Det här är jag!

Missförstånd! Hur uppstår dom och hur uppträder man?
Ja.. offtast uppstår dom väl när man är under stress och press och har lite för mycket bollar i luften samtidigt.
Sure! Alla hamnar där ibland och det är jättejobbigt!
Själv har jag idag haft alldeles för många bollar i luften samtidigt. Man har fasta åtaganden samtidigt som man vill hinna med så mycket annat som möjligt. Man vill hjälpa folk som ringer och känner sig jäkligt otillräcklig när man inte hinner med allt man vill.
När dagen äntligen börjar närma sig sitt slut sitter man där med en lunta tjock som en bok som man vet man ska hinna läsa igenom till nästa vecka, telefonsupporten,  ett projekt att driva med mail som ska skickas hit och samtal som ska ringas dit, röntgen som ringer och har problem och måste ha hjälp NU!  Ja.. där sitter man med en puls på 120 och man kan liksom inte lugna ner sig hur man än gör.
När man helt plötsligt blir påmind om att man "glömt" att göra något man lovat!!!
Jag funderar och funderar och kommer verkligen inte fram till att jag lovat göra detta idag, nu!
Och man försöker förklara läget men får höra att det jag kommer med är bortförklaringar!
Jag är ledsen, men då blir jag faktiskt både förbannad och besviken. Alla har mycket å göra och är stressade i sitt arbeta. Men om man ska ge sig på sin kollega för varje gång det sker ett missförstånd, ja då blir det myyyyycket bråk kan jag säga.
Och ja, jag är ledsen! Jag är INTE perfekt! Jag blir "tom" i huvudet ibland. Jag blir trött och kanske inte har hela mig med mig varje sekund, varje dag. ibland kanske jag måste syssla med flera saker samtidigt vilket gör att jag kanske inte kommer ihåg dom EXAKTA orden jag sagt till någon.
Men... jag min dumma fan trodde nog kanske det var okej att inte va perfekt.
DET HÄR ÄR JAG OCH JAG ÄR INTE PERFEKT!  Och jag släpper det mesta och tar det inte hårt alls. MEN! Idag blev jag besviken..... jag är besviken....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0