Förklara. För jag fattar inte!

Jag känner DJUPT i mitt hjärta att jag fanimej verkligen AVSKYR genus extremister. Av hela mitt hjärta. Verkligen! I mina ögon är dom bara dumma idiotiska människor som försöker tala om för alla andra hur man gör för att uppfostra sina barn rätt. Rätt???!!

Allt handlar om sunt förnuft. Fattar ni inte det? Om min pojke vill ha en klänning på sig så får han väl ha det. Vill han ha nagelack får han väl ha det. Vill min tös leka med bilar, fine! Nemas problemas. Varsegod!
Vi har två pojkar och en flicka. Det finns alla möjliga olika leksaker i alla dess former. Fritt fram för alla att leka med vad dom vill.
Däremot vad jag INTE tänker göra är att börja kalla mina barn för hen. Eller att tvångstrycka på min son en rosa hello kitty klänning bara för att statuera att GENUS IS THE SHIT!!! Jag tänker heller inte bara klä min dotter i mörka kläder för att visa att tjejer minsann inte alls bara ska ha rosa på sig och leka med dockor.

Jag är FÖR lika arbeta lika löner oavsett kön. Samma respekt mot kvinnor som för män. Jag är för allt det där.
Men snälla snälla snälla rara. Någonstans därinne i huvudet måste ni ju förstå att vi ändå är olika.
Vi har två olika kön. Vi är födda så!
Män är oftast fysiskt starkare. Därför att vi är födda så. Vi är byggda så!
Vill man ha respekt så får man förtjäna den respekten. Den kommer inte serveras framför ögonen på dig vare sig du är man eller kvinna!


Jag förstår inte VARFÖR vi måste vara lika?! Varför?!

Och framförallt. Varför måste det vara sådan hysteri om allt? Snälla, vill du sätta på dina pojkar en rosa klänning eller din flicka keps och mörka kläder. Ta ifrån din dotter sin docka och ge henne en bil istället bara för ATT. Ta ifrån din son sina verktyg och ge honom en docka bara för ATT. Sluta kalla er pappa och mamma bara för ATT
FINE! Gör det. Varsegod!
Men snälla, predika inte för mig och alla andra som tänker sunt och förnuftigt hur vi ska göra med våra barn.

Mina barn blir uppfostrade i sunt förnuft och alldeles jättesuperbra. Vi kallar oss mamma och pappa och dom vet att dom är en pojke och flicka. För vi visar dom deras olikheter såväl som likheter.
SUNT FÖRNUFT!!!


Fan! Ta och lägg ner den här skiten snart!! Det finns viktigare saker här i livet. Rå om sina nära och kära och försöka leva det liv man har istället. Livet är skört!




Kommentarer
Postat av: Sofi

Vem har sagt att vi ska vara lika?

För mig handlar det om att vi ALLA ska få vara olika och inte nödvändigtvis på ETT sätt för att vi råkar vara födda med snippa (I know you love that word!) och ett annat sätt för att de råkar vara födda med snopp. Det ska väl ändå inte behöva styra allt senare i livet?

Jag tycker att du fått det där om bakfoten helt enkelt. Och skyll inte på mig för den här diskussionen - det är du som tar upp den med jämna mellanrum. Jag använde förresten det i mitt tycke mycket bra ordet hen i rapport på jobbet häromdagen :-)

2012-03-29 @ 22:18:42
Postat av: Eken

Hehe, nej då. Jag skyller inte på någon specifik om det här.

Jag känner bara att låt alla få göra som dom vill med sina barn i den här frågan. Vill man gullegulla med rosa och dockor så låt folk få göra det då.

Likväl som genusextremister vill sätta på sina pojkar klänning osv.

Jag talar inte om för dom vad dom ska göra. Och dom talar inte om för mig vad jag ska göra. Alles gut :-D

2012-03-30 @ 07:54:29
URL: http://ekens.blogg.se/
Postat av: Eken

Och i löööööv ordet snippa. hihi

2012-03-30 @ 07:55:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0