Rotfyllning del 1


Efter allmänt irriterande huvudvärk på vänstra sidan av huvudet, diffus punktsmärta lite här och där runt örat och i örat. Småfeber mellan 37,5-38,2 i cirka 3 veckor. Så fick jag nog. Första anhalt läkaren. Som tittar mig i örat och konstaterar att det inte är någon inflamation av något slag därinne. Han känner och klämmer lite här och där runtom på huvudet och nacken. Nopp, hittar inget fel. Han hänvisar mig till tandläkaren för att kolla om det kan vara något med käken eller någon tand.

Idag gick jag då till tandläkaren. Nervös som fan eftersom jag liksom småanade att jag skulle få rotfylla en tand som jäklats sedan ett bra tag tillbaka. Väl därinne konstaterade tandläkaren att det inte fanns någon infektion eller något fel i min käke. Och visst,  tandfan skulle rotfyllas. Men hon trodde inte direkt att det var den som var orsaken till mina problem. För den var bara i första fasen av infektion. Ingen spridning alls.

Men, nu har jag iallafall gjort första stadiet på rotfyllningen. Hon bedövade jäkligt bra för jag kände absolut ingenting alls av någonting. Hon hade nån sån där läskig maskin med något som såg ut som en borste på. Och den körde hon frisk med därinne. Och inte bara en gång :-/
Så jag hade mina anor att jag skulle ha rejält ont när bedövningen släppte. Så när jag kom hem laddade jag med alvedon och ipren vid vardagsrumsbordet. Sen lade jag mig ner och kikade på tv. Mycket riktigt, värken kom smygandes innan bedövningen ens gått ur. Men, faktiskt inte så illa som jag tänkte mig ändå.
Alla dessa skräckhistorier man hört om den fasansfulla rotfyllningen! Men nja.... visst, det dunkar och värker men inget jag inte kan överleva.
Sen ett, två eller tre glas vin på det ikväll så kan det ju bara bli bättre :-P Rödvin är ju rätt bra på å bedöva käken åtminstonne :-P

Jaja, rotfyllning del 1 avklarad iallafall. Del 2 följer den 22 december. :-)




Kommentarer
Postat av: Kristin N

Tandläkarbedövning och rödvin är en julklassiker.

Stackare som ska tillbaka så nära julafton, men gick det bra nu går det galant då med.

Blev ledsen när jag hörde att du inte skulle gå på julbordet i morgon. Vi ska tydligen samlas här innan.

2011-12-09 @ 18:42:04
Postat av: Kristin

Ja jag vet. Under omständigheter så bestämde vi att det inte riktigt var värt att släpa upp en barnvakt för. Så vi kör såhär :-) Jag var på min julfest med jobbet igår så jag har ätit julbord så jag klarar mig :-)

2011-12-09 @ 20:04:38
URL: http://ekens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0