Middagstips
Lax med spenat och rostade rotsaker
4 st laxfiléer
2.5 dl matgrädde
Salt och peppar
Spenat med vitlök. Eller blanda i vitlöken efteråt efter smak
Potatis
Morötter
Palsternacka
Gul lök
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Skala och dela rotfrukterna grovt och lägg i en bunke. Strö över salt och peppar efter smak. Häll över marinad (efter smak). Själv använde jag alround grillmarinad. Blanda runt allting. Och häll över i en långpanna.
Lägg laxfiléerna i en ungssäker form. Strö över salt och peppar. Och häll sedan över grädden. Koka upp den frysta spenaten och blanda i vitlöken. Lägg sedan över laxfiléerna och lite runtom i grädden.
Ställ in allt i ugnen. Rotfrukterna i nedre ugnen och laxen i övre delen. Allting ska stå inne i ugnen i 225 grader i 25 minuter.
Klart!! Supergott!! Servera med en god sallad
Jag äter inte fisk, har aldrig tyckt om det men de där såg riktigt gott ut :D