Kolla härå!

Måste bara skryta om oss. Storslagen seger igår! HEJA SÄTRA!!!

Textstorlek 1 IK Sätra ligger på en tredjeplats i division 2 efter segern över serieledaren Härnösand i går (3–0). En av de tre hemvändarna Kristin Ekdahl (nummer 1 på bilden) har tillfört mycket sedan årsskiftet.

IK Sätra ligger på en tredjeplats i division 2 efter segern över serieledaren Härnösand i går (3–0). En av de tre hemvändarna Kristin Ekdahl (nummer 1 på bilden) har tillfört mycket sedan årsskiftet.

Hemvändarna har gett Sätra en rejäl uppryckning Men det blir inget avancemang till ettan den här säsongen


Volleyboll • Division 2

Hemvändarna har gett IK Sätras volleybolldamer en nytändning.
Och resan tillbaka mot de högre divisionerna kan ha inletts – i går spelade man ut seriesuveränen Härnösand.
– Mycket handlar om vilka spelare man får behålla, säger Kristin Ekdahl, en av Sätras hemvändare, efter 3–0-vinsten.

Relaterat

Det ska sägas att Sätra inte har någon möjlighet att kvalificera sig till division 1 den här säsongen. Tredjeplatsen som man just nu besitter är det bästa man kan hamna på i division 2 i år och det ger ingen möjlighet till uppflyttning.

Däremot är det en uppryckning av högsta rang – inför den andra halvan av säsongen låg Sätra i den nedre delen av tabellen då de tre stöttepelarna Lisa Westby, Sofi Jonsevall och Kristin Ekdahl hittade hem till klubben igen.

– Det är riktigt roligt att spela i IK Sätra och just nu rullar det på väldigt bra, säger Kristin Ekdahl efter sensationsmatchen mot serieledaren Härnösand.

Kristin var med då IK Sätra hade en säsong i Allsvenskan för två år sedan och laget hamnade på en åttondeplats (17:e bästa laget i Sverige). Men efter den säsongen försvann den större delen av truppen; mammaledighet, studier och arbete var några av anledningarna.

IK Sätra valde att börja om i tvåan med ett juniorlag och Kristin samt Lisa Westby gjorde en säsong i allsvenska Tierp innan de nu är tillbaka i Sätra.

– Vi hade ett riktigt bra lag då vi var i Allsvenskan, men det gäller att spelare blir kvar i klubben för att det ska fungera, säger hon.

3–0 i set mot Härnösand visar hur pass mycket dessa tre erfarna spelares återkomst lyft laget. I två av de tre seten mot serieledaren var man totalt överlägsna. Själv vill Kristin tona ner deras påverkan.

– Visst kan det ha påverkan, men hela laget är väldigt vasst och juniorerna i klubben är skickliga spelare, säger hon.

• Har resan tillbaka till allsvenskan börjat?

– Kanske, men mycket handlar om vilka spelare som Sätra får behålla.

Gårdagens tillfälliga tränare i stället för kubanskan Elizabeth Nilsson (opererat knät) var Anders Byström – han är inne på samma spår som Kristin.

– Om laget är komplett kan vi säkert ta oss uppåt i serierna igen, absolut, säger Anders.

Och vem vet – kanske började resan redan i går...

026-15 93 80

IK SÄTRA–HÄRNÖSAND 3–0 (25–15, 25–22, 25–18)

Bäst i Sätra: Fanny Forsman, Kristin Ekdahl.


Kommentarer
Postat av: Mirre

You go girls!!

2010-02-21 @ 18:47:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0