Matchreferat div1 Skellefteå - Sätra

Förlust i premiären för Sätra

[07-10-14]

GÄVLE / VOLLEYBOLL Nykomlingarna i ettan, IK Sätra, förlorade säsongsöppningen efter 1-3 borta mot Skellefteå. Laget fick en bra start genom vinst i det första setet, men sedan tog Skellefteå hand om matchen i och med tre raka setvinster.

- Det var små marginaler som gällde, hade vi lyckats ta hem det så jämna tredjesetet hade matchen kunnat sluta med en helt annan utgång, säger tränaren Stefan Lind.
Sätradamerna är uppe i ettan igen, och målet är att stanna där även efter denna säsong. Men det hade kunnat bli en bättre start. Bortamatchen mot Skellefteå slutade med en förlust, setsiffrorna 3-1 till hemmalaget. Sätra startade dock matchen perfekt och tog hem det första setet med tre poängs marginal. I andra hände dock något som förmodligen drog ner kvaliteten i fortsättning för Sätra. Nyckelspelaren Elin Dahlberg stukade tummen och tvingades tejpa. På grund av Sätras tunna trupp var hon tvungen att fortsätta spela. Hela andra setet blev också det en besvikelse med en klar förlust med tio bollar.

Tredje setet blev också det matchavgörande, i alla fall enligt tränaren Stefan Lind.
- Vi kom tillbaka väldigt bra efter det dåliga spelet i andra, och båda lagen gjorde det bästa dom kunde för dagen. Men vi hade inte marginalerna med oss, vi hade lika gärna kunnat ta hem setet, men som sagt, det är små marginaler som gäller.
Spelet sjönk tillbaka igen i matchens fjärde set som Skellefteå komfortabelt tog hem. 3-1 i set till Skellefteå blev slutresultatet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0