga 60 pers med barn!!! Och det känns ju sådär halvbra å välja bort några vänner.... Så vi får nog faktiskt se hur det blir om vi tar bara familjen lr hur det blir..... Det blir lite för mycket pengar annars.
Men vi får se som sagt.

Jahapp, nu vaknar lilleplutt. dags för mat :-)

och JA Jenny! Jag är SÅÅÅ sugen på volleyboll!!! :-D

Helt otroligt!

Makalöst! Sanslöst! Sjukt! WOW!!!!!!
Theo somnade för natten 22.20. Jag vaknade av att han gruffade i sängen som vanligt när han börjar bli hungrig. Tittar på klockan. Gnuggar mig i ögonen och tittar på klockan igen.... näe... hmm... va? neeeeee.... öhhh....
Kl visade 05:55!!! Jag börjar räkna tyst för mig själv.... 5, 6, 7.... ehh... Ungen har alltså nästan sovit 8 timmar i sträck. Det kan inte va möjligt. Jag måste räknat fel. Räknar igen.... Blundar och tackar nån högre makt för sömnen och ler stort.
Peter hör när jag börjar böka med Theo för att amma honom och frågar vad klockan är.
Jadu.. kl är 6 och jag ammar Theo för första gången nu först!
Men.... vvvvvaa??!! Peter är helt chockad han mä. Han trodde han sovit över våra amningar och inte märkt nått.
Lycklig och med ett leende på läpparna vänder han sig om och somnar om igen medan jag sätter igång och ammar.
Han äter en 15 minuter och sen somnar han om och sover till 7.20 ungefär. Äter och somnar om och vaknar kl 8.30 igen.
Men den här gången tänker han inte somna om igen. Han är pigg. Ligger och jollrar och ler med hela ansiktet.

Jag tänker tillbaka till igår kväll när jag frågade Peter vilken av dagarna han ville sova ut på och han svarade att det inte spelade någon roll. Jaja, vi tar det som det kommer. Den som är piggast går upp. Och så får hela familjen sova ut!! Happy!! Jag förväntar mig inga fler sådana här nätter direkt. Det var bara FÖR bra för att vara sant. Men man får vara nöjd och lycklig över en sån här natt. :-) Det är iallafall jag :-)

Så idag gav vi oss pigga och krya iväg och spelade beach allihopa. Jättemysig dag med goa vänner och roliga beachmatcher :-)
Nu har vi precis ätit en mysmiddag och kanske kikar på en film snart.

Livet här härligt!

Träning!!

Äntligen har jag brytit mig loss från ekorrehjulet! Nu har jag fått arslet ur vagnen och börjat träna. :-) Får se hur länge det håller i sig hihi
I lördags gav jag mig ut på min första löprunda. Lunchtid och solen gassade. Jag hade bara druckit typ 3 koppar kaffe innan jag gav mig ut. å GOSSE va tungt det va. Jag sprang 15 minuter ungefär och efter halva tiden mådde jag riktigt illa.
Men det gick hem iallafall :-P. När jag kom hem så körde jag lite Yoga.
Vaknade på söndag med lite tillstymmelse till träningsvärk i axlar och ben. Såååå jag drog iväg på en löprunda till. Fast den här gången tog jag den på kvällen :-) Gick mycket lättare på en gång och var skönare å springa. Så jag pressade mig själv lite och körde lite längre än dagen innan. Väl hemma körde jag lättare styrka. Gav armarna en omgång och så lite mage. Vaknade på måndag med en skön tränignsvärk i benen :-)

Måndag fick bli vila :-)

Tisdag var jag iväg och spelade beach för första gången denna sommar. SÅ SJUKT KUL!!! Å så härligt å träffa alla igen :-D Det kändes precis som förr igen. Underbart!! Lycklig var jag resten av dagen.

Så idag fick det bli ett beachpass igen. SÅ KUL!! Och så skönt att röra på sig. Även fast nätterna är långa och man inte sover nästan alls så blir man ändå piggare och gladare av att träna. Jag orkar dagarna bättre redan känner jag :-)
Imorrn blir det nog lite beach igen :-)

Puss på er

Så vad har hänt

Slarvig med bloggandet nu igen. Så.. vad har hänt under veckan.

29/7 var jag på återbesök på MVC. Pratade med min barnmorska om förlossning mm. Och allt var grönt. Kände inte att jag behövde nån gynkoll eftersom allt gått så bra efteråt.

30/7 var vi på 7 veckors koll med Theo. Stora killen som jag skrev i inlägget innan detta :-P

31/7 firade jag och Peter vår 2 års dag. Och som en del skrivit i facebook "Jag förstår inte hur ni kunnat satt ett datum". Eller " räknar ni från när du frågade mig om han var snygg lr?" :-P
Ja gott folk! Det är komplicerat det dära, vi fick sätta ett datum helt enkelt. hihii

1/8 var vi på Johanna och Eriks bröllop. Suuuuupervackra var dom båda två. Inte ett öga torrt efter alla fina tal som hölls. Vi hamnade vi ett bord med bara massa trevligt folk. Och Theo skötte sig exemplariskt och sov mestadels och lät mamma få äta :-) Konstigt det där hur dom sover som bäst när det är som mest oljud överallt.......

idag 3/8 kom brorsan på besök. Han har köpt Peters båt så han var och hämtade den och fikade lite. Enn snabbvisit.

Och vad händer i veckan?

4/8 fyller jag hela 32 år gammal! Hejja hejja!  Mamma och pappa kommer och fikar lite och gossar med barnen.

6/8 är det den årliga sommarfesten med familjen Ekdahl i Norrtälje hos mellersta brorsan och hans blivande fru :-)
Får väl se om Stefan, Johan och Peter gör nån virvelvind och förstör polen för stackars Anders som dom sagt..... :-S

8/8 trooooor jag att lillebror Frisk kommer och hälsar på och ska släpa med Peter ut på krogen.
Det är "bara" 3:e gången han går ut på krogen sen Theo föddes. Men det säger jag gosse, sen äre slutfestat på ett tag framöver! ;-) Pööözz

Jaha... sen äre söndag och sista dagen innan semestern och sommaren är över. Sen börjar allvaret. En vecka själv med Theo och sen börjar Rasmus i skolan! Stora pojken! :-D




RSS 2.0