Ibland tryter det bara helt enkelt

Det goda humöret.... Man orkar inte tänka positivt ständigt och jämt 24 timmar om dygnet. Ibland tryter det för en.. Jag är bara människa.
Och just nu runt julen blir vissa saker lite extra jobbiga. Jag älskar julen och att pynta, alla ljusen, äta god mat och få umgås med familjen. Och att få se barnens ansikten lysa upp när dom öppnar sina klappar.
Men det är ju just det oxå, när man umgås med familjen. Att man blir påmind om att alla familjemedlemmar inte finns kvar hos oss längre. Jag vet att han finns kvar därute någonstans på något sätt...
Men han sitter inte tillsammans med oss vid matbordet i år och glufsar i sig sylta och sill som han brukade. Och han sitter inte bredvid granen och tittar roat på medan alla öppnar sina julklappar i år. Och han kommer inte sitta i soffan när kvällningen kommer, sippandes på sin extremt stora whiskey.
Förra året var sista året vi firade tillsammans. Och kanske någonstans djupt inom mig så hade jag mina aningar om att det var sista gången.
När han satt där på stolen vid middagsbordet och jag precis skulle knäppa ett kort på honom. När han utbrister NEJ! och sätter handen i vägen. Och jag moppsar upp mig och säger "JO! Du är min pappa och vill jag ha ett kort på dig så får jag ta det, faktiskt!" Han såg lite förvånad ut men smålog lite och tog ner handen och lät mig ta kortet. Han kanske ser lite småsur ut på kortet. Men så kunde han göra med flit ibland. Men ingen av oss gick på det, hans ögon avslöjade honom alltid. VÄrldens snällaste och underbaraste pappa med det varmasta hjärtat man kan ha.
 
 
Juletiden är en familjehögtid som innebär gjädje. Men man glömmer ofta att för många innebär det oxå sorg.
Sorg av påminnelse att äskade inte finns längre. Det här är första gången julen innehåller sorg för mig.
Men, alla julminnen jag har från när vår familj firade jul fanns det bara lycka, värme och kärlek överallt.
Och jag vet att pappa hade velat att vi var glada och hade det bra. Om inte minst för barnens skull.
 
Jag vill önska alla mina älskade vänner och familj en underbar och mysig jul. Ta hand om varandra och er själva. Kramas och håll om varandra extra mycket. Lägg bort mobiler och datorer, stäng av tv:n och titta extra mycket på era vackra barn. Deras ögon lyser extra klart just nu :-) Inget är viktigare än familjen. :-)
 
 
GOD JUL!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0