Du ska bli pappa

Ditt liv kommer nu aldrig att bli detsamma. Du ska alltså bli pappa vilket inte alltid är det lättaste. Ditt barn kommer inte från första stund, men efter en tid att se dig som "Gud fader" själv som kan precis allt, för att lite senare inse att så inte är fallet. Du "fattar inte nå`t".
Men utmed den väg du nu ska vandra finns det oerhört mycket roligt, stor kärlek, galenskap, en del oro och gråt men betydligt mer glädje - kort sagt, här finns livet.





Mamman

Hon bär ditt barn

Hon äter kanske som en häst. Mår illa till och från och kanske kräks under en period. I perioder kanske hon är elak på ett sätt som hon aldrig varit tidigare. Hon blir kanske till och med auktoritär som en gammal major. Hon vill kanske inte veta av sex - eller tvärtom, tycker att åtta gånger om dagen är lagom.
Hon bär ditt barn
En del av det här, eller alltihop och mer därtill får du ta. Hormonerna spelar både henne och dig spratt som ibland kan kännas rent djävulska. Men ingenting av det här kommer att hålla i sig under hela graviditeten utan går lite i perioder och kan variera väldigt.

De flesta fäder har samma erfarenhet. Allt blir bättre när magen börjar växa klart och tydligt. Plötsligt blir det lite lättare att förstå allt det konstiga som händer, att det finns ett barn där inne som håller på att utvecklas. Den växande magen blir en trygghet för både mamman och pappan då man ser att något växer där inne och att det ser ut som det ska. Äntligen kan vi män följa graviditeten visuellt och visst är det vackert!
Titta på henne. Något lyser ur ögonen. Något som strålar runt hela hennes väsen. Hon bär ert barn!

(www.farsa.nu)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0