Den nya kampen!

För alla er som tror att jag är emot genus. Det är jag alltså INTE! Genus innehåller som det mesta annat en hel del fräschet och förnuftighet. Det är jag är emot är alltså hysterin runt genus. Dom som totalt spårat ur och tänker avköna hela befolkningen. Kvinnorna som på rent allvar börjat tro att dom är lika byggda som en man och därför klarar exakt samma saker. När uppenbarligen så icke är fallet. Det gäller alltså bara att gilla läget. Det finns kvinnor och det finns män. Skulle vi vara helt lika ja då skulle alla vara män eller kvinnor. Punkt i den frågan!


Och nu till den nya kampen. Reinfelt har gått och fått hjärnsläpp, igen! Inte nog med att han tycker att jobba är livet och att friskförklara kroniskt sjuka är en helt normal grej. Nu tycker han att vi ska jobba tills vi är 75 oxå.
Ja... varför inte? Har man servat samhället hela sitt liv för en skitlön. Så varför inte göra det in i döden liksom.... Varför stoppa vid 65? Varför jobba för att leva när man kan leva för att jobba? Dumt tycker Reinfeldt.

Det lite roliga i det här är ju hur han planerar att få folk att orka jobba till dom är 75. Självklart finns det yrken där det går utmärkt. Och självklart finns det folk som har orken att göra det. Men en som jobbat hårt med hela sin kropp i hela sitt liv gör det förmodligen inte. Om han/hon ens klarar sig till 65. Och jag säger ju inte att det är helt dåligt detta. Självklart ska alla som vill ges möjlighet att jobba till dom är 75. Vilket förmodligen är en minoritet av befolkningen. Och sen FINNS ju faktiskt den möjligheten redan nu.
Men sen rullar vi tillbaka på det här faktum att man faktiskt inte har råd att vara sjuk i dagens samhälle. Man förlorar för mycket pengar och går till jobbet ändå. Vilket resulterar i att kroppen slits ut bra mycket tidigare än den behöver. Men man har inget val. Man har en familj att försörja. Förmodligen är man sliten redan vid 40-50 års åldern. Tror han på fullaste allvar att folk kommer grejja att jobba till 75 års ålder?? Och en annan fråga, VILL dom verkligen?
Och sen till alla er SJUKT naiva människor som sitter och litar blint på att Reinfelt. Och alla andra politiker med för den delen. På fullaste allvar TROR att han menar "ges en möjlighet" i den här frågan??!!
Är ni verkligen så dumma så ni inte fattar att det bara är öppningen han kör med för att få alla att tro att man har något att säga till om saken. Att få folk att tycka att ja... "kanske det skulle vara bra om jag får välja själv."
Inför man det här kommer hela systemet att behöva rätta sig efter det. Vilket i slutänden inte längre kommer att handla om en valmöjlighet. Utan det blir ett krav!

Ta en titt tillbaka i registret så kanske ni ser mönstret. Det ska bli skitkul att se tillbaka om några år på det här och se att jag hade rätt. Och då tänker jag faktiskt inte hålla käften. Då jag tänker peka med hela feta fingret och håna ALLA som bara satt där på rumpan och litade blint. Och det ännu mer hysteriska är att dom människorna förmodligen inte lär sig den gången heller :-/

Seriöst Svenska folket. SÄG IFRÅN!!!!





Kommentarer
Postat av: Johan

Detta är ju bara ett sätt att tvinga generationen ungdomar att gå ner i lön för att bli anställda. Resultatet blir att lönerna generellt kommer att sjunka. Vem tjänar på det? inte den breda skaran. Borgarna kan lura oss så mycket dem vill, men faktum kvarstår; i ett kapitalistiskt system finns alltid en härskande minoritet som tjänar på att förtrycka majoriteten. Det spelar ingen roll hur många hundralappar Reinfeldt kastar på oss, i smyg får då minoriteten tusenlappar.

2012-02-08 @ 09:44:09
Postat av: Eken

AMEN to that!

2012-02-08 @ 11:23:24
Postat av: Kristin N

Så nu sitter du och jättehoppas att du ska få rätt och peka finger:)

2012-02-08 @ 12:28:37
Postat av: Petra

Nu har jag läst på, och den möjligheten finns inte. Som det är nu får man gå i pension från att man är 61, och till man fyller 67.

Den åldern sattes för 100 år sen, när medelåldern var 60 år.

2012-02-09 @ 08:28:16
URL: http://pbjelke.blogg.se/
Postat av: Eken

Inte sant eftersom det fortfarande finns äldre än 67 som är ute i arbetslivet :-) Allt beror på arbetsgivaren.

2012-02-09 @ 09:01:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0