Middagstips

Lax med spenat och rostade rotsaker




4 st laxfiléer
2.5 dl matgrädde
Salt och peppar
Spenat med vitlök. Eller blanda i vitlöken efteråt efter smak

Potatis
Morötter
Palsternacka
Gul lök

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

Skala och dela rotfrukterna grovt och lägg i en bunke. Strö över salt och peppar efter smak. Häll över marinad (efter smak). Själv använde jag alround grillmarinad. Blanda runt allting. Och häll över i en långpanna.

Lägg laxfiléerna i en ungssäker form. Strö över salt och peppar. Och häll sedan över grädden. Koka upp den frysta spenaten och blanda i vitlöken. Lägg sedan över laxfiléerna och lite runtom i grädden.

Ställ in allt i ugnen. Rotfrukterna i nedre ugnen och laxen i övre delen. Allting ska stå inne i ugnen i 225 grader i 25 minuter.

Klart!! Supergott!! Servera med en god sallad


Kommentarer
Postat av: Vi2blir3.se - Malin

Jag äter inte fisk, har aldrig tyckt om det men de där såg riktigt gott ut :D

2010-12-27 @ 22:23:27
URL: http://vi2blir3.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0